Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

GOTHIC & LOLITA PSYCHO


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 sinkazama82

sinkazama82

    Anime Newbie

  • Members
  • 109 posts

Posted 18 August 2015 - 11:11

Αρκετά ασχολήθηκα με το mainstream τον τελευταίο καιρό και νομίζω πως ήρθε η ώρα να επανέλθω λίγο και στο καλτ παρελθόν μου. Ιδανική ευκαιρία, αποτέλεσε η παρούσα ταινία, η οποία συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου ιαπωνικού σπλάτερ. Ας δούμε όμως περί τίνος πρόκειται.
 
Σε μία σαφέστατη αναφορά στο Kill Bill, κατά τη διάρκεια των γενεθλίων της μικρής Yuki, 5 εντελώς περίεργοι τύποι εισβάλλουν στο σπίτι της, δολοφονούν τη μητέρα της και αφήνουν τον πατέρα της, Jiro, ανάπηρο. 
 
Μερικά χρόνια αργότερα, η Yuki κάνει αυτό που θα έκανε οποιαδήποτε γιαπωνέζα πρωταγωνίστρια σπλάτερ που σέβεται τον εαυτό της: Μεταμορφώνεται σε μία γκόθικ λολίτα και ξεκινάει να πάρει εκδίκηση από τους πέντε δολοφόνους, χρησιμοποιώντας μία πανίσχυρη ομπρέλα-όπλο, την οποία έχει κατασκευάσει ο πατέρας της, που έχει μετατραπεί σε κάτι σαν τον προσωπικό της Q (από το James Bond) . Αναμενόμενα, κάποια στιγμή ανακαλύπτει πως διαθέτει και υπερφυσικές δυνάμεις. Και πολλά είπα.
 
Σκηνοθέτης της ταινίας ο Go Ohara, ο οποίος έχει εργαστεί ως χορογράφος σκηνών δράσης στα αναλόγου περιεχομένου Chanbara Beauty και Death Trance και γενικότερα έχει πιάσει το νόημα του είδους και τι πρέπει να περιλαμβάνει: Γυναίκα πρωταγωνίστρια και χαριτωμένα κοριτσάκια που σκοτώνονται μεταξύ τους, ασταμάτητη δράση, αισθητική που θυμίζει άνιμε, λίγο pantsu (γιατί όπως και να το κάνουμε και αυτοί που τις βλέπουν αυτές τις ταινίες και αυτοί που τις φτιάχνουν, μια ανωμαλία την κουβαλάνε στο κεφάλι τους), χιούμορ μέσω της υπερβολής και φυσικά το απαραίτητο συστατικό ενός σπλάτερ: Αίμα που χύνεται με τους κουβάδες. Περαιτέρω σχόλια για την σκηνοθεσία πιστεύω πως θα ήταν εντελώς άχρηστα.
 
Μιας και μιλήσαμε για αίμα όμως, να αναφέρω πως υπεύθυνος για το μακιγιάζ και τα εφέ είναι ο άρχοντας του είδους,Yoshihiro Nishimura, ο οποίος είναι και αυτός που έφερε το ιαπωνικό σπλάτερ στο παγκόσμιο προσκήνιο με ταινίες όπως τα Machine Girl, Tokyo Gore Police και Vampire Girl vs. Frankenstein Girl. Η δουλειά του, όπως συνήθως, είναι εκπληκτική.
 
Ως Yuki, η Rina Akiyama, της οποίας ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα (αν όχι το μεγαλύτερο) είναι πως το 2007 ανακηρύχτηκε ως Ο Καλύτερος Κώλος της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα να κερδίσει το προσωνύμιο Oshirina, από το Oshi, που σημαίνει κώλος και το όνομα τής.
 
Συνοψίζοντας, έχουμε να κάνουμε με ένα χαρακτηριστικό δείγμα του είδους, το οποίο, εδώ που τα λέμε, απευθύνεται σε ελάχιστους. Αξίζω να αναφέρω πάντως, πως με το άνοιγμα που έκανε στο παγκόσμιο κοινό, για το ιαπωνικό σπλάτερ ο Nishimura, η ταινία προβλήθηκε, πέρα από την Ιαπωνία, σε φεστιβάλ στην Ταϊβάν και την Γερμανία ενώ κυκλοφόρησε σε dvd στην Ολλανδία και στις Η.Π.Α. 
 
Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ: 


#2 SpeedFreak

SpeedFreak

    bored of harem

  • Members
  • 203 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 25 August 2015 - 00:24

Αξιώθηκα να δω το τρέιλερ...αχαχα έλεος. . umbrella sword! umbrella drill ! umbrella gun !.... it seems boring..

Μετα το Grotesque...τα υπόλοιπα μοιάζουν ταινίες για πενταχρονα προφανώς.. ίσως αν φαινόταν πιο... σοβαρή??? -δεν ξέρω-ίσως να φταίει και η μουσική του τρειλερ.. όμως...όμως .... για καλό και για κακό μόνο και μόνο για χάρη της πιθανής επιβεβαίωσης της υποψίας μου,θα ρίξω ματιά


Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ


#3 Yurishizu

Yurishizu

    Anime Newbie

  • Members
  • 36 posts

Posted 28 August 2015 - 09:00

Η πιο αξιόλογη είναι το Tokyo Gore Police. Έχω δει επίσης Robo-Geisha, Mutant Girls Squad, Yakuza Weapon, Helldriver, Zombie Ass, Dead Sushi, μετά δε νομίζω να βγήκε άλλη. Σημασία έχει η πρωτοτυπία στους χαρακτήρες και στους θανάτους. Όσο πιο εξωφρενικοί είναι και θυμίζουν βιντεοπαιχνίδι, τόσο καλύτερα.


Edited by Yurishizu, 28 August 2015 - 10:15.


#4 sinkazama82

sinkazama82

    Anime Newbie

  • Members
  • 109 posts

Posted 31 August 2015 - 17:46

Το Grotesque είναι άλλο στιλ σπλάτερ, σκέτη βία χωρίς πολλά πολλά Το συγκεκριμένο, αυτά που αναφέρει ο φίλος Yurishizu και τα υπόλοιπα που είναι μπλεγμένος ο Nishimura,  έχουν μπόλικο χιούμορ και γενικά είναι πιο «εύπεπτα»,  τηρουμένων των αναλογιών του είδους.