Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Fansubs - Stream - Blu Ray

the distro

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

Poll: Fansubs - Stream - Blu Ray (8 member(s) have cast votes)

Τι προτιμάτε;

  1. Fansubs - Old habits die hard (6 votes [75.00%] - View)

    Percentage of vote: 75.00%

  2. Stream - Easy peasy (2 votes [25.00%] - View)

    Percentage of vote: 25.00%

  3. Blu Ray - I am a collector (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

Vote Guests cannot vote

#1 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 21 January 2018 - 23:18

Μιας και κουβέντα άναψε στην Black Hole για το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστε πως προτιμάτε να βλέπετε anime.

Υποθέτω ξέρω την απάντηση αλλά για να δούμε μερικά στατιστικά for future use! (~Δίνω στις 5/2  :wet2: ).

 

Φυσικά fansubs κυρίως επειδή έτσι έμαθα, dvd έπαιρνα μόνο όσες σειρές μου άρεσαν υπερβολικά και πότε για να την δω πραγματικά.

Τελευταία βλέπω και streams από το netflix λόγο της ευκολίας αλλά πάντα προτιμώ fansubs. :canthelp:


rsrGbGx.gif

#2 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 21 January 2018 - 23:54

Είναι ένα θέμα  αν και δεν πολυείδα τι υπόθηκε!

Προσωπικά λόγο κλασικής συνήθειας *γκουχ γκουχ* παραμένω στα γνωστά φανσάπμ γκρουπάκια , από εποχές που γραφα τον άπατο στα CD η DVD ή αργότερα εξωτερικούς σκληρούς μέχρι και σήμερα δεν πολυέχει αλλάξει η διαδικασία, είτε μιλάμε για άνιμε είτε για ταινίες/σειρές...Αν και με τις ταινίες έχουμε και τα σινεμά καλού κακού ...  αν και μπορεί να τύχει να αγοράσω κάποιο BD θα ναι σίγουρα απο κάποια σειρά η στούντιο που θα χω αγαπημένο.(ρεαλιστικά μόνο από ghibli έχω κάνει αγορές και τις ταινίες των EVA δλδ) Δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις την οικονομική δυνατότητα για να παίρνεις το κάθε άνιμε που βλέπεις, υποθέτω αν θέλει κάποιος να κάνει πιο ουσιστικό support ένα donation στο τάδε στούντιο ή δημιουργό  ίσως να βοήθαγε περισσότερο απ'το να αγοράσεις ένα mechanize goodie ή BD boxset or whatevah , και θα ταν πιο ουσιαστικό σε πιο μικρές και underrated σειρές να αγοράσεις κάτι(που είναι κάτι που oύτε εγώ κάνω στη τελική).

Τα τελευταία χρόνια ίσως και λόγο τεμπελιάς μπορεί να δω και online/stream τίποτα αν και συνήθως η ποιότητα δεν θα ναι ίδια, τουλάχιστον όχι στα πειρατικά γνωστά site...ακα στα σκουπιδοάνιμε της σεζόν θα γίνει στη χειρότερη. :dazed:


Edited by GhostPrince, 22 January 2018 - 00:01.

フカフカ

#3 aeron

aeron

    Anime Fan

  • Members
  • 212 posts

Posted 22 January 2018 - 00:35

Καποτε πριν απο πολλα χρονια υπηρχε το Animesuki ,το animetake και το nyaatorrents απο τα οποια κατεβαζα και γεμιζα δισκους και δισκους ...Τα 2 πρωτα ηταν  "database" ή "index" οπως τα ελεγαν (υποθετω για αδειες κτλ γιατι torrents και mirrors κτλ ειχαν κανονικα για κατεβασμα ).. Το πρωτο που ειπα δεν εχει πλεον torrents ενω το δευτερο δεν υπαρχει  ουτε καν σαν αναφορα στο google... Good old times...

Πλεον εχω 2 στανταρ site απο τα οποια παρακολουθω σε online streaming ο,τι θελω να δω και με βολευει καλυτερα.. 

Δεν ντρεπομαι να σας πω οτι το torrent σαν προγραμμα το χρησιμοποιω σπανιοτατα...

 

Το online streaming εχει τα εξης καλα :

1)Βλεπεις ο,τι θες , οποτε θες και σε καλη ποιοτητα.

2)Ειναι παντα up to date και γλιτωνεις το ψαξιμο ειδικα αν παρακολουθες τα seasonal (οπως εγω), αφου εχουν συγκεκριμενες μερες και ωρες που βγαινει το καθε επεισοδιο .

3)Ευκολια..Δεν ανοιγεις ουτε το torrent ουτε καποιο player ,ουτε 75023543 φακελους για να βρεις που ειναι αυτα που θες να δεις

4)Το πισι μου κρασαρει συνεχεια και μεχρι τωρα ανα τους αιωνες εχω χασει οοοολα τα αρχεια μου 3 φορες + 2 εξωτερικοι σκληροι που απλα πεθαναν..Οποτε το κατεβασμα καποια στιγμη εχασε το νοημα του για μενα ...

 

Γενικα ειμαι ανθρωπος της συνηθειας και μου χτυπησε πολυ ασχημα στην αρχη που επρεπε να αλλαξω τη ρουτινα του κατεβασματος και της αναμονης και να το γυρισω σε online streaming αλλα πλεον το εχω συνηθισει και ειμαι καλα :P

 

Κατα καιρους εχω αγορασει αρκετα μανγκα και σιγουρα αρκετες φιγουρες και διαφορα αλλα μπιχλιμπιδια , αφισες κτλ οποτε νομιζω οτι εχω στηριξει οσο μπορω και εγω την κοινοτητα αυτη των anime/manga αλλα απο κει και περα οπως ειπατε και πιο πανω ειναι οικονομικο το θεμα και ο καθενας δινει οσο μπορει...


tumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo1_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo5_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo10_400.gif

 

When you breathe you Inspire..

When you don't breathe you..Expire...


#4 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 January 2018 - 07:31

Blueray πάντως δεν είναι σταθερά. Πήρα ένα Samsung bd5900 και ενίοτε κάνει διακοπές. Αλλά ακόμα και στον υπολογιστή με Powerdvd να το βάλω, πάλι κάνει σπασίματα. 1000 φορές σταθερότερα τα DVDs.
Με όλη την κρυπτογράφηση που βάλανε τα διαλύσανε.

#5 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 22 January 2018 - 07:54

Βασικά με τα blu ray δεν έχω ασχοληθεί καθόλου κυρίως γιατί δεν μπορούσα να δικαιολογήσω το κόστος αγοράς ενός player.

Η μόνη χρήση του θα ήταν για να βλέπω anime μιας και που ταινίες πλέον με εξυπηρετεί το netflix συν κανα torrent.


rsrGbGx.gif

#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 22 January 2018 - 08:37

Πλέον κάπου στη μέση, αν και παλαιότερα συνήθως κατέβασα από nyaa και bakabt και μάζευα κι εγώ άσκοπα σειρές σε DVD και εξωτερικούς δίσκους. Κάποιες σειρές και ειδικά αυτές που δεν παρακολουθώ μόνη μου τις κατεβάζω σε mp4 και τις βλέπω στην TV που έχει media player, αξίζει και περισσότερο αν έχουν καλή παραγωγή επειδή στο pc έχω μικρή οθόνη. Τις υπόλοιπες και αν δεν με πειράζει να τις δω και καμιά βδομάδα αργότερα τις παρακολουθώ στο Crunchyroll, όπως και αν θέλω να δω ολόκληρη καμιά σειρά από περασμένη σεζόν. Βολεύει και με τις ώρες τις δουλειάς γιατί δεν χρειάζεται καν να περιμένω να κατεβεί το επεισόδιο. Όποτε βαστάει λίγο η τσέπη αγοράζω premium για κανέναν μήνα για να διαβάσω και ό,τι έχει μαζευτεί από τα manga που παρακολουθώ εκεί μαζεμένα.

 

Τώρα για DVD ούτε λόγος μιας και κοστίζουν αρκετά αν και θα ήθελα 3-4 πολύ συγκεκριμένες σειρές να τις αποκτήσω κάποια στιγμή. Συλλέγω manga όμως, κυρίως από σειρές ή δημιουργούς που μου άρεσαν πολύ και θέλω να τους στηρίξω.


ySss0UF.jpg


#7 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 January 2018 - 13:51

Βασικά με τα blu ray δεν έχω ασχοληθεί καθόλου κυρίως γιατί δεν μπορούσα να δικαιολογήσω το κόστος αγοράς ενός player.
Η μόνη χρήση του θα ήταν για να βλέπω anime μιας και που ταινίες πλέον με εξυπηρετεί το netflix συν κανα torrent.


Υποστηρίζει και Netflix και αρχεία mkv, αν και οι υπότιτλοι είναι χειρότεροι. Εννοείται πως πήρα απλό FullHD player. UHD και 4Κ με τίποτα. Καλύτερα από υπολογιστή. Τώρα βλέπω τη σειρά Pleiades της Gainax από Sentai Filmworks και νομίζουν πως βλέπεις από υπολογιστή. Φορτώνουν τα πάντα με υπότιτλους 1 δευτερολέπτου και δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις τίποτα. Που να το σταματώ με το τηλεκοντρόλ...