Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

V for Vendeta

• Please log in to reply
45 replies to this topic

#31 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 07 Σεπτέμβριος 2008 - 21:10

για παράδειγμα, σκοπός του V μοιάζει να είναι μόνο ο θάνατος του "προέδρου" (του υπερκακού τελοσπάντων), λες κι ένα τέτοιο σύστημα είναι προσωποκεντρικό και όλα θα βαδίσουν στο σωστό δρόμο μόλις ο σατανάς πεθάνει. ή ο υποψιασμένος ντεντέκτιβ που κάτι σάπιο οσφρίζεται στη Δανιμαρκία και αρχίζει τις έρευνες στα κρυφά και κόντρα σους εργοδότες του, από μηχανής θεός στη δημιουργία συναισθήματος και σύγκρουσης ιδεολογιών, μηχανισμών και δικαιοσύνης. btw σπάνια κάθομαι να αναλύσω τόσο πολύ (τέτοιου είδους) ταινίες, αλλά εδώ α) κάνει καραμπάμ η παιδική ηθικοπλασία και β) απορώ αρκετά έως πολύ με την αποδοχή που έχει αυτή η αφελής πατάτα (imo πάντα) σε τόσο κόσμο.
για την Portman, σπάνια έχω δει τόσο με-το-ζόρι χαρακτήρα, σχεδόν αναγκάζεται να γίνει αντίπαλος του συστήματος. πολύ κρα και καθόλου φυσική ή έστω λογικοφανής εξέλιξη.

Χμ, δε θα συμφωνήσω μαζί σου. Η ταινία υποτίθεται ότι παρουσιάζει τη σύγκρουση μεταξύ 2 ιδεών, αναρχίας και φασισμού. Λογικό δεν είναι αφού ο βασικός ήρωας είναι ο V, ο κακός δικτάτορας να είναι η αντίθετη πλευρά του, οπότε και με την εξόντωση του να δέχεται μια ήττα και ο ίδιος ο φασισμός? Μπορείς να το πάρεις συμβολικά δηλαδή. Απο την άλλη, ύπάρχουν και άλλοι που πεθαίνουν, π.χ. ο ιερέας και η γιατρός, οπότε δε μπορεί κανείς να πεί ότι επικεντρώθηκε μόνο σε ένα άτομο.

Νομίζω την άποψη αυτή τη δικαιώνει και η καταστροφή του Big Ben. καταστρέφει ένα σύμβολο της (μεγαλοπρεπής, παραδοσιακής) Αγγλίας, με τον λαό να παρακουλουθεί αυτή του τη πράξη και να την επικροτεί. Και μόνο σαν εικόνα να το πάρεις είναι πολύ δυνατή.

Συμφωνώ με κάποια κενά στα οποία αναφέρεσαι, π.χ. οι αντιδράσεις του ντεντέκτιβ ήταν αναληθοφανής, αλλά δεν νομίζω ότι ενοχλούν τόσο, ή τουλάχιστον δεν ενόχλησαν εμένα.

Για το ρόλο της portman, διαφωνώ κάθετα. Ναι, χρειάστηκε ο V να της φερθεί απαίσια για να δεί κάποια πράγματα, αλλά με βάση και το παρελθόν της αλλά και το χαρακτήρα της μέσα απο τη ταινία, πιστεύω αυτή την αλλαγή την περιμέναμε.

Αν δε το έχετε καταλάβει πάντως, τη ταινία τη λάτρεψα και μου άρεσε που έθιγε τόσο το φασισμό όσο και το ρατσισμό που έρχετε μαζί με αυτόν. Και στο συναισθηματικό κομμάτι πιστεύω ότι τα πήγε πολύ καλά. Ειδικά

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#32 moonheart

moonheart

FUTO-itria

• Members
  • 244 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Σεπτέμβριος 2008 - 21:23

Χμ, δε θα συμφωνήσω μαζί σου. Η ταινία υποτίθεται ότι παρουσιάζει τη σύγκρουση μεταξύ 2 ιδεών, αναρχίας και φασισμού. Λογικό δεν είναι αφού ο βασικός ήρωας είναι ο V, ο κακός δικτάτορας να είναι η αντίθετη πλευρά του, οπότε και με την εξόντωση του να δέχεται μια ήττα και ο ίδιος ο φασισμός? Μπορείς να το πάρεις συμβολικά δηλαδή. Απο την άλλη, ύπάρχουν και άλλοι που πεθαίνουν, π.χ. ο ιερέας και η γιατρός, οπότε δε μπορεί κανείς να πεί ότι επικεντρώθηκε μόνο σε ένα άτομο.

Νομίζω την άποψη αυτή τη δικαιώνει και η καταστροφή του Big Ben. καταστρέφει ένα σύμβολο της (μεγαλοπρεπής, παραδοσιακής) Αγγλίας, με τον λαό να παρακουλουθεί αυτή του τη πράξη και να την επικροτεί. Και μόνο σαν εικόνα να το πάρεις είναι πολύ δυνατή.

Συμφωνώ με κάποια κενά στα οποία αναφέρεσαι, π.χ. οι αντιδράσεις του ντεντέκτιβ ήταν αναληθοφανής, αλλά δεν νομίζω ότι ενοχλούν τόσο, ή τουλάχιστον δεν ενόχλησαν εμένα.

Για το ρόλο της portman, διαφωνώ κάθετα. Ναι, χρειάστηκε ο V να της φερθεί απαίσια για να δεί κάποια πράγματα, αλλά με βάση και το παρελθόν της αλλά και το χαρακτήρα της μέσα απο τη ταινία, πιστεύω αυτή την αλλαγή την περιμέναμε.

Αν δε το έχετε καταλάβει πάντως, τη ταινία τη λάτρεψα και μου άρεσε που έθιγε τόσο το φασισμό όσο και το ρατσισμό που έρχετε μαζί με αυτόν. Και στο συναισθηματικό κομμάτι πιστεύω ότι τα πήγε πολύ καλά. Ειδικά

Spoiler:

+566398428923:hahaha:
δεν μπορουσες να με καλυψεις περισσοτερο
το V for Vendetta ειναι απο τις αγαπημενες μου ταινιες actually.. και ουσιαστικα ειναι μια πολυ καλη μεταφορα του comics που βασιστηκε στο 1984...
βασικα ειναι απο τις πιο αληθοφανεις ταινιες... και προφητικες θα ελεγα... απλα εξεταζει ζητημα του μεγαλου αδερφου οχι απο θεμα reality... lol αλλα απο θεμα χρησης του απο κυβερνησεις...
δλδ θεωρειτε αδυνατο σε μερικα χρονια να κυκλοφορουμε στο δρομο και να ελεγχονται ολες μας οι κινησεις? αυτο ηδη γινεται με καμερες σε αρκετες χωρες... ακομη και με δορυφορους... δεν ειναι της φαντασιας ουτε θεωριες συνωμοσιας... ειναι πραγματικοτητα...
επισης η ταινια δεν εξυμνει την αναρχια... απλα δηλωνει οτι σε πολλες περιπτωσεις μονο αυτη μπορει να φερει αποτελεσματα... σε περιπτωσεις που καταπατουνται στα στοιχειωδη δικαιωματα των πολιτων...
επισης... περναει μηνυματα αφυπνησης.. πολιτικων και κοινωνικων συνειδησεων...
απο θεμα ηθοποιων... η Natalie Portman.. στην συγκεκριμενη ταινια απλα εδωσε ρεστα... θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες ερμηνειες της
Spoiler:

ενταξει... το θεμα του αστυνομικου ηταν λιγακι τραβηγμενο... αλλα ισως για να δειξει οτι και απο τα ατομα ,αν και ελαχιστα, που εχουν εξουσια η ειναι στα κατεξοχην διεφθαρμενα επαγγελματα μπορει να υπαρξει ελπιδα αφυπνησης... η εστω δειγμα νοημοσυνης... ~lol that was harsh~
το μονο π με χαλασε στην ταινια ηταν λιγακι το romance part... it totally blew off the mood... thnk god που ηταν στο τελος δλδ:bath:
Δημοσιευμένη  εικόνα
f*ck medicine. I want to be a ninja.

#33 dinara

dinara

Starting...

• Members
  • 15 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Σεπτέμβριος 2008 - 21:28

Κατα βάση είναι ότι διάβασα πρώτα το comik και μετά την ταινία. μέγα σφάλμα πάντα καθώς κάθε μέσω επικοινωνίας έχει διαφορετικά καλά και κακά.
Αν και η ταινία ήταν καλή δεν έφτασε την τελειότητα του comik και για όποιον άρεσαν οι ιδέες που προβάλει ο δημιουργός θα βρήτε κάτι πολλύ περισσότερο στην ταινία.
Βλέποντας την αισθάνθικα ότι κάτι έλειπε, κάπου έχανε

Παρόλα αυτά ήταν από τις καλές μεταφορές.
Και κράτησε πολλά σημεία για επαφή και σκέψη της αναρχική θεωρησης και για όσους δεν έχουν σχέση με την πολιτική και απλά πήγαν να δουν μια καλή ταινία.

#34 the_end

the_end

Μ.Ο.Ν.Κ.

• Members
  • 56 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Σεπτέμβριος 2008 - 21:31

απόψεις είναι αυτές, διαφωνούμε αλλά δε χάθηκε κι ο κόσμος.
αλλά αναρωτιέμαι, έχει δει κανείς για παράδειγμα το συγκλονιστικό Brazil?
αν γουστάρετε τόσο το V, λογικά θα πρέπει να προσκυνήσετε στην ταινία του Gilliam.
τουλάχιστον ότι έχει σχέση με την απεικόνιση της απολυταρχικής κοινωνίας, γιατί από επαναστατικής πλευράς καμία σχέση.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#35 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2008 - 16:40

Κατα τη γνωμη μου, το V for Vendetta ηταν απλως αναμασηση του επαναστατικου mood-θεματολογιας, και απο κει και περα επαιζε με το προτυπο του κλασσικου "διανοουμενου-ιδεαλιστη" V, με ενα χτυπημα συμβολικης σημασιας για να δειξει οτι ο λαος επιζει και στον καιρο του θα σηκωσει κεφαλι στην τυραννια, δεν ξεχνα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα....

Απο την αλλη η κοπελα, που αλλαζει μεσα απο την εμπειρια της μυησης, ενστερνιζεται τα ιδανικα της ελευθεριας, και γινεται ενας ανθρωπος που θα πεθαινε γι αυτα μπλααα μπλα μπλα μπλα...

Ενας τυπος που τον λεγαν Orwell εχει γραψει το 1984, οπου εχει ενα απολυταρχικο μελλον
α) με νοημα
β) με στυλ
γ) χωρις υπερ-προβλεψιμο ανουσιο american happy end

Τα στην ταινια αναφερθεντα ιδεολογηματα, χιλιοτραγουδισμενα, χιλιοειπωμενα, ρηχα. Αν αναζητα κανεις νοημα, ας το ψαξει αλλου. Αυτη η ταινια δε λεει τιποτα.

Spoiler: υ.γ.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#36 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2008 - 21:08

Big Brother > Brazil > V for Vendeta >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Rambo 3

Μη ξεχνάμε τι είναι στον πάτο πριν αρχίσουμε να θάβουμε την ταινία. Πόσες πια τέτοιες υπάρχουν ;

#37 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2008 - 13:09

Ενας τυπος που τον λεγαν Orwell εχει γραψει το 1984, οπου εχει ενα απολυταρχικο μελλον
α) με νοημα
β) με στυλ
γ) χωρις υπερ-προβλεψιμο ανουσιο american happy end

Νι καμάριμ δεν είπε κανείς το αντίθετο:P. Οι ίδιοι οι δημιουργοί στηρίχθηκαν στον Orwell, δεν το αρνήθηκαν ποτέ, και είχανε σκόπιμα και δεκάδες άλλες επιρροές.

Υπό αυτήν την έννοια και ο Orwell κατάκλεψε τον Huxley που του βαζε τα γυαλιά μια δεκαετία πριν ;)

Και τον Orwell ακολούθησε ο Bradbury. Και μετά ο Philip Dick. Και η Ursula le Guin. Και βασικά, δεκάδες λογοτέχνες πριν κ μετά από αυτόν.

Γιατί? Γιατί ο καλλιτέχνης φτιάχνει την εποχή του, αλλά και αυτή τον φτιάχνει. γιατί όταν η ανθρωπότητα έφτυνε 2 παγκοσμίους πολέμους και ένα ψυχρό να ακολουθεί, είναι επόμενο το μέλλον να φαντάζει με μαθηματική ακρίβεια δυστοπικό.

και φτάνουμε στο έτος 1981 (πριν το Brazil, αν δεν απατώμαι) όπου η Αγγλία υπό θατσερισμού βίωνε όλο και από πιο κοντά αυτό το άγχος, να ξεκινάει η συγγραφή του κόμικ και ολοκληρώνεται σε περίπου μία δεκαετία.

η ταινία βασίζεται σε αυτό, αλλά δεν παύει να ήταν warner bros (have mercy). το κόμικ βασίζεται στους προπάτορές του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει κάτι να προσφέρει. για την ακρίβεια, του έχουν κόψει τα καλύτερα κομμάτια ώστε η ταινία να γίνει πιο εύπεπτη για το ευρύ κοινό (δεν είναι η πρώτη φορά, το ξέρουμε). εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι κακή πάντως.

τέλος, όλοι φτιάχνουν πράγματα, τίποτα δεν είναι εξ ορισμού πρωτότυπο. plagiarism is the foundation of good literature, after all. μπορεί ο Orwell να το έκανε καλύτερα γιατί ήταν πιο έξυπνος, πιο ταλαντούχος κλπ. δεν σημαίνει ότι οι άλλοι το έκαναν κακά. και κυρίως, δεν σημαίνει ότι λένε τα ίδια πράγματα. εμένα τουλάχιστον δεν μου είπαν. αν βαριέστε να τα ψάξετε επιλογή σας ;)

Δημοσιευμένη  εικόνα

#38 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2008 - 15:32

Δεν διαφωνω, αλλα δεν συνεκρινα "ποιοτητες". Εδωσα τρια ζητηματα, οπου πιστευω οτι η ταινια (δεν εχω διαβασει το κομικ) αποτυχαινει σφοδρα, και το παρομοιου genre 1984 σαν αντιπαραδειγμα καλης αφηγησης.
Πρωτον, το cliche μηνυμα, το οποιο εκπροσωπειται απο ενα ιδιαιτερα cliche σετ χαρακτηρων. "Καλος" βλεπει την τυραννια του συστηματος, και με ολες τις πιθανες αρετες της λιστας (ανδρεια, ανθρωπισμος, καλλιεργεια, κλπ.) δινει στους συμπολιτες του ενα ανδραγαθημα ως φαρο να πορευονται (και αλτρουιστης). Α, εχει και μια κοπελα να θαμπωνει. Η οποια αρχικα δε νοιαζοταν, αλλα τωρα νοιαζεται.
Και ανεξαρτητως απο το ποσο συνηθες ειναι το μηνυμα, τιθεται και χωρις πολιτικο προβληματισμο. Ελεος δηλαδη, ουτε 10χρονο τη σημερον ημερα δεν πιστευει οτι στη δικτατορια, ερχεται ο super-επαναστατης με μια μασκα και την ανατρεπει, σωζοντας και μια δεσποσυνη in the process. Συγγνωμη, αλλα πολυ πιο διανοητικα ωριμο μου φαινεται το star wars απο τουτο, κι ας μην προσπαθει "να το φιλοσοφησει".
Οσον αφορα το στυλ, οι χαρακτηρες ηταν χαρτινοι και στερεοτυπικοι, το σεναριο γραμμικο, η σκηνοθεσια κλασσικη αμερικανικη εφετζιδικη, οι ερμηνειες τυπικες...fail
Τελος, το τελος ηταν ο,τι πιο προβλεψιμο. Βλεποντας ολα αυτα τα στοιχεια στο κατα τα αλλα παρομοιο θεμα του 1984, μπορει κανεις να δει την επιτυχια, αντιστοιχως.

Spoiler: :P

Δημοσιευμένη  εικόνα

#39 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2008 - 15:46

Δεν έχει σχέση με το V for Vendetta, αλλά αφού αρχίσατε κουβέντα για dystopian novels, ας μπει και ο καμμένος στη συζήτηση. :P

Υπό αυτήν την έννοια και ο Orwell κατάκλεψε τον Huxley που του βαζε τα γυαλιά μια δεκαετία πριν ;)

Λάθος. Το μόνο κοινό που έχουν τα Brave New World και 1984 είναι ότι έχουν και τα δύο την ταμπέλα "dystopian". Από κει και πέρα, κινούνται σε διαφορετικούς άξονες σε σχεδόν κάθε τομέα, μιας και οι δύο συγγραφείς είχαν διαφορετικό vision του μέλλοντος. Αν μπορείς να πεις ότι ο Orwell έκλεψε από κάπου, τότε αυτό είναι το We του Zamyatin που γράφτηκε 20 χρόνια πριν (κάποιοι θα έλεγαν το The Iron Heel, αλλά το θεωρώ πολύ φτωχό). Αλλά και πάλι, τί πάει να πει "έκλεψε", τί πάει να πει "του 'βαλε τα γυαλιά"; Είναι η λογοτεχνία διαγωνισμός "ποιος θα το σκεφτεί πρώτος"; Υπάρχουν διπλώματα ευρισιτεχνίας για τα διάφορα λογοτεχνικά είδη; Δε με βρίσκει σύμφωνο αυτό. Μπορεί άνετα ένα μεταγενέστερο έργο να αποδειχτεί πιο καλογραμμένο από ένα προγενέστερο (πχ το 1984 το βρήκα πιο αξιόλογο από το We).

τέλος, όλοι φτιάχνουν πράγματα, τίποτα δεν είναι εξ ορισμού πρωτότυπο. plagiarism is the foundation of good literature, after all.

Και μ' αυτό διαφωνώ κάργα, αλλά αυτό το θέμα θέλει ένα thread από μόνο του.

Edit: Μέχρι να τα γράψω, σου απάντησε και ο somnium. :bike:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#40 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.108 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2008 - 15:58

Χωρίς μακροσκελή ανάλυση έχω να πω ότι χωρίς να έχω διαβάσει το κόμικ, η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ. Ιδιαίτερα το τέλος. Βρήκα πρόσφατα και το διπλό DVD σε κάποιο ξεπούλημα του Κωτσόβουλου του Πειραιά μόνο 1 ευρώ. Δεν ξέρω αν έχει μείνει άλλο για όποιον ενδιαφέρεται

#41 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2008 - 19:09

@ both: ακριβώς το ότι ΔΕΝ έχει νόημα να συγκρίνουμε ούτε τον Huxley με τον Orwell ούτε "ποιοτητες" ούτε τις μπάμιες με τα ντολμαδάκια έγραψα στο ποστ μου. η συγκεκριμένη πρόταση γράφτηκε για να τονίσει αυτό ακριβώς, δεν ήταν "statement" που πιστεύω. νομίζω ότι εκφράστηκα αρκετά καλά και ότι οι 2 σας είστε αρκετά έως πολύ έξυπνοι, αν το διαβάσετε απ'την αρχή μέχρι το τέλος θα το καταλάβετε.

@somnium: δεν είναι ένα έργο για "ήρωες" όσο κι αν η παρένθετη αμερικανιά της παραγωγής προσπάθησε να το κάνει. ούτε θέλει να παρουσιάσει μία δυστοπία, δεν επικεντρώνεται σε αυτό (thats what im trying to tell damn and everyone keeps ignoring me). θέλει να πει άλλα πράγματα, τα οποία δεν θα μπω στο κόπο να τα εξηγήσω γιατί αυτό το κάνω μόνο με χαζούς, και μέχρι κάποιος να διαβάσει το κόμικ (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν τελειώνει εκεί) δεν μπορεί να τα συμπεράνει απ'την ταινία. εκεί οι χαρακτήρες παρουσιάζονται σε ένα 30% τους, και έχουν κοπεί άλλοι τόσοι βασικοί, συν κάποιες απ'τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας. τώρα αν γενικά δεν πάει στην αισθητική σας πάσο, αλλά δεν βλέπω το λόγο να πετάμε κάτι στο καλάθι των αχρήστων επειδή είναι εμπορικό ή έχει κάποιες ατέλειες. πολλά πράγματα είναι εμπορικά και μη τέλεια αλλά κάποιοι από εμάς βλέπουν σημαντικότερες αξίες σε αυτά (nge somnium?:P)

Quote:
Originally Posted by Glastenen Δημοσιευμένη  εικόνα
τέλος, όλοι φτιάχνουν πράγματα, τίποτα δεν είναι εξ ορισμού πρωτότυπο. plagiarism is the foundation of good literature, after all.

Και μ' αυτό διαφωνώ κάργα, αλλά αυτό το θέμα θέλει ένα thread από μόνο του.

με πρόλαβε ο T.S. Eliot, δεν το έβγαλα εγώ :P και αν κάτσουμε και το συζητήσουμε θα δεις τι ακριβώς εννοώ και θα συμφωνήσεις, καθ'ότι its a fact. αλλά ίσως σε κάποια άλλη εξεταστική, αρκετά κωλοβάρεσα ετούτη :nanana:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#42 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2008 - 19:15

(nge somnium?:P)

[ignore this one] Το NGE ειναι τελειο:P:P

Θα επιστρεψω στο ζητημα εχοντας διαβασει το comic...:smokingg:
btw, το θεμα παρθενογενεσης η μη στις τεχνες αξιζει το δικο του thread. Οταν ο καιρος ειναι ωριμος, δεν αμφιβαλλω οτι θα το αποκτησει κιολας....

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από somnium: 13 Σεπτέμβριος 2008 - 19:21

Δημοσιευμένη  εικόνα

#43 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2008 - 19:37

Η Ασουκα ειναι τελεια:P:P

fixed. as the real somnium would quote it. i dont know who you are, you impostor :hahaha:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#44 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2008 - 20:20

fixed. as the real somnium would quote it. i dont know who you are, you impostor :hahaha:

In a truly somni-esque manner do i state/
that divinity rises beyond perfection.../
leaving no doubt.

τωρα και σε haiku!:hahaha:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#45 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2008 - 20:39

lulz. με έπεισες, εσύ είσαι. :hahaha:

κάτι που παρέλειψα παραπάνω: μην ξεχνάτε ότι είναι κόμικ. κόμικ σημαίνει ότι η εικόνα έχει πολλή μεγάλη σημασία, πρώτα γίνονται τα character designs και ταυτόχρονα ή αργότερα δομείται η ιστορία. οπότε ναι, είναι υπερβολικά στυλιζαρισμένο αλλά δεν είναι λόγος για να μην είναι καλό.

Δημοσιευμένη  εικόνα