Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Mayoiga ~ The Lost Village

drama mystery

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 02 April 2016 - 13:29

Σε αυτή την εαρινή παραγωγή του στούντιο Diomedea που η μόνη του αξιοπρόσεκτη συμμετοχή του για μένα είναι στο And Yet The Town Moves μεταφερόμαστε σε ένα εγχείρημα μικρότερης κλίμακας αφού από κωμόπολη υποβιβαζόμαστε σε χωριό και μάλιστα κρυμμένο κι αχαρτογράφητο.

 

53xLFsz.jpg?1

...άτυχος ιπποπόταμος...

 

Η σειρά αφηγείται την ιστορία ενός ετερόκλητου πλήθους που συγκεντρώνεται με έναν κοινό σκοπό και στόχο. Να αφήσουν πίσω τις παλιές τους ζωές κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα, μακριά από τα δεσμά και τα βάρη του παρελθόντος.

Με αντάλλαγμα κάτι ευτελές όπως το χρήμα, οι διοργανωτές αυτής της εκδρομής τους υπόσχονται μια νέα ζωή σε ένα χωριό που παραμένει αποκομμένο από τον μιαρό σύγχρονο πολιτισμό.

 

E1MrMha.jpg?1

...η άτυχη ζωή σου...

 

Τα κίνητρα των συμμετεχόντων διαφέρουν και μέσα από την γνωριμία μας μαθαίνουμε για τις εκκεντρικότητές τους, τις φιλοδοξίες τους ή την απουσία αυτών.

Η Diomedea, βρισκόμενη στη παραγωγή αυτής της σειράς μυστηρίου αποφάσισε να της προσδώσει έναν εύθυμο τόνο μακριά από σοβαροφανείς προσεγγίσεις τύπου Shiki και Another.

Οι χαρακτήρες αποτελούν παρωδίες των εαυτών τους, δίνοντας μια χροιά ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο setting, όρα και Danganronpa.

 

5KbVPcB.jpg?1

χμμμ

 

Οι πρώτες συγκρούσεις που μας έρχονται με μια πρώτη εμβάθυνση στις ιδιοσυγκρασίες των χαρακτήρων δεν αργούν και το αργό ταξίδι στο χαμένο χωριό σταματάει προσωρινά.

Η εντύπωση που μου έδωσε το πρώτο επεισόδιο είναι μιας σειράς που αυτοπαρωδείται ίσως επειδή το στούντιο έχει γνώση πως δεν θα μπορούσε να αποδώσει δραματουργικά με το υλικό και τις δεξιότητες που έχει.

 

Το αν θα μπορέσει το υλικό να υπερκεράσει το κακό πρόσφατο ιστορικό του στούντιο ή αν το τελευταίο αποτελέσει ένα αδιαπέραστο εμπόδιο για ένα διασκεδαστικό αποτέλεσμα είναι κάτι που θα φανεί τις Παρασκευές προς τα Σάββατα όποτε και γίνεται διαθέσιμο κάθε νέο επεισόδιο.

Με το πρώτο να έχει προβληθεί, ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε στο τελευταίο, είτε αυτό είναι το δωδέκατο είτε το εικοστό τέταρτο για να δούμε επιτέλους το χωριό. Σαν το παιδί που φώναζε «λύκος».


Edited by 1451, 02 April 2016 - 13:32.


#2 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 02 April 2016 - 14:19

Αρχίζω να το κατεβάζω μόλις και θα του ρίξω μια ματιά για τρία επεισόδια τουλάχιστον, κυρίως επειδή μπήκες στον κόπο να το διαφημίσεις. Θα επανέλθω στην συνέχεια.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 09 April 2016 - 11:12

 

...άτυχος ιπποπόταμος...

 

:hahaha:

 

Είδα τα δύο πρώτα επεισόδια μαζί και πηδώντας από την κάπως πιο "ατμοσφαιρική" αφίσα του Crunchy στο πρώτο επεισόδιο η μετάβαση ήταν κάπως απότομη και αρκετά αστεία. Ειδικά στο σημείο που έκαναν όλοι μια μικρή εισαγωγή στον εαυτό τους αλλά και στο τραγούδι με τον ιπποπόταμο νομίζω έβαλαν όλη τους την τέχνη, μπόλικο secondhand embarrashment. Κρίμα που γενικά φαίνεται ποιοι θα μας αφήσουν νωρίς αφού μιλάνε ελάχιστα. Ετμ το ζευγαράκι έκοβε διαρκώς βόλτες, ήταν σχεδόν μέσα σε όλα τα πλάνα στο παρασκήνιο. Ελπίζω να μην αλληλοσκοτωθούν στο τέλος. 

 

Ετμ αναρωτιέμαι αν το χωριό που βρήκανε το έχουν βασίσει σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος για τα τοπία ή απλώς ζωγράφισαν κάτι που θα βόλευε την ιστορία. 


ySss0UF.jpg


#4 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 09 April 2016 - 13:53

Πιο ντροπιαστικός από όλους ο Judgness, απορώ πώς ξεστομίζει τέτοιες φράσεις ατάραχος.

 

Spoiler: 2



#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 09 April 2016 - 16:06

Δεν ξέρω τι χρησιμότητα θα έχει χαρακτήρας με chuunibyo μέσα στη σειρά πέρα από comic relief, αυτός είναι ούτως ή άλλως εκτός πραγματικότητας.

 

Spoiler:

ySss0UF.jpg


#6 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 09 April 2016 - 18:52

Η προσπάθεια να διακρίνεις τη πραγματικότητα από τις ψευδαισθήσεις του Μήτσου είναι ένας καλός τρόπος να μην βαριέσαι. Για παράδειγμα

Spoiler:

 

Γενικά μου αρέσει ότι τις παρουσιάζουν μέσα από το pov του κάτι που γίνεται διακριτικά και διατηρεί το suspension of disbelief αντί να τις παρουσιάζουν ως ολογράμματα που ξεθωριάζουν στο παρασκήνιο σαν την οπτασία μιας όασης μέσα στην έρημο.





Also tagged with one or more of these keywords: drama, mystery