Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
V for Vendeta
Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2006 - 19:49
way.
I wanna watch it all go down. / Mom please flush it all away. /I wanna see it go right in and down.
I wanna watch it go right in. /Watch you flush it all away.
Καταχωρήθηκε 14 Νοέμβριος 2006 - 19:11
Απο εκεί και πέρα συμφωνώ με zidane72003 .
Αντιγραφή της αντιγραφής.Ακόμα και Λάμψη(φώσκολου) και Ευλογητό μου θύμισε που τιμωρούσε φορώντας μάσκα τους διεφθαρμένους.
Ακόμη θεωρώ πως οι ταινίες πρέπει να σου περνάνε τα μηνύματα χωρίς να τα ''πιάνουν'' και όλοι και όχι να σε επιβάλουν "τώρα θα σε περάσω ένα μήνυμα".Πιστέυω να καταλάβατε τι ενοώ.
Καταχωρήθηκε 26 Δεκέμβριος 2006 - 12:21
Καταχωρήθηκε 03 Ιανουάριος 2007 - 00:36
Όσο για τα περί αντιγραφής έχω να πω ότι οι έξυπνοι κλέβουν οι χαζοί αντιγράφουν. Στην πρίπτωσή μας δεν αντιγράφουν
If you loved me, you'd all kill yourself today!
Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2008 - 20:21
Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2008 - 21:23

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations
Καταχωρήθηκε 19 Φεβρουάριος 2008 - 02:12
μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι μηνυματα περασε σε εσενα προσωπικα?τα μηνύματα που περναει ειναι φοβερα οπως επισης και ο τροπος...την εχω δει καμμια 10αρια φορες και δεν την χορταινω με τπτ....
Καταχωρήθηκε 19 Φεβρουάριος 2008 - 10:29
Δευτερον: οταν ο V εχει στο σπιτι του την Eve και συγκεκριμενα στην κουζινα του οπως μιλανε, εκει ειναι το ολο ζουμι της υποθεσης. Αγγιζει θεματα ελευθεριας, δικαιωματων με τον δικο του τροπο.
Ξαναδες το συγκεκριμενο σημειο και θα καταλαβεις.
Το ολο στορυ της υποθεσης δεν ειναι μοναχα η εκδικηση που θελει να παρει ενας βασανισμενος ανδρας σε ενα "στρατοπεδο συγκεντροσης" της εποχης του.....σου δειχνει την μεθοδο ενος εξουσιαστη να κρατησει σε ληθαργο μια κοινωνια και να την χρησιμοποιησει με εναν τροπο οχι απλως απανθρωπο αλλα και διεστραμμενα ανισσοροπο. Δειχνει επισης πως με ποιους τροπους μπορουν να αφυπνιστουν οι ανθρωποι και να ερθουν εναντια σε ολο αυτο και στο τελος να βγουν νικητες....γιατι "ολοι ενωμενοι ποτε νικημενοι".
Αν δε σε καλυψα αρκετα πες μου να σου πω οτι αλλο θες.

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations
Καταχωρήθηκε 27 Φεβρουάριος 2008 - 18:01
Και πρέπει να πω ότι έχω σχηματήσει την ίδια ακριβώς άποψη με τον/την dragoness_crysta.
Για μ'ένα ήταν μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει!!
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2008 - 09:28
Konata rulez.
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2008 - 09:32
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2008 - 13:14
Πραγματικά είναι πολύ καλή ταινία, με ωραία μυνήματα και ναι, είναι πολύ κατώτερη του κόμικ. Παρόλα αυτά είναι εκπληκτική. Αφού μου έδωσε υλικό για να κράζω και ο ίδιος την κοινωνία. Για του λόγου το αληθές...
ΜΠΕΕΕλλάδα - SFF.gr - Science Fiction & Fantasy Board
Καταχωρήθηκε 07 Σεπτέμβριος 2008 - 09:20
Πείτε με καμμένο αλλά ο V δεν είναι βρίσκεται σε αντιστοιχία με το Χριστό :idea: ?
indeed. ο χριστός ήταν ο μόνος αναρχικός που πέτυχε. μάλλον ο V ήταν ο δεύτερος
ηθικοπλαστικό το VfV?? τι άλλο θα ακούσωαστείο σεναριακά, βαρετό και χιλιοειπωμένο ηθικοπλαστικά, μέτριο οπτικά και μ'έναν απ'τους πιο ανούσιους και χάρτινους χαρακτήρες στην ιστορία του σινεμά (ο ρόλος της πόρτμαν).
η ταινία ήταν υπερβολικά "απαλή" σε σχέση με το κόμικ. η ταινία παρουσίασε μία -χιλιοειπωμένη, τω όντι- διαμάχη ελευθερίας/ανελευθερίας. το κόμικ το έλεγε (η μάλλον το επαναλάμβανε) ξεκάθαρα: αναρχία εναντίον φασισμού. δεν έχω δει πολλά έργα με αυτό το θέμα και μάλιστα ανεπτυγμένο τόσο καλά.
ο ρόλος της Πόρτμαν, κάτι που φαίνεται πιο καθαρά στο κόμικ, είναι από τους πιο ολοκληρωμένους και ενδιαφέροντες σε character development που έχω δει. στις πρώτες σελίδες την μισούσα, στις τελευταίες προσκύναγα.
anyway, θέλει αρκετές εγκυκλοπαιδικές και μη γνώσεις για να πιάσει κάποιος όλες τις αναφορές που γίνονται κυρίως σε συγγραφείς, καθώς και να έχει μία πιο σφαιρική εικόνα της πολιτικής κατάστασης της Αγγλίας στην δεκαετία του 80, όταν γράφτηκε το κόμικ, για να εκτιμήσει πιο σφαιρικά την αξία του έργου. και χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, πάντως, πιστεύω ότι και πάλι συγκινεί.

Καταχωρήθηκε 07 Σεπτέμβριος 2008 - 20:51
Άντε ρε που την αποκαλείτε κάποιοι ηθικοπλαστική! Τα σπάει άγρια. Αν θέλετε, πάτε δείτε Superman και Fantastic Four που τουλάχιστον δε το κρύβουνε ότι είναι πατάτες.
lol, θα πάω να δω το superman γιατί τα f4 το'χω δει (και όντως είναι πατάτες). ψιλοάκυρο το σχόλιό σου κατά τ'άλλα
ηθικοπλαστικό το VfV?? τι άλλο θα ακούσω
η ταινία ήταν υπερβολικά "απαλή" σε σχέση με το κόμικ. η ταινία παρουσίασε μία -χιλιοειπωμένη, τω όντι- διαμάχη ελευθερίας/ανελευθερίας. το κόμικ το έλεγε (η μάλλον το επαναλάμβανε) ξεκάθαρα: αναρχία εναντίον φασισμού. δεν έχω δει πολλά έργα με αυτό το θέμα και μάλιστα ανεπτυγμένο τόσο καλά.
ο ρόλος της Πόρτμαν, κάτι που φαίνεται πιο καθαρά στο κόμικ, είναι από τους πιο ολοκληρωμένους και ενδιαφέροντες σε character development που έχω δει. στις πρώτες σελίδες την μισούσα, στις τελευταίες προσκύναγα.
anyway, θέλει αρκετές εγκυκλοπαιδικές και μη γνώσεις για να πιάσει κάποιος όλες τις αναφορές που γίνονται κυρίως σε συγγραφείς, καθώς και να έχει μία πιο σφαιρική εικόνα της πολιτικής κατάστασης της Αγγλίας στην δεκαετία του 80, όταν γράφτηκε το κόμικ, για να εκτιμήσει πιο σφαιρικά την αξία του έργου. και χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, πάντως, πιστεύω ότι και πάλι συγκινεί.
αρχικά, εγώ μιλάω για την ταινία. το κόμικ δεν το έχω διαβάσει και δε μ'ενδιαφέρει. εσύ μιλάς κυρίως για το κόμικ απ'ότι βλέπω.
λοιπόν ναι, για μένα είναι αστεία ηθικοπλαστικά μια ταινία στην οποία ο the one (που και καλά θα μπορούσε να είναι anyone...), το προϊόν του άθλιου συστήματος που στρέφεται ενάντια στους δημιουργούς του και καταφέρνει τόσο εύκολα να τους ανατρέψει. κατά τ'άλλα, η αναρχία του μου φαίνεται τόσο δήθεν, απλοϊκή και ψιλοαποτυχημένη που κάνει το fight club (πχ) να μοιάζει με Ταρκόφσκι (σε βάθος και πολυπλοκότητα).
για παράδειγμα, σκοπός του V μοιάζει να είναι μόνο ο θάνατος του "προέδρου" (του υπερκακού τελοσπάντων), λες κι ένα τέτοιο σύστημα είναι προσωποκεντρικό και όλα θα βαδίσουν στο σωστό δρόμο μόλις ο σατανάς πεθάνει. ή ο υποψιασμένος ντεντέκτιβ που κάτι σάπιο οσφρίζεται στη Δανιμαρκία και αρχίζει τις έρευνες στα κρυφά και κόντρα σους εργοδότες του, από μηχανής θεός στη δημιουργία συναισθήματος και σύγκρουσης ιδεολογιών, μηχανισμών και δικαιοσύνης. btw σπάνια κάθομαι να αναλύσω τόσο πολύ (τέτοιου είδους) ταινίες, αλλά εδώ α) κάνει καραμπάμ η παιδική ηθικοπλασία και β) απορώ αρκετά έως πολύ με την αποδοχή που έχει αυτή η αφελής πατάτα (imo πάντα) σε τόσο κόσμο.
για την Portman, σπάνια έχω δει τόσο με-το-ζόρι χαρακτήρα, σχεδόν αναγκάζεται να γίνει αντίπαλος του συστήματος. πολύ κρα και καθόλου φυσική ή έστω λογικοφανής εξέλιξη.
εν κατακλείδι, δεν περίμενα να ξυπνήσει μέσα μου ο Μπακούνιν βλέποντας το V. κυρίως περίμενα να διασκεδάσω, ξέρεις ενδιαφέρον στόρι, λίγη δράση, ατάκες (είχε μερικές, το παραδέχομαι), θέαμα κλπ. (όχι rambo ή transformers, αλλά κάτι κοντά στο στυλ των Matrix - μιας και εμπλέκονται οι Wachowski). Περίμενα μια ελαφρώς σκεπτόμενη, διασκεδαστική περιπέτεια. ε, απογοητεύτηκα. και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα που αναφέρω, ξενέρωσα τελείως.
για τις εγκυκλοπαιδικές (lol για την επιλογή λέξης, σινεμά είναι, όχι trivial) γνώσεις και τα περί πολιτικού κλίματος στην 80's Αγγλία δε διαφωνώ πολύ, αλλά οκ, δεν είναι και απαραίτητο.
ps: μιλάω για την ταινία. μιλάω για την ταινία. μιλάω για την ταινία.