τωρα πανω σε αυτα που λες. Δεν σου ειπα ποτε να συμφωνησεις να παρεις το μερος του Light. καμια σχεση. Απλα σου λεω να αναγνωρισεις οτι η ηθικη ειναι λιγο πολυ υποκειμενικη και οτι αν το δεχτεις αυτο και ξεπερασεις αυτα που εχεις ορισει ως καλο και κακο θα δεις οτι παρα τις μεθοδους που χρησιμοποιησε ο συγκεκριμενος ειχε ενα οραμα για να αλλαξει τον κοσμο. Δεν το εχουν ολοι οι ανθρωποι αυτο. Οι περισσοτεροι δεν μπορουν να ξεφυγουν απο τα δεσμα μιας βραχυχρονιας σκεψης και νοιαονται μονο για το αμεσο συμφερον τους.
Το να μου λες να συγκρινω το οραμα του Μandella και του Martin Louther King με αυτο του Yagami Light σορρυ κιολας ειναι απλα ιεροσυλια. Δλδ τι συγκρινουμε τωρα? 2 υπαρκτες προσωπικοτητες που εχουν αφησει πραγματικα ιστορια με εναν ψυχωτικο φανταστικο χαρακτηρα? Για μενα δεν υπαρχει αυτη η συγκριση καν. Ξεκινας απο τελειως λαθος βαση.
Γενικοτερα ομως εχω να σχολιασω το εξης. Αυτες οι δυο προσωπικοτητες που ανεφερες εχουν μεινει στην ιστορια ακριβως για τον λογο οτι αυτο το οποιο πετυχαν ειναι μοναδικο. Δεν συμβαινει καθε μερα και αν θυμασαι καλα και οι δυο τραβηξαν τα πανδεινα. Δυστυχως στην πραγματικη ζωη η αναιμακτη λυση στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι ανεφαρμοστη. Και αυτο ισχυει πολυ περισσοτερο εαν μια αλλαγη πρεπει να επελθει γρηγορα και οχι σε βαθος χρονου. Καποιες φορες η ευκολη λυση ειναι το να μην εχει το κουραγιο να παρει κανεις τις πρωτοβουλιες οι οποιες χρειαζονται και να χρησιμοποιησεις τον πασιφισμο ως δικαιολογια για να καλυψει την δικη του αδυναμια χαρακτηρα. Η μηπως θες να μου πεις οτι η γαλλικη επανασταση, η ελληνικη απελευθερωση και ο αγωνας εναντια στον Χιτλερ θα μπορουσαν να γινουν αναιμακτα. Το ναθεωρεις οτι ολα μπορουν να γινουν ειρηνικα και αναιμακτα ειναι η αφελης εφηβικη σκεψη.Η καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη και μοναδικη και δεν μπορεις να γενικοποιεις καταστασεις.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 27 Ιούνιος 2008 - 12:33