Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Medieval/Celtic Music


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Draculino

Draculino

    Pillar Man

  • Members
  • 59 posts
  • LocationKing's Landing

Posted 19 August 2014 - 14:05

Τον τελευταίο καιρό (λίγο το Medieval 2 : Total War ,λίγο το Borgias) απέκτησα ένα μικρό (=μεγάλο) κόλλημα με την κέλτικη και την μεσαιωνική μουσική ,πάνω στην αναζήτηση για μουσική αυτού του είδους βρήκα δύο semi επαγγελματίες που βγάζουν μουσική αυτού του είδους στο youtube .

 

O ένας αυτός εδώ : Derek Fietcher

Ο άλλος είναι αυτός : Adrian von Ziegler
 

Έχετε λοιπόν να μου προτείνεται κάποιον (ή και κάποια) άλλον/η . Επίσης πείτε ποια κομμάτια σας άρεσαν από τους τύπους τους οποίους βρήκα στο youtube ή εάν τους ξέρετε ήδη (πράμα αρκετά πιθανών) πείτε ποια είναι η άποψη σας για αυτούς .


Edited by Draculino, 21 August 2014 - 23:00.


#2 Aena

Aena

    Anime Freak

  • Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 21 August 2014 - 19:15

Έχω και γω ένα κόλλημα με αυτού του είδους τη μουσικη!!

Τον Derek Fietcher δεν το ξέρω, τώρα όμως που τον ανέφερες θα ψάξω τη μουσική του!! Αλλά τον Adrian von Ziegler τον γνωρίζω, λατρέυω τη μουσική του και τον ακούω όταν διαβάζω, καθώς κάνει τη διαδικασία ενδιαφέρουσα!!

 

Τώρα ποιά κομμάτια μου αρέσουν, κομματάκι δύσκολο, γιατί εγώ απλά πατάω "αναπαραγωγή όλης της λίστας" και μετά αφοσιώνομαι στο διάβασμα. Ωστόσο έχω εγγραφεί και σε έναν άλλον, που έχει κέλτική/φαντασίας/μεσαιωνική μουσική. Δεν είναι όλα του τα κομμάτια, αλλά είναι αρκετά. Ρίξτου μια ματιά αν θες.

 

Λέγεται: BrunuhVille


30w46c0.jpg


#3 Gilmaru

Gilmaru

    Daydreaming

  • Members
  • 507 posts

Posted 21 August 2014 - 20:25

Το ίδιο κι εγώ. :)

 

Από ερασιτέχνες κι εγώ αυτούς ξέρω. Από επαγγελματίες θα τολμήσω να προτείνω τους Faun http://en.wikipedia.org/wiki/Faun_(band), αν και είναι ιδιαίτερη περίπτωση και δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει στα γούστα σου. 

Δείγμα:

Spoiler:
 

 

Αν είναι εντελώς καινούργιο το ενδιαφέρον σου σε τέτοιου είδους μουσική, ρίξε μια ματιά και σε κάτι παρεμφερές του στυλ Piano Guys, Lorrenna McKennit, Enya, κλπ.

Επίσης ψάξε και σε soundtrack παιχνιδιών και και ταινιών. Υπάρχουν διαμάντια απίστευτα (πχ Skyrim, Braveheart, αν και φαντάζομαι τα ξέρεις αυτά, αλλά υπάρχουν και πολλά που είναι πολύ λιγότερο γνωστά).


Edited by Gilmaru, 21 August 2014 - 20:29.


#4 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 23 August 2014 - 17:43

Ψάχνεις δουλείες που είναι καθαρά μουσική? Μόνο μελωδία? Αν δεν σε πειράζει να είναι κομμάτια με στοίχους ρίξε μια ματιά και στους Βlackmore's Νight. Τα περισσότερα κομμάτια τους έχουν Celtic/Neo Medieval ήχο.

Για να πάρεις μια γεύση :)

 

Youtube Video



#5 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 27 August 2014 - 19:37

Για Medieval/Celtic μουσική τσέκαρε επίσης οπωσδήποτε Heather Dale. Γενικά όλα της τα τραγούδια είναι γραμμένα από την ίδια, αλλά είναι πολύ επηρεασμένη από την κελτική μουσική, τόσο στη μελωδία όσο και τα θέματά της. Έχει και πολλά τραγούδια για τους μύθους του βασιλιά Αρθούρου και γενικά είναι φανταστική. Some of my favorites:

 

Youtube Video

 

Youtube Video

 

Youtube Video


15fkk04.jpg


#6 Gilmaru

Gilmaru

    Daydreaming

  • Members
  • 507 posts

Posted 27 August 2014 - 22:21

Α επίσης τσέκαρε Altan:

 

Δείγμα:

Spoiler:


Edited by Gilmaru, 27 August 2014 - 22:22.