Ο ήχος όχι απλά μονοφωνικός (που κάνει μπαμ όταν ακούς με ακουστικά), κάποια sound effects των μηχανών, εκρήξεων κλπ. τα έκανε κάποιος με το στόμα... έλεος...
(...)
Με ένα 10λεπτο στη Wikipedia μαθαίνεις περισσότερα για τη ζωή του από ό,τι είπε η ταινία σε 2 ώρες.
Μπορεί να είναι το ωριμότερο έργο του Miyazaki αλλά ταινίες όπως το Millennium Actress του Kon Satoshi ούτε καν τις πλησιάζει και σίγουρα δεν άξιζε Όσκαρ.
Δεν την έχω δει ακόμα την ταινία, γιατί περιμένω να τη δω από το Bluray που θα αγοράσω, αλλά:
1) Ο μονοφωνικός ήχος είναι καλλιτεχνική επιλογή. Δηλαδή και στο σινεμά έτσι ήταν, όχι μόνο στο Bluray. Δεν ήταν σκοπός του Miyazaki να δούμε το επόμενο Pearl harbor του Michael Bay (ηχητικά μιλάω).
Τα ηχητικά εφφέ που κάνουν με το στόμα και μένα με ξένισαν λίγο που είδα σε ένα απόσπασμα (στη σκηνή του σεισμού).
2) Δε νομίζω ότι η ταινία πλασάρεται, ή ήθελε να παίξει το ρόλο βιογραφικής ταινίας του τύπου αυτού.
Μια φανταστική ιστορία είναι που βασίζεται σε ιστορικά πρόσωπα..
Οπότε νομίζω είναι κάπως άδικο να την κριτικάρουμε με το κατά πόσο πιστή, ή λεπτομεριακή είναι για τη ζωή αυτού..
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, εσείς που την είδατε πιστεύετε πως το Frozen δίκαια πήρε το Όσκαρ έναντι αυτού;
Αν τα βάλουμε δίπλα δίπλα δηλ. σαν δυο καλλιτεχνικές δημιουργίες;
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από filmmusic: 20 Ιούνιος 2014 - 22:25