Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Tate no Yuusha no nariagiari


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Aki

Aki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts
  • LocationHQ

Posted 19 March 2017 - 19:28

Ή "The Rising of the Shield Hero". Ξεκίνησε ως Novel και σε αυτή τη φάση, εκδίδεται και ως manga. Πρόκειται για ένα από τα (σχετικά) καινοτόμα, του στυλ "φεύγει κάποιος από τον κανονικό κόσμο και μεταβαίνει σε κάποιον άλλον φαντασίας, που ομοιάζει πολύ με MMO game" (sword art online, dungeon ni deai), όμως το συγκεκριμένο εστιάζει περισσότερο στους χαρακτήρες, την πλοκή, τα συναισθήματα και πάνω απ' όλα, διαπλοκή...

 

Ο πρωταγωνιστής βρίσκεται πηδ- αδικημένος από όλους, ήδη από την αρχή. Τον κατηγορούν για πράγματα που όχι μόνο ποτέ δεν έκανε, μα ούτε σκέφτηκε, καν. Οι διαταγές εναντίον του και η επερχόμενη δίωξη, έρχονται από τους επάνω, οι οποίοι αφού πρώτα τον επιφόρτησαν με το καθήκον να προστατέψει τη χώρα από εισβολές επικίνδυνων εχθρών, μαζί με άλλους 3 ήρωες, κάνουν το παν για να τον εξωστρακίσουν, μέχρι να τον οδηγήσουν στο να χάσει τη ζωή του!

 

Ο Ναοφούμι Ιγουατάνι, βρίσκεται σε μια απελπιστική θέση... Ακόμη και η εκκλησία τον εκμεταλλεύεται, χρεώνοντάς τον τα κέρατά του για απλές υπηρεσίες, ενώ του αρνούνται τις εξυπηρετήσεις που απολαμβάνουν οι άλλοι ήρωες, αφήνοντας τον ίδιο και τα υπόλοιπα πλάσματα που είχε υπό την επίβλεψή του, σε μειονεκτική θέση. Όλοι τον βρίζουν, του κλείνουν τις πόρτες από παντού, τον αντιμετωπίζουν σαν μίασμα, ίσως εχθρό, κάνουν ό,τι μπορούν για να τον ενοχοποιήσουν, στοχοποιήσουν, εμπλέξουν σε σκευωρίες, ενώ ο ίδιος χτυπιέται και καταβάλει προσπάθειες να κάνει το καθήκον του, να φέρει σε πέρας ηρωικές αποστολές, σηκώνοντας πολλαπλάσιο βάρος και κάνοντας κατορθώματα, ενώ έχει στην κυριολεξία όλο τον κόσμο εναντίον του. Σα να μη φτάνουν όλα αυτά, όταν κάνει κάτι καλό και ωφελείται κόσμος, κάνουν ό,τι μπορούν για να δρέψουν τους καρπούς του δικού του κόπου και τα εύσημα, οι άλλοι ήρωες ή κάποιος άλλος. Όμως δεν είναι τυχαία ο ήρως της καταραμένης ασπίδας. Ίσως τελικά, η "άμυνα", είναι και η καλύτερη επίθεση που υπάρχει.

 

Είναι ένα από τα καλύτερα, πολυπλοκότερα και σκοτεινότερα μάνγκα, έξω εκεί. Ακόμα τρέχει. Τα κεφάλαια είναι πολύ μεγάλα, αν και βγαίνει αραιά. Προσωπικά ταυτίστηκα αρκετά με τον πρωταγωνιστή και η πλοκή του μου φάνηκε αρκετά οικεία, όχι πρωτότυπη. Για κάποιους, εκτός από το "Fantasy" tag, ίσως έχει κι ένα δεύτερο, κρυφό, "slice of life". To συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι καινούριο, ενδιαφέρον, διαφορετικό... Κάποιοι ίσως επίσης ταυτιστούν με την όλη ιστορία.


Edited by Aki, 19 March 2017 - 22:29.