Όσον αφορά τον οπτικό τομέα είναι πραγματικά άπταιστο. Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και ο Makoto Shinkai καταφέρει να μεταφέρει πολλά συναισθήματα. Παρόλα αυτά έχοντας δει και τις παλιότερες ταινίες του, νομίζω πως ο σκηνοθέτης πάνω κάτω σε κάθε ταινία μας λέει το ίδιο πράγμα. Το Byousoku 5 cm για εμένα ήταν ακριβώς η ίδια ιστορία με το Beyond the Clounds με κάποιες αλλαγές και λιγότερα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Κάτι ακόμη που δεν μου άρεσε είναι πως οι πρωταγωνιστές του δεν εξελύσσονται ή αναπτύσονται σχεδόν καθόλου στις ταινίες του. Παραμένουν στάσιμοι σε γενικές γραμμές πάνω στο ίδιο υπόβαφρο από την πρώτη στιγμή στην ταινία.
Δεν θα έλεγα πως είναι κακή η ταινία, απλώς καταντάει λίγο γραφικό να έχει πάντα την ίδια φόρμουλα στο τι δημιουργεί. Ελπίζω η επόμενη ταινία να είναι διαφορετική
Πολύ σωστά. Επιτέλους ένας άνθρωπος που δεν τυφλώθηκε απ' τους φωτισμούς του Shinkai και την εμπορικότητα των 5εκατοστών και ειδε λίγο παραπέρα!
Πέρασε πια αρκετός καιρός από τότε που είδα το άνιμε ώστε να μπορώ να το κρίνω αποστασιοποιημένα, και πραγματικά μπορώ να δηλώσω επισήμως (λολ) ότι ο Shinkai μ΄έχει κουράσει σεναριακά και ότι αν δεν μου δείξει κάτι πιο ουσιαστικό και λιγότερο φαντασμένο στην επόμενη ταινία του, θα βγάλω το μεγάλο φτυάρι. Δεν αρκουν οι ωραίες εικόνες και οι θλιμμένοι ήρωες για φτιάξεις μια ιστορία της προκοπής. Απ' την άλλη δικαίωμά του να κάνει ό,τι τον ευχαριστεί και σ' όποιον αρέσει.