Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Houseki no Kuni | Land of the Lustrous

action mystery drama fantasy seinen anime fall 2017

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 15 July 2018 - 11:39

hnkbn.jpg

 

ANN  // My Anime List // aniDB

 

Έξι μετεωρίτες έπεσαν κάποτε επάνω στον πλανήτη διασπάζοντας τη γη σε έξι κομμάτι και γεννώντας έτσι έξι φεγγάρια. Σχεδόν κάθε μορφή ζωής στράφηκε προς τη θάλασσα και στις ακτές εμφανίστηκε μια νέα μορφή ζωής που ταίριαζε στον άγονο αυτό κόσμο. Μεταξύ των μορφών ζωής που ευημερούσαν, ήταν και αυτοί που δεν κατάφεραν να διαφύγουν και  βυθίστηκαν στον ωκεανό. Στον πάτο του βυθού καταβροχθίστηκαν από μικροοργανισμούς, μετατράπηκαν σε ανόργανες ουσίες και μετά από τεράστια πάροδο του χρόνου, αναμορφώθηκαν συστηματικά και αναδύθηκαν ξανά σχηματίζοντας πολύτιμους λίγους. Οι Λίθοι κατοίκησαν πάλι την ακτή και ο καθένας τους ανέλαβε ένα ρόλο στη μάχη απέναντι στους Σελήνιους, οντότητες που εμφανίζονται στον ουρανό τις αίθριες μέρες και τους επιτίθεται ώστε να τους αιχμαλωτίσουν, να καταστρέψουν τα σώματα τους και να τους χρησιμοποιήσουν ως διακοσμητικά. 

 

hnk01.jpg

 

 

Οι Λίθοι αυτοί ζουν υπό τη καθοδήγηση του Δασκάλου Kongou, του μοναδικού ανάμεσα τους του οποίου η μορφή θυμίζει άνθρωπο και ταυτόχρονα του ισχυρότερου από όλους τους. Ανάμεσα τους, ο νεαρότερος Λίθος ο Φωσφοφυλίτης, γνωστός και ως Φως, είναι ο νεαρότερος Λίθος της συντροφιάς και ταυτόχρονα εξαιρετικά εύθραυστος. Παρά τις προσπάθειες του να συμβάλει στη μάχη, οι άκαρπες προσπάθειες του λόγω της ευθρασυστότητάς του προκαλούν μόνο προβλήματα και έτσι του ανατίθεται ένας άλλος ρόλος, να συντάξει μια εγκυκλοπαίδεια για κάθε μορφή ζωής. Αφού αναλαμβάνει απρόθυμα αυτή τη θέση, τον Κιννάβαρι, ένα έξυπνο λίθο ο οποίος έχει απομακρυνθεί από τους υπόλοιπους λόγω της φύσης του και απομονωμένος σε μία σπηλιά του νησιού έχει αναλάβει τη βραδινή περιπολία. Ανακαλύπτοντας τη δυστυχία του Κιννάβαρου και διακρίνοντας τα κοινά τους σημαία, ο Φως αποφασίζει να ανακαλύψει έναν ρόλο στον κόσμο που θα τους αρμόζει και θα τους αρέσει να τον εκτελούν. Η ιστορία ακολουθεί το Φως στην προσπάθεια του αυτή, καθώς ο αρχικός του στόχος τον οδηγεί σε μικρές ανακαλύψεις για τον κόσμο του, τη θέση του αλλά και να αμφιβάλλει τελικά για τη φιγούρα που εμπιστευόταν περισσότερο από όλες.

 

Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο manga της Ishikawa Haruko το οποίο άρχισε να δημοσιεύεται στο περιοδικό Afternoon της Kodansha το 2012. Δύο χρόνια αργότερα κατέλαβε τη 10η θέση στη λίστα Kono Manga ga Sugoi! για άνδρες αναγνώστες ενώ το 2015 ήταν προτεινόμενο στα 8α βραβεία Manga Taisho. Το anime καλύπτει μόλις τα 36 πρώτα κεφάλαια της ιστορίας κλείνοντας με original τέλος για τη σειρά.

 

hnk02.jpg

 

 

Την παραγωγή της σειράς είχε αναλάβει το studio Orange, ένα studio γνωστό κυρίως μέσα από συμπαραγωγές στις οποίες είχε την ευθύνη του CGI. Όπως ήταν αναμενόμενο φυσικά η σειρά είναι animated μόνο με computer graphics. Σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Takahiko Kyogoku, σκηνοθέτης του Love Live και του Gate, ενώ στα κείμενα και τη σύνθεση της σειράς έχουμε τον Toshiya Oono ο οποίος είχε δουλέψει σε αντίστοιχη θέση σε σειρές όπως το Gatchaman Crowds και το Tsuritama. Παράλληλα έχει ένα εξαιρετικό cast αγαπημένων γυναικείων seiyuu που ανεβάζουν από μόνες τους τη σειρά (Uchiyama Yumi, Kayano Ai, Kugimiya Rie για να αναφέρω μερικές ) με μερικές εξαιρετικές ερμηνείες.

 

Η σειρά ομολογώ ότι άρχισε να με κερδίζει από το τρίτο επεισόδιο και μετά, αφού άρχισα να συνηθίζω λίγο τους ρυθμούς τους. Παρότι δεν συμπαθώ επίσης το CGI πρέπει να ομολογήσω ότι, εκτός ότι βελτιώνεται ελαφρώς σε σχέση με το πρώτο επεισόδιο, τα textures που μπορούν να αποδοθούν με το CG ταίριαζαν και βοηθούσαν τους χαρακτήρες τις ιστορίας. Μιλάμε επίσης για ένα αρκετά μεγάλο cast, του οποίου οι χαρακτήρες αν και δεν αναπτύχθηκαν στον ίδιο βαθμό είχαν καλές αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους. Η σειρά δυστυχώς τσιγκουνεύεται σε μεγάλο βαθμό τις πληροφορίες που θέλει να δώσει για το κόσμο της, οπότε όταν τελικά φτάνουμε στο τέλος της σαν θεατές έχουμε αποκτήσει τη γενική ιδέα χωρίς όμως να ξέρουμε τα βασικά της γεγονότα. Περισσότερα στα σχόλια να αποφύγουμε και spoilers.


ySss0UF.jpg


#2 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 15 July 2018 - 12:15

Στα της σειράς λοιπόν, θα ξεκινήσω από πράγματα που δε χρειάζεται να μπουν σε spoiler. Ομολογώ ότι άργησε να με κερδίσει και να μην κρύβομαι και πίσω από το δάχτυλο μου μπήκα και λίγο αρνητικά από προσωπικό κόλλημα που έχω απέναντι σε low budget CGI αλλά και σε CGI γενικότερα, το οποίο δεν συμπαθώ και πολύ. Προχωρώντας παρόλα αυτά με τη σειρά μπορώ να πω ότι τελικά ίσως είναι και η μοναδική σειρά στην οποία μπορώ να το δεχτώ καθώς μιλάμε για οντότητας που λόγω της φύσης τους δεν είναι ιδιαίτερες απαιτήσεις για ποικιλία εκφράσεων και επίσης όπως ανέφερα και στην εισαγωγή βοηθούσε να αποδοθούν καλύτερα οι υφές των λίθων στους οποίους αντιστοιχούσαν. Κοιτώντας πίσω πιστεύω θα μου έλλειπε αυτή η λάμψη στα μαλλιά και επίσης θα έπρεπε να πεθάνει κάποιος animator κατά το σχεδιασμό για να βγει καλό αποτέλεσμα σε όλα τα επεισόδια για να έχει παρόμοιο εφέ σε κάθε χαρακτήρα σε 2D μορφή, όπως και στις σκηνές του θρυμματισμού. Επίσης μία σκηνή μέσα στη θάλασσα με εντυπωσίασε γιατί τη βρήκα αρκετά όμορφη.

 

Τώρα όσον αφορά το cast, θα ήθελα να τους δω όλους λίγο παραπάνω αλλά με τόσο μικρό αριθμό επεισοδίων και τόσο μεγάλο αριθμό χαρακτήρων ήταν λίγο ανέφικτο, οπότε νιώθω ικανοποίηση που τουλάχιστον έδωσε χρόνο σε κάποιους χαρακτήρες που φαινόταν να έχουν είτε λίγο πιο ηγετική θέση μέσα στην ομάδα, είτε λίγο πιο άμεση επαφή με το Φωσφοφυλίτη. Επίσης χρησιμοποίησα κι εγώ αρσενικό γένος γιατί δεν ήξερα πώς στην ευχή να το χειριστώ αλλά οι χαρακτήρες δεν είχαν συγκεκριμένο φύλο. Με μπέρδεψε λίγο που άκουγα κάποιες λέξεις που δήλωναν αρσενικό γένος αλλά παρόλα αυτά φαινόταν να απευθύνονται μεταξύ τους και σαν γυναίκες. Σχετικά με τις μορφές τους

Spoiler:

 

Το φως μου άρεσε πώς εξελίχθηκε σαν χαρακτήρας αν και θα ήθελα να είχε επεκταθεί λίγο περισσότερο στη μεταστροφή μετά το γεγονός που αποτέλεσε το σημείο καμπής. Ήταν και το μοναδικό κομμάτι που μου φάνηκε κάπως απότομο και δε θέλω καν να το δικαιολογήσω ότι μπορεί να συνέβη λόγω έλλειψης χρόνο ώστε να επεκταθούν λίγο περισσότερο επάνω σε αυτό σεναριακά. Παρόλα αυτά εκτιμώ όχι μόνο τον γενικό συμβολισμό που είχε αλλά και το συμβολισμό μέσα από τα βουδιστικά στοιχεία και τους 7 θησαυρούς του Βουδισμού. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω μετά από μια αναφορά που είδα να γίνεται είδα, το πρώτο σημαντικό γεγονός

Spoiler:

 

Από τους υπόλοιπους μου άρεσε που αποδαιμονοποιήσε τον Bort τον οποίο δεν είχα συμπαθήσει κι εγώ αρχικά και έδειξε στην πορεία ότι δεν υπήρχε μεγάλη ισορροπία στις ευθύνες αλλά και ανάμεσα στα ζευγάρια και πώς τα γεγονότα που βίωσαν άρχισαν να οδηγούν σταδιακά σε αλλαγή πραγμάτων που έμεναν σταθερά επί χιλιετίες, όπως και ότι κάθε χαρακτήρας κουβαλούσε διαφορετικά συναισθήματα για την κατάσταση αλλά και τους Σελήνιους με βάση ό,τι είχε βιώσει. Ο Δάσκαλος τους είχε επίσης ενδιαφέρον γιατί έμεινε από την αρχή μέχρι το τέλος πολύ σεβάσμια φιγούρα παρόλο που ακόμη και ο θεατής γνώριζε ότι μάλλον έκρυβε κάποια λαδιά.

 

Σχετικά με το ρόλο του Δασκάλου στην όλη ιστορία, νομίζω ότι σεναριακά και σκηνοθετικά μου άρεσε που ο σκηνοθέτης είχε περιορισμένη οπτική γωνία και τα περισσότερα τα έβλεπε μέσα από αυτά που βίωνε ο Φως, οπότε ό,τι μικρό δινόταν σαν πληροφορία μπορούσε να εκτιμηθεί, ειδικά όταν έμενε με τον θεατή την ίδια στιγμή που ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας των στερούταν λόγω των γεγονότων. Μου άρεσε που και η σκηνοθεσία ακολούθησε παρόμοιο στυλ. Για παράδειγμα η εξαιρετική σκηνή 

Spoiler:

 

Γενικότερα συνολικά μπορώ να πω ότι μου άρεσε αλλά ταυτόχρονα ένιωσα ότι έμαθα μόλις την αρχή μιας ιστορίας. Ελπίζω να δούμε κάποια στιγμή μια δεύτερη σεζόν αλλιώς κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρω την απόφαση να πιάσω το manga.


ySss0UF.jpg


#3 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 15 July 2018 - 12:40

Αυτό το είχα γράψει στο "currently watching" 30 Μαρτίου.

Ολοκλήρωσα μέσα στο τριήμερο το Land of the Lustrous.

Απίστευτη δουλειά στην εικόνα και γενικότερα στον αισθητικό τομέα. Η σκηνοθεσία κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα προτερήματα του cgi, δηλαδή το βάθος στον χώρο και τις οπτικές γωνίες, που είναι αδύνατον να τα πετύχεις με 2d, ενώ το σχέδιο των χαρακτήρων ήταν πολύ φρέσκο και ταίριαζε στον κόσμο του έργου.
Είχε ένα φετίχ με τα πόδια και την περιοχή της πυέλου, αλλά όλα τα άνιμε έχουν από ένα αυτές τις μέρες....

Η μουσική ήταν επισής μυστικό επιτυχίας, ειδικά τα κομμάτια που συνόδευαν τους κακούς. Ακούστε τα ost!

Πρέπει παινεύσω τους μηχανισμούς που δουλεύει ο κόσμος της σειράς. Είχε βρει ένα πάρα πολύ γουστόζικο και λογικό τρόπο να εισάγει κλισέ στοιχεία, όπως η αμνησία και τα power-ups, χωρίς να υπάρχουν εκεί απλώς για να κινούν την πλοκή.

Για τους χαρακτήρες τώρα, οι φιλοσοφικές συζητήσεις ήταν αρκετά προσεγμένες, αν και πάντα ανολοκλήρωτες. Προφανώς θέλει να διατηρήσει τα μυστικά για πιο μετά, αλλά αυτό είχε αντίτιμο σε ορισμένες σκηνές, στις οποίες πραγματικά μπορούσαν να αποκαλυφθούν περισσότερα στους θεατές. Μακροπρόθεσμα επηρεάστηκε και η ιστορία, καθώς παρά τον καλό ρυθμό της, εντέλει δεν σου άφησε τίποτα εκτός του ότι υπάρχει συνέχεια. Οι ίδιοι οι χαρακτήρες, εεε, κυρίως στερεότυποι με κάθε χρώμα μαλλιού να συνάγει και με ένα είδος προσωπικότητας. Η πρωταγωνίστρια είχε επίσης τις αλλαγές της, αν και μάλλον προτιμώ το πως την γνωρίσαμε, μιας και την ξεχώριζε από το τσούρμο.

Και μην μου πει κανείς δεν ήταν πρωταγωνίστρια αλλά ασέξουαλ ή αρσενικό. Είμαι απλοϊκός στο τι βλέπω. Η Diamond ήταν κορίτσι και ο Bort ήταν αγόρι. H πρωταγωνίστρια ήταν κορίτσι και μετά έγινε Levi????

Δεύτερη σεζόν, όπως και δήποτε!

Πιο ειδικά τώρα.
Spoiler:

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#4 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 15 July 2018 - 12:50

Spoiler:

ySss0UF.jpg


#5 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 15 July 2018 - 12:58

Spoiler:

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018




Also tagged with one or more of these keywords: action, mystery, drama, fantasy, seinen, anime, fall 2017