Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Death Note

• Please log in to reply
2705 replies to this topic

#1741 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 30 May 2008 - 23:42

Ναι αλλα αν ειναι ετσι γιατι ο Ryuk να μπει στον κοπο να του μιλησει (απο το 1ο κιωλας επεισοδιο)για την σχεση κολασης-παραδεισου με τους DN users αφου οι μοιρα θα ναι ιδια για ολους??δεν εχει νοημα...

Spoiler:

Edited by Radagast, 31 May 2008 - 00:03.

#1742 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 30 May 2008 - 23:45

Βασικά, αυτό ήταν ένα θέμα που κι εμένα με απασχόλησε. Δηλαδή του λέει πως όποιος το χρησιμοποιήσει δεν θα πάει ούτε στην κόλαση ούτε στον παράδεισο αλλά δεν ξεκαθαρίζει αν αυτά υπάρχουν αλλά δεν θα πάει αυτός που θα χρησιμοποιήσει το Death Note. Λέει μόνο τα παραπάνω.

Spoiler:

Καποιος εδω στο forum ειχε βαλει καποτε για sig την εξης φραση:

"Your Life is an Illusion,Real Life Begins after Death"

Και πραγματικα μου χε κανει εντυπωση σαν φραση....μακαρη να ειναι αληθεια κατι τετοιο και μετα το θανατο να δουμε την εικονα ολοκληρωμενη...

Οσο γι αυτα που λες ναι οντως ειναι πολυ αναλυση(οχι πως ειναι κακο,κι εγω το κανω πολυ συχνα)...αλλα οσο αφορα το DN φαινετε θα μεινουμε με πολλες απαντησεις...δεν νομιζω να υπαρχει μια ξεκαθαρη...

Εγω παντως υποστηριζω οτι στον κοσμο του DN υπαρχει ζωη μετα το θανατο με βαση τα λογια του Ryuk...

#1743 usagi 19

usagi 19

Didi-chan

• Members
  • 168 posts

Posted 30 May 2008 - 23:46

Πω πω όντως είναι στη σειρά!!!
Άμα σημαίνει αυτό είναι η αποκάλυψη και για μένα προσωπικα μια απο τις μεγαλυτερες φοβίες μου και
δε μπορώ να το συλλάβω βασικα!
οι τοίχοι δεν έχουν μόνο αυτία , έχουν και φωνή...

Posted Image

#1744 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 30 May 2008 - 23:47

Εγω παντως υποστηριζω οτι στον κοσμο του DN υπαρχει ζωη μετα το θανατο με βαση τα λογια του Ryuk...

Spoiler:

PS : Ρε καμμένε Ζορο βάζε και κάνα spoiler ξέρω γω?

Edited by Radagast, 30 May 2008 - 23:54.

#1745 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 30 May 2008 - 23:50

Ας ειναι,κι ας γινουμε ετσι ασχημοι σαν κι αυτους,αρκει να ζουμε^^

(μονο ο Ryuk και ο αλλος ο Shinigami με τα χρυσα κοσμηματα ελεγαν καπως...ολοι οι αλλοι ηταν...ειδικα αυτος που εχασε το DN στην γη..)

Παντως αν ειναι ετσι οπως τα λετε εσεις αυτο δειχνει και οτι αυτο που εμεις ονομαζουμε ψυχη στην τελικη δεν υπαρχει...αυτο δεν μπορω να το δεχτω σε εναν κοσμο οπου υπαρχουν θεοτητες...η λογικη λεει οτι αν υπαρχουν θεοι θα υπαρχει και μετα θανατον ζωη...

Αν μετα δεν υπαρχουν θεοι και η ζωη ηταν απλα ενα ατυχημα τοτε οκ ας εξαφανιζομαστε μετα το θανατο....

#1746 koukouroukou

koukouroukou

Anime Newbie

• Members
  • 52 posts

Posted 30 May 2008 - 23:53

Οσο γι αυτα που λες ναι οντως ειναι πολυ αναλυση(οχι πως ειναι κακο,κι εγω το κανω πολυ συχνα)...αλλα οσο αφορα το DN φαινετε θα μεινουμε με πολλες απαντησεις...δεν νομιζω να υπαρχει μια ξεκαθαρη...

Σίγουρα θα μείνουμε με πολλές ερωτήσεις αναπάντητες και είναι λογικό.

Εγώ να σου πω δεν το πιστεύω μόνο για τον κόσμο του Death Note. Το πιστεύω γενικότερα και σαν άνθρωπος. Αλλά πέρα από αυτό ο Ryuk για εμένα είναι τελικά ο πρωταγωνιστής. Η αρχή και το τέλος του anime.

Και ας το δούμε και λίγο διαφορετικά και πάλι!

Spoiler:

#1747 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 30 May 2008 - 23:59

Παντως αν ειναι ετσι οπως τα λετε εσεις αυτο δειχνει και οτι αυτο που εμεις ονομαζουμε ψυχη στην τελικη δεν υπαρχει...αυτο δεν μπορω να το δεχτω σε εναν κοσμο οπου υπαρχουν θεοτητες...η λογικη λεει οτι αν υπαρχουν θεοι θα υπαρχει και μετα θανατον ζωη...

Τεσπά όλα σχετικά είναι αυτά. Η ψυχή είναι πάαααρα πολύ σχετική έννοια.
Spoiler:

Spoiler:

Πολύ καλό point. ^^
Συμφωνώ πάντως πως για παρόμοιους λόγους θεωρώ το Deathnote ένα anime with more than meets the eye.

PS : Έλεος με κάψατε. Ο καθένας μπορεί να το δει όπως θέλει οπότε πρέπει να κάνω την υπέρβαση και να σταματήσω εδώ για να ξεφύγω απ'τα endless loops. :)

Edited by Radagast, 31 May 2008 - 00:04.

#1748 usagi 19

usagi 19

Didi-chan

• Members
  • 168 posts

Posted 31 May 2008 - 00:01

Παντως αυτό περί
Spoiler:

Posted Image

#1749 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 31 May 2008 - 00:02

πιστευω πως ενας απο τους λογους για τους οποιους ο κατοχος ενος DN δεν μπορουσε να παει ουτε στον παραδεισο ουτε στην κολαση ειναι οτι η ιδια η υπαρξη του DN στον κοσμο των ανθρωπων αποτελει μια στρεβλωση της κανονικοτητας. Η απολυτη δυναμη την οποια προσφερει μεταμορφωνει τον χαρακτηρα του ατομου σε κατι εντελως διαφορετικο απο αυτο το οποιο προοριζοταν να γινει.

Αποδειξη αποτελει η αλλαγη στην προσωπικοτητα του Light με και χωρις το DN. Ηταν οι ακρως αντιθετες οψεις του ιδιου νομισματος. Ως εκ τουτου δεν μπορεις να στειλεις στον παραδεισο η στην κολαση ενα πλασμα το οποιο δεχτει την επιρροη ενος ανωτερου απο τις δυναμεις του αντικειμενου (περιπου οπως το temporary insanity των δικαστηριων η η παραποιηση της διαδικασιας απο τις αρχες)

Το ερωτημα ειναι: με την λογικη αυτη μηπως οταν ο ryuk λεει οτι ο χρηστης του DN θα περασει στην ανυπαρξια δεν εννοει το συνολο της ψυχης του Light αλλα οτι ο Light με το DN θα σταματησει να υπαρχει και θα κριθει ως Light στην ηλικια των 17 ετων?? Περιπου οπως οι χρηστες DN χανουν τις αναμνησεις τους αφου το απαρνηθουν.....

Ισως παλι το ψειριζω υπερβολικα

#1750 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 31 May 2008 - 00:03

Σίγουρα θα μείνουμε με πολλές ερωτήσεις αναπάντητες και είναι λογικό.

Εγώ να σου πω δεν το πιστεύω μόνο για τον κόσμο του Death Note. Το πιστεύω γενικότερα και σαν άνθρωπος. Αλλά πέρα από αυτό ο Ryuk για εμένα είναι τελικά ο πρωταγωνιστής. Η αρχή και το τέλος του anime.

Και ας το δούμε και λίγο διαφορετικά και πάλι!

Spoiler:

(Συνεχιζω να quotaro αλλα η συζητηση ειναι τοσο καλη,μου βρισκετε τοσο καλες θεωρειες που δεν κρατιεμαι:bleh:)

Spoiler:

Και οντως ειναι ωραιο οταν αφηνουν περιθωριο για πολλες υποθεσεις...:wooi2:

#1751 koukouroukou

koukouroukou

Anime Newbie

• Members
  • 52 posts

Posted 31 May 2008 - 00:04

Παντως αυτό περί

Spoiler:

Άρα, καλά το θυμόμουν κι εγώ ότι το ξαναέλεγε!

Έλα ντε; Γιατί το αναφέρει αυτό και μάλιστα δύο φορές σε πολύ βασικά σημεία;

Τι θέλει να πει ο ποιητής τελικά;

Πάντως πολύ χαίρομαι που άναψε η συζήτηση, ειδικά γύρω από τέτοια θέματα!

@zoro, αυτή η λέξη που χρησιμοποίησες, Puppeteers, μου κάνει πάρα πολύ!

#1752 usagi 19

usagi 19

Didi-chan

• Members
  • 168 posts

Posted 31 May 2008 - 00:09

oxiiiiiiiiiiiiii δεν είναι αυτο!δειτε δειτε!
και γω τώρα που ξαναδιάβασα το manga το πρόσεξα καλύτερα είχα δει πρώτα το anime και δε το πολυπρόσεχα!

Spoiler:

Posted Image

#1753 koukouroukou

koukouroukou

Anime Newbie

• Members
  • 52 posts

Posted 31 May 2008 - 00:14

Οπότε είναι ξεκάθαρο.

Spoiler:

#1754 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 31 May 2008 - 00:16

oxiiiiiiiiiiiiii δεν είναι αυτο!δειτε δειτε!
και γω τώρα που ξαναδιάβασα το manga το πρόσεξα καλύτερα είχα δει πρώτα το anime και δε το πολυπρόσεχα!

Spoiler:

Spoiler:

#1755 koukouroukou

koukouroukou

Anime Newbie

• Members
  • 52 posts

Posted 31 May 2008 - 00:20

πιστευω πως ενας απο τους λογους για τους οποιους ο κατοχος ενος DN δεν μπορουσε να παει ουτε στον παραδεισο ουτε στην κολαση ειναι οτι η ιδια η υπαρξη του DN στον κοσμο των ανθρωπων αποτελει μια στρεβλωση της κανονικοτητας. Η απολυτη δυναμη την οποια προσφερει μεταμορφωνει τον χαρακτηρα του ατομου σε κατι εντελως διαφορετικο απο αυτο το οποιο προοριζοταν να γινει.

Αποδειξη αποτελει η αλλαγη στην προσωπικοτητα του Light με και χωρις το DN. Ηταν οι ακρως αντιθετες οψεις του ιδιου νομισματος. Ως εκ τουτου δεν μπορεις να στειλεις στον παραδεισο η στην κολαση ενα πλασμα το οποιο δεχτει την επιρροη ενος ανωτερου απο τις δυναμεις του αντικειμενου (περιπου οπως το temporary insanity των δικαστηριων η η παραποιηση της διαδικασιας απο τις αρχες)

Το ερωτημα ειναι: με την λογικη αυτη μηπως οταν ο ryuk λεει οτι ο χρηστης του DN θα περασει στην ανυπαρξια δεν εννοει το συνολο της ψυχης του Light αλλα οτι ο Light με το DN θα σταματησει να υπαρχει και θα κριθει ως Light στην ηλικια των 17 ετων?? Περιπου οπως οι χρηστες DN χανουν τις αναμνησεις τους αφου το απαρνηθουν.....

Ισως παλι το ψειριζω υπερβολικα

Όχι, όχι, καλά το πας! Κι εμένα μου αρέσει να τα ψυρίζω αυτά. Άλλωστε όλο το anime έχει τόσες βαθύτερες έννοιες που σε κάποιες φάσεις δεν προλάβαινα να κατανοήσω... Μέχρι και με τους Ελληνικούς υπότιτλους, πατούσα το pause μερικές φορές γιατί έτρωγα φλασιές και μου έπεφτε το σαγόνι στο πάτωμα!

Αυτό που λες πως κάνει παρέμβαση ένα ανώτερο ων είναι πολύ σωστό. Για σκεφτείτε για παράδειγμα, αν ο Light δεν συναντούσε ποτέ τον Ryuk πως θα ήταν ο χαρακτήρας του; Δεν του άλλαξε όλη τη μοίρα;

Επίσης και το άλλο που λες πως το ίδιο το βιβλίο, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να βρίσκεται στον κόσμο των θνητών. Ο Ryuk δεν είχε επιπτώσεις από τους ανωτέρους του για όλο αυτό το σκηνικό;

Δηλαδή με λίγα λόγια, δεν υπήρχε ίσως μία νοητή γραμμή ισορροπίας μεταξύ των δύο κόσμων;