-snip-
Το θέμα είναι ότι τέτοιες αλλαγές κάνουν void τις εγγυήσεις συνήθως (right?) και αν βγει προβληματικό από τον πρώτο χρόνο ένα πράγμα (*χτυπάει ξύλο*), αυτό ήταν
Άσε που δε γνωρίζω να αλλάζω, οπότε ακόμα και για τη δουλειά θα έπρεπε να δώσω λεφτά (ή να διακινδυνέψω να χαλάσω κάτι άλλο στην πορεία
). Και γενικά, πάνω κάτω, ένα λάπτοπ που είναι αρκετά καλό, θα βγει περίπου στην ίδια τιμή με την αλλαγή με ένα χωρίς.
Αυτό με το hybrid ssd και hdd δεν το ήξερα, αλλά ευτυχώς το μοντέλο που έχω βάλει στο μάτι, το ξεκαθαρίζει ότι έχει 2 δίσκους. Πάλι καλά γιατί είχα δει και κάτι μοντέλα με hybrid και δεν το σκέφτηκα παραπάνω. Όσο για ram, 8 νομίζω είναι αρκετή. Δε θα κάνω και τίποτα extreme. Δέχεται και αναβάθμιση εάν ποτέ χρειαστώ, μακριάααα στο μέλλον. Και η οθόνη ειναι 17' και στα ίδια κιλά με το τωρινό μου λάπτοπ, οπότε δε θα έχω εκεί πρόβλημα. Τhanks αι για τα benchmarks, δεν τα είχα κοιτάξει να πω την αλήθεια, γιατι μου έλεγαν πάνω κάτω αν είναι καλό, χαχαχα.
Όσο για το Fijitsu, κρίμα D: Αυτό είναι το κακό, είναι τόσο θέμα τύχης σε κάθε λάπτοπ ~.~
LOL αν περιμένεις σωστές συμβουλές από τους χρήστες του Insomnia καληνύχτα! Για να πάρεις μαζί με το Laptop ssd θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι. Κάνεις αυτό που λέει ο matassos και σου βγαίνει φτηνότερα. Τώρα για την κάρτα δεν ξέρω αλλά δεν βρίσκω το λόγο να πάρεις laptop με την καλύτερη κάρτα γραφικών. Εξ αρχής το ξέρεις ότι δεν μπορείς να φτάσεις desktop επιδόσεις, οπότε αν έχει κάποια που δεν embedded σαν τις Intel HD είναι αρκετό. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν και πολλές προτάσεις σε λογικά επίπεδα.
Με άτομο από εδώ μιλούσα σε pm και απλά ρωτούσα και στο thread του insomnia. Τα περισσότερα ενδιαφέροντα λάπτοπ που βρήκα χωρίς ssd και κάνοντας αλλαγή, βγαίνουν πάνω κάτω ίδια τιμή μαζί με αυτά που είχαν. Φυσικά εξαρτάται, αλλά μικρές διαφορές έβρισκα στην τιμή και κυρίως γιατί προτιμώ να έχω αρκετό χώρο μέσα μαζί με τη σιντιέρα xD
Indeed, το λάπτοπ δε θα συγκριθεί με ντέσκτοπ (τουλάχιστον για τα άτομα που δε θέλουν να δώσουν 2.000+ ευρώ) κι ούτε με νοιάζει μιας και δε με νοιάζουν τα τέρμα απαιτητικά παιχνίδια, αλλά όπως είπα, θέλω να το κρατήσω για χρόνια και να μην ξαναπεράσω αυτό που περνάω τώρα με το λάπτοπ, δηλαδή, μετά από 5 χρόνια να μην παίζει τα περισσότερα παιχνίδια σε decent ταχύτητα/γραφικά. Το καλό τώρα γίνεται οκ για το μέλλον και όχι το οκ τώρα γίνεται μέτριο προς κακό στο μέλλον. Δεν είναι ντέσκτοπ που απλά αγοράζω νέα κάρτα και τελείωσα 
Napster, danke για τις παραπάνω πληροφορίες περί του μοντέλου, φοβάμαι πως θα μου βγει το ανεμιστηράκι γιατι ήδη ζω με τρακτέρ ολημερίς, αλλά νομίζω θα το ρισκάρω, μιας και δε βλέπω εξίσου ελκυστικές επιλογές σε σχετικά λογικές τιμές. (Αν και το Prestige του msi είναι ακόμα πιο όμορφο -και πολύ πιο ακριβό με ό,τι προσφέρει- αλλά μόνο σε 1-2 μέρη το βρήκα και σε ελάχιστα λογική τιμή αλλά είχαν βγάλει τα πάντα απο εκεί μέσα.) Thanks zennith, επίσης, μιας κι ήσουν από τα πρώτα άτομα που βοήθησες 
Και γενικά, ευχαριστώ όλους. Δεν τελειώσα το ψάξιμο, μιας και σκέφτομαι τα λεφτά και απλά καθυστερώ να αγοράσω αυτό που έβαλα στο μάτι, οπότε αν ενδιαφέρεται κι άλλος για αγορά, συνεχίζουμε τη συζήτηση 8D