Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Grand Blue


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

    Anime Fan

  • Members
  • 155 posts

Posted 25 June 2017 - 17:26

Grand Blue

ouhMP3N.jpg

 

bHShQgl.png

 

Έχει κανείς σας ακουστά το Grand Blue?

Οχι?

Κριμα.

 

Το Grand Blue είναι ένα απο τα πιο αναγνωρισμένα και πολυαγαπημένα comedy manga των τελευταίων ετών.

Έχει ήδη κατοχυρώσει την θέση του εως ένα απο τα top10 manga στο ΜΑL, παρέα με άλλα manga τιτάνες όπως Berserk, Jojo, 20th century boys, και Punpun.

To που δημοσιεύεται δεν σας ενδιαφέρει επειδή Ιαπωνικά δεν ξέρουμε έτσι και αλλίως, αλλα το serialization είναι μηνιαίο και η έκταση κάθε τεύχους κυμαίνεται μεταξύ  40 και 60 σελίδων.

Πρός το παρόν υπάρχουν 6 δημοσιευμένοι τόμοι, μόνο στα ιαπωνικά, χωρίς να υπάρχει και μεγάλη πιθανώτητα να μεταφραστεί επίσυμα στα Αγγλικά παρά την διασημότητα του.

MfGZQMb.png

 

Δημιουργοί του Grand Blue είναι, όπως βλέπετε και απο το volume cover πιο πάνω, ο Inoue Kenji και ο Kimitake Yoshioka.

Εάν το ένα απο αυτά τα ονόματα σας φαίνεται γνωστό, είναι επειδή ο Inoue Kenji είναι ο δημιουργός της σειράς Baka to Test η οποία και αυτή σε γενικές γραμμές είχε απήχηση στους fans του comedy.

 

Η συνεργασία φαίνεται να είναι επιτυχημένη μιας και το art του Yoshioka εξυψώνει το την κωμική απόδοση των gags του Kenji σε άλλη διάσταση, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατόν με το πιο παιδικό art του Baka to Test.

3g91LjK.jpg

 

BREleBx.png

 

Η πλοκή του Grand Blue είναι απλή! Το Grand Blue είναι απλά ενα drinkin sports/diving manga που εξιστορεί τις περιπέτιες του Iori κατά την διάρκεια των καταδύσεών του.

 

Δεν μπορώ να πω περισσότερα για την πλοκή επειδή δεν υπάρχει κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει κεντρικός κακός, δεν υπάρχουν τουρνουά, διαμάχες, δράμα. 

Διάσπαρτα όμως ανάμεσα στα gags και τα demon-faces ύπαρχουν μηνύματα αποδοχής, ωριμότητας και συμπαράστασης τα όποια προσδίδουν μια κανούρια διάσταση στην σειρά.

 

QtR0Fqt.png

 

Μιας και επίσημη μετάφραση στην δύση δεν πρόκειται να υπάρξει με βάση τα λεγόμενα των δημιουργών, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να μιλήσουμε για την ομάδα που το κάνει scanlate.

Το Grand Blue λοιπόν μετφράζεται όχι μονο με αστραπιέα ταχύτητα για τα δεδομένα του Scanlation, αλλα και προσοχή επαγγελματικού επιπέδου στις μεταφράσεις απο τους Helvetica Scans.

 Οι Helvetica έχουν στην ιστοσελίδα τους όλα τα κεφάλαια σε διαστάσεις με ύψος 1600px, με σκοπό να διατηρίσουν τον μέγιστο αριθμό λεπτομεριών από τα σχεδία  του δημιουργού. Η ποιότητα της δουλείας τους είναι αξιοθαύμαστη. Η ομάδα μπαίνει στον κόπο να αφαιρέσει και να μετφράσει ΟΛΑ τα sound effects κάθε σελίδας, κάτι το οποίο απαιτεί εξαιρετική υπομονή και επιμονή, μιας και το art πίσω απο τα εφέ πρέπει να ζωγραφιστεί εκ νέου απο την ομάδα.

Για όποιον επίσης ενδιαφέρεται ύπαρχει πληθώρα απο translation notes για πολλά απο τα chapters στα οποία οι μεταφραστές εξηγούν την προσπάθεια που έκαναν για να καταφέρουν να αποδώσουν αστεία Ιαπωνικού συντακτικού και χιούμορ.

bIYH2Sa.jpg

"Βλέπε στο βάθος τον πρωταγονιστή μας ο οποίος έχει μείνει κόκκαλο με την σκηνή που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του."

 

j9LJ8B7.png

 

Διαβάστε Grand Blue σε όλα τα γνωστά κατατόπια, ή στην ιστοσελίδα των Helvetica, για να φτιάξει η μέρα σας.

Γράφετε εδώ την γνώμη σας και ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι με καθε κανούριο chapter.


Edited by Takayama Yuichi, 25 June 2017 - 17:40.


#2 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 16 July 2017 - 13:38

Το άρχισα αφού είδα όλους να λένε καλά λόγια αν και δεν μου φαινόταν κάτι το ιδιαίτερο τελίκα είχα δίκιο γτ μετά απο 10 chapters δεν βρήκα κάτι που να μου κινήσει το ενδιαφέρον ή κάτι σχετικά πρωτότυπο η πολύ αστειό.Η σειρά δεν είναι κακή αλλά υπερβολικά overrated και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί?πρώτη φορά διαβάζει ό κόσμος gag manga.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#3 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 12 January 2018 - 22:10

Την έχω φτάσει την σειρά στο τελευταίο chapter και it grew on me και όντως βγάζει αρκετό γέλιο αν και πάλι το fanbase της είναι υπερβολικό με το πόσο καλή είναι,  και είναι κρίμα  γτ μπαίνεις με expectations να διαβάσεις το απόλυτο manga ενώ είναι ένα αρκετά καλό comedy μένεις απογοητευμένος και είσαι και πιο επιθετικός.

ALSO ANIME

 

http://moetron.news/post/169612537720/grand-blue-anime-announced


                                                                                                                                                09pntFA.png?1