Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Death Note

• Please log in to reply
2705 replies to this topic

#1621 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 11 April 2008 - 15:51

μια μικρη παρενθεση σ αυτα που λεγατε πιο πανω.Ο light ειχε ανεκαθεν την αρχη"ο σκοπος αγιαζει τα μεσα "(σαν τον Mahoon απο το prison break) και το μεγαλο εγω του.Ενω ο L οπως ελεγε και ο Darkchidle ο L προσπαθουσε να εχει την πλυρης εικονα των πραγματων και δεν το ενδιεφερε να δημιουργισει τον κοσμο τουDeath Note 109 page 18 | One Manga (σ αυτη την σελιδα και τις δυο επομενες σκιαγραφειται πολυ καλα ο χαρακτηρας του L)
Ανταλαγη ιδεων κανουμε βασικα ,που βρισκω πως ειναι αρκετα κερδοφορα

Πολυ κερδοφορα...

στο link που εδωσες ελεγε και αρκετα για τον Near και οντως οπως ειχε πει και καποιος αλλος εδω,επιτελους,αυτος και οι συνεργατες του,φαινονται πιο ολοκληρωμενοι και οχι "κενοι" οπως μου φανηκαν στην σειρα...(αραγε αξιζει να διαβασω το manga μονο γι αυτο?θα το σκεφτω..)

Παντως κι εγω ειμαι υπερ της συγκρισης του DN με το Prison Break..βρισκω πολλες ομοιοτητες(για την κατηγορια τους,μετα δεν μοιαζουν σαν ιστορια εννοειται) και για μενα ειναι αξιο να πεις οτι το DN ειναι το PB των ανιμε...

#1622 xristos-kun

xristos-kun

ακομα για το 1%.....?

• Members
  • 23 posts

Posted 14 April 2008 - 00:06

αντε παλι με τις συγκρισεις..να δω που θα καταληξετε.
lol

υπαρχει καποιος-καποια που να εχει DN The movie 1 σε καλη ποιοτητα??

εαν ναι pm mε.

thanks!!
Tomogara rests tonight

#1623 Trail

Trail

Linux Ubuntu

• Members
  • 89 posts

Posted 18 April 2008 - 17:02

Posted Image

Posted Image

#1624 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 18 April 2008 - 17:34

:rofl:
Kira rulz:kakaka:

#1625 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 20 April 2008 - 02:50

Trail,pwnαρες με το post σου....κορυφαιο!!!

Εσυ το κανες ή το βρηκες???

#1626 papadevil

papadevil

Anime Freak

• Members
  • 374 posts

Posted 25 April 2008 - 12:13

BeSt AnimE So FaR!!!!!!

#1627 koukouroukou

koukouroukou

Anime Newbie

• Members
  • 52 posts

Posted 01 May 2008 - 14:37

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς...

Βλέπω εδώ πως έχετε φτάσει τις 109 σελίδες να μιλάτε για το Death Note αλλά νομίζω πως θα μπορούσα να μιλάω γιαυτό όλη μου τη ζωή!

Το τελείωσα χτες βράδυ και δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Κατ' αρχάς να πω ότι εξ' αρχής, από την πρώτη στιγμή που είδα τον L μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Ο Light μου άρεσε πάρα πολύ αλλά με χαλούσε στο ότι δεν είχε ενδοιασμούς ή τύψεις γιαυτά που έκανε. Και ναι μεν μπορεί να ξεκίνησε να κάνει κάτι για το γενικότερο καλό κατά την άποψη του αλλά στην πορεία πιστεύω πως τα πράγματα ξέφυγαν πάρα πολύ. Με αηδίασε με τη συμπεριφορά του σε πάρα πολλά σημεία.

Spoiler:

Θεωρώ τον L κλάσης ανώτερο χαρακτήρα, με μάγεψε από την αρχή.

Spoiler:

Μου άρεσαν και οι υπόλοιποι χαρακτήρες και ο Mello και ο Near. Αν με ρωτούσε κάποιος βέβαια θα το ήθελα πολύ διαφορετικό το τέλος αλλά σέβομαι τις απόψεις των δημιουργούν οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά σε όλα τα επίπεδα και θαυμάζω και τους υπόλοιπους χαρακτήρες.

Αυτό που με εξίταρε ήταν ότι τα τρία παιδιά θαύματα είχαν και ιδιαιτερότητες. Ο L είχε αυτό τον περίεργο τρόπο να κάθεται ενώ λάτρευε τα γλυκά και τη ζάχαρη ενώ ο Mello τις σοκολάτες και ο Near τα παιχνίδια! Μοναδικά πλάσματα.

Spoiler:

Οπωσδήποτε αυτό το anime κρύβει μέσα του ένα σωρό πράγματα. Αναρχία, ειρήνη, προδοσία, φιλία, αγάπη, θρησκεία, δημοκρατία και άλλα πολλά που θα μου πάρουν όλη τη σελίδα.

Νιώθω πολύ κερδισμένη σαν άνθρωπος που το παρακολούθησα και για άλλη μία φορά προσκυνώ τους Ιάπωνες που φτιάχνουν τόσο καταπληκτικά πράγματα. Υπέροχα σκίτσα και εκπληκτικό σενάριο.

#1628 Oblivion

Oblivion

Yagami Obi

• Members
  • 13 posts

Posted 02 May 2008 - 21:42

Ας μπω κι εγω στην κουβεντα που εχω μπολικη ορεξη..!΄:)
Λοιπον,κατ'αρχην πιστευω πως αυτο που εκανε ο Kira ητανε σωστο.
Αν ειχα τα μεσα,κι εγω αυτο θα εκανα.Πιστευω οτοι σχεδον ολοι μας,αν το ειχαμε θα το χρησειμοποιούσαμε.Ακόμα περοσσοτερο,δεν το εκανε τοσο για τους δικους του σκοπους..Εγω,παραδειγματος χαρη,πρωτα θα σκοτωνα ενα καθηγητη που λεει ο λογος,και επειτα θα επερνα τον δρομο του Raito.
Του Kira.Αυτος,τα 'απαρνήθηκε' ολα για να βοηθήσει τους αδύναμους.
Δεν λεω οτι δεν εκανε καποιες υπερβολες,αλλα πραγματικα πιστευω πως εκανε το σωστο.Κοιταω γυρω μου,και ευχομε να ειχα ενα τετοιο θεοσταλτο τετραδιο-καλα δεν ειναι 8εοσταλτο..τεσπα-,αλλα δεν εχω.
Επεισης,ο Raito αν και ΗΞΕΡΕ οτι οσο και να ζησει,τον περιμενε ο κολαση,
δεν απαρνηθηκε το death note.Γιατι καποιος τοσο εξυπνος οσο ο Light να αρκεστει σε μια μικρη ελευθερια,και να χασει το δικαιομα του παραδεισου-η της κολασης?Αν δεν νοιαζοταν για τους καλους αν8ρωπους?Γιατι?
Ολοι κρυβουμε κακια μεσα μας.Πιστευω πως ο Light ηταν ενα σχετικα 'σκοτεινο' ατομο,με καλο στοχο,τον οποιο ομως κυνήγησε με σχετικα λαθος μεσα.Αυτα ειχα να πω,ελπιζω να συγχωρεσετε τα λαθη(ορθ.)μου,
και περιμενω 'backfires'.Δυστηχως δεν εχω την δυνατοτιτα να διαβασω και τις 100+ σελιδες με posts,οποτε ζητω προκαταβολικα συγνωμη αν αναγκαζω καποιον να ξανααπαντησει σε παρομοια ερωτηση.
''ασχετο: ---------KIRA FANS UNITED!!!!----'':wooi2:
''ασχετο 2:--------L ΕΦΑΓΕΣ ΣΚΟΝΗ!!!----'':hahaha:
ασχετο 3:--(για οσους εχουν διαβασει το manga)
---Near ΞΕ*ΩΛΙΑΡΗ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ MUU-------:df13952b:
A Group Of Resilient Idiots...
~What's in your head,in your head,Zombie?~

#1629 SirJim

SirJim

lurking

• Members
  • 587 posts

Posted 02 May 2008 - 22:11

Επεισης,ο Raito αν και ΗΞΕΡΕ οτι οσο και να ζησει,τον περιμενε ο κολαση, δεν απαρνηθηκε το death note

Ήξερε ότι τον περιμένει το τίποτα, όχι η κόλαση....

user4670_pic4840_1219234016_zpsbe79b943.

#1630 Kon_Okami

Kon_Okami

TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

• Members
  • 562 posts

Posted 02 May 2008 - 22:31

Ας μπω κι εγω στην κουβεντα που εχω μπολικη ορεξη..!΄:)
Λοιπον,κατ'αρχην πιστευω πως αυτο που εκανε ο Kira ητανε σωστο.
Αν ειχα τα μεσα,κι εγω αυτο θα εκανα.Πιστευω οτοι σχεδον ολοι μας,αν το ειχαμε θα το χρησειμοποιούσαμε.Ακόμα περοσσοτερο,δεν το εκανε τοσο για τους δικους του σκοπους..Εγω,παραδειγματος χαρη,πρωτα θα σκοτωνα ενα καθηγητη που λεει ο λογος,και επειτα θα επερνα τον δρομο του Raito.
Του Kira.Αυτος,τα 'απαρνήθηκε' ολα για να βοηθήσει τους αδύναμους.
Δεν λεω οτι δεν εκανε καποιες υπερβολες,αλλα πραγματικα πιστευω πως εκανε το σωστο.Κοιταω γυρω μου,και ευχομε να ειχα ενα τετοιο θεοσταλτο τετραδιο-καλα δεν ειναι 8εοσταλτο..τεσπα-,αλλα δεν εχω.
Επεισης,ο Raito αν και ΗΞΕΡΕ οτι οσο και να ζησει,τον περιμενε ο κολαση,
δεν απαρνηθηκε το death note.Γιατι καποιος τοσο εξυπνος οσο ο Light να αρκεστει σε μια μικρη ελευθερια,και να χασει το δικαιομα του παραδεισου-η της κολασης?Αν δεν νοιαζοταν για τους καλους αν8ρωπους?Γιατι?
Ολοι κρυβουμε κακια μεσα μας.Πιστευω πως ο Light ηταν ενα σχετικα 'σκοτεινο' ατομο,με καλο στοχο,τον οποιο ομως κυνήγησε με σχετικα λαθος μεσα.Αυτα ειχα να πω,ελπιζω να συγχωρεσετε τα λαθη(ορθ.)μου,
και περιμενω 'backfires'.Δυστηχως δεν εχω την δυνατοτιτα να διαβασω και τις 100+ σελιδες με posts,οποτε ζητω προκαταβολικα συγνωμη αν αναγκαζω καποιον να ξανααπαντησει σε παρομοια ερωτηση.
''ασχετο: ---------KIRA FANS UNITED!!!!----'':wooi2:
''ασχετο 2:--------L ΕΦΑΓΕΣ ΣΚΟΝΗ!!!----'':hahaha:
ασχετο 3:--(για οσους εχουν διαβασει το manga)
---Near ΞΕ*ΩΛΙΑΡΗ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ MUU-------:df13952b:

And the backfires now!!!!!:hahaha:
Εγώ διαφωνώ σε ένα κατά τη γνώμη μου πολύ βασικό σημείο. Ο Raito μπορεί να ξεκίνησε όπως λες το όλο "purification campaign" του με σκοπούς καλούς(κι ας μην τους συμμερίζομαι) αλλά στην πορεία αυτό που νίκησε ήταν η ματαιοδοξία του. Κατάντησε να κάνει ότι κάνει απλά για να είναι ο Νο1 του πλανήτη. Άσε που είναι τρελή υποκρισία να σκοτώνεις όσους κατά τη δική σου γνώμη δεν αξίζουν να υπάρχουν και κυρίως τους δολοφόνους. Αφού σκοτώνωντας τους γίνεσαι και εσύ δολοφόνος. That's all for now...........:nosey:

Posted Image

#1631 koukouroukou

koukouroukou

Anime Newbie

• Members
  • 52 posts

Posted 02 May 2008 - 22:40

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα δύο τελευταία ποστ. O Light αρχικά μου άρεσε σαν χαρακτήρας και πίστεψα κάτα κάποιο τρόπο ότι ήθελε να τιμωρήσει τους "κακούς". Στην πορεία όμως τα πράγματα ξέφυγαν πάρα πολύ και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να γίνει "Θεός" κατά κάποιο τρόπο. Πόσους αθώους θυσίασε (που δεν είχαν διαπράξει κανένα απολύτως έγκλημα) μόνο και μόνο για να μην τον ανακαλύψουν; Αυτό δεν είναι ούτε τιμωρία ούτε δικαιοσύνη. Είναι εγωισμός και τίποτα περισσότερο.

Σε πολλά σημεία φαινόταν καθαρά πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να φανεί νικητής έναντι του L και όσων ακολούθησαν μετά λες και ήταν κανένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατιγικής.

Όσον αφορά το θέμα Κόλασης και Παραδείσου δεν νομίζω πως τον ενδιέφερε και πολύ το θέμα εξ' αρχής. Είχε υπερεκτιμήσει τόσο πολύ τις δυνατότητες του που δεν έμενε περιθώριο για να σκεφτεί τίποτα άλλο. Το Death Note και αυτός ο "πόλεμος" που ξεκίνησε του έγιναν έμμονη ιδέα - σκοπός ζωής. Δεν τον ένοιαζε τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό.

Όσο και καλές προθέσεις να είχε στην αρχή στην πορεία έγινε ένας στιγνός εγκληματίας πολύ χειρότερος από αυτούς που σκότωνε.

#1632 Oblivion

Oblivion

Yagami Obi

• Members
  • 13 posts

Posted 03 May 2008 - 10:13

Ήξερε ότι τον περιμένει το τίποτα, όχι η κόλαση....

Ισως.Βέβαια,και παλι θυσίασε κάποια πράγματα.
Και επίσης,στο anime δεν διευκρινήζετε το θεμα ''muu''!
Αρα,στο anime ειναι σαν να τον απαρνήθηκε!:hihi2:
Και κατι αλλο:
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΤΙΑΝΟΣ(η και αλλης θρησκείας,διακρίσεις δεν κάνουμε)ΝΑ ΥΠΟΣΤΙΡΗΞΕΙ ΤΟΝ KIRA?εχεμ...
Και τωρα για τα αποπανω posts..Ακομα πιστευω ατρανταχτα πως ο Raito
,ήθελε το καλό της ανθρωπότητας απο την αρχη.Και ας το θέσω και αλλιώς-
απο τα δισεκατομιρια ανθρωπων,σκοτωσε ουτε το 1/5,για να ζησουν οι υπολοιποι καλυτερα.Και μια τελευτεα ερώτηση
''Δεν βελτιώθηκε η κατάσταση?Αν και υπο τον φοβο του θανάτου,οι άνθρωποι δεν λήστευαν,δεν έκλεβαν,δεν βίαζαν...Όταν τελείωσε?Ολα πίσω...διοτι ετσι ειναι ο άνθρωπος.Μολις νομίζει οτι δεν τον παρακολουθούνε,ξαναπέφτει...''
Αυτά για τώρα.Θα επανέλθω για να υποστιρήξω το θεμα DN και με άλλα στοιχεία,σε αυτήν την ανούσια,ατελείωτη,αλλα πολύ διασκεδαστική μάχη!
Ως τότε,''Τρέμετε,εσεις που αψηφάτε τον Lord Kira!!!!''-Αλλα Misa style
A Group Of Resilient Idiots...
~What's in your head,in your head,Zombie?~

#1633 soliton

soliton

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 03 May 2008 - 12:50

Λοιπον , κατα την αποψη μου , τα anime υπερεχουν απο οτιδηποτε αλλο που προβαλεται στις οθονες μας (τυπου αμερικανιες κτλ) επειδη δεν σε αναγκαζουν να ιοθετείς το μέρος καποιου απο τους ήρωες τους . Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν υπαρχουν "καλοι και κακοι" , ολοι οι χαρακτηρες υποκινουνται απο τα δικα τους ,συνηθως, λογικα κινητρα . Στην προκειμενη περιπτωση του ανεπαναληπτου death note ο kira επρατε ολες τις ενεργειες του για εναν ανωτερο σκοπο , αν το παρατηρησατε δεν μπορουσε να καταλαβει πως ειναι δυνατον οι ανθρωποι που περνουσαν απο την ζωη του δεν μπορουσαν να οραματιστουν το ονειρο του και συμπεριφερονταν μικροπρεπως (η μαλλον ανθρωπινα). σιγουρα καποια στιγμη ξεφυγε λιγο η κατασταση αλλα απο την δικη του οπτικη γωνια το εκανε για το γενικο καλο . Και πραγματι τα καταφερε , τα ποσοστα της εγκληματικοτητα κατεβηκαν κατα παρα πολυ και ουσιαστικα σχεδον δημιουργησε τον τελειο κοσμο που ηθελε . απο την αλλη αυτος ο τελειος κοσμος ειχε βαση την χουντα , τυρανια ...γενικα τον φοβο..Το πιο ωραιο κομματι αυτου του anime ειναι οτι κανενασ δεν ειχε το απολυτο δικιο η το απολυτο αδικο , οπως συμβαινει κ στην καθημερινη ζωη . γι αυτο πιστευω οτι ειναι ανουσιο να παιρνουμε θεσεις ...
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." -Albert Einstein

#1634 koukouroukou

koukouroukou

Anime Newbie

• Members
  • 52 posts

Posted 03 May 2008 - 14:31

απο την αλλη αυτος ο τελειος κοσμος ειχε βαση την χουντα , τυρανια ...γενικα τον φοβο..Το πιο ωραιο κομματι αυτου του anime ειναι οτι κανενασ δεν ειχε το απολυτο δικιο η το απολυτο αδικο , οπως συμβαινει κ στην καθημερινη ζωη . γι αυτο πιστευω οτι ειναι ανουσιο να παιρνουμε θεσεις ...

Θα συμφωνήσω με όλα όσα λες. Και οι δύο πλευρές είχαν και δίκιο και άδικο κατά κάποιο τρόπο.
Κατά την άποψη μου ο Light ξεκίνησε με καλή πρόθεση, αηδιασμένος από την εγκληματικότητα και την αδικία. Και ήταν πολύ ανθρώπινη η αντίδραση του. Πιστεύω ότι και κάποιος άλλος στη θέση του θα σκεφτόταν να τιμωρήσει τους εγκληματίες - να σκοτώσει τους κακούς. Στην πορεία όμως όπως είπα και πάρα πάνω τα πράγματα ξέφυγαν.

Και έχεις δίκιο σε αυτό που λες σχετικά με τον τέλειο κόσμο. Ναι μεν μειώθηκαν οι εγκληματικές ενέργειες αλλά λόγω φόβου. Δηλαδή λόγω τρομοκρατίας.

Και υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που δεν τον λογαριάσαμε. Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Light ή στον καθένα να γίνει κριτής των υπολοιπών; Νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να κατέχει μία τέτοια θέση γιατί δεν υπάρχει αντικειμενικότητα σε τέτοια θέματα. Γιαυτό και οι κοινωνίες ορίζουν νόμους και κανόνες όπου ισχύουν για όλους. Διαφορετικά θα ήμασταν ζούγκλα.

Οπωσδήποτε όμως το ωραίο (για εμένα τουλάχιστον) σε αυτό το άνιμε ήταν η σύγκρουση αυτών των δύο μυαλών, των τόσο όμοιων ανθρώπων αλλά και τόσο διαφορετικών ταυτόχρονα. Σε πολλά σημεία ήμουν και με τους δύο, μου άρεσαν και οι δύο δηλαδή και αυτό γιατί οι αντιδράσεις και των δύο ήταν πολύ ανθρώπινες αλλά και λογικές αν τις έβλεπες από την δική τους οπτική γωνία.

#1635 Ichigo_hollow

Ichigo_hollow

Tensai_Sora

• Members
  • 138 posts

Posted 03 May 2008 - 17:45

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΙME ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ...ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ?ΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ?

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ:smokingg: