Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Προβλήματα Ελληνικής Κοινότητας Anime


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#16 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 April 2018 - 16:40

Στο greekcomics κανουν καταχρηση των likes και προσφατα εβαλαν κι άλλα emoji (cringe~) και αυτο απλως συμβαλλει στο γεγονός ότι η συζητηση μειωνεται, καθως "εχεις ήδη εκφράσει την άποψή σου" μεσω μιας εικονας στο περιθωριο ενος ποστ.


Δεν θα παω σε τέτοια forum ή στο retromaniax για τα likes, θα πάω γιατί υπάρχουν άτομα εξπέρ στο αντικείμενο τους και με διασυνδέσεις με εκδοτικούς οίκους, συλλέκτες και την ελληνική βιομηχανία γενικά.

#17 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 28 April 2018 - 16:48

δεν ειχαμε κι εδω περα κατι σαν likes καποτε για ενα διαστημα?



#18 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 April 2018 - 16:55

Στο vbulletin υπήρχε ένα σύστημα που έκανες approve ή disapprove κάποια posts αν θυμάμαι καλά, το οποίο το έβλεπε μόνο το μέλος το οποίο έκανε το post. Επίσης αν θυμάμαι καλά σκεφτήκαμε αρκετά αν θα βάζαμε κάποιο παρόμοιο feature και στο ipboard και αποφασίσαμε να μην το κάνουμε για διάφορους λόγους.


xbJ3b2w.jpeg


#19 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 28 April 2018 - 17:07

Δεν θα παω σε τέτοια forum ή στο retromaniax για τα likes, θα πάω γιατί υπάρχουν άτομα εξπέρ στο αντικείμενο τους και με διασυνδέσεις με εκδοτικούς οίκους, συλλέκτες και την ελληνική βιομηχανία γενικά.

Καλα, εννοείται. Το greekcomics ειναι πραγματικά ένας θησαυρός για κάθε φαν των κομικς. Γι'αυτό ημουν και εγω μελος μεχρι και πέρυσι που έκαναν εκείνη την αναβαθμιση που εκανε το φορουμ απιστευτα δύσχρηστο για μενα.

Απλως επεσημανα το θεμα με τα likes. Θεωρω οτι δεν εχουν καποια πραγματικα σημαντική χρηση και απλως αποτρέπουν τους χρηστες απο τη συζητηση. Λενε ότι συνεβαλαν στη συζητηση δειχνοντας την αντίδρασή τους, ενω δεν μπαινουν στον κοπο να μιλησουν λιγο για την θέση τους. Επισης, μπορούν εν μέρει και εμμεσα να οδηγησουν σε αντιπαραθέσεις, κατι το οποιο γινεται πολυ συχνα στο Greekcomics, επειδη υπάρχουν πολλοι χρήστες. Γι'αυτό λεω οτι εδω δεν θα ηθελα να συμβαινει το ιδιο.

Ον τοπικ, τα φόρουμ έχουν πραγματα που κανεις αλλος δεν εχει. Discord, facebook, reddit κλπ δεν πιανουν μια σε συγκριση με ενα φορουμ που, εκτος απο ευχρηστο και ανθεκτικο, ειναι και classy :P Ούτως ή αλλως, αυτοί που πραγματικα ενδιαφέρονται, θα καταληξουν εδω εν τελει... ειναι κατι που θα ηθελα να πω.
((μιλαει κι αυτος που βρηκε το φόρουμ επειδη απλα σκεφτηκε να γράψει www.anime και προσθεσε ενα .gr απλα για να δει τι θα βγει xD))

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#20 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 28 April 2018 - 17:23

επισης εχουν υπαρξει εξαιρετικης ποιοτητας thread εδω περα οπως το ''απο που κατουρανε οι ερμαφροδιτοι''



#21 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 April 2018 - 17:25

^ Ναι για αυτό είπα ότι δεν είναι φορματ αλλά θέμα συμπεριφοράς ανθρώπων.


xbJ3b2w.jpeg


#22 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 28 April 2018 - 18:40

Τώρα θα γίνω κακός αλλά δεν πειράζει.
 

Εγώ θέλω να θέσω το εξείς ερώτημα... το facebook το εχω συνηθήσει πλεόν και βλέπω εκεί όλο και περισσότερα άτομα να ασπάζωνται την θρησκία του ανιμισμού και του μανγκισμού... κάθε τόσο βλέπω όλο και περισσότερα fan-made sites να μεταφράζουν στα ελληνικά (ακόμα και να κάνουν dub) μερικά anime και manga... και ρωτάω...μήπως τελικά δεν έχει απολύτος κανένα πρόβλημα η κοινότητα των anime;


Νομίζω τελικά και εγώ κάπου εκεί καταλήγω. Anime υπάρχουν ~να στριμάρεις, να κατεβάσεις, να δεις στα ελληνικά και τα αγγλικά~ δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνουμε στο πηγάδι να τα παίρνουμε, χώρος για να μιλήσουν όσοι/όσες θέλουν υπάρχουν και μπορούν να διαλέξουν αυτό που βολεύει καλύτερα. Δεν βλέπω και εγώ πουθενά να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον κόσμο που θέλει να δει anime και να συζητήσει για αυτά. Εντάξει υπάρχει πρόβλημα με συμπεριφορές ανθρώπων αλλά αυτό υπάρχει παντού σε όλους τους χώρους ιντερνετικούς και μη.



Μόνο αν έχεις πολύ χαμηλά expectations θα πεις ότι το greek anime community δεν έχει κανένα πρόβλημα σήμερα. Όποιος έχει συμμετάσχει σε καλά και dedicated communities καταλαβαίνει τι εννοώ.


Κάποια άλλα points:

1)Το anime.gr όταν ήταν στην ακμή του ήταν γεμάτο memes και καφρίλες. Άρα σχόλια περί ποιότητας και υπόνοιες για την ανωτερότητα του anime.gr επειδή δεν έχει likes kai emojis και επικεντρώνεται στην ουσία και την συζήτηση τα ακούω βερεσέ.
2)Το circlejerking δεν έλειπε ποτέ από το anime.gr κι ας μην είχε likes η auto-moderation features.


Κι εμένα μου αρέσει η συζήτηση κι εγώ προτιμώ ένα forum από ένα facebook group, αλλά δεν χρειάζεται να γινόμαστε ελιτιστές.
phmava.php

#23 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 28 April 2018 - 19:17

1)Το anime.gr όταν ήταν στην ακμή του ήταν γεμάτο memes και καφρίλες. Άρα σχόλια περί ποιότητας και υπόνοιες για την ανωτερότητα του anime.gr επειδή δεν έχει likes kai emojis και επικεντρώνεται στην ουσία και την συζήτηση τα ακούω βερεσέ.
2)Το circlejerking δεν έλειπε ποτέ από το anime.gr κι ας μην είχε likes η auto-moderation features.


Αυτά απευθυνονται σε μενα, οπότε ας ξεκαθαρίσω τη θεση μου. Δεν εχω ιδέα πώς πραγματικα ήταν το φορουμ πριν έρθω. Εχω δει αρκετά ποστ, αλλα ηταν ενα balanced amount απο shitposting και καλα ποστς. Πιστεύω ότι είναι μια χαρά. Και για να ειμαι ειλικρινής, τα memes ειναι ενα αναπόσπαστο κομμάτι μιας κοινοτητας xD Τέλος πάντων, η αληθεια ειναι οτι γι αυτο μου αρεσε εδω, επειδη υπηρχε αυτος ο χαβαλές και το χιουμορ. Ειναι ενα αναγκαιο κομμάτι για να επιβιωσει ενα φορουμ.
Στο facebook ομως θα συναντησεις μονο shitposting. Απλα κακογραμμενες αναρτησεις που δεν εχουν πραγματική ουσία και χανονται ούτως ή αλλως, βρισίδι αναμεσα στους φάνς για το γεγονός οτι το τάδε ανιμε ειναι σκουπιδι κλπ. Τα εχω δει με τα ματια μου αυτα.
Αυτο που ειπα "αν κάποιος ενδιαφερεται πραγματικά, εδω θα καταλήξει" ειναι η προσωπική μου ματια. Δεν μπορεί καποιος με το απλως να συμμετεχει σε ενα γκρουπ στο facebook να σκεφτεί "αχ, ειμαι απολυτως ικανοποιημενος απο αυτο το community!" και να μεινει εκει. Θα αναζητησει κάτι καλυτερο. Τα φορουμ γενικοτερα ειναι ο καλυτερος τροπος επικοινωνιας και σωστού ποστινγκ κατ' εμε.

Οσον αφορα τα likes και τα emoji, θεωρω οτι ειναι πραγματικα ενα σοβαρο θεμα. Εφερα σαν παραδειγμα το Greekcomics (κακως, ειναι σαν να το θαβω, ενω δεν του αξιζει) επειδη το εχω συναντησει πολλες φορές. Εχω ακουσει μεχρι και "ειστε κλικα εδω"-τυπου σχολια τα οποία απλως ξεκινούν διαμαχες. Δεν ειναι ωραιο να δείχνεις ετσι απλα οτι ενα ποστ δεν σου αρεσε. Πρεπει να αιτιολογήσεις, ετσι ωστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και να γινεται εποικοδομητικη συζητηση. Εδω βλεπω οτι πραγματι οι χρηστες ενδιαφέρονται να απαντήσουν και να κανουν σωστη κουβεντα, αναλύοντας το σκεπτικό τους.

Τελος πάντων, δεν θεωρω οτι ειμαστε ελιτιστες, ισως απλως τα στανταρ μου να ειναι πολυ υψηλα xD Αυτο που θελω ειναι ενα χαβαλεδιαρικο μεν αλλα σωστό απο την αλλη. Το anime.gr τα εχει συνδυάσει και τα δυο, απ'όσο εχω δει.

Cheers!

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#24 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 April 2018 - 19:19

Οκ μιας και γινόμαστε κακοί, θα γίνω και εγώ κακιά :P

 

Πρώτον, όπως είπε και ο 1451 το να αποκαλείς community μια ομάδα ανθρώπων επειδή έχουν κοινά ενδιαφέροντα είναι εντελώς καταχρηστικό και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το χρησιμοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια. Με βάση αυτό πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ τί παραπάνω χρειάζεται ο μέσος anime fan από το να βλέπει anime και να μπορεί να συζητάει για αυτά. Ναι, είμαστε μια μικρή χώρα σε οικονομική κρίση ~ας μην το ξεχνάμε αυτό~ και δεν υπάρχουν μεγάλα cons αλλά πέρα από την έλλειψη των πολλών cosplay parties που γίνονταν παλιότερα δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα που θα αποκαλούσα "πρόβλημα"

 

Δεύτερον και πολύ σημαντικό. Το anime.gr ήταν στην ακμή του σε μια εποχή που το fb και τα social media μόλις διαμορφώνονταν και υπήρχε κόσμος που έμπαινε στο φόρουμ. Τελεία. Η καφρίλα και τα memes δεν ήταν κομμάτι της ακμής, ήταν κομμάτι της σαπίλας. Εκτός και αν εσένα σου άρεσαν τα μισογυνιστικά και ομοφοβικά threads και η διάχυτη φαγωμάρα και εχθρικότητα που επικρατούσε, οπότε πάω πάσο γιατί περί ορέξεως πουρές σελινοριζας. Επίσης να τονίσω ότι όταν το anime.gr ήταν στην ακμή του γινόντουσαν συνέχεια threads για νέα anime και υπήρχε κόσμος που συμμετείχε ενεργά και αυτό ήταν η επιτυχία του φόρουμ και όχι τα "memes και οι καφρίλες". Αυτά ήταν αποτέλεσμα του ότι υπήρχαν πολλά μέλη και ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του συμπεριφορά.

 

Τρίτον, δεν ξέρω ποιός ανέφερε ότι είμαστε "ανώτεροι" επειδή δεν έχουμε likes και emojis αλλά μιας και κουόταρες εμένα θα σου απαντήσω σίγουρα όχι εγώ, Ήμουν ξεκάθαρη ότι προτιμώ ~εγώ προσωπικά~ το forum format επειδή μου είναι πιο εύκολο να διάγω μια πολιτισμένη συζήτηση. Αυτή ήταν πάντα η ουσία. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά θόρυβος.

 

Τέταρτον, αυτό που δεν έλειπε ποτέ από το anime.gr ήταν να τρώμε τα μουστάκια μας για μαλακίες. Αν εσύ θεωρείς circlejerking ότι μαζεύτηκαν πέντε νοματαίοι σε ένα thread που έτυχε να συμφωνούν μεταξύ τους τότε αναρωτιέμαι τί συμβαίνει στα πραγματικά dedicated communities ~α ναι ξέρω, ατελείωτο circlejerking~

 

Τελευταία θα δηλώσω το ότι αν προσωπική μου προτίμηση είναι να συνομιλώ με λέξεις και όχι άναρθρες κραυγές και memes και αν προσωπική μου προτίμηση είναι να είμαι σε έναν χώρο που δεν λέμε στις γυναίκες να πάνε να μας φτιάξουν σάντουιτς επειδή δεν συμφωνούμε μαζί τους και δεν είναι γεμάτος nazi trolls τότε οκ είμαι ελιτίστρια και το δέχομαι και θα το φοράω σαν badge of honor.

 

To φόρουμ είχε προβλήματα όταν είχε κόσμο και έχει και τώρα προβλήματα επειδή δεν έχει κόσμο, δεν το αρνείται κανείς αυτό. Το ότι το προτιμάει κάποιος από το fb ή το reddit ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο είναι μια προσωπική προτίμηση και είναι σεβαστή όπως φυσικά και το να προτιμάει κάτι άλλο όπως έχω πει και πιο πάνω.

 

PS Τα είπα όπως τα ένιωθα επειδή είδα ότι και εσύ έκανες το ίδιο. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, νομίζω είναι δεδομένο.


xbJ3b2w.jpeg


#25 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 28 April 2018 - 20:48

Αυτά απευθυνονται σε μενα, οπότε ας ξεκαθαρίσω τη θεση μου. Δεν εχω ιδέα πώς πραγματικα ήταν το φορουμ πριν έρθω. Εχω δει αρκετά ποστ, αλλα ηταν ενα balanced amount απο shitposting και καλα ποστς. Πιστεύω ότι είναι μια χαρά. Και για να ειμαι ειλικρινής, τα memes ειναι ενα αναπόσπαστο κομμάτι μιας κοινοτητας xD Τέλος πάντων, η αληθεια ειναι οτι γι αυτο μου αρεσε εδω, επειδη υπηρχε αυτος ο χαβαλές και το χιουμορ. Ειναι ενα αναγκαιο κομμάτι για να επιβιωσει ενα φορουμ.
Στο facebook ομως θα συναντησεις μονο shitposting. Απλα κακογραμμενες αναρτησεις που δεν εχουν πραγματική ουσία και χανονται ούτως ή αλλως, βρισίδι αναμεσα στους φάνς για το γεγονός οτι το τάδε ανιμε ειναι σκουπιδι κλπ. Τα εχω δει με τα ματια μου αυτα.
Αυτο που ειπα "αν κάποιος ενδιαφερεται πραγματικά, εδω θα καταλήξει" ειναι η προσωπική μου ματια. Δεν μπορεί καποιος με το απλως να συμμετεχει σε ενα γκρουπ στο facebook να σκεφτεί "αχ, ειμαι απολυτως ικανοποιημενος απο αυτο το community!" και να μεινει εκει. Θα αναζητησει κάτι καλυτερο. Τα φορουμ γενικοτερα ειναι ο καλυτερος τροπος επικοινωνιας και σωστού ποστινγκ κατ' εμε.

Οσον αφορα τα likes και τα emoji, θεωρω οτι ειναι πραγματικα ενα σοβαρο θεμα. Εφερα σαν παραδειγμα το Greekcomics (κακως, ειναι σαν να το θαβω, ενω δεν του αξιζει) επειδη το εχω συναντησει πολλες φορές. Εχω ακουσει μεχρι και "ειστε κλικα εδω"-τυπου σχολια τα οποία απλως ξεκινούν διαμαχες. Δεν ειναι ωραιο να δείχνεις ετσι απλα οτι ενα ποστ δεν σου αρεσε. Πρεπει να αιτιολογήσεις, ετσι ωστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και να γινεται εποικοδομητικη συζητηση. Εδω βλεπω οτι πραγματι οι χρηστες ενδιαφέρονται να απαντήσουν και να κανουν σωστη κουβεντα, αναλύοντας το σκεπτικό τους.

Τελος πάντων, δεν θεωρω οτι ειμαστε ελιτιστες, ισως απλως τα στανταρ μου να ειναι πολυ υψηλα xD Αυτο που θελω ειναι ενα χαβαλεδιαρικο μεν αλλα σωστό απο την αλλη. Το anime.gr τα εχει συνδυάσει και τα δυο, απ'όσο εχω δει.

Cheers!


Αυτά τα points δεν αναφέρονταν αποκλειστικά στο δικό σου post αλλά μιας και απάντησες: Το level of shitposting στο παρελθόν ήταν πολύ μεγαλύτερο από τώρα, αλλά και οι συζητήσεις ήταν πολύ περισσότερες. Αυτό που έγινε είναι ότι σιγά σιγά μεγαλώσαμε και άρχισε να υπάρχει μια ατμόσφαιρα ότι στο anime.gr βλέπουμε σοβαρά anime και κάνουμε σοβαρές συζητήσεις. Δεν βγάζω τον εαυτό μου καθόλου από αυτό.

Προσωπικά δεν θεωρώ τα likes τόσο μεγάλο πρόβλημα. Πολλές φορές λέει κάποιος κάτι και αν συμφωνείς μαζί του αντί να επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια απλά κάνεις like το post του. Βέβαια αν υπάρχουν πολύ λίγα άτομα καλύτερα να υπάρχει και λίγη επανάληψη!

 

Οκ μιας και γινόμαστε κακοί, θα γίνω και εγώ κακιά :P

Πρώτον, όπως είπε και ο 1451 το να αποκαλείς community μια ομάδα ανθρώπων επειδή έχουν κοινά ενδιαφέροντα είναι εντελώς καταχρηστικό και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το χρησιμοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια. Με βάση αυτό πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ τί παραπάνω χρειάζεται ο μέσος anime fan από το να βλέπει anime και να μπορεί να συζητάει για αυτά. Ναι, είμαστε μια μικρή χώρα σε οικονομική κρίση ~ας μην το ξεχνάμε αυτό~ και δεν υπάρχουν μεγάλα cons αλλά πέρα από την έλλειψη των πολλών cosplay parties που γίνονταν παλιότερα δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα που θα αποκαλούσα "πρόβλημα"


Η γλώσσα εξελίσσεται, ο όρος community πλέον χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο. Αλλά εντάξει καταλαβαίνω ότι κάποιοι μπορεί να το θεωρούν λάθος.
 

Δεύτερον και πολύ σημαντικό. Το anime.gr ήταν στην ακμή του σε μια εποχή που το fb και τα social media μόλις διαμορφώνονταν και υπήρχε κόσμος που έμπαινε στο φόρουμ. Τελεία. Η καφρίλα και τα memes δεν ήταν κομμάτι της ακμής, ήταν κομμάτι της σαπίλας. Εκτός και αν εσένα σου άρεσαν τα μισογυνιστικά και ομοφοβικά threads και η διάχυτη φαγωμάρα και εχθρικότητα που επικρατούσε, οπότε πάω πάσο γιατί περί ορέξεως πουρές σελινοριζας. Επίσης να τονίσω ότι όταν το anime.gr ήταν στην ακμή του γινόντουσαν συνέχεια threads για νέα anime και υπήρχε κόσμος που συμμετείχε ενεργά και αυτό ήταν η επιτυχία του φόρουμ και όχι τα "memes και οι καφρίλες". Αυτά ήταν αποτέλεσμα του ότι υπήρχαν πολλά μέλη και ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του συμπεριφορά.


Συμφωνώ, αυτό είπα και στο πρώτο μου post εδώ. Τα threads που αναφέρεις και οι τσακωμοί, αν και δεν μπορώ να πω ότι μου λείπουν πλέον, η αλήθεια είναι πως ήταν το αλάτι και πιπέρι μιας και γίνονταν τζερτζελές και είχε ενδιαφέρον. Φαντάζομαι βέβαια ότι για το moderating team δεν ήταν έτσι, οπότε καταλαβαίνω ότι το βλέπεις διαφορετικά.

Παρόλα αυτά εκεί που θέλω να καταλείξω είναι ότι οι περισσότεροι που βρίσκονται στην εφηβία και μεταεφηβία, έχουν ανάγκη και από memes και από καφρίλες. Άρα όταν τα κάναμε εμείς αυτά τότε είναι λίγο άδικο να λέμε για το πως πάνε στα facebook groups και τους νοιάζουν μόνο τα memes. Συμφωνώ ότι είναι σαφώς καλήτερα να μην υπάρχουν μόνο memes και να υπάρχουν συζητήσεις και ενεργή συμμετοχή, αλλά το ένα δεν θα πρέπει να αποκλείει το άλλο.
 

Τρίτον, δεν ξέρω ποιός ανέφερε ότι είμαστε "ανώτεροι" επειδή δεν έχουμε likes και emojis αλλά μιας και κουόταρες εμένα θα σου απαντήσω σίγουρα όχι εγώ, Ήμουν ξεκάθαρη ότι προτιμώ ~εγώ προσωπικά~ το forum format επειδή μου είναι πιο εύκολο να διάγω μια πολιτισμένη συζήτηση. Αυτή ήταν πάντα η ουσία. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά θόρυβος.


Δεν το ανέφερε κανείς ρητά, αυτό ήταν δικιά μου ερμηνεία. Δες και το σχόλιο μου πιο πάνω.
 

Τέταρτον, αυτό που δεν έλειπε ποτέ από το anime.gr ήταν να τρώμε τα μουστάκια μας για μαλακίες. Αν εσύ θεωρείς circlejerking ότι μαζεύτηκαν πέντε νοματαίοι σε ένα thread που έτυχε να συμφωνούν μεταξύ τους τότε αναρωτιέμαι τί συμβαίνει στα πραγματικά dedicated communities ~α ναι ξέρω, ατελείωτο circlejerking~


Δεν διαφωνώ, φυσικά και υπάρχει circlejirking σε dedicated communities σε βαθμό ενοχλητικό. Αυτό που λέω είναι πως δεν χρειάζονται likes για να δημιουργηθούν τέτοια φαινόμενα, νομίζω είναι στην ανθρώπινη φύση.
 

Τελευταία θα δηλώσω το ότι αν προσωπική μου προτίμηση είναι να συνομιλώ με λέξεις και όχι άναρθρες κραυγές και memes και αν προσωπική μου προτίμηση είναι να είμαι σε έναν χώρο που δεν λέμε στις γυναίκες να πάνε να μας φτιάξουν σάντουιτς επειδή δεν συμφωνούμε μαζί τους και δεν είναι γεμάτος nazi trolls τότε οκ είμαι ελιτίστρια και το δέχομαι και θα το φοράω σαν badge of honor.


Οκ δεκτό αλλά εγώ δεν μπορώ να μην πω πως οι άναρθρες κραυγές και τα memes είναι απαραίτητα στοιχεία ενός ολοκληρωμένου community!

 

To φόρουμ είχε προβλήματα όταν είχε κόσμο και έχει και τώρα προβλήματα επειδή δεν έχει κόσμο, δεν το αρνείται κανείς αυτό. Το ότι το προτιμάει κάποιος από το fb ή το reddit ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο είναι μια προσωπική προτίμηση και είναι σεβαστή όπως φυσικά και το να προτιμάει κάτι άλλο όπως έχω πει και πιο πάνω.


Προβλήματα παντού υπάρχουν. Ο λόγος που έκανα το προηγούμενο post είναι γιατί δεν μου κάθισε καλά στο ότι δημιουργήθηκε κάποιου είδους consensus ότι το ελληνικό (και όχι μόνο βασικά) anime community είναι μια χαρά και πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Νομίζω δεν τίθεται θέμα προσωπικών προτιμήσεων, εννοείται πως ο καθένας ας διαλέξει αυτό που θέλει.
Υπάρχουν πολλά μεμονωμένα άτομα με όρεξη που κάνουν subs και διάφορα άλλα, δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Αλλά για να υπάρχει ένα καλό community πρέπει να υπάρχει μια καλή συνοχή στην κοινότητα (με λίγα λόγια να μην είναι 5 άτομα εδώ 5 άτομα εκεί και άλλα 10 μόνοι τους), να υπάρχουν αρκετά άτομα που ενδιαφέρονται και συμμετέχουν και η προσπάθεια που κάνει η μειονότητα που όντως προσφέρει το κάτι παραπάνω (πχ subs, αναλύσεις, fanart κλπ) να αντιμετωπίζονται με ενθουσιασμό (σε γενικές γραμμές, δεν εννοώ αν κάποιος κάνει μια βλακεία να επιβραβεύεται) και όχι ως οι περίεργοι nerds της παρέας.

Τώρα, δεν λέω πως εγώ έχω να προτείνω κάτι για να υπάρξει κάποια αλλαγή, δεν έχω. Οι εποχές αλλάζουν, οι ανάγκες αλλάζουν και οι περισσότεροι προσαρμόζονται. Στην εποχή του αδερφού μου πχ the cool kids ασχολούνταν με την ραδιοπειρατεία. Τώρα, πέραν του ότι είναι πιο επικίνδυνο (από την άποψη ότι είναι παράνομο και μπορεί να σε πιάσουν), δεν έχει κανένα νόημα με όλα τα μέσα επικοινωνίας που υπάρχουν. Κάποιοι από εμάς είμαστε κολλημένοι (ναι αναφέρομαι και στον εαυτό μου) και πρήζουμε τους υπόλοιπους. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να υπονοείται πως είναι όλα μια χαρά και πως η όποια συζήτηση για το θέμα να γίνεται dismissed χρησιμοποιώντας αυτό το επιχείρημα.
 

PS Τα είπα όπως τα ένιωθα επειδή είδα ότι και εσύ έκανες το ίδιο. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, νομίζω είναι δεδομένο.


Καλά έκανες! Η αλήθεια είναι ότι ως προς το anime.gr πλέον είμαστε πολύ λίγα άτομα για να λεγόμαστε community, μάλλον μια παρέα ταιριάζει περισσότερο. Επομένως πλέον το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι τσακωμούς και να επικεντρωνόμαστε στις διαφορές μας. Ξέρω ότι μερικές φορές έχω την τάση να γίνομαι αρκετά ανταγωνιστικός αλλά ελπίζω αυτήν την φορά να μην έχει αρνητικό αποτέλεσμα!
phmava.php

#26 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 29 April 2018 - 08:07

Heck, θα βοηθουσα και εγω αμα ηξερα ιαπωνικα ή ειχα καπως τους αγγλικους υποτιτλους για να κανω μετάφραση απο αγγλικα στα ελληνικα.

 

 

Το τελευταίο είναι το μόνο εύκολο, δεδομένου ότι, ειδικά από νέες σειρές, μπορείς να βρεις εύκολα softsubbed. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το mkvextrect και το aegisub για να ανοίξεις το αρχείο των υποτίτλων, με τους χρονισμούς έτοιμους και να ξεκινήσεις τη μετάφραση. Μετά το ενώνεις με το αρχικό βίντεο χρησιμοποιώντας το mkvmerge ή σαν εναλλακτική επικοινωνείς με κάποιο γκρουπ και ενημερώνεις ότι θέλεις να ασχοληθείς αποκλειστικά με το κομμάτι της μετάφρασης και θα σου στέλνουν το αρχείο έτοιμο.

 

Το θέμα είναι θέλεις όντως να αφιερώσεις χρόνο σε αυτό; Γιατί ένα 20' επεισόδιο δε μεταφράζεται τόσο γρήγορα και εύκολα όσο μπορεί να περιμένεις εκτός κι αν είναι κανένα battle shounen όπου το μισό επεισόδιο θα το τρώνε στη μάχη και θα φωνάζουν επιθέσεις.


ySss0UF.jpg


#27 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 29 April 2018 - 11:27

Γιατί ένα 20' επεισόδιο δε μεταφράζεται τόσο γρήγορα και εύκολα όσο μπορεί να περιμένεις

Αυτο εννοείται. Σκεφτόμουν να κανω κάτι το καλοκαιρι αλλα θα δειξει.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#28 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 29 April 2018 - 17:35

 

Το θέμα είναι θέλεις όντως να αφιερώσεις χρόνο σε αυτό; Γιατί ένα 20' επεισόδιο δε μεταφράζεται τόσο γρήγορα και εύκολα όσο μπορεί να περιμένεις εκτός κι αν είναι κανένα battle shounen όπου το μισό επεισόδιο θα το τρώνε στη μάχη και θα φωνάζουν επιθέσεις.

 

Σαν το Γούλβεριν κανένα. Ιστορικές στιγμές. Άνετα το έβλεπες και χωρίς υπότιτλους.

80 γραμμές, οι 50 μονολεκτικές (οι 30 έλεγαν "Λόγκαν" με διάφορα σημεία στίξης). Και επειδή μιλάμε για σοβαρό άνιμε, οι επιθέσεις ήταν σιωπηλές. Ούτε το Ναρούτο στα καλύτερά του τέτοια ευκολία στη μετάφραση. 

Τότε, που η "κοινότητα" ήταν στα πάνω της, σε κοιτούσαν περίεργα γιατί θεωρούσαν ότι βλέπεις "γιαπωνέζικα αρρωστημένα μικιμάους".

Τώρα που γεράσαμε, γίναμε και κοινότητα με προβλήματα...


Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#29 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 29 April 2018 - 20:41

Κάποτε τα άνιμε τα έβλεπαν τα περίεργα νέρντουλα και τους έδειχναν με το δάχτυλο σαν rare pokemon, τώρα βλέπει η μιση χώρα και υπάρχει σίγουρα πολύ μεγαλύτερη αποδοχή πάνω στο θέμα. Υποθέτω αφήνοντας τα φόρομς στην άκρη, μιας κιαυτό έχει περάσει τη φάση του και λόγο εποχής, έχει μεγαλώσει η φάση των ανιμε στη χώρα γενικότερα, έχει γίνει ευρύ και γνωστό σαν χόμπι , το κοινό έχει πολλαπλασιαστεί.... Ωστόσο προσωπικά μου λείπουν τα μικρά μεετινγκς, οι προβολές ή τα άνιμε πάρτυ του 08 ή του και του 10 ακόμα ,που αν και μαζευόντουσαν λίγα άτομα σχετικά με τώρα  το κλίμα ήταν πολύ διαφορετικό απο σήμερα tbh..

Κομιούνιτυ σίγουρα υπάρχει, έστω στη διασπασμένη μορφή του και στις κλίκες του λόγο και του είμαστε έλλαδα ας μη ξεχνιώμαστε *γκουχ γκουχ*, αν κιαυτό που ανέβασε τη φάση υποθέτω είναι περισσότερα το κοσπλέυ ή η αύξηση των κομιξάδων /φανζινς κτλπ και όχι η ενασχόληση με τα μάνγκα ή τα άνιμε από μόνα τους. Ακόμα και στα κομιντομ, αν θυμηθούμε τι κόσμο είχε πριν μπεί η φάση με τον διαγωνισμο και τις φωτογραφίσεις κοσπλευερς μπρουχ μπρουχ...συγκριτικά με τώρα που δεν μπορείς να πάτησεις μέσα απτον πολύ κόσμο, ή μέρα με τη νύχτα.  

 

Ωστωσο νομίζω και συμφώνω κιεγώ ότι όντος έχει εξαφανιστεί ή έστω δυσκολέψει -- μπορεί και χαθεί η ανάγκη για συζητήσεις πάνω στις αγαπημένες σειρές ή μάνγκα που υπήρχε έστω στη μορφή που υπήρχε παλιότερα. Παλιότερα ήταν κλασικό με τα φορουμς αν και δεν θέλω να πιστεύω πως φτεει απλά ή διαφορετική πλατφόρμα .Πλέον πιο πολύ θα μπει κάποιος σενα γκρούπ του ΦΒ να σπαμάρει μερικά άνιμε και ή όλη διαδικασία θα ναι απλα για προτάσεις ή διαφωνίες τύπου τι καλό είδα χτες και πάντα όλα θα σταματάνε εκεί με μερικά μεμε μπόνους. Δεν θα ασχολείται κανένας για συζήτησεις πάνω στη τάδε σειρά. Time changes....ή απλά χαλάσαμε και γεράσαμε δεν ξέρω, αλλα ακόμα και με τα 15χρονα το βλέπεις αυτό και σε πολύ χειρότερο βαθμό απτους παπούδες παραδόξως. Θα μου πεις έδω υπάρχουν άτομα που το ιντερνετ σημαίνει = facebook instagram youtube....ή νεότερη γενιά, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια δεν έχει την επαφή κιόυτε αντιλαμβάνεται το ιντερνετ το ίδιο όπως oi παλιότεροι...δεν ψάχνει....όταν σε κάθε γκρουπ οι μισοί συμπεριφέρονται βγάζοντας την εικόνα του χρήστη που δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το google καλά καλά...<.<

Και δεν είμαι καν στους παλιότερους χρήστες του ιντερνετ, αλλα μου κάνει πραγματικά εντύπωση η όλη αυτή απαξίωση, εγώ δεν με θυμάμαι έτσι ούτε στα 14μου  ή μικρότερο έστω. XD

 

Π.Σ: Σίγουρα δεν φτέει το ότι οι υπότιτλοι είναι στα αγγλικά πάντος ή ότι τα ελληνικά γκρούπς αργούνε στη μετάφραση ή είναι λίγα ή δεν κανούν καλά τη δουλεία τους(μια χαρά δουλειά κάνουν) Απλά και σ'αυτό ακόμα απτη στιγμή που δεν είναι κάτι που θα βρει ο άλλος στο kissanime ή όποιο αντίστοιχο έχει στο γνωστό του μπουκμαρκ δεν θα ασχοληθεί  και κανείς να κάνει σαππορτ....το άνιμε-γκρεεκ που τα συγκέντρωνε κάπως αυτά, πιθανόν σε χειρότερη μοιρά είναι απτο άνιμε.γρ απο θέμα πληθυσμού πλέον.

 

Συνοψίζοντας, όχι δεν πιστεύω πως έχει κάποιο θέμα οι τυχών "κοινώτητες" των άνιμε, οι άνθρωποι το χουμε χάμένο σε γενικότερο βαθμό.  :dazed:


Edited by GhostPrince, 29 April 2018 - 20:43.

フカフカ