Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Death Note

• Please log in to reply
2705 replies to this topic

#841 Haruspex

Haruspex

Anime Amateur

• Members
  • 70 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 08:12

Όντως πραγματικά ούτε εγώ το περίμενα αυτό, λέτε να κλείσουν και το anime.gr επειδή έχει banners για το Death Note?:hahaha:

#842 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 08:44

το θεμα με τα fan-subs ειναι τεραστιο. Το οτι σε τελικη αναλυση βλαπτουν τα ανιμε ειναι μαλλον γεγονος. Αυτοι που το δημιουργησαν απο τον δημιουργο μεχρι το στουντιο περιμενουν καποια κερδη, τα οποια αν δεν ερθουν θα βλαψουν ποιοτικα και ποσοτικα τις επομενες δουλειες τους. Μην εκπλαγειτε αν δειτε την ποιοτητα των καινουργιων σειρων να κανει βουτια τα επομενα χρονια..

Το κακο με τα fan-subs εχει παραγινει. Βάλε και τα youtube, veoh και διαφορα αλλα, και δεν υπαρχει πλεον σειρα ανιμε που να μην μπορεις να την δεις/κατεβασεις. Ποιος θα αγοραζει πλεον τα DVD??

Στην συγκεκριμενη περιπτωση βεβαια η VIZ εκανε φαουλ. Επρεπε να ειχε βαλει στοπ στα fan-subs με το που πηρε τα πνευματικα δικαιωματα. Αντι να το κανει αυτο ομως περιμενε να αποκτησει η σειρα παγκοσμια φημη μεσω των fan-subs και λιγο πριν τελειωσει αρχισε να απειλει με μυνησεις... Με λιγα λογια οι fan-subbers εκαναν το marketing για χαρη τους και αντι να τους πληρωσουν θελουν να τους κλεισουν φυλακη κιολας..

Τι πρεπει να γινει λοιπον? Ισως να επιτρεπονται τα fan-subs μεχρι να κυκλοφορησει το πρωτο DVD καποιας σειρας, η το αντιθετο, να απελευθερωνεται το κοπιραιτ μιας σειρας 2-3 χρονια αφου κυκλοφορησει η σειρα στο εμποριο. Το να καταργηθουν τα fan-subs τελειως, θα σημαινε οτι οι εταιριες θα πρεπει να ξοδεψουν οι ιδιες για παγκοσμιο μαρκετινγκ των σειρων τους.

Θα το κανουν ομως??
Δημοσιευμένη  εικόνα

#843 Quajafrie

Quajafrie

I dance modestly.

• Members
  • 523 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 08:58

Συγνώμη, από πότε η Viz απέκτησε δικαιώματα για την ελληνική γλώσσα και δεν το ήξερα; Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ, ΑΠΛΑ.-

ΥΓ. Μισό λεπτό γιατί θα τρελαθώ. Η Viz έχει τα δικαιώματα για την αγγλική γλώσσα, έτσι δεν είναι; Θα έπρεπε να επηρεάζεται η AnimeClipse;!

#844 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 09:37

Συγνώμη, από πότε η Viz απέκτησε δικαιώματα για την ελληνική γλώσσα και δεν το ήξερα; Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ, ΑΠΛΑ.-

ΥΓ. Μισό λεπτό γιατί θα τρελαθώ. Η Viz έχει τα δικαιώματα για την αγγλική γλώσσα, έτσι δεν είναι; Θα έπρεπε να επηρεάζεται η AnimeClipse;!

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ... Αν και ίσως είναι ότι έχει δικαιώματα γενικά για το Death Note στην Αμερική. Δηλαδή και Raw να είναι πάλι αυτοί έχουν το δικαίωμα μάλλον. Δεν κάνουν μόνο μετάφραση αλλά και διανομή κλπ.

Πάντως το 35 ήταν ωραίο επεισόδιο
Spoiler:

#845 Quajafrie

Quajafrie

I dance modestly.

• Members
  • 523 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 10:25

Όχι ωραίο, φανταστικό επεισόδιο! Πραγματικά, η Madhouse κάνει τόσο, μα τόσο καλή δουλειά στην σκηνοθεσία και στην φανταστική αισθητική που έχει το animation. Η εισαγωγή του επεισοδίου με το ορχηστρικό κομμάτι ήταν φοβερή... Madhouse, θέλουμε κι άλλες τέτοιες δουλειές. 20th Century Boys, please?

Άντε να δούμε τι θα δούμε με τα δύο τελευταία επεισόδια. (Που εννοείται φυσικά ότι θα δούμε subs αμέσως να έρχονται, god bless tokyotosho.)

#846 Kresto

Kresto

Σαρδέλα

• Members
  • 301 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 14:20

Υπάρχει περίπτωση να γίνει το ίδιο και με άλλα licensed ανιμε? :hahaha:

#847 kafetzis88

kafetzis88

Hoyotama

• Members
  • 259 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 15:02

Ελπίζω να μην γίνει κάτι τέτοιο στην animeclipse, αλλά γενικότερα ήταν που**** από την VIZ...

Το 35 τα έσπασε:
Spoiler:

-Και,όπως είπε ο Φινλανδός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Σαρτουμμ καους Μπελιττ:
Opinions are like assholes!
Everyone has one, but they all stink...

#848 Yuna

Yuna

Anime Freak

• Members
  • 328 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 15:57

Η ατμόσφαιρα στο 35 ήταν φοβερή! Μου αρεσε περισσοτερο απο τα αντιστοιχα chapter του manga, να πω την αληθεια...

#849 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 18:54

βασικά μετέφραζαν απο τα αγγλικά στα ελληνικά ^^ τώρα που σταμάτησαν τα αγγλικά επιρεάζονται αλλά μάλον θα συνεχήσουν απο ότι κατάλαβα ...
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#850 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 19:02

το θεμα με τα fan-subs ειναι τεραστιο. Το οτι σε τελικη αναλυση βλαπτουν τα ανιμε ειναι μαλλον γεγονος. Αυτοι που το δημιουργησαν απο τον δημιουργο μεχρι το στουντιο περιμενουν καποια κερδη, τα οποια αν δεν ερθουν θα βλαψουν ποιοτικα και ποσοτικα τις επομενες δουλειες τους. Μην εκπλαγειτε αν δειτε την ποιοτητα των καινουργιων σειρων να κανει βουτια τα επομενα χρονια..

Το κακο με τα fan-subs εχει παραγινει. Βάλε και τα youtube, veoh και διαφορα αλλα, και δεν υπαρχει πλεον σειρα ανιμε που να μην μπορεις να την δεις/κατεβασεις. Ποιος θα αγοραζει πλεον τα DVD??

Διαφωνώ... υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου αυτός που βλάπτει ένα anime είναι η ίδια η εταιρία διανομής, με τα απαράδεκτά τους releases (θα το γράφω ξανά και ξανά κι ας με βαρεθείτε). Όταν ένα fansub group έχει περισσότερο μεράκι και η δουλεία του είναι πιο ποιοτική από αυτήν μιας εταιρίας (subs αντί για dubs, typesetting, karaoke και τα ρέστα), ποιος λόγος μου μένει για να προτιμήσω το εμπορικό προϊόν;

Ένα άλλο καλό με τα fansubs είναι ότι μπορείς να δοκιμάσεις έναν τίτλο για να δεις αν σου αρέσει, χωρίς να κλαις τα λεφτά σου αν είναι πατάτα. Κάνω το ίδιο και με τη μουσική. Πρώτα κατεβάζω έναν δίσκο, και αν αξίζει, περνάω κι από το δισκάδικο και τον αγοράζω.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση βεβαια η VIZ εκανε φαουλ. Επρεπε να ειχε βαλει στοπ στα fan-subs με το που πηρε τα πνευματικα δικαιωματα. Αντι να το κανει αυτο ομως περιμενε να αποκτησει η σειρα παγκοσμια φημη μεσω των fan-subs και λιγο πριν τελειωσει αρχισε να απειλει με μυνησεις... Με λιγα λογια οι fan-subbers εκαναν το marketing για χαρη τους και αντι να τους πληρωσουν θελουν να τους κλεισουν φυλακη κιολας..

Τι πρεπει να γινει λοιπον? Ισως να επιτρεπονται τα fan-subs μεχρι να κυκλοφορησει το πρωτο DVD καποιας σειρας, η το αντιθετο, να απελευθερωνεται το κοπιραιτ μιας σειρας 2-3 χρονια αφου κυκλοφορησει η σειρα στο εμποριο. Το να καταργηθουν τα fan-subs τελειως, θα σημαινε οτι οι εταιριες θα πρεπει να ξοδεψουν οι ιδιες για παγκοσμιο μαρκετινγκ των σειρων τους.

Θα το κανουν ομως??

Ακριβώς. Και σε ρωτάω: Θα είχε διαδοθεί τόσο αυτό το anime σε Ευρώπη και Αμερική, αν η μοναδική διαθέσιμη έκδοση ήταν αυτή της VIZ; Πολύ αμφιβάλλω...

Anyway, το θέμα έχει ξανασυζητηθεί, και η απάντηση δεν είναι καθόλου απλή... το ζήτημα δεν είναι άσπρο-μαύρο.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#851 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 19:43

Bασικα εγω μπορω να καταλαβω το σκεπτικο οτι τα fansubs βλαπτουν τις εταιριες παραγωγής anime γιατι δεν αγοραζουμε τα DVD τους.
Αλλα να κανω μια ερωτηση. Πώς ειναι δυνατόν να παω να αγορασω DVD ενος anime αν δεν εχω ιδεα περι τινος προκειται? Δηλαδη μονο απο την περιγραφή του ή ενδεχομένως από το manga?
Eγω νομιζω οτι τα fansubs κανουν καλο στα anime γιατι γινεται απο ατομα που το κανουν απο αγαπη και οχι για το κερδος.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#852 Kresto

Kresto

Σαρδέλα

• Members
  • 301 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 20:41

Και επίσης καλό θα ήταν να σκεφτούν ότι δεν βρίσκουν όλοι τα releases τους στο video club της γειτονιάς. Επίσης η τίμες είναι απλησιάστες.
Έχω σκοπό να αγοράσω ένα T-shirt death note, το όποιο δν θα αγόραζα αν δν υπήρχαν τα fansubs. Που σημαίνει ότ πάλι πληρώνονται.

#853 denCorg

denCorg

Anime Fan

• Members
  • 211 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2007 - 21:15

Και συνεχίζοντας την κουβέντα που κάνετε- οκ να αγοράσω τα dvd της σειράς αλλά εδώ στο ελλάντα και ιδιαίτερα αν δε μένεις και στην αθήνα που να βρώ τα dvd να τα αγοράσω?? Είναι πραγματικά λίγα αυτά που έχω βρεί-σε σειρές γενικότερα- και είναι της silver media τα περισσότερα με όχι και τη καλύτερη ποιότητα. Το μόνο που μένει είναι η αγορά μέσω internet έτσι? Θα μου τα μεταφράσει κανείς όμως στην ελληνική γλώσσα όπως τα παιδιά της animeclipse?
Τέσπα ελπίζω να με νοείτε... Έχω βγει και off-topic
Gmt.Πάνω που το death note έφτανε στη κορύφωση του...
Go figure...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#854 Kresto

Kresto

Σαρδέλα

• Members
  • 301 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2007 - 11:26

Και συνεχίζοντας την κουβέντα που κάνετε- οκ να αγοράσω τα dvd της σειράς αλλά εδώ στο ελλάντα και ιδιαίτερα αν δε μένεις και στην αθήνα που να βρώ τα dvd να τα αγοράσω?? Είναι πραγματικά λίγα αυτά που έχω βρεί-σε σειρές γενικότερα- και είναι της silver media τα περισσότερα με όχι και τη καλύτερη ποιότητα. Το μόνο που μένει είναι η αγορά μέσω internet έτσι? Θα μου τα μεταφράσει κανείς όμως στην ελληνική γλώσσα όπως τα παιδιά της animeclipse?
Τέσπα ελπίζω να με νοείτε... Έχω βγει και off-topic
Gmt.Πάνω που το death note έφτανε στη κορύφωση του...

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω.

Spoiler:

#855 DjDragon

DjDragon

*Don't be like me*

• Banned
  • 642 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2007 - 18:07

http://everyanime.com/?showid=10

Σκέφτηκα να το βάλω εδώ θέμα μίας που στο άλλο κλειδώθηκε λόγω λάθος απάντησης...

Με μεγάλη μου λύπη ανακοινώνω ότι εδώ στην παραπάνω ιστοσελίδα ανακοίνωσαν ότι απαγόρευσαν την κυκλοφορία του Death Note από τους Vis...Όσοι πρόλαβαν να κατεβάσουν το Death Note εκτός τα 2 τελευταία επεισόδια είναι τυχεροί...

Εγώ πάντως ξενέρωσα...Ήμουν έτοιμος να το βάλω αλυσίδα το καλύτερο αστυνομικής και υπερφυσικών φαινομένων anime, αλλά....άστα να πάνε...

Αν έχει κάποιο fansubbing group το θάρρος να subbarei τα 2 τελευταία επεισόδια θα του ήμουν ευγνωμών...
My Chain : "Dragon Chain" ---> THIS CHAIN HAS BEEN STARTED !!!ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ !!!:D

Δημοσιευμένη  εικόναDon't get near of me!I'm a shark!