Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Hinomarou Zumou

Shonen Martial arts Sumo Diz dam feelz

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 11 June 2017 - 13:49

hinomaru-zumou-7076293.jpg

 

Sumo related shounen jump series? Και λέει τίποτα δηλαδή;

 

 

Mμμ εξαρτάται. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

 

Underdog στο χώρο (check) που έχει κάποια ιστορία (check) άλλα εδώ δεν είναι δημοτικό και όλα τα άλλα παιδάκια έχουν ψηλώσει (check) και που πας εσύ ρε Καραμήτρο, ένα μέτρο και ένα Μίλκο, που θες να μου κοντράρεις και στο Σούμο κάτι τέρατα μέχρι το ταβάνι...

 

Σας θυμίζει κάτι είπατε; και πολύ καλά κάνει.         latest?cb=20141102211814

Το χετε ξαναδεί σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο, μποξ, καράτε, βαράτε, γκολφ (πρόσφατα) και κομμωτική για Κανισάκια.

Κάτι του λείπει του ήρωά μας, αλλά με πολλή δουλειά, κρυφό ταλέντο, επιμονή και υπομονή θα ανέβει τα σκαλιά καιιαιαιαιαι...

Και τι; θα το διαβάσεις και θα δεις περίεργε.

 

Γενικά ας μην κρυβόμαστε δεν θα γλιτώσεις από τα tropes που γνωρίζεις και αγαπάς στο χώρο τόσα χρόνια. Ονόματα στις επιθέσεις, cheesy διάλογοι ενίοτε, ανοιχτές προκλήσεις, πρώην bullies gone straight, φωτιές από τα μάτια όταν μπαίνουν στη "ζώνη", και διάφοροι δαίμονες και λοιπά βελζεβούλια όταν κάνουν τα μυστικά ζουτσουμπρούτσου τους.

 

hinomaru-zumou-5333841.jpg

 

 

Όλα αυτά δεν συγκαταλέγονται στα κατά, αλλά στα αναμενόμενα. Ποια είναι τα κατά ρωτάς; 

 

Εγώ ένα μέτρησα: το εμπορικό σχέδιο. Και με αυτό εννοώ ότι το παλικάρι μας αποφάσισε ότι οι χοντρούληδες δεν γράφουν καλά στα Σόνεν, με αποτέλεσμα κανείς σχεδόν εκ των πρωταγωνιστών μας να μην έχει το Σούμο-σάι physique. Ανοίγω και 'γω και περιμένω να δω προγούλια, προικίλια, να περπατάν και να τα σέρνουν και να κοπανάν το πόδι τους κάτω και να ξεθάβονται δεινόσαυροι... Και τελικά σχεδόν όλοι όσοι ήταν έτσι έγραφε στο κούτελό τουςς "cannon fodder"...

 

Και αντί για αυτό τι; Όλοι είναι φέτες, απλά για να θυμίζει και λίγο Σούμο, κατέβασε το κέντρο βάρους με αποτέλεσμα όσο κατεβαίνεις προς τα κάτω να φαρδαίνουν, πολλές φορές με τρόπους που ανατομικά δεν στέκουν καθόλου. Ειδικά γοφοί και γλουτιαίοι πολλές φορές γύρω από το Loincloth κατ'εμέ είναι άλλα 'ντ' άλλων...

Αν ενοχλεί τόσο πολύ; Όχι μωρέ, το συνηθίζεις. Γενικά σχεδιάζει πολύ καλά, με αποτέλεσμα να μη το προσέχεις καν μετά από λίγο. 

 

Ας πάμε και στα υπέρ τώρα. Καταρχάς, όσον αφορά τις πολεμικές τέχνες, φυσική, biomechanics  κτλ. που είναι η προσωπική μου τρέλα, ο τύπος σκόραρε.

​Πέτυχε δηλαδή να βάλει κινήσεις οι οποίες όντως αν εκτελεστούν σωστά, μπορεί κάποιος μικρότερος σωματικά να μετακινήσει το βάρος κάποιου μεγαλύτερου με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχει αυτό που θέλει. Αν βγαίνει πάντα τέλεια; Όχι, αλλά σε γενικές γραμμές η ενστάσεις θα είναι πολύ λιγότερες από αυτό που περιμένεις σε ένα martial arts shonen. Έξτρα πόντοι από εμένα για τα επιτυχημένα μπολιάσματα από άλλε πολεμικές τέχνες με τρόπους που ούτε ξενίζουν το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα ούτε παραβαίνουν κάποιο κανόνα - από όσο μπορούσα να θυμηθώ δηλαδή.

Όταν δηλαδή εγώ ως αναγνώστης βλέπω κάτι μέσα σε αγώνα και λέω "ωχ! ρε φίλε αυτό είναι από Τζούντο/Καράτε/Ελληνορωμαϊκή" και η ιστορία με επιβεβαιώνει, ε τότε κάτι κάνει καλά το παλικάρι. Οπότε τον ρεαλισμό εκεί που μετράει, τον έχει.

Και μερικά μπισκοτάκια ακόμα για την έλλειψη μαγείας, βυζιών, βρακιών και λοιπών άχρηστων πραγμάτων. 

 

Και τέλος - αλλά από τους πιο σημαντικούς λόγους για μένα να του δώσεις μια ευκαιρία, είναι το συναίσθημα. Σε σύγκριση με άλλα παρομοίου θέματος μάνγκα που έχω διαβάσει, αυτό με έπειθε. Όταν ο τυπάς που είχε φτύσει αίμα κάτι χρόνια έχανε τον αγώνα και έκλαιγε, ήθελες να κλάψεις και συ μαζί του.

Ωραία και μεθοδική ανάπτυξη χαρακτήρα, απλοί διάλογοι (τίποτα ιδιαίτερα πομπώδες και φιλοσοφημένο, λίγα πράγματα) και ταυτόχρονα θυμάσαι πάντα ότι έχεις να κάνεις με παιδάκια: τη μια μέρα καταστρέφεται ο κόσμος τους και την άλλη όλα μέλι γάλα.

 

All in all, ένας ακόμα ευχάριστος τρόπος να περάσεις την ώρα σου και που ξέρεις; μπορεί να βρεθείς να σου αρέσει τελικά και το Σούμο!  :thumbup: 

 

hinomaru-zumou-8219731.jpg

 

 

 

 

 

 


stasou%2520mygdala.jpg


#2 Toriko

Toriko

    Toriko

  • Members
  • 708 posts
  • LocationFUCKING SPACE!!!

Posted 01 January 2018 - 22:30

Κοιτα να δεις τι ανακαλυπτεις.Hinomaru Zoumo section.Νομιζα εγω και αλλοι 2 εκλεκτοι το βλεπαμε.
Θα σε κανει να θες να δεις αληθινα sumo match, no kidding, true story.
Επισης περιμενω μεταφραση ενα σωρο chapter εκτος αν ξερει καποιος καμια σωστη πηγη να το διαβαζω.


header.jpg?t=1485907896


#3 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 29 January 2018 - 00:37

Τι εννοείς; παίζει κάποιο πρόβλημα με τους Fallen Angels; Εγώ στο 155 έχω σταματήσει, αλλά δεν ξερω τι παίζει με τα scanlations. Έχω πήξει στο διάβασμα και κοιτάω πουουου και πουουου τι γίνεται...


stasou%2520mygdala.jpg


#4 Toriko

Toriko

    Toriko

  • Members
  • 708 posts
  • LocationFUCKING SPACE!!!

Posted 29 January 2018 - 01:08

Eκανα catchup και μα το Θεο ειναι απολαυση αυτο το manga Και σαν σχεδιο και σαν αδρεναλινη, απορω γιατι δεν ανεβαινει και κανα mangastream να γουσταρω παρεα με το Dr Stone


header.jpg?t=1485907896


#5 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 06 October 2018 - 10:17

Catching up here και τα 202-204 ηταν ισως τα πιο συναισθηματικά φορτισμενα τευχη εβερ.

Παει πολύ καλα η ιστορία. Το μονο ζορικο ειναι οτι οταν εχουν ολοι τον ιδιο κώτσο και σωματοτυπο (Σουμο γαρ) θελει παρα πολύ καλό σχεδιο να ξεχωριζεις ποιο ειναι ποιος. Και για να μαι τερμα ειλικρινης ο μανγκακα εχει περιθωρια βελτιωσης σε αυτο το κομματι. Φανηκε περισσοτερο στο δευτερο κυκλο που εχουν γινει πιο "επαγγελματικα" τα πραγματα με τους αγωνες.

 

Εξτρα νεο: ξεκινησε ΑΝΙΜΕ!

 

τραλαλά - λαλά!!!   :x3: :yahoo:  :joyful:


stasou%2520mygdala.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: Shonen, Martial arts, Sumo, Diz dam feelz