Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Προβλήματα Ελληνικής Κοινότητας Anime


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 Takasugi

Takasugi

    The Night Owl

  • Members
  • 40 posts

Posted 22 April 2018 - 04:37

Πηρα τη πρωτοβουλια να γραψω αυτο το αρθρο, για να διατυπωσω καποιες αποψεις και να προβληματισω το καθε anime fan..


1.Βασικο Προβλημα που υπαρχει ειναι οτι οι ελληνικες Κοινοτητες ειναι διασπαρτες. Πιστευω οτι το anime.gr ηταν πολυ πιο δημοφιλες πριν απο το 2010 γιατι ο μεσος Ελληνας που ηθελε να συζητησει για τα anime ειχε μεγαλυτερη ευκολια στο να επιλεξει. Η κοινοτητα ηταν πιο Συμπυκνωμενη, υπηρχαν δηλαδη λιγοτερες σελιδες αρα λιγοτερες επιλογες.

  • Ενας νεος χρηστης δυσκολευετε να καθοδηγηθει σε ενα forum. Ειναι δυσκολο ενας νεος χρηστης να εκφρασει την αποψη του αφου πρεπει να βρει το αναλογο thread για να την εκφρασει. Καπου αλλου μπορει να την εκφρασει αμεσα χωρις περιορισμους(πχ Discord)
  • Η ευκολια που παρεχουν αλλες διαδικτυακες σελιδες(οπως το Facebook) που με λιγα μονο click εχεις μπει σε μια ομαδα,εχεις κανει σχολιο και σου εχουν απαντησει αμεσα. Επισης υπαρχουν και τα Likes ειτο οποιο μπορει να μην ακουγεται σημαντικο αλλα ειναι εθιστικο ως ενας τροπος επιβραβευσης,. Ενω παραλληλα μιλας σε πραγματικο χρονο με τους υπολοιπους φιλους.

2.Πολλοι Ελληνες προτιμουν να βλεπουν τα επεισοδια με αγγλικους Υποτιτλους. Ειναι αληθεια οτι οι περισσοτεροι Ελληνες γνωριζουν Αγγλικα, αλλα δεν ειναι ο βασικος λογος ο οποιος δεν υποστηριζουν οσο θα επρεπε τα ελληνικα fansubs.

  • Αυτο οφειλεται στο οτι ο ελληνας δεν γινεται να ακολουθει το καθε fansub, Θελει πολυ περισσοτερο κοπο απο το να πας σε ενα streaming site ή και ακομα σε torrent site(οποιοδηποτε) να βαλει το τιτλο του ανιμε και με λιγα click να δει αυτο που επιθυμει.
  • Αλλος λογος ειναι οτι τα ελληνικα fansubs, οπως ειναι λογικο, δεν εχουν την ιδια ταχυτητα στο να παραγουν το επεισοδιο εξισου γρηγορα(αν και μερικα groups το καταφερνουν εντος της ημερας).
  • Επισης υπαρχουν και οι Χρηστες οι οποιοι θελουν να επιλεγουν 480p/720p/1080p, τα περισσοτερα ελληνικα fansubs συνηθως δεν σου δινουν την επιλογη.

 

 

Μη διστασετε και αναφερετε και εσεις Προβληματα τα οποια εχετε παρατηρησει.
Επισης πειτε τι Λυσεις πιστευετε, ασχετα αν δεν μπορουμε να τις πραγματοποιησουμε.


Edited by Takasugi, 23 April 2018 - 01:07.


#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 22 April 2018 - 07:15

Όσο αφορά την κοινότητα, καλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν και τόσοι πολλοί "πυρήνες".

Υπάρχει ο κόσμος που κινείται αποκλειστικά στο facebook και υποθέτω είναι το μεγαλύτερο κομμάτι,

οι κολλημένοι με τα forums (γιατί κάπως αλλιώς δεν μπορώ να τους περιγράψω  :hahaha: )

και τέλος όλοι οι άλλοι που δεν συμμετέχουν σε κανένα από τα παραπάνω.

 

Γενικά ναι ισχύουν όσα είπες, τα χουμε ξαναπεί. Το forum σαν διαδικασία είναι αδιανόητη μπροστά στην ευκολία και την αμεσότητα του facebook.

Μία ακόμα ανάγκη (the need for animu ντε) που την ικανοποιείς εύκολα απλά κάνοντας join σε ένα groupακί και δεν χρειάζεται να θυμάσαι να μπαίνεις κάπου άλλου για να δεις τι γίνεται.

(Άκου εκεί πράγματα υπάρχουν κι άλλα site στο internet πέρα από το facebook  :dazed: )

 

Ε τώρα το "πρόβλημα" με τα fansubs, νομίζω δεν είναι τόσο σημαντικό. Δεν μπορείς να πεις κάτι για μία διαδικασία που στην ουσία είναι παράνομη και βασίζεται στον ελεύθερο χρόνο κάποιων.

Είναι αυτά που είναι και δεν νομίζω κάτι παραπάνω θα άλλαζε κάτι. Και 300 διαφορετικές εκδόσεις να υπήρχαν και όλες τις σειρές της σεζόν να έβγαιναν στα Ελληνικά, ο χρόνος κάποιου είναι πεπερασμένος.

Δεν θα μπορούσε να δει τα πάντα. Επίσης για να ξεκινήσει κάποιος υπάρχει υλικό.

Δεν χρειάζεται να δει την τελευταία σεζόν του Boku No Hero Academia για να είναι Up to date για να μιλάει με τα kewl kids στο σχολείο/σχολή/δουλεία.  :beaten:

 

Λύσεις, βασικά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν μας όρισε κάποιος high priest να είμαστε οι θεματοφύλακες της Ελληνικής anime κοινότητας to unite them under our banner!  :nosey:  

O καθένας κάνει ότι του αρέσει/ενδιαφέρει και δεν πρόκειται να αλλάξει τις συνήθειες του.

Αν θέλει κάποιος να ψαχτεί, το τσαρδί μας είναι ανοιχτό για όλους, αρκεί να θυμάται ότι υπάρχουν κανόνες!  :mafia: :slash:


rsrGbGx.gif

#3 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 22 April 2018 - 11:07

Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα αντιληφθεί ότι η anime κοινότητα στην Ελλάδα είχε κάποιο πρόβλημα, το οποίο χρειαζόταν λύση.

 

Είναι σαφές ότι όσο πιο διαδεδομένο είναι το Internet τόσο περισσότερες είναι οι επιλογές αφενός για να ενημερωθεί κάποιος αφετέρου για να εκφραστεί. Πάρε για παράδειγμα τα social media. Έχεις το fb, το instagram, το twitter, το tumblr, το snapchat, δεν ξέρω και εγώ τί άλλο υπάρχει και ο καθένας χρησιμοποιεί αυτό που τον βολεύει περισότερο.

 

Όσον αφορά το forum format δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει πλέον η κουλτούρα των μεγάλων συζητήσεων γιατί κανείς δεν θέλει να γράφει έκθεση ιδεών πλέον. Ζούμε στην εποχή των 140 χαρακτήρων είτε μας αρέσει είτε όχι με συντομευμένες λέξεις και greeklish. Πετάς τη σαχλαμάρα σου και περιμένεις τα likes από τους φίλους σου and that's it. Όπως παλαιότερα υπήρχαν τα blogs και πλέον έχουν εξαλειφθεί. Δεν θεωρώ ότι το να περιηγηθείς σε ένα φόρουμ είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Ειδικά στο δικό μας, θα έλεγα ότι είναι πάρα πολύ εύκολο δεδομένου ότι όλα είναι χωρισμένα σε κατηγορίες και υποκατηγορίες ενώ με τη λειτουργία του search μπορείς να βρεις αμεσως αυτό που ψάχνεις. Απλά πρέπει να το συνηθίσεις. Το θετικό με τα fora είναι ότι μπορούν να γίνουν εκτενείς παρουσιάσεις και συζητήσεις ενώ αυτά που θα γραφτούν μπορεί να τα βρει ο καθένας και να τα διαβάσει με το χρόνο του. Σε ένα forum μπορεί πραγματικά να δημιουργηθεί μία κοινότητα σε ένα αρκετά πιο ασφαλές περιβάλλον.

 

Από κει και πέρα αν οι περισσότεροι προτιμούν το format του fb για να συζητούν για anime δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να κάνουμε για αυτό διότι πρώτον είναι δικαίωμα του καθένα το πώς θα χρησιμοποιήσει το internet, δεύτερον όπως πολύ ωραία είπε ο Hazuki δεν είμαστε οι θεματοφύλακες των anime στην Ελλάδα.

 

Το ότι οι Έλληνες βλέπουν anime με αγγλικούς υπότιτλους δεν το θεωρώ πρόβλημα της anime κοινότητας. Υπάρχει ένας σκασμός anime με ελληνικούς υπότιτλους για να ξεκινήσει κάποιος και μην ξεχνάμε ότι τα fansubs βασίζονται στην εθελοντική δουλειά κάποιων. Δηλαδή αμ θες να δεις anime που είναι στα ιαπωνικά, αμ τα βλέπεις τζάμπα, αμ πλέον μπορείς να δεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ, αμ θες και να σου βγάζουν κάποιοι εθελοντικά ελληνικούς υπότιλους για τα πάντα, ε οκ, αυτό λέγεται entitlement (δεν μιλάω για σένα Takasugi, μην το πάρεις προσωπικά). Κάνε ένα κόπο και μάθε αγγλικά που πλέον έτσι κι αλλιώς αν δεν ξέρεις αγγλικά έχεις πρόβλημα σε πολλούς άλλους τομείς. Και αν δεν έχεις μάθει ακόμα αγγλικά βλέπε πιο πάνω για το πόσα anime υπάρχουν ήδη με ελληνικούς υπότιλους. Επαναλαμβάνω ότι μιλάω γενικά και όχι για σένα ειδικά.

 

Και το entitlement δεν σταματάει εκεί φυσικά. Θέλουμε πάρτυ αλλά περιμένουμε να τα διοργανώσουν άλλοι, θέλουμε συνδρομητικές υπηρεσίες να βάλουν και άλλα anime με ελληνικούς υπότιλους (βλ. netflix) αλλά δεν θέλουμε να πληρώσουμε για αυτές τις υπηρεσίες, θέλουμε περισσότερη συζήτηση στο anime/manga section του forum  αλλά δεν συμβάλλουμε σε αυτήν, περιμένουμε να το κάνουν άλλοι, θέλουμε κοινότητα αλλά δεν θέλουμε να προσπαθήσουμε για τίποτα. Επομένως, όπως σε όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι προφανές ότι δεν έχουμε αυτό που θέλουμε αλλά αυτό που μας αξίζει.


xbJ3b2w.jpeg


#4 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 22 April 2018 - 16:12

Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι το μέσω που προτιμάς για να συνδεθείς με άλλους fan του είδους δηλώνει και το πόση διάθεση έχεις να μιλήσεις και γι' αυτό αλλά και τι τρόπο επικοινωνίας θέλεις να έχεις με τους άλλους. Στο facebook όχι μόνο δεν κάνεις συζήτηση, είναι κάτι πολύ σπάνιο, αλλά αμφιβάλλω αν μετά από κανένα μήνα θα θυμάσαι και με ποιον έκανες κάποια καλή συζήτηση ή ακόμη και με ποιον μπορεί να διαφώνησες έντονα εκτός κι αν έγινε σε κάποιο πολύ κλειστό group. Το forum σίγουρα βοηθάει για πολύ πιο εκτεταμένες συζητήσεις, δεν χάνετε και το ποστ οπότε και 5 χρόνια αργότερα να μπει να ψάξει κάποιος μιας σειρά θα μπορέσει να δει τι γνώμη είχαν τα άλλα μέλη γι' αυτή. Όχι ότι και όταν ήταν ενεργό όλα τα σχόλια ήταν χρήσιμα. Μάλλον είναι θέμα συνήθειας πλέον.

 

Δεν περίμενα ποτέ κάποιος να αναφέρει τη στήριξη στο ελληνικό fansub ως πρόβλημα, έτσι κι αλλιώς στην πολύ κλειστή κοινότητα όσων έμπαιναν στη διαδικασία να κατεβάσουν έτσι κι αλλιώς ήταν υπερβολικά σπάνιο το φαινόμενο κάποιος που κατέβαζε να άφηνε και ένα σχόλιο για τη σειρά που είδε ή να σημείωνε κάποιο πρόβλημα ή ορθογραφικό προς διόρθωση ΕΚΤΟΣ κι αν είχε πρόβλημα στο κατέβασμα. Δεν πιστεύω ότι όποιος ξέρει αγγλικά θα περίμενε ποτέ να δει ongoing σειρά από ελληνικό fansub, περισσότερο νόημα θα είχε να κατεβάσει κάτι που δεν είχε δει για να το δει απλώς στη γλώσσα του, έτσι κι αλλιώς πλέον υπάρχουν μεταφρασμένες στα ελληνικά πολλές κλασικές σειρές. Συν του ότι ισχύει πολύ έντονα και αυτό που ανέφερε η mono, η μηδαμινή στήριξη προς τα streaming sites είτε αυτό είναι μέσω της πληρωμής είτε χωρίς τη πληρωμή. Αν είναι να το δεις μέσω streaming και να μην το κατεβάσεις καν, δες το τουλάχιστον μέσω επίσημου streaming, δε θα πάθεις και τίποτα να δεις μερικά δευτερόλεπτα διαφήμιση. 


ySss0UF.jpg


#5 teliosmetonma

teliosmetonma

    Ο τίτλος του σπάμμερ

  • Members
  • 33 posts

Posted 26 April 2018 - 21:06

Συμφωνώ με τον @Kai στο θέμα με τα σχόλια. Όλα αποθηκεύονται σε ένα φόρουμ. Είναι πιο δημιουργικό και δεν βιάζεσαι να γράψεις. Ο άλλος θα περιμένει. Ενώ αυτά "στο πόδι" θέλουν να γράφεις όσο πιο γρήγορα γίνεται για  να μην χάσει ο άλλος τον χρόνο του περιμένοντας. Λες και πρέπει να απαντήσεις σόνι και ντε γρήγορα. Επίσης τα φόρουμ είναι πιο δημιουργικά. Έχουν ωραίες υπογραφές, επιλογές στο προφίλ κτλπ.



#6 Scarlet D.

Scarlet D.

    Έχω δει και χειρότερα.

  • Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 27 April 2018 - 15:42

Πηρα τη πρωτοβουλια να γραψω αυτο το αρθρο, για να διατυπωσω καποιες αποψεις και να προβληματισω το καθε anime fan..


1.Βασικο Προβλημα που υπαρχει ειναι οτι οι ελληνικες Κοινοτητες ειναι διασπαρτες. Πιστευω οτι το anime.gr ηταν πολυ πιο δημοφιλες πριν απο το 2010 γιατι ο μεσος Ελληνας που ηθελε να συζητησει για τα anime ειχε μεγαλυτερη ευκολια στο να επιλεξει. Η κοινοτητα ηταν πιο Συμπυκνωμενη, υπηρχαν δηλαδη λιγοτερες σελιδες αρα λιγοτερες επιλογες.

  • Ενας νεος χρηστης δυσκολευετε να καθοδηγηθει σε ενα forum. Ειναι δυσκολο ενας νεος χρηστης να εκφρασει την αποψη του αφου πρεπει να βρει το αναλογο thread για να την εκφρασει. Καπου αλλου μπορει να την εκφρασει αμεσα χωρις περιορισμους(πχ Discord)
  • Η ευκολια που παρεχουν αλλες διαδικτυακες σελιδες(οπως το Facebook) που με λιγα μονο click εχεις μπει σε μια ομαδα,εχεις κανει σχολιο και σου εχουν απαντησει αμεσα. Επισης υπαρχουν και τα Likes ειτο οποιο μπορει να μην ακουγεται σημαντικο αλλα ειναι εθιστικο ως ενας τροπος επιβραβευσης,. Ενω παραλληλα μιλας σε πραγματικο χρονο με τους υπολοιπους φιλους.

Προσωπικα αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω, είμαι σε πάρα πολλές σελίδες στο fb αλλά είμαι και σε πολλά φορουμς. Βρήσκω την πλοήγηση στα φορουμς πολύ πιο εύκολη απο το χαος που επικρατεί στα groups του facebook.
Ελάχιστο Moderation, τα posts χάνονται εύκολα μέσα στο χάος των αλλων posts, αφήνεις 4 μέρες να περάσουν και κανείς δεν μπορεί να δεί το ποστ σου κτλ. Απο την άλλη τα φόρουμ είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει απο θέμα οργάνωσης, πολύ εύκολοτερο και γρηγορο moderating, τα topics δεν χάνονται ακόμα κι αν περάσουν χρόνια, δεν χρειάζεται να φτιάχνονται topics για το ίδιο πράγμα.

Οπότε ναι εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να ψωφίσουν τα groups στο facebook και να έρθουν στο φορουμ, το μόνο καλό που προσφέρει το facebook είναι οτι δεν χρειάζεται να φτιάχνεις λογαριασμό κάθε λίγο και λιγάκι σε κάθε γκρουπ.

#7 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 28 April 2018 - 00:25

Προσωπικα αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω, είμαι σε πάρα πολλές σελίδες στο fb αλλά είμαι και σε πολλά φορουμς. Βρήσκω την πλοήγηση στα φορουμς πολύ πιο εύκολη απο το χαος που επικρατεί στα groups του facebook.
Ελάχιστο Moderation, τα posts χάνονται εύκολα μέσα στο χάος των αλλων posts, αφήνεις 4 μέρες να περάσουν και κανείς δεν μπορεί να δεί το ποστ σου κτλ. Απο την άλλη τα φόρουμ είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει απο θέμα οργάνωσης, πολύ εύκολοτερο και γρηγορο moderating, τα topics δεν χάνονται ακόμα κι αν περάσουν χρόνια, δεν χρειάζεται να φτιάχνονται topics για το ίδιο πράγμα.

Οπότε ναι εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να ψωφίσουν τα groups στο facebook και να έρθουν στο φορουμ, το μόνο καλό που προσφέρει το facebook είναι οτι δεν χρειάζεται να φτιάχνεις λογαριασμό κάθε λίγο και λιγάκι σε κάθε γκρουπ.


Ο λόγος που έχουν πέσει τα forums δεν είναι επειδή το facebook είναι καλύτερο μέσο για συζήτηση. Είναι γιατί πλέον τα forums δεν παίζουν τον ρόλο των social media που είχαν παλιότερα. Επιπλέον αν κάποιος θέλει να κάνει συζήτηση πλέον υπάρχει το reddit οπου έχει και σύστημα με likes που προωθεί τα πιο δημοφιλή θέματα και είναι πολύ πιο εθιστικό και εύπεπτο από ένα forum.

Όσο για ελληνικά subs, υπάρχει το anime-greek αλλά δεν νομίζω πως είναι αυτό το θέμα (το αν βλέπεις σειρές με ελληνικούς η αγγλικούς υπότιτλους).
phmava.php

#8 Scarlet D.

Scarlet D.

    Έχω δει και χειρότερα.

  • Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 28 April 2018 - 03:13

Ελληνικοί υπότιτλοι όντως δεν είναι το θέμα σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν οι ελληνικοι υπότιτλοι αλλά και πολλοί ξέρουν αγγλικά οπότε βολευόμαστε.

 

Δεν μιλάω ωστόσο για τα Αμερικάνικα forums στο γενικό, αυτά έχουν ψωφίσει επίσης απο το reddit και το discord (ναι, ακόμα και το discord) για τους λόγους που είπες. Τώρα όμως θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για την ΕΛΛΗΝΙΚΉ κοινότητα και την κίνηση στα φόρουμς.

Οσοι ξέρω απο φίλους μου και γνωστούς όταν ακούν anime κοινότητα το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι οι 5k anime fans και δεν είναι λίγες φορές που έχω αρχίσει συζήτηση για anime και μου χουν πετάξει "Αα εισαι κι εσύ στους 5κ;". Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα social media μπορώ να πω, εκτός απο το reddit. Πιστεύεις οτι θα μπορούσε να κρύβεται εκεί ενα κρυφό διαμαντάκι με ονομα "Ελληνική anime κοινοτητα"; Γιατί απ' οσο έχω ψάξει υπάρχουν αξιόλογα αμερικάνικα reddits αλλά απο ελληνικά τζίφος. Γι' αυτό λέω ότι τα γκρουπς του fb είναι ο κύριος λόγος που τα φορουμ εγκαταλείφθηκαν, κυρίως επειδή ελάχιστοι έλληνες ξέρουν το reddit. Αν έκλεινε το facebook επ' αορίστον μια ωραία μέρα εγώ πιστεύω ότι όλοι (οι έλληνες) θα πηγαίναν πάλι σε φόρουμς όπως αυτό εδώ, και ΜΕΤΑ θα άρχιζαν να γνωρίζουν το reddit και να πηγαίνουν εκεί.

 

Αν όντως συνεχίζεις και εννοείς ότι στα ελληνικά φόρουμς έχει μειωθεί σε κινητικότα λόγω του reddit ακόμα και στην ελλάδα και ότι όντως δεν φταίει εξ ολοκλήρου το fb, τότε θα χαιρόμουν να έστελνες κανα link απο αυτές της ελληνικές κοινότητες στο reddit η έστω στο discord


Edited by Scarlet D., 28 April 2018 - 03:15.


#9 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 April 2018 - 09:35

Σε Reddit και Discord κυριολεκτικά χάνεσαι. Και σιγά μην περιμένω invite στο δεύτερο.

Εξαρτάται και σε τι αναφέρεσαι. Πχ forums όπως το Greekcomics είναι ακόμη αναντικατάστατα.
Και κρίμα που κλείσανε τα forums του IMDB. Θησαυροί πληροφοριών διεγράφησαν σε μια νύχτα.

Αλλά βλέπω ακόμα και το Discuss απορρίψαμε αρκετά ελληνικά sites και βάλανε το Facebook. Xώρια το moderation, κάποιους τους πειράζει και η ελεύθερη έκφραση.


Ένας λόγος που δημιουργήθηκε και η κοινότητα ήταν και η έλλειψη anime, μιας και αρκετοί είχαν μείνει στις δάφνες του 80 και του 90 και στο Dragonball.
Από εκεί που λέγαμε να φέρουν καινούργιες σειρές τα ελληνικά κανάλια (αμ δε), μπορείς να δεις νόμιμα μέσω Netflix και με ελληνικούς υπότιτλους τις περισσότερες φορές, Cowboy Bebop, Gurren Lagan, LWA, Devilman, Erased, One Punch Man, Attack on Titan, Eureka Seven , νέα Pokemon κλπ
Χώρια δωρεάν Youtube σειρές με ελληνικούς υπότιτλους εμπνευσμενες από κει,όπως η RWBY

Ευτυχώς εμπλούτισαν τον κατάλογο πρόσφατα.

#10 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 April 2018 - 10:00

Δεν ξέρω κατά πόσο είμαι on topic αλλά μιας και συζητάμε για τα καλά ενός φόρουμ, αυτό που για μένα είναι αναντικατάστατο είναι ότι οι άνθρωποι συζητάνε με κανονικές προτάσεις με συνοχή. Ναι θα δεις το ποστ με την ατάκα της μιας σειράς και το meme αλλά ως επί το πλείστον είναι όπως μια irl συζήτηση. Στην πραγματική ζωή δεν πετάς μια ατάκα με 7 memes μέσα και φεύγεις όταν συζητάς κάτι ούτε πατάς like στο κούτελο κάποιου όταν σου άρεσε κάτι. Χρησιμοποιείς τις λέξεις που έχεις μέσα στο κεφάλι σου για να επικοινωνήσεις.


xbJ3b2w.jpeg


#11 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 28 April 2018 - 10:40

Ελληνικοί υπότιτλοι όντως δεν είναι το θέμα σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν οι ελληνικοι υπότιτλοι αλλά και πολλοί ξέρουν αγγλικά οπότε βολευόμαστε.
 
Δεν μιλάω ωστόσο για τα Αμερικάνικα forums στο γενικό, αυτά έχουν ψωφίσει επίσης απο το reddit και το discord (ναι, ακόμα και το discord) για τους λόγους που είπες. Τώρα όμως θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για την ΕΛΛΗΝΙΚΉ κοινότητα και την κίνηση στα φόρουμς.
Οσοι ξέρω απο φίλους μου και γνωστούς όταν ακούν anime κοινότητα το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι οι 5k anime fans και δεν είναι λίγες φορές που έχω αρχίσει συζήτηση για anime και μου χουν πετάξει "Αα εισαι κι εσύ στους 5κ;". Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα social media μπορώ να πω, εκτός απο το reddit. Πιστεύεις οτι θα μπορούσε να κρύβεται εκεί ενα κρυφό διαμαντάκι με ονομα "Ελληνική anime κοινοτητα"; Γιατί απ' οσο έχω ψάξει υπάρχουν αξιόλογα αμερικάνικα reddits αλλά απο ελληνικά τζίφος. Γι' αυτό λέω ότι τα γκρουπς του fb είναι ο κύριος λόγος που τα φορουμ εγκαταλείφθηκαν, κυρίως επειδή ελάχιστοι έλληνες ξέρουν το reddit. Αν έκλεινε το facebook επ' αορίστον μια ωραία μέρα εγώ πιστεύω ότι όλοι (οι έλληνες) θα πηγαίναν πάλι σε φόρουμς όπως αυτό εδώ, και ΜΕΤΑ θα άρχιζαν να γνωρίζουν το reddit και να πηγαίνουν εκεί.
 
Αν όντως συνεχίζεις και εννοείς ότι στα ελληνικά φόρουμς έχει μειωθεί σε κινητικότα λόγω του reddit ακόμα και στην ελλάδα και ότι όντως δεν φταίει εξ ολοκλήρου το fb, τότε θα χαιρόμουν να έστελνες κανα link απο αυτές της ελληνικές κοινότητες στο reddit η έστω στο discord

 
Αναφέρομαι σε forum γενικότερα, όχι μόνο ελληνικά. Αν ψοφήσει το facebook (που δεν πρόκειται) θα έρθει το επόμενο καινούριο social media να το αντικαταστήσει. I was told ότι ακόμα και το facebook πλέον θεωρείται ξεπερασμένο και πως προτιμούνται πιο νέα social media όπως το Instagram (αν και προφανώς δεν είναι το ίδιο πράγμα).

Το να γίνει ένα subreddit με θέμα ελληνική anime κοινότητα είναι ανούσιο ως προς την παρούσα συζήτηση. Το reddit βασίζεται αρκετά στο ότι θα ψάξεις ένα subreddit όταν ψάχνεις μια θεματολογία. Φυσικά κάποια τα μαθαίνεις ακούγοντας από εδώ και από εκεί αλλά θα πρέπει να υπάρχει μια συνάφεια με κάτι που έχεις ήδη βρει. Το βασικό όμως είναι ότι είναι μια διεθνή κοινότητα επί το πλείστον. Αν γίνονταν τέτοιο subreddit θα μπαίνανε ελάχιστα άτομα, άρα το "πρόβλημα"¨του η Ελληνική κοινότητα anime είναι διασκορπισμένη δεν θα λύνονταν έτσι.

Ένας λόγος που δημιουργήθηκε και η κοινότητα ήταν και η έλλειψη anime, μιας και αρκετοί είχαν μείνει στις δάφνες του 80 και του 90 και στο Dragonball.


Ναι μην ξεχνάμε ότι και το anime.gr όταν άνοιξε, έγινε σε συμαντικό βαθμό λόγω τον anime αλυσίδων. Κι εγώ για αυτό μπήκα στην αρχή!
 

Δεν ξέρω κατά πόσο είμαι on topic αλλά μιας και συζητάμε για τα καλά ενός φόρουμ, αυτό που για μένα είναι αναντικατάστατο είναι ότι οι άνθρωποι συζητάνε με κανονικές προτάσεις με συνοχή. Ναι θα δεις το ποστ με την ατάκα της μιας σειράς και το meme αλλά ως επί το πλείστον είναι όπως μια irl συζήτηση. Στην πραγματική ζωή δεν πετάς μια ατάκα με 7 memes μέσα και φεύγεις όταν συζητάς κάτι ούτε πατάς like στο κούτελο κάποιου όταν σου άρεσε κάτι. Χρησιμοποιείς τις λέξεις που έχεις μέσα στο κεφάλι σου για να επικοινωνήσεις.


Και στα forums μπορείς να βάλεις Likes. Προσωπικά δεν θα με χάλαγε, αλλά δεν νομίζω πως θα έκανε την διαφορά ως προς την συγκεκριμένη συζήτηση. Ούτως η άλλως όμως δεν νομίζω πως οι περισσότεροι που είμαστε θαμώνες εδώ μέσα ερχόμαστε απλά για να μοιραστούμε πληροφορίες η για να κάνουμε μια ξερή συζήτηση. Είναι το κοινωνικό κομμάτι που μας κρατάει.
phmava.php

#12 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 28 April 2018 - 13:43

Το reddit είναι καλό μόνο για να διαβάζω συγκεντρωμένες ειδήσεις που αφορούν κάποιο παιχνίδι, σαν χώρος συζήτησης είναι πολύ κακό. Το like μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιήθηκε για να σιγάσει απόψεις.

Τώρα για το θέμα του νήματος, είναι κάπως καταχρηστικό να αποκαλούνται κοινότητα κάτι άνθρωποι που τυχαίνει να έχουν μια ασχολία που συμπίπτει. Πρόβλημα δεν υπάρχει αν σκεφτείς ότι δεν χρειάζεται οι άλλοι να συμπεριφέρονται και να οργανώνονται έτσι όπως το θέλεις εσύ.



#13 Scarlet D.

Scarlet D.

    Έχω δει και χειρότερα.

  • Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 28 April 2018 - 14:52

Εγώ θέλω να θέσω το εξείς ερώτημα... το facebook το εχω συνηθήσει πλεόν και βλέπω εκεί όλο και περισσότερα άτομα να ασπάζωνται την θρησκία του ανιμισμού και του μανγκισμού... κάθε τόσο βλέπω όλο και περισσότερα fan-made sites να μεταφράζουν στα ελληνικά (ακόμα και να κάνουν dub) μερικά anime και manga... και ρωτάω...μήπως τελικά δεν έχει απολύτος κανένα πρόβλημα η κοινότητα των anime;



#14 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 28 April 2018 - 15:21

Στο greekcomics κανουν καταχρηση των likes και προσφατα εβαλαν κι άλλα emoji (cringe~) και αυτο απλως συμβαλλει στο γεγονός ότι η συζητηση μειωνεται, καθως "εχεις ήδη εκφράσει την άποψή σου" μεσω μιας εικονας στο περιθωριο ενος ποστ.
Γενικότερα, το προτιμω που εδώ δεν υπάρχει αυτο το σύστημα. Να μην αλλαξει αυτο.

Όσον αφορα τις ομαδες στο facebook, ειναι απλα ενα χαος και ένα χάλι. Ασε που δεν εχεις και πραγματική επικοινωνία με τους άλλους. Και απλως το γεγονος οτι είναι πιο οργανωμένα τα φορουμ φτανει. Δεν χανεται τίποτα απολύτως.

Τελος, οσον αφορα τα subs και dubs, θεωρω ότι, ακομη κι αν πολλοι Ελληνες ξέρουν αγγλικα, θα επρεπε να μεταφράζονται ανιμε στα ελληνικα. Πχ, ο αδελφος μου δεν ξερει αρκετα καλα αγγλικά για να παρακολουθησει χαλαρα ενα ανιμε. Σε αυτη την περίπτωση, θα έπρεπε να του το βαλω στα ελληνικα, είτε με υποτιτλους είτε με μεταγλωττιση. Το δευτερο ειναι αδυνατο, μιας και η βιομηχανια ανιμε δεν εχει φτασει στην Ελλαδα (sadly), αρα τα γκρουπ που φτιαχνουν υπότιτλους ειναι η μονη λυση. Το θεμα ειναι οτι ειναι λίγοι :P Αυτο ειναι κατι που θα επρεπε να διορθωθει κατ' εμε. Θελουμε περισσοτερους εθελοντες! Heck, θα βοηθουσα και εγω αμα ηξερα ιαπωνικα ή ειχα καπως τους αγγλικους υποτιτλους για να κανω μετάφραση απο αγγλικα στα ελληνικα.

Ολα αυτα ειπώθηκαν απο τους πάνω, αλλα ειπα να ενισχύσω τη θεση τους.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#15 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 28 April 2018 - 15:27

... και ρωτάω...μήπως τελικά δεν έχει απολύτος κανένα πρόβλημα η κοινότητα των anime;

 

 

Νομίζω τελικά και εγώ κάπου εκεί καταλήγω. Anime υπάρχουν ~να στριμάρεις, να κατεβάσεις, να δεις στα ελληνικά και τα αγγλικά~ δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνουμε στο πηγάδι να τα παίρνουμε, χώρος για να μιλήσουν όσοι/όσες θέλουν υπάρχουν και μπορούν να διαλέξουν αυτό που βολεύει καλύτερα. Δεν βλέπω και εγώ πουθενά να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον κόσμο που θέλει να δει anime και να συζητήσει για αυτά. Εντάξει υπάρχει πρόβλημα με συμπεριφορές ανθρώπων αλλά αυτό υπάρχει παντού σε όλους τους χώρους ιντερνετικούς και μη.


xbJ3b2w.jpeg