Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Αιμοδοσια


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 t-t-chopper

t-t-chopper

    Anime Newbie

  • Members
  • 67 posts

Posted 25 February 2014 - 07:56

Καλημερα! Αυριο μεθαυριο θα παω να δωσω αιμα και μου ηρθε η εξης ιδεα. Η κοινοτητα του anime.gr είναι μεγαλη. Να δημιουργηθεί μια τραπεζα αιματος με τη βοηθεια αυτής της κοινοτητας. Είμαστε πολλά μέλη και νομίζω οτι λίγο πολύ κάτι θα κάνουμε. Δέν ξέρω κατα πόσο είναι εύκολο, αλλά το πετάω έτσι, σαν ιδέα. Να το ψάξει πχ ένα staff μέλος και να δει τι μπορεί να γίνει. Π.χ. τράπεζα αίματος anime.gr ή greekanime ή οτιδηποτε. Όταν δίνουμε αίμα αναφέρουμε οτι θέλουμε να χρεωθεί εδώ ή και οτι άλλο χρειάζεται . Μπορει να θελει να αναφερουμε συγκεκριμένα τραπεζα αιματος ή και συγκεκριμενο νοσοκομείο. Μετά αφού ενα μελος δίνει αιμα θα στελνει ενα μηνυμα σε ενα ή δυο staff member που θα είναι υπευθυνα γιαυτο, οτι εδωσε τη ταδε μερα αιμα, στο ταδε νοσοκομειο. Αχρείαστο να είναι, αλλα πχ ενα μέλος χρειάζεται 2 φυάλλες αιμα για μια επεμβαση ρουτινας γιαυτον ή καποιον συγγενη του. 

Το πετάω σαν ιδεα, δεν ξέρω κατα πόσο εύκολο είναι ή οχι ολο αυτο. οι +18 μπορουμε καθε 4 μηνες νομιζω συμφωνα με καποιες προυποθεσεις να δωσουμε ευκολα αιμα. Για τους -18 ισως-πιθανοτατα με τους γονεις τους ή δεν ξερω εάν μπορουν ή οχι. Αυτα : )

Y.Γ. Ζούμε ανάμεσα τους και το αιμα των otaku μπορει να κυλησει σε ανυποψιαστους και να τους "κολλησουμε"  :hehehe:

 

Κάνω και ένα copy paste τυχαια απο το γενικο νοσοκομειο βέροιας σχετικα περι αιμοδοσιας.

 

Οδηγίες για την Αιμοδοσία

  • Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-62 ετών, μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές το χρόνο.
  • Ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης είναι 450 ml και αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό. Το πλάσμα αναπαράγεται σε 24 ώρες και τα ερυθρά σε ένα μήνα.
  • Δεν πρέπει να διενεργείται αιμοδοσία πριν περάσουν τρεις μήνες από την προηγουμένη.
  • Η αιμοδοσία είναι τελείως ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
  • Κανένα φάρμακο δεν υποκαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζονται οι ασθενείς.

Οδηγίες για τον αιμοδότη πριν και μετά την αιμοδοσία

  • Ο αιμοδότης μπορεί να δίνει αίμα πρωινές ή απογευματινές ώρες. Καλό είναι η αιμοδοσία να γίνεται όταν ο αιμοδότης είναι ξεκούραστος.
  • Πριν την αιμοδοσία πρέπει να έχει προηγηθεί ελαφρύ γεύμα (π.χ. πρωινό). Μετά την αιμοδοσία ο αιμοδότης πρέπει να ακολουθεί τις συμβουλές του νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να πάρει την τροφή που του προσφέρεται. Να μην αποχωρήσει από το Τμήμα αιμοδοσίας πριν του το επιτρέψει το υπεύθυνο προσωπικό.
  • Να μην καπνίσει για 1 (μια) ώρα.
  • Να μην οδηγήσει για 1 (μια) ώρα.
  • Να μην κάνει έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.
  • Να πάρει περισσότερα υγρά και καλό γεύμα την ημέρα της αιμοδοσίας.
  • Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών την ημέρα της αιμοδοσίας.
  • Σε περίπτωση αιμορραγίας από το σημείο φλεβοκέντησης, ο αιμοδότης θα πρέπει να σηκώσει το χέρι ψηλά και να εφαρμόσει πίεση.
  • Ο επίδεσμος μπορεί να αφαιρεθεί μετά από 2-3 ώρες.
  • Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία ο αιμοδότης μπορεί να απευθύνεται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή στο γιατρό της αιμοδοσίας.

 

 

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ

  1. Όποιος είχε έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.
  2. Όποιος έχει κάνει ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών από το 1977.
  3. Όποιος είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους χωρίς τη συστηματική 
    χρήση προφυλακτικών μέσων κατά την τελευταία δεκαετία και
  4. Γενικά όποιος νομίζει ότι υπάρχει πιθανότητα να έχει εκτεθεί στον ιό που προκαλεί AIDS.

ΕΠΙΣΗΣ δεν αιμοδοτούν όσοι πάσχουν από :

Καρδιαγγειακές νόσους, Αρρυθμίες, Υπέρταση, Αυτοάνοσα νοσήματα, Νεοπλασίες, Αιματολογικές νόσους, Επιληψία , Ανεπάρκεια G6PD, Χρόνιες λοιμώξεις, Ψυχικές νόσους, Σακχαρώδη και ʼποιο διαβήτη υπό αγωγή, Χρόνιες νόσους ή Ανεπάρκειες οργάνων.

πηγη http://www.verhospi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=42:---&catid=19


Edited by t-t-chopper, 25 February 2014 - 08:08.


#2 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 25 February 2014 - 09:20

Ειμαι αιμοδοτης τα τελευταια 2 χρονια και δινω καθε 3 μηνες!

If this is possible, count me in :)



2bbd14fc.jpg


#3 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 February 2014 - 09:24

Σχετικά με το κόπι-πάστα:

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ

  1. Όποιος είχε έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.

Φάκινγκ ΛΟΛ όμως. Πόσο, ΠΟΣΟ ομοφοβικό είναι αυτό το πράγμα; Λες και δεν υπάρχουν οι καπότες. Λες και όλες οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι ανεξέλεγκτοι τύποι που κάνουν σεξ σαν τα κουνέλια απροφύλαχτοι. Λες και δεν φτάνει το να πουν "όσοι έχουν κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη" (που το λένε πιο μετά). Στοχοποίηση, γαμώ. Μπράβο γενικό νοσοκομείο Βέροιας....νοτ.

~και στο σύλλογο αιμοδοτών εντωμεταξύ τα ίδια λένε, δι φακ;~

 

 

 

Ένιγουέη, όποιος θέλει να δώσει αίμα ας δώσει. Προσωπικά η ιδέα μιας τράπεζας αίματος του anime.gr αν και όμορφη, δεν είναι κάτι που προτίθεμαι να κάνω, οπότε αν θέλετε σοβαρή απάντηση σχετικά με τα διαδικαστικά θα την πάρετε από άλλο μέλος της team, εγώ ποστάρω εδώ σα χρήστης.

 

Καλό θα ήταν όμως και να χρησιμοποιούμε αυτό το θρεντ για ρικουέστς αίματος (ακόμα και χωρίς anime blood bank) έτσι ώστε αν κάποιος χρειαστεί να το πει εδώ.


Posted Image


#4 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 25 February 2014 - 10:20

LOL τωρα το προσεξα οτι εδωσε link απ το νοσοκομειο της πολης μου.

Τι, μονο σ'εμας ισχυει αυτο?



2bbd14fc.jpg


#5 t-t-chopper

t-t-chopper

    Anime Newbie

  • Members
  • 67 posts

Posted 25 February 2014 - 10:31

Πρεπει να ισχυει γενικοτερα μιας και μολις το ψαξα το ειδα και εδω http://www.aimodosia.org/default.asp?id=4



#6 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 25 February 2014 - 12:13

LOL τωρα το προσεξα οτι εδωσε link απ το νοσοκομειο της πολης μου.

Τι, μονο σ'εμας ισχυει αυτο?

 

Είναι γενική πολιτική...


----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#7 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 February 2014 - 12:26

Πάντως στο σχετικό τομέα του Ευαγγελισμού δε βρήκα κάτι ανάλογο. Τι χαζό, χαζό πράγμα και τι κρίμα. Μάλιστα στο aimodosia.gr λέει ακόμα πιο φρικιαστικά "Είναι άντρας που έχει κάνει σεξ με άλλον άντρα ή με ιερόδουλη, ακόμη και ασφαλές σεξ με προφυλακτικό" και "Δε πρέπει να δώσει αίμα κάποιος για 12 μήνες αφότου έχει κάνει σεξ με ?ντρα που έχει κάνει σεξ με άλλον άντρα (αν είναι γυναίκα)".

 

Anyway, δεν ήθελα να κάνω derail τη συζήτηση, απλά μέσα στα όμορφα της αιμοδοσίας μου φάνηκε αποτρόπαιη αυτή η ρητορική του '70.


Posted Image


#8 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 25 February 2014 - 13:21

Δυο τρεις συμβουλες ως πρωην αιμοδοτης. το 3-4 μηνες ειναι νορμαλ για εναν υγιη οργανισμο αν θελει να δωσει δυο φορες συνεχομενες, αλλα αν θελει να δινει συνεχεια καλο ειναι να αφηνει λιγο παραπανω. Δεν ειναι επισημη οδηγια αυτο απλως κατι που συζητησα με καποιους γιατρους, οι οποιοι μου εξηγησαν οτι το σωμα περνα μια σχετικα δυσκολη διαδικασια καθε φορα που του λειπει τοσο αιμα. Απο την αλλη του κανει και καλο ομως. Προσωπικα θα προτεινα απο το μεσο ορο των οσων ακουσα 5-6 μηνες. Αλλα γιατρος δεν ειμαι σε καμια περιπτωση. Για να μην τρομαζω κανεναν εχει τυχει ανθρωπος να δωσει αιμοπεταλια και δυο φορες μεσ στο μηνα, γιατι θα πεθαινε συγγενης του. Δεν πεθανε or something, αλλα σου κανει το οργανισμο μπουρδελο.

 

Αν εισαι κοπελιτσα με σχετικα χαμηλο αιματοκριτη, κατω απο 55 κιλα, 1,55 υψος κτλ. μην πας καν. η αναλογια που βγαινει για το ποσο αιμα θα παρουν απο σενα ειναι λιγοτερο απο 250 μλ, αρα κανεις δε θα δεχτει να σου παρει αιμα. Η τελοσπαντων ρωτα απο το τηλεφωνο για να μην πας τζαμπα.

Η λογικη πισω απο πολλες απαγορευσεις σχετικα με ομοφυλοφιλια κτλ. ειχε καθαρα να κανει με το γεγονος οτι τα προφυλακτικα δεν βγαινουν με προδιαγραφες να αντεχουν το πρωκτικο σεξ, για αυτο και συνηθως ολες οι γνωστες εταιριες το γραφουν στη συσκευσια, ωστε να αποποιηθουν οποιαδηποτε νομικη ευθυνη σε περιπτωση που σπασει. Δεδομενου οτι εχει και μεγαλυτερες πιθανοτητες για αιμοραγια γενικως, ιατρικα θεωρηθηκε αυτοματα ως "κριτηριο ομαδας υψηλου κινδυνου". Αντιστοιχως στο λεσβιακο δεν υπαρχει καν παθητικη προφυλαξη.

Το aids θελει 6 μηνες να φανει που ειναι το μαξιμουμ, και νομιζω και καποια κονδυλωματα εχουν κανα δυο μηνες χρονο επωασης. Για ολα τα υπολοιπα, θα φανει στην εξεταση που κανουν στο ιδιο το κεντρο αιμοδοσιας. Οποτε αν θελετε να δωσετε και προσωπικα ξερετε οτι απο την τελευταια φορα που κανατε εξετασεις (λοιμωδων κατα προτιμηση) δε συνεβη κατι "επικινδυνο" πηγαινετε αφοβα. Βγαλτε τα σκουλαρικια, κρυψτε τα τατου, παιξτε το και λιγο βαρβατιλα αν ειστε ομοφυλοφιλοι αντρες (στα κοριτσακια δε δινουν και τοσο σημασια). Οι κανονες αυτοι εχουν ξεμεινει απο κατι εποχες που δεν ηξεραν καν τι ειναι το σεξ XD.  Ειδικα αν καποιος δικος σας εχει προβλημα, μη το σκεφτειτε καθολου. Το ιδιο εκανε και ο ενας κολητος μου και προφανως δεν υπηρχε τροπος να τον ελεγξουν αν ειναι γκεη η αν εχει τατουαζ κατω απο το μπατζακι.

 

 

Α ναι. επισης το "μια ωρα μετα δεν κανεις αυτο, εκεινο, τουτο κτλ." μη σας φοβιζει, ειναι το μαξιμουμ. Καποιος με καλη φυσικη κατασταση και αρκετα κιλα πρακτικα μπορει να βγει απο μεσα σαν να μην εγινε τιποτα, αλλα προληπτικα πρεπει να κατσει λιγο. πολλες φορες και οι ιδιοι οι γιατροι μπορει να σε διωξουν νωριτερα.


stasou%2520mygdala.jpg


#9 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 25 February 2014 - 15:54

Θα κάνω μια απόπειρα να απαντήσω δηλώνοντας εξαρχής ότι δεν πρόκειται για τελική απάντηση εκ μέρους της ομάδας και ότι επιφυλάσσομαι να εξετάσω πιο επισταμένα κάποια ζητήματα που ανακύπτουν.

 

Όσον αφορά την ίδρυση τράπεζας αίματος, ο σύλλογος ή η ομάδα που την ιδρύει πρέπει να έχει σαφή προσδιορισμένα μέλη, τα οποία και θα δικαιούνται να λαμβάνουν αίμα από αυτή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ονομαστική λίστα αλλά σε κάθε περίπτωση να προκύπτει ποιοί αποτελούν τα μέλη αυτής της ομάδας. Όπως γίνεται αντιληπτό, στην περίπτωση μας, αυτό είναι αδύνατο έως ακατόρθωτο καθώς είμαστε απλά μία κοινότητα χωρίς καμία περαιτέρω επίσημη εκπροσώπηση ή δομή που να μας καθιστά σύλλογο ή ομάδα, έτσι όπως την εννοούν οι όροι για την ίδρυση τράπεζας αίματος.

 

Ακόμα και αν ξεπεραστεί όμως αυτός ο σκόπελος, θα πρέπει κάποιος σαφώς ορισμένος αντιπρόσωπος ~και καταλαβαίνουμε ότι ένας mod-admin σε ένα site δεν αντιπροσωπεύει και εκπροσωπεί απολύτως κανέναν~ να επωμισθεί το βάρος της διοργάνωσης αιμοδοσιών, συνεννόησης με το συνεργαζόμενο νοσοκομείο κτλ κτλ. Και δεν είναι το μέγεθος του εγχειρήματος το ζήτημα ή ο προσωπικός κόπος και κούραση αν και παίζουν το ρόλο τους αλλά η τεράστια ευθύνη πολλώ δε μάλλον όταν όπως προανέφερα δεν μπορεί να προκύψει σε καμία περίπτωση σαφής φορέας εκπροσώπησης της κοινότητας μας.

 

Από κει και πέρα, σχετικά με όσα ειπώθηκαν παραπάνω θεωρώ τουλάχιστον ανεύθυνο αν κάποιος έχει ταξιδέψει σε κάποια χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης ή έχει κάνει τατουάζ ή piercing μέσα στο τελευταίο εξάμηνο/χρόνο να μην το δηλώσει στην καρτέλα αιμοδοσίας. Για τις ομάδες υψηλού κινδύνου δυσκολεύομαι να τοποθετηθώ καθώς είναι ζήτημα που άπτεται εξειδικευμένων ιατρικών γνώσεων και πραγματικά δεν ξέρω αν πλέον ορισμένα θέματα όντως είναι αποτέλεσμα σύγχρονων ιατρικών μελετών ή απομεινάρια απαρχαιωμένων αντιλήψεων. Σε κάθε περίπτωση όμως πάντα λαμβάνεται ξεχωριστά δείγμα αίματος κατά την αιμοληψία, το οποίο και εξετάζεται εργαστηριακά προτού χρησιμοποιηθεί το αίμα.

 

Τέλος, θεωρώ ότι το thread θα μπορούσε να παραμείνει ανοιχτό έτσι ώστε, όπως πρότεινε η Anelis, να χρησιμοποιείται σε περίπτωση ανάγκης. Θα πρότεινα, οποιοσδήποτε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χρειαστεί αίμα είτε για τον ίδιο είτε για κάποιο συγγενή του να κάνει κάποια έκκληση εδώ και στη συνέχεια να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για το όνομα του λήπτη και το αρμόδιο νοσοκομείο μέσω pm. Επίσης εδώ θα μπορούσαν να συζητούνται πρακτικά ζητήματα σχετικά με την αιμοδοσία και να γίνεται γενικά μια ανταλλαγή απόψεων.


xbJ3b2w.jpeg


#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 February 2014 - 18:13

εγω λογω ενος κολλυριου δεν μπορω να δωσω αιμα δυστηχως.

πανε οι αιμοδοτικες αδειες γαμωτο!