Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Gigantomakhia | ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΧΙΑ

Kentaro Miura Fantasy Seinen

  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 December 2013 - 18:04

Gigantomakhia

ギガントマキア

uo6m.jpg

*ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟ ΜΙΟΥΡΑ ΚΕΝΤΑΡΩ + ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΓΑ*

Author & Artist : Kentaro Miura
Year: 2013
Genres: Fantasy, Seinen
Status : (Ongoing 1 out of 6 chapters)


Kάνοντας ένα διάλειμμα από την προετοιμασία του Berserk (και από την εντατική ενασχόληση με το Idolmaster όπως λένε οι κακές γλώσσες :P) o γνωστός και αγαπημένος σε πολλούς δημιουργός Kentaro Miura έρχεται να μας προσφέρει μία σύντομη σειρά των 6 chapter και περίπου 220 σελίδων συνολικά Η σειρά δημοσιεύεται στο περιοδικό Young Animal της Hakusensha και μέχρι στιγμής έχει μεταφραστεί το πρώτο chapter από τους Evil Genius.

pmut.png

 

"In the distand future at the end of history, myths ressurect...that is to say monsters"

 

H ιστορία μας μεταφέρει 100 εκατομμύρια χρόνια στο μέλλον σε ένα μετα αποκαλυπτικό περιβάλλον που ο ανθρώπινος πολιτισμός φαίνεται να έχει πάρει μία όχι και τόσο προοδευτική πορεία. Σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον ένας μεγάλος πόλεμος μαίνεται ανάμεσα στις δυνάμεις του Δία και της δυνάμεις του Αλκυονεα.Στο επίκεντρο όλων αυτών φαίνονται να είναι ένα νεαρό κορίτσι η Prome και ο σωματοφύλακάς της ο Delos.

y6g2.png

 

Mε μία πρώτη ματιά ο Μιura φαίνεται να μένει σε αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλύτερα. Στα fantasy σκηνικά σε εχθρικούς κόσμους όπου τεράστιες οντότητες σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο. Όλα αυτά γαρνιρισμένα με το εκθαμβωτικό του art το οποίο πραγματικά εντυπωσιάζει. Το πρώτο κεφάλαιο αν και είχε το χορταστικό των 40 σελιδων - ρεκόρ για τον συγκεκριμένο δημιουργό τα τελευταία χρόνια - δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησε στο να έχουμε μία καθαρή εικόνα για την υπόθεση. Γνωρίσαμε τον Delos ο οποίος καταδυναστεύεται από την δεσποτική Prome η οποία όμως κατά βάθος δεν είναι και τόσο εγωίστρια (περισσότερο κλισέ πεθαίνεις) είδαμε έναν εντυπωσιακό και παραστατικά δοσμένο κόσμο και μάθαμε κάποια πράγματα για το πολιτιστικό background είδαμε μία μάχη και στο βάθος η καταστροφή πλησιάζει. Ήταν διασκεδαστικό; Κατά την γνώμη μου ναι πάρα πολύ. Δεν βαρέθηκα, ήταν πανέμορφο και γενικά θέλω να δω και την συνέχεια και να διαβάσω και τα 6 κεφαλαιάκια.Ήταν όμως κάτι πραγματικά engaging και πολύπλευρο; Δεν θα το έλεγα. Καλώς η κακώς τα high concept έργα έχουν από μόνα τους έναν μεγάλο παράγοντα εντυπωσιασμού (ειδικά αν ξέρεις να τα στήνεις όμορφα) ο οποίος σχεδόν μπορεί να καλύψει το πόσο κενοί είναι οι χαρακτήρες οι οποίοι πρωταγωνιστούν. Σχεδόν. Εϊναι άδικο να το κρίνουμε από ένα και μόνο chapter αλλά πώς να το πω. Για αρχή τόσο η Prome όσο και ο Delos μου φάνηκαν αρχέτυπα τα οποία τα έχουμε δει πάρα πολλές φορές. Είμαι σίγουρη πως το cast θα επεκταθεί και αν μη τι άλλο περιμένω μία ωραία περιπέτεια. Απλά θα ήθελα να δω τον δημιουργό να πειραματίζεται κάπως ουσιαστικότερα από τις αναφορές στην ελληνική μυθολογία.

Διαβάζετε από εδώ.

0mpa.jpg

 
 



#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 07 December 2013 - 19:09

Spoiler:

 

Γενικά ευχάριστο πάντως, αν όχι για τίποτα άλλο για τις καταπληκτικές ζωγραφιές που έχει.



#3 Snape

Snape

    The Brazilian

  • Members
  • 64 posts
  • LocationΣτην Ταράτσα

Posted 07 December 2013 - 19:46

Εμένα το πρώτο chapter με άφησε με μια ουδέτερη αίσθηση, δεν με ξετρέλανε όσο περίμενα (φυσικά και θα περιμένω να το διαβάσω όλο για να έχω ολοκληρωμένη άποψη).

 

Πιστεύω πως ο Miura όσον αφορά το θέμα του art το έχει πάρει πιο χαλαρά σε σχέση με το Berserk, αλλά σίγουρα σαν αποτέλεσμα σε αυτό το κομματί δεν θα απογοητεύσει τους αναγνώστες.

 

Ελπίζω να δούμε περισσότερα στοιχεία από την ελληνική μυθολογία στην συνέχεια. :-)



#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 December 2013 - 19:51

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να το πεις χαλαρά. Δεν μου φάνηκε κάτι τέτοιο. H αν είναι όντως πιο χαλαρό το προτιμώ. Είχε λεπτομέρεια και πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Και αν μη τι άλλο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαμε το φαινόμενο πίνακες ζωγραφικής  (aka πανέμορφα αλλά τελείως στατικά δισέλιδα) που παρατηρούμε αρκετά συχνά στο Berserk. Απλά δεν έχουμε μπει ακόμη στο ζουμί της ιστορίας μου φαίνεται που είναι και το μέρος που απαιτεί τα πιο εντυπωσιακά πλάνα.



#5 Snape

Snape

    The Brazilian

  • Members
  • 64 posts
  • LocationΣτην Ταράτσα

Posted 07 December 2013 - 20:09

Απλά δεν έχουμε μπει ακόμη στο ζουμί της ιστορίας μου φαίνεται που είναι και το μέρος που απαιτεί τα πιο εντυπωσιακά πλάνα.

Σωστή παρατήρηση, ίσως αργότερα παρουσιάσει περισσότερες σκηνές με εντυπωσιακότερο σχεδιασμό και λεπτομέρειες.

 

Να σου πω την αλήθεια δεν μου αρέσει πολύ ο σχεδιασμός του Delos και της Prome, μου φαίνεται αρκετά απλοϊκός και χωρίς πολλές λεπτομέρειες σε αντίθεση  με τον Hyuu ή τους σκαθαροκαβαλάρηδες που θεωρώ ότι είναι πιο προσεγμένοι.

Επίσης και το background art μου φαίνεται πιο απλοϊκό σε σύγκριση πάντα με όσα έχω δει στο Berserk.

 

Σίγουρα πάντως θα συνεχίσω να το διαβάζω κι ελπίζω πως η ιστόρια  θα εξελιχθεί ικανοποιητικά. :-)


Edited by Snape, 07 December 2013 - 20:13.


#6 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 December 2013 - 20:24

Delos could also be named Hodor for all i care :P



#7 Snape

Snape

    The Brazilian

  • Members
  • 64 posts
  • LocationΣτην Ταράτσα

Posted 07 December 2013 - 20:27

Χαχαχαχα! :hihi2:



#8 valadorn

valadorn

    Fantasiac

  • Members
  • 378 posts

Posted 07 December 2013 - 21:54

ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΓΑ = STADIO (με εντονη προφορα  του ΝΤ σαν ρωσικα) + GAGA lady-gaga-small-ipad-wallpaper.jpg


Posted Image
"Life is spherical, investigate the other side..."

#9 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 07 December 2013 - 23:44

Χαριτωμένο σχετικά λόγο του εύθυμου πρωταγωνιστικού ντουέτου, μου θύμισε τις πιο ανάλαφρες κωμικές σκηνές του berserk σε ότι αφορά το ύφος του. Δεν θα με χαλούσε αν έμενε σε αυτά τα επίπεδα, I mean, μου φαίνεται πως ο Miura είναι λιγότερο μαυρόψυχος όταν πιάνει shounenοειδείς καταστάσεις μικρότερης κλίμακας :3

Από σχέδιο χαρακτήρων, εκτιμώ το γεγονός ότι ο Δήλος έχει κορμοστασιά που παραπέμπει σε πραγματικό παλαιστή. Όσο για την απλοϊκότητα που αναφέρθηκε, η Prome και ο Delos είναι όντως λιτότερα σχεδιασμένοι από τους χαρακτήρες της προηγούμενης του δουλειάς, πιθανότατα γιατί με τον καιρό έμαθε ότι περισσότερη πολυπλοκότητα=περισσότερος κόπος.

All in all, ήταν απίστευτα fresh work, μου έδωσε την εντύπωση ότι το χάρηκε καθώς το έφτιαχνε.


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#10 Dio Brando

Dio Brando

    Dark Will

  • Members
  • 1,185 posts
  • LocationFalconia

Posted 08 December 2013 - 00:27

To info για τον Δια που το εμαθες? :/


Spoiler:

#11 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 December 2013 - 00:41

Μangaupdates, MAL και ANN αν θυμάμαι καλά.



#12 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 08 December 2013 - 03:12

Ιδιαίτερα ικανοποιητικό για 1ο chapter έδειξε την ικανότητα του Miura στην ¨ζωγραφική¨ και στη δημιουργία ωραίων σκηνικών ελπίζω να συνεχίσει να είναι ενδιαφέρον και να τελειώσει με όρεξη για να συνεχίσει και εκείνο το ρημαδοbersek.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟ ΠΑΣΧΑΛΕΑ


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#13 6Greed9

6Greed9

    Solid Duck

  • Members
  • 233 posts

Posted 09 December 2013 - 20:08

ουτε κρυο ουτε ζεστη προς το παρον, θα δουμε πως θα κυλησει στη συνεχεια.

 

γενικα μου αρεσουν πολυ τα ποσταποκαλιπτικ σκηνικα και οι δυστοπιες, αλλα αρχικα ειχα ακουσει για sci-fi και περιμενα με μεγαλη ανυπομονησια.

 

δηλαδη καθαρο sci-fi απο miura, οκ, αυτο θα ηθελαν να το ζησουν παρα πολλοι, μακαρι καααποτε....Τ____Τ

 

ο κοσμος που παρουσιασε στο πρωτο κεφαλαιο δεν με ενθουσιασε ιδιαιτερα, καθως μου φανηκε πολυ κοντα στο υφος του Επους του.

 

δεν ξερω κατα ποσο εχει νοημα μια τετοια δουλεια...θα δουμε.



#14 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 12 December 2013 - 19:45

Καλούλι ήταν

 

Θα του ταίριαζε μια μεταφορά σε ταινία με αλόκοττο art direction a la late 80s/early 90s

 

To sci-fi στοιχείο δεν το βλέπω. Περισσότερο post-apocalyptic fantasy. Εκτός και αν ασχολείται με θεωρία της εξέλιξης/natural selection. Αν είναι έτσι βέβαια δεν μας τα λέει ιδιαίτερα καλά ο Miura καθώς είναι (απολύτως) αδιανόητο ο άνθρωπος (mc) να έχει διατηρήσει την μορφή του ως έχειν για 100 εκατομμύρια χρόνια, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψιν τις χοντρές κλιματολογικές αλλαγές. Και που υπάρχει δηλαδή (σε αυτό το στυλ "επιστροφής στη φύση" και όχι τίποτα type III civilization) είναι τραβιγμένο από τ' αυτιά. Τα πλάγια εξελικτικά ζωώδη παρακλάδια κάτι λένε, αλλά θέλω να δω τουλάχιστον το μικρό δακτυλάκι του ποδιού των hyuun(?) να λείπει :P

 

Βλέπουμε



#15 valadorn

valadorn

    Fantasiac

  • Members
  • 378 posts

Posted 12 December 2013 - 23:36


δεν ξερω κατα ποσο εχει νοημα μια τετοια δουλεια...

+1....


Posted Image
"Life is spherical, investigate the other side..."



Also tagged with one or more of these keywords: Kentaro Miura, Fantasy, Seinen