Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Byousoku 5 Centimeter


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

Poll: Rating: (72 member(s) have cast votes)

Rating:

  1. Very Bad (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  2. Bad (1 votes [2.00%] - View)

    Percentage of vote: 2.00%

  3. Good (4 votes [8.00%] - View)

    Percentage of vote: 8.00%

  4. Very Good (14 votes [28.00%] - View)

    Percentage of vote: 28.00%

  5. Excellent (31 votes [62.00%] - View)

    Percentage of vote: 62.00%

Vote Guests cannot vote

#16 himawarinosekai

himawarinosekai

    koko wa doko? O_o

  • Members
  • 411 posts

Posted 22 July 2008 - 14:02

Όσον αφορά τον οπτικό τομέα είναι πραγματικά άπταιστο. Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και ο Makoto Shinkai καταφέρει να μεταφέρει πολλά συναισθήματα. Παρόλα αυτά έχοντας δει και τις παλιότερες ταινίες του, νομίζω πως ο σκηνοθέτης πάνω κάτω σε κάθε ταινία μας λέει το ίδιο πράγμα. Το Byousoku 5 cm για εμένα ήταν ακριβώς η ίδια ιστορία με το Beyond the Clounds με κάποιες αλλαγές και λιγότερα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Κάτι ακόμη που δεν μου άρεσε είναι πως οι πρωταγωνιστές του δεν εξελύσσονται ή αναπτύσονται σχεδόν καθόλου στις ταινίες του. Παραμένουν στάσιμοι σε γενικές γραμμές πάνω στο ίδιο υπόβαφρο από την πρώτη στιγμή στην ταινία.

Δεν θα έλεγα πως είναι κακή η ταινία, απλώς καταντάει λίγο γραφικό να έχει πάντα την ίδια φόρμουλα στο τι δημιουργεί. Ελπίζω η επόμενη ταινία να είναι διαφορετική


Πολύ σωστά. Επιτέλους ένας άνθρωπος που δεν τυφλώθηκε απ' τους φωτισμούς του Shinkai και την εμπορικότητα των 5εκατοστών και ειδε λίγο παραπέρα!
Πέρασε πια αρκετός καιρός από τότε που είδα το άνιμε ώστε να μπορώ να το κρίνω αποστασιοποιημένα, και πραγματικά μπορώ να δηλώσω επισήμως (λολ) ότι ο Shinkai μ΄έχει κουράσει σεναριακά και ότι αν δεν μου δείξει κάτι πιο ουσιαστικό και λιγότερο φαντασμένο στην επόμενη ταινία του, θα βγάλω το μεγάλο φτυάρι. Δεν αρκουν οι ωραίες εικόνες και οι θλιμμένοι ήρωες για φτιάξεις μια ιστορία της προκοπής. Απ' την άλλη δικαίωμά του να κάνει ό,τι τον ευχαριστεί και σ' όποιον αρέσει. :smokingg:

#17 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 08 December 2008 - 01:37

Πάρα πολύ καλό για τον χρόνο του (μόλις 1 ώρα), αλλά κυρίως λόγω σχεδίου. Δε μπορώ να πω πως με ικανοποίησε πλήρως στους άλλους τομείς.

Δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για σοβαρή ανάπτυξη χαρακτήρων και σεναρίου, με αποτέλεσμα να μένεις λίγο στον αέρα περιμένοντας να δεις πράγματα που δε τα βλέπεις ως το τέλος.
Το ξέρω πως είναι καθαρά προσωπική άποψη και γούστο και γενικά δε με τρελαίνουν τέτoιου είδους movies, αλλά σαν σύνολο προτιμούσα τα 2 άλλα movies του Shinkai. Μου είχαν φανεί πιο ολοκληρωμένα. Και σε τελική όλα τα έργα του έχουν το ίδιο μοτίβο, αναρωτιέμαι πότε θα μας δείξει και κάτι διαφορετικό.

Τα συναισθήματα παρ'όλα αυτά ήταν μοναδικά, και αυτό οφείλεται στο συνδυασμό σκηνοθεσίας/μουσικής και σχεδίου. Ευτυχώς τεχνικά είναι άρτια η ταινία.
Και ισχύει το ρητό που λέει "μια εικόνα είναι 1000 λέξεις" στη συγκεκριμένη περίπτωση, οπότε πιστεύω πως δε χρειαζόταν να υπάρχουν τόσο πολλοί και γρήγοροι διάλογοι, μιας και οι εικόνες μιλούσαν από μόνες τους.

PS : Καλύτερο version το 1080p HD release από THORA. Α true feast for the eyes.:nbleed:

Edited by Radagast, 11 March 2009 - 20:37.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#18 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

    I'm just one hell of a butler :)

  • Members
  • 1,306 posts

Posted 22 December 2008 - 15:03

Koρυφαια ταινεια. γραφικα κινηση χρωματα ιστορια ολα τελεια.

αλλα δεν ηθελα να τελειωσει ετσι αποτομα.. βασικα δεν πιστευα οτι θα χανοντουσαν ετσι απλα!

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#19 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 29 December 2008 - 21:33

To poll έπρεπε να έχει την επιλογή "βαρετό".

Posted Image


#20 zerone

zerone

    Starting...

  • Members
  • 5 posts

Posted 10 March 2009 - 22:28

Μόλις το είδα, εξαιρετικό anime φοβερά γραφικά, φοβερά χρώματα, υπέροχη μουσική
με στόρι βγαλμένο μέσα από την ζωή, το τέλος είναι κάπως μελαγχολικό αλλά πιστεύω ότι
αυτό θα έπρεπε και να είναι.
Πιστεύω ότι οι κοπέλες θα το λατρέψουν.........
Ιδανική ταινία για να την παρακολουθήσεις μαζί με τη κοπέλα σου....!

Edited by zerone, 11 March 2009 - 00:14.


#21 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 10 March 2009 - 22:54

Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Πέρα από το πραγματικά εξαιρετικό animation και σκηνοθεσία , αλλά και τον ευρύτερο τεχνικό τομέα που ήταν αρτιότατος βρήκα την υπόθεση πολύ ενδιαφέρουσα και συναισθηματική. Δεν θεωρώ ότι έλειπε κάτι από τους χαρακτήρες αν και θα μπορούσαν να είχαν δοθεί και κάποιες συμπληρωματικές διαστάσεις της προσωπικότητας τους. Μου έβγαλε ένα πολύ περίεργο συναίσθημα νοσταλγίας, και συγκίνησης και ασχολείται με κάτι το οποίο σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό μπορεί πολύς κόσμος να ταυτιστεί.

#22 Darkness

Darkness

    Anime Newbie

  • Members
  • 61 posts

Posted 17 July 2011 - 21:45

δεν ξερω αν ειμαι off topic αλλα βγηκε και σε μανγκα αυτο το "movie-series" ανιμε.....δεν το εχω δει ακομα δεν ξερω καν αν θα φτανει την ποιοτητα του εργου....!!!

on topic
Πιστευω πω ειναι το καλυτερο romance type ανιμε δεν μπορω να σκεφτω καποιο αλλο που να το εφτανε......Γενικα μιλοντας story,animation(δεν σχολιαζω!!!)
Great Job :run::nanana:
Posted Image

#23 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 11 March 2012 - 00:17

Πραγματικά πολύ όμορφο.Η υπόθεση δεν ήταν κάτι το φοβερό αλλά παρουσιάστηκε άρτια,συνοδευόμενη από αψεγάδιαστο animation.Αρκετά πρωτότυπη η εξέλιξη της ιστορίας,θέμα με το οποίο μπορεί να ταυτιστεί εύκολα αρκετός κόσμος,αν και οι χαρακτήρες δεν ενθουσίαζαν.Εύκολα περνούσε τα συναισθήματα των χαρακτήρων στον θεατή αν και ορισμένες φορές κούρασε.Με άφησε με ένα αίσθημα λησμονιάς,αποδεικτικό στοιχείου πως κατάφερε να με αγγίξει.
Posted Image