Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Squid Girl - Shinryaku! Ika Musume


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 04 September 2023 - 18:48

The invader comes from the bottom of the sea!

 

Εδω λοιπον θα ηθελα να σας πω για το αγαπημενο μου manga ever!!! *παιρνει το manga και σας το πεταει στα μουτρα*

 

 

Οι ανοητοι ανθρωποι δεν λενε να σταματησουν να μολυνουν τον ωκεανο. Και ο ωκεανος δεν θα κατσει με σταυρωμενα χερια να ανεχτει αυτη την ασεβεια. Μια αγγελιοφορος της θαλασσας, ενα κοριτσι-καλαμαρι με ολες τις ικανοτητες ενος καλαμαριου, αναδυεται απο τα κυματα και βγαινει στη στερια για να κατακτησει την ανθρωποτητα και την τιμωρησει για τα εγκληματα της. Ηρθε η ωρα για την εισβολη του Squid Girl!

 

 

page19_image00.jpg

 

 

Βαζει πρωτο της στοχο το πρωτο πραγμα που βλεπει στην αμμουδια, ενα μικρο παραθαλλασιο εστιατοριο που λεγεται Lemon, ανεβαινει σε ενα τραπεζι, και ανακοινωνει την εισβολη της!

Δυστυχως καπου εκει τα βρισκει σκουρα γιατι μαλλον υποτιμησε λιγακι την ανθρωποτητα, και αφου σπαει εναν τοιχο με τα πλοκαμια της καταληγει να δουλευει στο εστιατοριο ως σερβιτορα για να πληρωσει τις ζημιες.

 

 

15.jpg

 

 

Σιγα σιγα η Squid Girl γινεται η μασκωτ του εστιατοριου, και εμφανιζονται ενα σωρο χαρακτηρες παρ' τον εναν και βαρα τον αλλον. Οπως η Sanae που ερωτευεται τρελα το καλαμαροκοριτσο και αρχιζει με τη μια να την κανει stalking (αρνουμαι να κανω το προφανες αστειο για πλοκαμια, εχω καποια στανταρ), ή μια ομαδα επιστημονων απο το MIT που εχουν βαλει σκοπο ζωης να αποδειξουν πως η Squid Girl ειναι εξωγηινη.

 

Οσο περναει το καλοκαιρι (το οποιο δεν δειχνει να τελειωνει ποτε, με τον mangaka να το αποκαλει "the endless summer"), πιανει φιλιες με τους ανθρωπους που γνωριζει και αρχιζει να ανακαλυπτει πως ισως η ανθρωποτητα, παρα τα ελαττωματα της, να μην ειναι τελικα και τοσο κακη. Το μεγαλυτερο οπλο της Squid Girl δεν δειχνει να ειναι τελικα τα δυνατα πλοκαμια της, ουτε το μελανι που εκτοξευει απο το στομα της, αλλα η αθωοτητα και η σχεδον παιδικη της αφελεια.

 

Ενα εξαιρετικα αστειο κωμικο manga, το Shinryaku! Ika Musume δυστυχως δεν εκδοθηκε ποτε στα Αγγλικα. Βγηκε ομως στα Αγγλικα το Anime, το οποιο ειναι αρκετα καλο και εχει 2 σαιζον, 3 OVA, καθως και 2 σπεσιαλ επεισοδια με τη Mini-Ika η οποια ειναι απιστευτα γλυκουλα!

 

 

Shinryaku-ika-musume-05.webp

 

 

Αξιο αναφορας πως οταν βγηκε το παιχνιδι Splatoon στο Wii U, στο οποιο προταγωνιστουν ανθρωπομορφα καλαμαρια που λεγονται inklings, εγινε ενα crossover με το Squid Girl, οπου οι καλλιτεχνες του παιχνιδιου αλλα και ο mangaka δημοσιευσαν σκιτσα με τη Squid Girl να συναγωνιζεται με τα inklings του παιχνιδιου!

 

 

489px-Squidgirl2.jpg?201512062022269a22e357.jpg

 

 

Μαλιστα στο παιχνιδι προστεθηκε ως gear και η αμφιεση της Squid Girl! Ακομα βαζω καμια φορα το πρωτο παιχνιδι στο οποιο ο/η χαρακτηρας μου φοραει αυτη την αμφιεση περηφανα, αλλα δυστυχως δεν ειναι διαθεσιμη στα επομενα παιχνιδια της σειρας αλλα μονο στο πρωτο.

 

 

Dw01-ZCLW0-AIYse2.jpg

 

 

Τελος, καποιοι ΘΕΟΙ φαν που λεγονται Third Impact εβγαλαν και τραγουδι για το Squid Girl το οποιο ειναι μαλιστα bubblegum pop και το λατρευω απιστευτα!

 

Youtube Video

 

Διαθεσιμο ΚΑΙ στο bandcamp παρακαλω!

 

 

Το manga δημοσιευοταν απο το 2007 εως το 2016, και αριθμει 22 volumes. Μπορει να μη μεταφραστηκε ποτε επισημα στα Αγγλικα, αλλα να'ναι καλα οι scanlators που εκατσαν και το μετεφρασαν και τωρα ειναι διαθεσιμο... Στα γνωστα μερη. pirate.gif

 

 

Thank you for coming to my TED talk.

Οπως ειπα ειναι το αγαπημενο μου manga και το προτεινω ανεπιφυλακτα! d5f02ecd.gif


Edited by Kain, 04 September 2023 - 19:38.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png