Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Πρόταση για manga?


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Maito gai

Maito gai

    Starting...

  • Members
  • 11 posts

Posted 29 July 2019 - 02:11

Καλησπέρα στο φόρουμ.Αρχικά να πω διαβάζω μάνγκα κάποια χρόνια, έχω περάσει τα περισσότερα δημοφιλή και αρκετά ακόμα πιο 'ψαγμένα'. Ψάχνω καμία πρόταση ρε γκαις.Ενω λατρεύω τα μάνγκα σαν να άρχισα να νιώθω πλέον ότι κάποια απλά δεν με γεμίζουν και τα βρίσκω κάπως κλισέ.
Έκανα μια αναζητηση στα τοπ by views η by ratings των γνωστών σαιτ και δοκίμασα 3-4, έδωσα και χρόνο μάλιστα 15-20 chapters ως που δεν άντεξα και τα ντροπαρα.

Το πρώτο must είναι ότι ψάχνω κάτι σίγουρα με δράση είτε πολύ είτε λίγη επίσης αν γίνεται είτε το σχέδιο είτε η ιστορία να απευθύνεται σε πιο mature/adult κοινό /εμ δεν εννοώ να έχει γυμνό απλά αυτό το παιδικό χιούμορ που έχουν αρκετά κάπως δεν μου κάνει κλικ. Κάντε μου οποιαδήποτε πρόταση είτε από ολοκαίνουρια του 2018-2019 είτε παλαιότερα.

Τώρα να πω μερικά αγαπημένα ίσως να βοηθήσω στο τι ψάχνω λοιπόν έχω διαβάσει πάνω από 50 όπως είπα κάποια συνεχίζουν κάποια έχουν σταματήσει κολλήσει (εσένα λέω berserk)
Μου άρεσε αρκετά στο gantz και το σχέδιο και το ότι μπορεί από το πουθενά να εισβάλουν ήρωες αντιήρωες που να παίζουν μεγάλο ρόλο, το claymore το breaker (ναι λατρεύω πολεμικές τέχνες) το tower of God noblesse και moonlight scalptor (λατρεύω και manwha), naruto one punch beach fairytail αυτά είναι δεδομένα, kingdom berserk Vinland Saga κάποια δήλ που έχουν μια υπόσταση στο σενάριο και τα συμβάντα γίνονται για κάποιο λόγο... και αρκετά άλλα.
Αναμένω προτάσεις θα τα ελενξω ολα

#2 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 29 July 2019 - 08:17

Εγώ σου λέω άνετα Majin Tantei Nougami Neuro. Δεν είναι για παιδιά (με τίποτα), έχει πολλή δράση, μια φανταστική, σκοτεινή ιστορία και χαρακτήρες λουκούμια. Δεν είναι για όλους, σίγουρα, αλλά, αν κολλήσεις, κόλλησες. Ειλικρινά είναι από τα μάνγκα που δυσκολεύομαι να περιγράψω στους άλλους, γιατί είναι τόσο πρωτότυπο, περίεργο, clusterfuck-ish. Have fun!

Υποσημείωση: το σχέδιο στην αρχή είναι άσχημο, θα καλυτερέψει μετέπειτα και θα το συνηθίσεις. Θα συνειδητοποιήσεις εν τέλει πως είναι πολύ ταιριαστό.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#3 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 29 July 2019 - 08:23

Στα γρήγορα το μόνο που μου έρχεται είναι το crying freeman. Αν σου άρεσε το Gantz ρίξε μια ματιά στο Inuyashiki από τον ίδιο mangaka.
rsrGbGx.gif

#4 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 29 July 2019 - 09:57

Αν θες για δράση και τη βρίσκεις με φεουδαρχική Ιαπωνία,  πήγαινε σε τίποτα Blade of the immortal / Vagabond ή και Rurouni Kenshin για πιο shonen καταστάσεις. Από εκεί και πέρα, αν σου άρεσε το Gantz, τσέκαρε το Gantz: G, 3 τόμοι παράλληλη ιστορία. Άλλες σειρές που λογικά θα σου αρέσουν, είναι Deadman Wonderland, Tokyo Ghoul, πιθανώς τίποτα Psyren, το Battle Royale αν δεν σε πειράζει να πάθεις κατάθλιψη και τα έργα του Hirano, Hellsing & Drifters. Με manwha δεν έχω ασχοληθεί και πολύ, όμως ίσως να σου αρέσει το Blade of the Phantom Master, από περιγραφές που διαβάζω. Αν δεν έχεις θέμα με το παλιό σχέδιο, και είσαι έτοιμος για manly tears, μπορείς να δοκιμάσεις τις κλασικούρες Devilman & Hokuto No Ken. Τα Jojo αν δεν τα έχεις διαβάσει, πήγαινε κατ' ευθείαν στο anime, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Το Death Note υποθέτω το έχεις τσεκάρει ήδη;


E5VV38U.jpg


#5 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 29 July 2019 - 10:53

Οποτε με ρωτάνε για μάνγκα η απάντηση μου είναι πάντα η ίδια: Lone wolf and cub. Οτι καλύτερο έχω διαβάσει στο χώρο. Δεν έχει κλασσικά μάνγκα tropes ιδιαίτερα οπότε μπορεί να ξενίσει, αλλά πραγματικά αξίζει.

 

Πέρα από αυτό, 2 άλλα αγαπημένα μου είναι τα Koroshiya Ichi και homunculous

Δεν λέω πολλά για λόγους σποιλερς, μπορείς να τα τσεκάρεις.


My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#6 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 July 2019 - 11:55

Προτείνω το Parasyte ενώ από τον ίδιο και το αρκετα πιο ποικίλο Historie με θέμα την Αλεξανδρινή αρχαιότητα. Ακόμα είναι ongoing.

Lone Wolf and Cub ναι αν και επίσης ωραίο είναι το Samurai Executioner από τον ίδιο.

Freesia από τα μοναδικά manga dementia με έναν εκτελεστή.

Shigurui. To anime διαρκεί λίγο, η ιστορία συνεχίζεται στο manga

Rideback. Από τα καλύτερα scifi manga, αντε να το μεταφράσουν όλο.

Bartender. Δεν έχει δραση και βία αλλά μπόλικα cocktail και προσωπικές ιστοριες όπως μόνο οι ενήλικες μπορούν να εκτιμησουν

Hidamari no ki. Από τα καλά και όχι τόσο γνωστά έργα του Τεζουκα.

Sabu to Ichi Torimono Hikae. Shotaro Ishinomori με υποθέσεις μυστηρίου την εποχή edo.

Riki-oh. Σαν Hokuto no Ken περίπου με πολύ ξύλο και βία.

Cestvs. Manga με έναν μονομάχο σε ρωμαικες αρένες την εποχή του Νέρωνα. Συνεχίζεται ακόμα στη δεύτερη σειρα.

Lady Snow blood. Και αυτό κλασσικό εκδίκησης.

Space Adventure Cobra. Άψογο σχέδιο, σα να διαβάζεις δυτικό κόμικ scifi.

3x3 Eyes. Dragon Ball για μεγαλύτερες ηλικιες και με πιο καλούς και σοβαρους χαρακτηρες

Priest. Από τα καλύτερα manhwa δράσης με ζόμπι στην άγρια δύση. Οn-hiatus δυστυχώς.

All rounder meguru. Από τα καλά manga mma.

Devilman Lady. Αν διάβασες το devilman, η ιστορία συνεχίζεται εδώ. Εξίσου καλό.

Franken Fran. Από τα καλύτερα γκροτεσκα manga. Διάβασε και το εξαιρετικό Helen ESP από την ίδια.

#7 Maito gai

Maito gai

    Starting...

  • Members
  • 11 posts

Posted 29 July 2019 - 15:27

Παίδες ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις.Βαρέθηκα να ανοίγω τα gerne browse στα σαιτ και να ψάχνω ραντομ μπας και ανακαλύψω κάτι γιαυτό είπα να ρωτήσω εδώ. Θα ελεγχθούν όλα και θα επιστρέψω για σχόλια.

#8 Maito gai

Maito gai

    Starting...

  • Members
  • 11 posts

Posted 13 August 2019 - 04:02

Λοιπόν παίδες δύο βδομάδες μετά το ποστ. Έχω ελέγξει όλες τις προτάσεις και διάβασα έστω κάποια τσαπτερ να έχω μια εικόνα. Ολοκλήρωσα το battle royal μου άρεσε πάρα πολύ παρόλο που είχα δει και την ταινία όντως θυμίζει gantz /επίσης το vagabond, είναι λίγο βαρύ μου άρεσε ιδιαίτερα η side story με τον πατέρα του κοτζιρο κρίμα βέβαια που πάγωσε και αυτό όπως τόσα άλλα, και τέλος το psyren. Ρε γκαις τι διαμάντι είναι πως μου είχε ξεφύγει.. Επίσης θυμίζει gantz. Δεν θέλω να κάνω αναλύσεις απλά ένα μικρό σχόλιο. Από τα υπόλοιπα δυστυχώς η ευτυχώς τα απέρριψα δεν ήταν αυτό που έψαχνα φίλε Angel το Majin Tantei Nougami Neuro-έχει πολύ Μπλα μπλα νουβέλα μου βγάζει, φίλε hazuki το Freeman μου φάνηκε παλιό το Inuyashiki το χω δει σε σειρά όπως επίσης τις περισσότερες προτάσεις του phantom duck που έχουν βγει σε anime, φίλε μορμεμγκιλ έχω ήδη διαβάσει το lone Wolf ενώ είδα και πρόσφατα την ριμαστερ live action ταινία του κοροσια. Φίλε πετραν έλεγξα όλες τις προτάσεις μόνο το priest με τράβηξε γιατί μου θύμιζε το vampire d στο σχέδιο. Κάποια από τα υπόλοιπα δεν ήταν τόσο action oriented.



Γενικά και στις άλλες προτάσεις ξινισα κάπως στα παλιά χρονολογικά . Πιστεύω έχει εξελιχθεί το manga στο σχέδιο και την ανάπτυξη και μου ήταν πιο δύσκολο να τα συνεχίσω η μάλλον πιο εύκολο να τα ντροπαρω. Θα μου πείτε αυτά που επέλεξα να διαβάσω είναι επίσης παλιά.... Δεν έχω να απαντήσω κάτι απλά τα ξεκίνησα και μου έκαναν κλικ

Παίδες αυτά, σίγουρα είναι κάπως προσωπικό το τι αρέσει στον καθένα, εγώ πχ λατρεύω το shamo ένα πολύ περίεργο βαρύ μάνγκα πολεμικών τεχνών το οποίο φυσικά δεν γνωρίζει κανείς και δεν είναι για ολους.

Ότι επιπλέον προτάσεις έχετε ριχτε τες. Αν γίνεται να είναι genre πιο action/adult και όχι πολύ παλια. Τέλος μια ερώτηση. Με την μόδα των manwa ανοίγω τα γνωστά σαιτ και βλέπω στις πρώτες θέσεις με υψηλές βαθμολογίες το don's adventure in another world. Το διαβάζει κανείς? Είναι τόσο καλό ή απλά χαιπαρισμενο?

#9 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 13 August 2019 - 10:23

Άσχετο, αλλά μιας και ανέφερες manwa..

 

1. Ρίξε μια ματιά στα Darbi και Duty after school.

https://www.webtoons.com/en/action/darbi/list?title_no=1098

https://www.webtoons.com/en/drama/duty-after-school/list?title_no=370

 

2. Τα ToG και Νoblesse θα έχουν anime adaption.

https://comicbook.com/anime/2019/08/05/tower-of-god-noblesse-anime-announced/


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 13 August 2019 - 15:34

Mιας και το ανέφερες, έχουν βγει 27 μεταφρασμένα βιβλία του Vampire Hunter D. Βρες στα στο thatnovelcorner

Οι προτάσεις που είπα έχουν δράση και μάλιστα αρκετά βίαιη. Το shigurui συγκαταλέγει στα πιο βίαια manga. Ολόκληρος ντόρος με τη σειρά έγινε. Seinen αυστηρα!

Διάβασε και το Alita. Συνεχίζεται ακόμα και μετά το Last Order.

To Shamo το ήξερα από τότε ήδη, απλά περίμενα να τελειώσει, ιδίως μετά την απρόσμενη διακοπή όπου πέφτει και η ποιότητα. Θα το διαβασω,που θα πάει.

Συνεχίζεται και το mpd psycho! Τι death note

#11 Maito gai

Maito gai

    Starting...

  • Members
  • 11 posts

Posted 20 August 2019 - 14:41

Πετραν, Όταν είδα την δεύτερη ταινία του d λάτρεψα το lore. Μετά διαβασα 2 βιβλία νουβέλες το ένα με τους αναστημενους στρατηγούς μου άρεσε πάρα πολύ και ένα με τον doppelganger ήταν απλά οκ. Αυτά προ πενταετίας και βάλε. Επειτα είχα ψάξει και μάνγκα και βρήκα ελάχιστα μεταφρασμένα τα διάβασα και αυτά άλλα δεν θυμάμαι πολλα. Τώρα βγήκαν και τα υπόλοιπα δηλαδή? Θα τα ελέγξω. Πάντως εντάξει με αυτές τις αυτοτελείς ιστορίες περιπέτειες, θα ήθελα να γράψει κατι και για τον Dracula η το backstory του d.

Ευχαριστώ που επέμεινες για το shigurui το τελείωσα. Ήταν μικρό και ποιοτικό όχι σφηνάκι άλλα μικρό. Ίσως επειδή έπεσε back to back με το vagabond βρήκα την γραφη λίγο κατωτερη αλλά είναι λίγο αδικία που τα συγκρινα. Του έδωσα περισσότερο χρόνο κάτι με τράβηξε. Ίσως θα μπορούσαν να βάλουν και άλλους χαρακτήρες στο υποτιθέμενο τουρνουά. Το τέλος τίμιο φαινόταν με την κοπέλα... Το φίλερ με το βάτραχο λίγο άκυρο.

Dante ευκολοδιαβαστο και δροσερό το noblesse είμαι στα μισά περίπου ωραίοι χαρακτήρες μου αρέσει αρκετά πως εξακολουθούν να σέβονται το ραζιελ οι αντίπαλοι Lords ακόμη και μετά την προδοσία. Θα ελενξω και τα δύο αλλά.


Ερώτηση. Βλέπω στο νετφλιξ βάλανε kengan ashura. Το είδε κανείς? Είχα δοκιμάσει το manga αλλά το ντροπαρα μου θύμισε λίγο baki με dragonball στοιχεία του τύπου εγώ είμαι πιο δυνατός /όχι εγώ είμαι πιο δυνατός /όχι θα κάνω προπόνηση να γίνω εγώ ακόμα πιο δυνατός. Πως είναι στην συνέχεια ξεφεύγει καθόλου από αυτό το μοτίβο?

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση Keep them coming

Edited by Maito gai, 20 August 2019 - 14:44.


#12 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 22 August 2019 - 18:11

Από Webtoons μπορείς να δοκιμάσεις και τα Killer Stall, Coffin Jackson και Superior Day. Και τα 3 ολοκληρωμένα. Τα δύο πρώτα ξεκάθαρα ανώτερα σε σχέδιο από το 3ο αλλά το 3ο έχει ικανοποιητικό σασπενς και διαβάζεται εύκολα.


ySss0UF.jpg


#13 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 23 August 2019 - 18:43

Επίσης νομίζω δεν αναφέραμε το Blame!

K για πιό χάρντκορ καταστάσεις ψάχνεις και τον Junji Ito (uzumaki, gyo etc)


My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#14 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 24 August 2019 - 10:30

Επίσης νομίζω δεν αναφέραμε το Blame!
K για πιό χάρντκορ καταστάσεις ψάχνεις και τον Junji Ito (uzumaki, gyo etc)

Η αυτό με το κοτόπουλο (14)