Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

The Rose King's Funeral Procession | Baraou no Souretsu

Aya Kanno Action Gender Bender Historical Shoujo Supernatural Drama

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 November 2013 - 15:54

The Rose King's Funeral Procession

薔薇王の葬列

 

x4tt.jpg

 

Author & Artist : Kanno Aya
Year: 2013
Genres: Action, Drama, Gender Bender, Supernatural, Historical, Shoujo
Status: Ongoing

 

Η Aya Kanno την οποία έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν μέσα από το Akusaga και το Otomen επιστρέφει αυτή τη φορά με μία διασκευή του θεατρικού έργου του Σαίξπηρ "Richard III" το οποίο γράφτηκε περίπου το 1592. 

Τόσο το έργο όσο και το manga τοποθετούνται χρονικά κατά την περίοδο των Πόλεμων των Ρόδων, πολεμικών συγκρούσεων με έπαθλο τον θρόνο της Αγγλίας οι οποίες έλαβαν χώρα από το 1455 έως το 1485. Η ιστορία του manga επικεντρώνεται γύρω από ένα ερμαφρόδιτο παιδί των Richard και την τραγική του μοίρα η οποία είναι γεμάτη από πόνο και δολοπλοκίες οδηγώντας τον στην σύντομη βασιλεία του ως Richard III της Αγγλίας.


 rrai.png

Μέχρι στιγμής έχει δημοσιευτεί μόνο το πρώτο chapter το οποίο σημειωτέων στην Ιαπωνία θα είναι δωρεάν στο site της Akita Shoten μέχρι της 5 Δεκεμβρίου για λογαριασμο του περιοδικού Princess που ανήκει στην εκδοτική. Από αυτό το πρώτο κεφάλαιο γίνεται ήδη εμφανής ο τόνος της εποχής εκείνης. Το ιπποτικό πνεύμα και η διεκδίκηση του θρόνου από δύο στρατόπεδα το καθένα από τα οποία πιστεύει ότι έχει το δίκαιο με το μέρος του , οι συμμαχίες, οι δολοπλοκίες, είναι μέρος μίας πολύ σκληρής πραγματικότητας στο κέντρο της οποίας τοποθετείται ο νεαρός Richard. Mε μία ιδιαιτερότητα η οποια αποτελεί πηγή διακρίσεων - με κυρίαρχή την απόρριψη της μητέρας του  - προσπαθεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς και τις προκαταλήψεις που συνεπάγεται και να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί ισότιμα δίπλα στα αδέρφια του και να λάβει μέρος στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης για λογαριασμό της οικογένειάς του. 

 2x5m.png

 

Το σχέδιο της Aya Kanno είναι επίσης ένα από τα πολύ δυνατά σημεία του manga. Η Aya Kanno πάντα έφτιαχνε οπτικά πανέμορφες δουλειές και το σχέδιο εξακολουθεί να είναι χαρακτηριστικό του demographic της σειράς αλλά μου φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί αρκετά σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές της. Για παράδειγμα σε σχέση με το Blank Slate εχει λιγότερο ρεαλισμό και περισσότερο μία πιο ανάλαφρη και παραμυθένια αίσθηση και φτάνει σε αρκετά σημεία να θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει η Nakamura Asumiko. Eιδικά η πρώτη εικόνα στο thread θα μπορούσε κάλλιστα να είναι από δουλειά της τελευταίας. Σε καμία περίπτωση δεν τα λες ταυτόσημα αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές επιρροές.

Μέχρι στιγμής έχει βγει το πρώτο κεφάλαιο από τις Crimson Flower. Ελπίζω πραγματικά να το συνεχίσουν και να σπάσει η κατάρα που θέλει πολλές από τις σειρές τις mangaka να μένουν στην μέση μεταφραστικά.

 

 4eqq.png


 

 



#2 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 07 November 2013 - 17:17

Κι εμένα μου θύμισε πολύ το σχέδιο της Asumiko όταν το είδα στο ANN! Το κεφάλαιο δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά το σχέδιο είναι πολύ όμορφο και η υπόθεση φαίνεται έχει ενδιαφέρον. Εντυπώσεις αργότερα, για την ώρα απλώς ενθουσιάστηκα με τις εικόνες :dazed:


ySss0UF.jpg


#3 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 07 November 2013 - 17:30

Spoiler: 1



#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 November 2013 - 18:13

Spoiler: 1

 

@ Κai τσεκαρε και το Innocent για full του φραμπαλα και των μαλλιών αλά διαφημιση Loreal.



#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 07 November 2013 - 18:58

Spoiler: 1

 

Το είχα τσεκάρει το Innocent με αφορμή τη λίστα από τα βραβεία του Comic Natalie επειδή μου είχε κάνει εντύπωση το σχέδιο. Από τότε το έχω αφήσει στο μισό του δευτέρου κεφαλαίου αλλά εκείνη η σκηνή του βασανιστηρίου στην καρέκλα θα με στοιχειώνει πάντα...


ySss0UF.jpg


#6 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 November 2013 - 12:29

Spoiler: 1

 

 

 

Can you please share? Δεν θέλω να διαβάσω πιο πολλά στην wiki λόγω spoilers. :3



#7 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 08 November 2013 - 12:54



Can you please share? Δεν θέλω να διαβάσω πιο πολλά στην wiki λόγω spoilers. :3

 

Τίποτα το ιδιαίτερο

Spoiler:

ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: Aya Kanno, Action, Gender Bender, Historical, Shoujo, Supernatural, Drama