Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Tachikawa Ryu... Γιατί το έκαναν ban;


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Aki

Aki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts
  • LocationHQ

Posted 07 June 2015 - 09:01

Σίγουρα οι λάτρεις της ιαπωνικής κουλτούρας, θα γνωρίζουν και για τον ιαπωνικό πνευματισμό. Σινδοϊσμός (kami, ιέρειες, κόκκινες πύλες), Shugendo (ορεσείβιος ασκητισμός) και Shingon Mikkyo, κάποια από αυτά. Σε κάποια χρονική στιγμή, ένας μοναχός ονόματι Ninkan, θέλησε να δημιουργήσει ένα ιαπωνικό αντίγραφο της ινδικής Tantra και των αριστερών μονοπατιών του ασιατικού πνευματισμού. Με πολύ μεγάλη επιτυχία και θεωρήθηκε μάλιστα και παρακλάδι του Shingon. Κάπου παρακάτω όμως κατηγορήθηκαν από τον κύριο κλάδο, ο οποίος άσκησε επιρροή μέχρι και στις αρχές για να γίνει κάτι αντίστοιχο με δίωξη/ιερά εξέταση σε βάρος του Tachikawa Ryu, συμπεριλαμβανομένων καψίματος ιερών κειμένων της σέκτας, ανθρωποκυνηγητών, βασανιστηρίων, μέχρι και εκτελέσεις ή εξαναγκασμός σε χαρακίρι μελών.

 

Σήμερα, σώζονται κάποια χειρόγραφα τα οποία διατηρούνται σε μοναστήρια, όμως σφραγισμένα στην κυριολεξία από τον καιρό εκείνο ακόμη, μή προσβάσιμα στο κοινό και με την επιγραφή "Μην ανοιχτεί".

 

Κάποιος που γνωρίζει, θα μπορούσε να πει κάτι περισσότερο; Επίσης υποστηρίζεται από κάποιους μελετητές πως το κίνημα επιβιώνει ως και σήμερα. Tachikawa είναι και μια περιοχή στην Ιαπωνία που ονομάζεται έτσι, ίσως σχετίζεται. Κρίμμα πάντως, αν δεν την απαγόρευαν, αυτή η θρησκεία θα μπορούσε ανετότατα να εκτοπίσει όλες τις υπόλοιπες, ιδιαίτερα αυτές που προωθούν μίση και σφαγές. Oh well...


Edited by Aki, 07 June 2015 - 09:06.


#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 10 June 2015 - 08:38

Ενδιαφέρον θέμα, ούτε που έχω ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα ζητήματα αλλά υποθέτω ότι δεν έχει καμιά διαφορά με ότι έγινε στον υπόλοιπο κόσμο όταν εμφανίστηκαν διάφορες "αιρέσεις". Οι υπάρχουσες θρησκείες για να μην χάσουν την επιρροή τους στον κόσμο και για να μην υπάρχει extra ανταγωνισμός "καταδικάζανε" στο σύνολο της την νέα θρησκεία μαζί με τους πιστούς της (διωγμοί κλπ) ώστε να γίνουν παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να ισχύει κάτι άλλο πιο spiritual να ουμε!!!


rsrGbGx.gif