Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Death Note

• Please log in to reply
2705 replies to this topic

#1906 MaSaKa

MaSaKa

Anime Freak

• Members
  • 342 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2008 - 16:44

Spoiler:

#1907 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 04:11

Επιτέλους βρήκα αρκετό χρόνο για να απαντήσω. Αναθεματισμένη εξεταστική.

πχ το ολο κομματι με τον shido,τον mello και τον πατερα του light που

Spoiler:

Spoiler:

Ποιος το λεει οτι ο Kira θεωρουνταν κακος τοτε??

Ο καθε πολιτης μυαλο εχει και σχιματιζει την αποψη του...δες πχ στην αρχη σε εκεινο το site οπου ολοι εγραφαν στον kira θετικα μυνηματα...και αλλου...

Ηταν καπως ανοργανοτοι γιατι δεν ηξεραν τι σκεφτοταν ο καθε αλλος,αλλα αφου η αστυνομια επενεβηκε να κλεισει τα video οσοι ηταν πραγματικοι οπαδοι ή οπαδοι απο φοβο,πηγαν με το μερος του...οσοι οχι,πολυ απλα δεν αναμειχτηκαν....

Man, άλλο πολλές προσωπικές γνώμες, άλλο κοινή γνώμη. Διάβασε περί ψυχολογίας του πλήθους, για να δεις πως αργά και σταδιακά διαμορφώνονται οι συλλογικές συνειδήσεις. Όσο οπαδός του Kira κι αν είσαι, δεν τα βάζεις με την αστυνομία αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι, όχι απλά έχεις πολλούς οπαδούς του Kira γύρω σου, άλλα έχεις πολλούς οπαδούς του Kira που είσαι βέβαιος ότι θα σου συνδράμουν.

Με αυτό κατά νου, στην ταινία βιάστηκαν να δείξουν διαληλώσεις υπέρ του Kira.

Τα εγραψες παλι πολυ καλα και εχεις δικιο(οχι οτι με την takada δεν εβγαινε η δουλεια αν την εκανε απλως πιο φανατικη ο mangaka,αλλα τελος παντων)...αλλα και παλι θα πω:

Δεν αρκεί η φανατίλα. Η Takada δεν είχε πρόσβαση σε δικογραφίες, δεν ήξερε ονόματα ατιμώρητων εγκληματιών, και στο κάτω-κάτω, ποτέ δεν την απασχόλησαν τέτοια ζητήματα.

Spoiler:

Spoiler:

Χαλαρωσε κι εσυ,σου μαυριζω την ψυχη με την αγνοια μου!?!?...

Αν ηταν για μενα θα μπορουσαμε να ειχαμε ηδη τελειωσει την συζητηση μιας και οπως σου χω πει απλα διαφερουν τα γουστα μας,αλλα εσυ συνεχιζεις να το φερνεις οτι ταχα εγω δεν παρατηρω την ομορφια απο το 2ο μερος και της γκαφες απο την ταινια...

Εσυ πιθανως τα θεωρεις ισαξια,εγω οχι...τα πιστευουμε απλως πολυ διαφορετικα...

Οι 2 πολοι ενος μαγνητη,η μερα και η νυχτα,ο Light και ο L

Τωρα δεν θα πω οτι υποτιμησες την νοημοσυνη μου,αλλα κανεις πολλες υποθεσεις για το ποσα πραγματα παρατηρω σε σειρες ,οτι ειμαι βιαστηκος θεατης οτι δεν ειμαι αρκετα ευελικτος κλπ,ενω μιλαμε για κατι που ειναι καθαρα θεμα γουστου...(και επισης δεν γνωριζομαστε αρκετα για να ξερουμε ποσο προσεκτικος θεατης ειναι καποιος..και ποιες σειρες του αρεσουν και ποιες θα του αρεσουν...)

Να σου πω γιατί μου μαυρίζεις την ψυχή. Επειδή κάθεσαι και αμύνεσαι υπέρ των λαθών των ταινιών (αν είναι δυνατόν!), ταμπουρωμένος πίσω από τη δικαιολογία "είναι θέμα γούστου". Κάποια πράγματα, Zoro, δεν είναι θέμα γούστου. Είναι θέμα "βλέπω το σεναριακό λάθος ή δεν το βλέπω". Αντί λοιπόν να κάθεσαι να μειώνεις τον εαυτό σου με το να υπερασπίζεσαι επί ματαίω ένα flawed σενάριο, απλά παραδέξου ότι το έκρινες βιαστικά (επηρρεασμένος πιθανότατα από το γεγονός ότι η ταινία είχε το τέλος που ήθελες), και ότι με μια πιο προσεκτική ματιά γίνονται φανερές οι σεναριακές γκάφες που υποβαθμίζουν όλο το έργο.

Και ξεκινάς τον απολογητικό σου:

Spoiler:

Spoiler:
Και πάμε στο αγαπημένο μου.

Πολυ απλα τον πιστεψε,ηταν και οι 2 τιμιοι ανθρωποι και συνεργαζοταν ο ενας με τον αλλον...και εγω δεν πιστευω οτι ο L θα του λεγε ψεματα και μετα να μπορουσε να τον αντικρισει με τα ιδια ματια αφου λυνοταν η υποθεση και

Spoiler:

Απο την αρχη βλεπουμε οτι δουλευαν εμπιστευοντας ο ενας τον αλλο(που και που ο L δουλευε με δικους του τροπους,αλλα γεγονος παραμενει οτι ψεματα δεν του ειπε του Sοichiro)....επισης η εκφραση του πρωσοπου του L παω στοιχημα οτι τον επεισε...

Εμπιστοσυνη,δεν ειναι κατι που λειπει απο τους ανθρωπους...δεν ειναι και τοσο παραξενο που τον εμπιστευικε χωρις να ναι σιγουρος για το ονομα...μαλιστα δεν νομιζω και να αμφεβαλλε καθολου...

Το θεμα ειναι να μην προδωσεις αυτη την εμπιστοσυνη γιατι δυσκολα την ξανααποκτας και αμφιβαλλω αν θα κανε κατι τετοιο ο L

Να σου φερω και ενα τελευταιο παραδειγμα
Spoiler:

Μια τυπική εμπιστοσύνη υπήρχε, αλλά μη ξεχνάς ότι ο L έστηνε για την πλάκα του ολόκληρο ψέμα για να πετύχει κάποιο σκοπό. Παράδειγμα, το κόλπο με τον Lind L. Taylor. Ούτε η αστυνομία ήξερε ότι αυτός που βλέπανε στη ζωντανή μετάδοση δεν είναι ο L. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του investigation με τους "έμπιστους 6", σε σοβαρά θέματα τους έπιανε όλους η αμφιβολία και η καχυποψία για τους σκοπούς και τις μεθόδους του L. Επί της ταινίας τώρα:
Spoiler:

Το ελαφρυντικο δεν το δωσα εγω αλλα οι σεναριογραφοι...εγω εκανα μια υποθεση που πιστευω ειναι η μονη λογικη...

Τον Light καταρχας δεν γινοταν να γινει ολο αυτο που λες γιατι πολυ απλα

Spoiler:

Οσο για την Μisa ειναι γεγονος οτι ολη η Ομαδα της ειχε αρκετα αδυναμια(στην ταινια παρατηρειτε κυριως απο τον L και οντως δεν εγινε πολυ καλα..στο ανιμε παρατηρηθηκε και απο τον L και απο την ομαδα-matsuda,mogi-...)αρα υπεθεσα οτι και ας ηταν δολοφωνος(παλι κατ εντολην του Light οπως λεω εγω,αλλα ειναι αλλο θεμα κι αυτο) ειχε παθει αρκετα πια
Spoiler:
και οτι στην φυλακη ενα τοσο "ελαφρομυαλο" ατομο δεν θα αντεχε αν πηγαινε...

Ουτος η αλλος ειχε και λογους να μισει τους εγκληματιες λογω αυτου που της ειχε γινει στην οικογενεια...

Επισης,να σου πω και οτι αυτη ηταν επιλογη που πηρε κρυφα η ομαδα,εννοειται οτι σε δικαστηριο θα την δικαζσαν κανονικα...

Ετσι αποφασισαν οτι χωρις της μνημες ηταν μια απλη "ανεγκεφαλη" ξανθια...

Το ελαφρυντικό το έδωσαν οι σεναριογράφοι, αλλά βλέπω ότι κι εσύ συμφωνείς μαζί τους. Καταλαβαίνεις ότι το premise αυτού που λετε είναι "Είναι χαζή, αλλά όμορφη. Ας την αθωώσουμε, και να πάνε να κουρεύονται οι συγγενείς των θυμάτων."; Χρειάζεται να εξηγήσω πόσο υποτιμητικό, σεξιστικό και άδικο είναι αυτό, ή μήπως τώρα που το στρίμωξα σε δυο προτάσεις φαίνεται καλύτερα;

Το γεγονός ότι αυτό το ελφρυντικό το έδωσαν και οι ίδιοι οι σεναριογράφοι μειώνει ακόμα περισσότερο την ταινία.

Οσο για τον 2ο λογο που την αφησαν ελευθερη εχει να κανει με αυτο που θα πω αμεσως παρακατω...

Spoiler:

Αλλα και παλι εδω ειναι και χειροτερα απο τα γουστα...εδω μιλαμε για κατι που δεν εξηγηθηκε καν,αρα προχωραμε στα τυφλα με υποθεσεις...

Απο αυτο το σημειο και περα εγω πιστευω οτι ο καθενας διαλεγει την λυση που του αρεσει και την κραταει,δεν νομιζω να μπορουμε να συνεχιζουμε να συζηταμε στο γιατι η Misa ηταν ελευθερη..ειναι υποθετικο πια...

Spoiler:

#1908 kagemaru igano

kagemaru igano

Anime Freak

• Members
  • 424 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 04:48

χαρα στο κουραγιο σου ρε kenny...

#1909 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 05:36

Οi oi,κι εγω που νομιζα οτι ειχε κλεισει η συζητηση...:bike:

Απο την μια εσυ Kenny,και απο την αλλη η iristella στο thread με την Misa,την ιδια μερα,και οι 2 με monster post+εχω κι εγω εξεταστικη......τι αστερισμο εχουμε σημερα??....

Καλως,ας πω κι εδω....I'll be back..when I can...:emptyonexg1:

(αλλα θελω σιγουρα να σχολιασω μερικα σημεια..)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 16 Ιούνιος 2008 - 05:45

#1910 angwolf

angwolf

sukemenos

• Members
  • 103 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 12:04

Υπομονή παιδιά θα τελειώσει η εξεταστική !άλλη μια εβδομάδα για εμένα:emptyonexg1: !
Επειδή δεν έχω μιλήσει για το DeathNote , ας πω την γνώμη μου :
το anime ήταν καλοσχεδιασμένο και προσεγμένο αν και κάποια πράγματα από το manga δεν περιλαμβάνονται η είναι αλλαγμένα 10 /10 από εμένα , το καλύτερο από όλες τις απόψεις
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1911 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 12:14

Συγγνωμη που θα σας τα πρηξω, αλλα ποιο fansub group προτεινετε;;; Διβασα στις πρωτες σελιδες αλλα δεν μπορω να καταληξω ποια εκδοση να κατεβασω....αν μπορει καποιος να βοηθησει...thx!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1912 sintar

sintar

*~_Ultra Baka_~*

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 12:58

Συγγνωμη που θα σας τα πρηξω, αλλα ποιο fansub group προτεινετε;;; Διβασα στις πρωτες σελιδες αλλα δεν μπορω να καταληξω ποια εκδοση να κατεβασω....αν μπορει καποιος να βοηθησει...thx!

I'd say .::Enter AnimeClipse - Hellenic Fansubs United::....και το εχουν στα ελληνικα και εχει και εξαιρετικη ποιοτητα!!!
Affected by "I~must~not~stop~watching~Anime" disease!

Spoiler:

#1913 retsudo

retsudo

Anime Freak

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 12:59

των TSR ειναι DVD-rip και ειναι complete
και αν εχεις mirc κατεβαινει πολυ γρηγορα απο τα bots τους
και βεβαια υπαρχει και η παρα πολυ καλη εκδοση με greek subs απο τους AnimeClipse!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1914 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 17:17

Ευχαριστω πολυ, μαλλον θα παω για την Animeclipse!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1915 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 12:43

Λοιπον ειδα το πρωτο επεισοδιο.

Θετικα: Μουσικη,σκηνοθεσια και ενδιαφερον concept.

Aρνητικα: Μου φανηκε πολυ κλισεδιαρικη,βιαστικη χωρις καλη αποδοση ο χαρακτηρα του Light.Δλδ ελεος, μεσα σε λιγα λεπτα αποφασισε οτι θα γινει ο Θεος του κοσμου.Μου φανηκε πολυ LAME.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1916 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 13:24

Λοιπον ειδα το πρωτο επεισοδιο.

Θετικα: Μουσικη,σκηνοθεσια και ενδιαφερον concept.

Aρνητικα: Μου φανηκε πολυ κλισεδιαρικη,βιαστικη χωρις καλη αποδοση ο χαρακτηρα του Light.Δλδ ελεος, μεσα σε λιγα λεπτα αποφασισε οτι θα γινει ο Θεος του κοσμου.Μου φανηκε πολυ LAME.

Σε λίγα λεπτά όπως το έβλεπες εσύ. Κανονικά στη σειρά είχαν περάσει κάμποσες μέρες.

15fkk04.jpg

#1917 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 18:51

Nαι δικιο εχεις, δεν αντιλεγω αλλα και παλι ο τροπος που το δειχνουν,πολυ προχειρο μου φανηκε,ειναι καπως.Θα μου πεις σιγα το προβλημα (και δικιο θα εχεις) αλλα πρωτη φορα σε anime βλεπω τοσο γρηγορη κλισε αντιδραση,μπαμ-μπαμ που λεμε.Δλδ δεν εχει προυπαρξει μια μικρη αναπτυξη του χαρακτηρα να καταλαβεις γιατι το εκανε.Anywayz για να μην κανω ασκοπα Posts οταν θα τελειωσω την σειρα θα πω συνολικα την γνωμη μου :)
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1918 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 19:00

Nαι δικιο εχεις, δεν αντιλεγω αλλα και παλι ο τροπος που το δειχνουν,πολυ προχειρο μου φανηκε,ειναι καπως.Θα μου πεις σιγα το προβλημα (και δικιο θα εχεις) αλλα πρωτη φορα σε anime βλεπω τοσο γρηγορη κλισε αντιδραση,μπαμ-μπαμ που λεμε.Δλδ δεν εχει προυπαρξει μια μικρη αναπτυξη του χαρακτηρα να καταλαβεις γιατι το εκανε.Anywayz για να μην κανω ασκοπα Posts οταν θα τελειωσω την σειρα θα πω συνολικα την γνωμη μου :)

[Ultra Kira hater mode on/]
Ε..γιάυτό και ο Kira είναι ένας έξυπνος μεν αλλά άχρηστος δε ψυχοπαθής δολοφόνος όπου νομίζει ότι μπορείς έτσι εύκολα να κρίνεις την ζωή των άλλων!Και όπως λες και εσύ δεν είχε κάποιο παρελθόν να πεις ότι κάτι τον οδήγησε έκει(Ο θάνατος ενός συγκενούς του)!Κατευθείαν επειδή βλέπει γενικά ότι ο κόσμος είναι σάπιος(ληστείες,δολοφονίες κ.λ.π.) μούντα να τους σκοτώσει!Γιάυτό σου λέω φίλε μου!Ο άνθρωπος δεν πάει καλά!
Μην τον πάρεις στα σοβαρά!
Το ότι ήταν έξυπνός εμένα δεν μου λέει απολύτως τίποτα!
[Ultra Kira hater mode off]
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1919 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 19:46

Ναι πράγματι και για την ακρίβεια το μόνο μειονέκτημα για μένα σ'αυτό το anime ήταν πως είχε μηδαμινό character development. Τα κίνητρα των χαρακτήρων δεν εξηγούνται λογικά και με σωστά επιχειρήματα είτε με το παρελθόν τους είτε με τις καταστάσεις που βιώνουν. Είναι το μόνο anime που είδα που έχει τόσο μηδαμινό character development. Οι χαρακτήρες όπως ήταν στα πρώτα επεισόδια έτσι ήταν και στα τελευταία.
Spoiler:

Παρότι πέρασαν πολλά χρόνια μέσα στην σειρά και πολλές καταστάσεις, αυτά δε τους άλλαξαν καθόλου τον χαρακτήρα τους και το πως βλέπαν τον κόσμο.

Γι'αυτό και αν και πολύ καλό ντετεκτίβικο-suspense thriller με καλή ατμόσφαιρα, δεν φτάνει ούτε στο δαχτυλάκι του το monster, που εκτός από άκρως ρεαλιστικό story είχε και απίστευτο char. development. Παρόλα αυτά ήταν μια καλή εμπειρία συνολικά δεν λέω, αλλά μη λέμε πως ήταν και masterpiece χωρίς κανένα μειονέκτημα.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#1920 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 20:04

Να πω την μαυρη μου αληθεια εγω δεν το παρατηρησα και τοσο αυτο που λετε... Ειχα παθει τοσο με την ολη αγωνια που ψιλοξεχαστηκα....Οσο για τον Light θα διαφωνησω σε μερικα στοιχεια.... Δεν ειναι αναγκη να εχει καποιος τραυματικο παρελθον για να γινει serial killer.... Ειδικα στην περιπτωση του Light ο δρομος για την κολαση Εεε το nothingness ηθελα να πω ηταν στρωμμενος με τις καλυτερες των προθεσεων αυτο το οποιο επαιξε καταλυτικο ρολο ηταν οντως το εντονο αισθημα δκαιοσυνης που ειχε κληρονομισει απο εναν πολυ ηθικο γονεα...
Και συνεχιζω οτι τουλαχιστον ο συγκεκριμενος παρουσιαζει μια μεγαλη αλλαγη - προς το χειροτερο-σιγα σιγα μετατρεπεται σε πραγματικο τερας και η εξουσια ζωης και θανατου που αποκτα τον διστρεφει σε απελπιστικο βαθμο....Τα χρονικα διαστηματα μεταξυ των μεταμορφωσεων δεν ξερω κατα ποσο ειναι ρεαλιστικα αλλα μπορουμε τουλαχιστον ενα πραγμα να το θεωρησουμε ποιητικη αδεια......Στον συγκεκριμενο προσωπικα ειδα διαφορα... Και στον τροπο σκεψης του....και στο ποσο αδιστακτος και ψυχρος γινεται σταδιακα ........