Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ashita no Joe

sports shounen drama slice of life oldschool boxing

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 07 May 2014 - 03:06

Ashita no Joe

 あしたのジョー

 

AshitaNoJoeManga.jpg

 

 

Authors: Kajiwara Ikki(story),Chiba Tetsuya(art)

 

Genres: sports, drama, slice of life

 

Chapters: 171

 

Year: 1968-1973

 

Status:Completed

 

 

Υπόθεση/Σχολιασμός

 

To manga ακουλουθεί τον Joe Yabuki έναν ατίθασο νεαρό που δραπετεύει από το ορφανοτροφείο και περιπλανιέται στις φτωχογειτονιές του Τόκιο της μεταπολεμικής Ιαπωνίας και εκεί συναντά έναν πρώην γυμναστή boxer τον Danpei  Tange που βλέπει το ταλέντο του Joe για το box.Όμως λόγω της εμπλοκής του σε απάτη και προηγούμενων εγκληματικών ενεργειών ο Joe φυλακίζεται και στέλνεται σε μια φυλακή ανηλίκων μακριά από το Τόκιο. Εκεί γνωρίζει έναν πρώην ανερχόμενο ταλέντο του box τον Rikiishi Tooru και μεταξύ τους γεννιέται μια τεράστια αντιπαλότητα που θα τους οδηγήσει στο ring.Σίγουρα ένα από τα κορυφαία και πιο ιστορικά sports manga όλων των εποχών που πριν από λίγο καιρό μεταφράστηκε εξολοκλήρου στα αγγλικά και μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ(περιέχει επίσης ένα εξαιρετικό άρθρο του μεταφραστή για το manga) και να διαβάσετε online από εδώ.

JpBQ6vI.png

 

Δυνατότερο χαρακτηριστικό του manga είναι σίγουρα οι χαρακτήρες και το πόσο ανθρώπινοι και ωμά ρεαλιστικοί είναι, ειδικά ο πρωταγωνιστής Yabuki Joe kαι η ανιμαλίστικη επιθετικότητα του που εκτοξεύεται προς πάσα κατεύθυνση και η γενικότερη διαχείριση του χαρακτήρα του και της σχέση του με τους άλλους μέχρι το τέλος είναι καταπληκτική .Όσοι δεν έχετε διαβάσει πολλά παλιά manga μην φοβηθείτε από το καρτουνίστικο art των πρώτων τόμων γιατί στην πορεία γίνεται όλο και καλύτερο και πιο ρεαλιστικό αλλά και η αρχή του είναι επαρκέστατη και a nice change of pace από τα σύγχρονα manga.Ένα must read manga ακόμη και για τους μη φίλους των sports manga.


Edited by pasxaleas, 26 June 2017 - 23:46.

                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#2 Toriko

Toriko

    Toriko

  • Members
  • 708 posts
  • LocationFUCKING SPACE!!!

Posted 07 May 2014 - 04:37

Προγονος του Ippo Με αρκετες πινελιες Φωσκολου.Εχoντας διαβασει το Manga Και δει το anime,αξιζει να το δειτε.Μονο κ μονο για 3 χαρακτηρες που αντιμετωπιζει ο Joe ειναι ολα τα λεφτα

Spoiler:


Παρτε δραμα!!!
Youtube Video


Edited by Toriko, 07 May 2014 - 04:38.

header.jpg?t=1485907896


#3 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 May 2014 - 18:06

Προγονος του Ippo Με αρκετες πινελιες Φωσκολου.Εχoντας διαβασει το Manga Και δει το anime,αξιζει να το δειτε.Μονο κ μονο για 3 χαρακτηρες που αντιμετωπιζει ο Joe ειναι ολα τα λεφτα
 

 

καλυτερα ας μη συγκρινεται με το Ιppo. Μπορει και τα δυο να εχουν το ιδιο κουκουτσι, αλλα αλλη γευση εχει η σαρκα στο ενα, αλλη στο αλλο.



#4 Zentsugi

Zentsugi

    Anime Professional

  • Members
  • 640 posts

Posted 12 May 2014 - 23:44

Με τη δεύτερη προσπάθεια, μιας και τελείωσαν τα scanlations και μου το θύμισε και ο φίλος pasxaleas πριν από καμιά βδομάδα, το διάβασα και εγώ. Μπορώ να πω πως βρήκα ευχάριστη την επιρροή από τα comics  της disney(στην αρχή είναι πολύ έντονη) το ίδιο ευχάριστη και ομαλή ήταν όμως και η μετάβαση σε μια πιο σοβαρή ατμόσφαιρα συνοδευόμενη με πιο λεπτομερές και λιγότερο "στρογγυλό" art.

 

Σίγουρα από τα καλύτερα shounen sports manga που έχω διαβάσει με διαχρονική αξία. 40+ χρόνια μετά, έχει αντέξει αρκετά καλά το πέρασμα του χρόνου.





Also tagged with one or more of these keywords: sports, shounen, drama, slice of life, oldschool, boxing