Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* - - - - 7 votes

Nέκρος ένας 18χρονος για ένα εισιτήριο


  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#31 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 17 August 2013 - 12:04

Βρήσκω ανούσιο το παραπανω αρθρο... Καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποιο υπάρχει (είναι το πρώτο πράγμα που λέει) αλλα απο 'κει και περα είναι ενα κολάζ περιστατικών που δείχνει πώς υπάρχουν ακροδεξιές συμπεριφορές απο κάποια ατομα σε μια ομάδα ατόμων. Οκ. Υπάρχουν. Και? Το 11% της χώρας είναι ακροδεξιοί (όχι πως δεν αποτελεί πρόβλημα αυτό αλλα είναι εντελώς αλλο θεμα).

Πάλι μου φένεται πως θα εκμεταλλευτεί το καθε κομμα (ή η κάθε παράταξη) το περιστατικό και πάλι θα ακούμε τις ίδιες βλακείες απο παντου.

τι να κανω.....

βασικα εδωσα σημασια απο τη μεση και κατω....

στην Ελλαδα η πολιτικη μπαινει παντου.....

 

"Για να μην πολυλογώ, τα παιδιά κατέβηκαν από το λεωφορείο και πήγαν στην ευχή του Θεού, χωρίς πρόστιμο. Ο ελεγκτής ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει, αφού αν έκοβε 7 κλήσεις, προς 80 πάνω-κάτω ευρώ η καθεμία, σύνολο 560 ευρώ, βάσει κανονισμού θα καρπωνόταν το 50% του ποσού, ήτοι 280 ευρώ. Έτσι άλλωστε εξηγείται και η μανία του να βεβαιώσει τα πρόστιμα σώνει και καλά.

 
Είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό και παίρνω 1100 (σημειωση δικη μου:πλεον 700-800) ευρώ το μήνα... Είναι ελεγκτής, απόφοιτος δημοτικού που μπήκε με κομματικό βύσμα και παίρνει 2,5 με 3 χιλιάρικα.... Και πήγε να βγάλει λεφτά από τους μαθητές....."


#32 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 17 August 2013 - 12:11

Σίγουρα όσοι λένε "καλά να πάθει" είναι καθίκια που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, και σίγουρα ήταν παράνομο εάν τον άγγιξε/έβρισε ο ελεγκτής.

 

Ωστόσο, εάν τουλάχιστον το άρθρο που παρέθεσα ισχύει και δεν είναι ένα ακόμα ράδιο αρβύλα, τα στοιχεία δείχνουν πως μόνος του προκάλεσε τον θάνατό του ο νεαρός. Το οτι ο ελεγκτής τον άγγιξε ή του μίλησε άσχημα δυσκολεύομαι να πιστέψω πως πρόκαλεσε το ατύχημα, αντιθέτως είχε πιθανότητα να το αποτρέψει από τη στιγμή που προσπαθούσε να τον κρατήσει μέσα στο όχημα. Δεν λέω πως είναι σωστή συμπεριφορά, λέω απλώς πως δεν είναι και αρκετό για να τον κατηγορούμε ως δολοφόνο.

 

Πέραν αυτού, επαναλαμβάνω εάν και μόνο εάν το άρθρο ισχύει, χειρότερα από όλους έπραξε ο νεαρός, διότι μπήκε χωρίς εισητήριο, διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ενώ εκείνος ήταν που παρανόμησε, αποπειράθηκε να σταματήσει το όχημα πατώντας το κουμπί κινδύνου χωρίς να υπάρχει σοβαρή αιτία, και έθεσε άλλες ζωές σε κίνδυνο, εντός και εκτός του οχήματος.

 

Σκέψου να έπεφτε πάνω σε κανένα μοτοσυκλετιστή ή ποδηλάτη και να τον τραυμάτιζε άσχημα, ή να έπεφτε σε κανένα αυτοκίνητο και ο οδηγός του να έχανε τον έλεγχο, ή ακόμη και από όλο το σαματά ο οδηγός του λεοφωρείου να έχανε τον έλεγχο.

 

Όποιος και αν ευθύνεται, εάν φυσικά ευθύνεται κάποιος, εγώ λέω πάλι καλά που δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

 

Σίγουρα δεν θα πω καλά να πάθει, και σίγουρα η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει όσο ένα εισητήριο. Όμως δεν μπορούμε να ρίχνουμε την ευθύνη στον ελεγκτή χωρίς να λάβουμε υπ' όψη την ευθύνη του νεαρού.

 

Το οτι ήταν νεαρός δεν είναι δικαιολογία. Ούτε είναι δικαιολογία και η χαμηλή τιμή του εισητηρίου. Ούτε ο πρώτος ήταν που μπήκε χωρίς εισητήριο σε συγκοινωνία, ούτε ο τελευταίος. Και σίγουρα υπάρχουν ελεγκτές που τραμπουκίζουν, αλλά υπάρχουν και επιβάτες που τραμπουκίζουν αδικαιολόγητα στους ελεγκτές. Και, κατά πάσα πιθανότητα είναι τυχαίο, αλλά προσωπικά έχω δει περισσότερους από τους δεύτερους.

 

Και εάν δικαιολογούμε την απόφαση του νεαρού να βγει από κινούμενο όχημα επειδή πανικοβλήθηκε, θα ήταν εξίσου δίκαιο να δικαιολογήσουμε και το τράβηγμα της μπλούζας του από τον ελεγκτή και τυχόν προσβολές που μπορεί να ξεστόμισε λόγω βρασμού ψυχής.

 

Κακά τα ψέμματα, και οι ελεγκτές δεν τραβάνε λίγα με την τρέλα του κάθε σαλεμένου τραμπούκου, βγαίνοντας και πάντα οι κακοί της υπόθεσης στο τέλος. Το έχω δει να γίνεται, όπως είπα παραπάνω, και δεν αρνούμαι σε καμία περίπτωση πως συμβαίνει και το αντίθετο. Δεν μπορούμε όμως να το αγνοήσουμε και αυτό ως γεγονός.

 

Το θέμα είναι να κοιτάμε τέτοιες περιπτώσεις αντικειμενικά, ψύχραιμα και λογικά, αλλιώς καταλήγουμε όχλος με δάδες και τσουγκράνες, καίγοντας στην πυρά αποδιοπομπαίους τράγους που πληρώνουν τη δική μας βλακεία.

 

Τώρα τα μήντια και όσοι ψοφάνε για σαματά βρήκαν νέα δικαιολογία να κάνουν καταλήψεις,  να σπάσουν μαγαζιά και να πλακωθούν με τα ΜΑΤ και με άλλους που δεν φταίνε σε τίποτα. Ήδη έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα αθώων πολιτών, πετώντας πέτρες σε γεμάτο λεοφωρείο, και έπονται ακόμη περισσότερα. Όντως, ο κάθε ένας εκμεταλλεύεται το θάνατο ενός νεαρού για να στηρίξει τις άσχετες με το θέμα θέσεις του και να αποδείξει πως φταίει πάντα κάποιος άλλος. Και φυσικά, όποιος διαφωνεί μαζί του είναι τσιράκι του συστήματος.


sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#33 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 17 August 2013 - 12:17

Εύγε στον δασκαλάκο που ήταν λεβεντιά (με μεταπτυχιακό παρακαλώ!!!), έδωσε μάθημα ζωής στα παιδιά που δεν έκοψαν εισιτήρια για τη ζωή στην Ελλάδα. Ίσως γίνουν ιδιοκτήτες ταβερνών σε νησιά στο μέλλον και σβερκώσουν κανέναν αληταρά ελεγκτή του ΣΔΟΕ αν τολμήσει να κάνει ελέγχο.



#34 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 17 August 2013 - 12:46

Εύγε στον δασκαλάκο που ήταν λεβεντιά (με μεταπτυχιακό παρακαλώ!!!), έδωσε μάθημα ζωής στα παιδιά που δεν έκοψαν εισιτήρια για τη ζωή στην Ελλάδα. Ίσως γίνουν ιδιοκτήτες ταβερνών σε νησιά στο μέλλον και σβερκώσουν κανέναν αληταρά ελεγκτή του ΣΔΟΕ αν τολμήσει να κάνει ελέγχο.

 

μπα, οι ταβερνες στα νησια ειναι συνηθως οικογενειακες επιχειρησεις.

τα παιδια μαλλον σα σερβιτοροι θα πανε εκει στο μελλον, με μαυρη εργασια.

 

για αυτο και στην Ελλαδα οι "προισταμενοι επιχειρησεων" ειναι τοσοι πολλοι. ειτε ελεγκτης στα λεωφορια, ειτε ιδιοκτητης σε ταβερνα, τα ιδια σκ....ειτε τους κλεινεις στο λεωφορειο, ειτε τους βαζεις να δουλεουν απληρωτες υπερωριες.



#35 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 17 August 2013 - 12:51

Σαν να λεμε Λωζανη και Κοζανη το ιδιο πραγμα. :)



#36 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 17 August 2013 - 14:51

Εγώ από το link του Petran κρατάω το παρακάτω.
 

Η παρακάτω ανάρτηση είναι από το ιστολόγιο των εργαζομένων στον ΟΣΥ και στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (ΣΤΑΣΥ).
 
Καλούν τους συναδέλφους τους ανοιχτά σε χρυσαυγίτικη φιέστα.
 
osy+stasy+2.jpg
 
Λίγο πιο ξεκάθαρη, ως προς την πολιτική της τοποθέτηση, με τσιτάτα του Ρούντολφ Ες, το ιστολόγιο «ΕΘΕΛ-Συνάδελφος».
 
%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%BB+%CF%83%CF%85%CE

 

Αυτό είναι το πραγματικό ζουμί. Όλα τα άλλα είναι παράγωγα, κι αν δεν τα δείτε μέσα σ' αυτό το context είστε καταδικασμένοι να χάσετε το δάσος κοιτώντας μεμονωμένα δέντρα. Από τη στιγμή που σημαντική μερίδα εργαζόμενων στα ΜΜΜ είναι ιδεολογικά φορτισμένοι (και δη με τέτοια ωραία ιδεολογία), καλύτερα να παίρνουμε τα πόδια μας από δω και πέρα παρά ΜΜΜ.

 

Ναι, θα μου πείτε, "άμα πληρώνεις πάντα εισητήριο δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς — ειδικά άμα είσαι και έλληνας". Ναι, πάντα πληρώνω εισητήριο (διότι μου περισεύουν λεφτά), και ναι, είμαι έλληνας. Μπορούμε τώρα να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε με βάση τα ωραία μας προνόμια; Ευχαριστώ.

 

Το θύμα ήταν έλληνας αλλά αυτό δεν τον έσωσε από τον τραμπουκισμό του ελεγκτή. Επιπλέον, κάποιοι επιβάτες προσφέρθηκαν να του πληρώσουν το εισητήριο για να τον αφήσει ήσυχο ο ελεγκτής, αλλά ούτε αυτό μπόρεσε να τον σώσει. Διότι το ζήτημα πλέον δεν ήταν να κοπεί ένα ακόμα εισητήριο. It was a matter of principle. Ο "αλήτης" που δεν έκοψε εισητήριο έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ενωπίον όλων.

 

Διότι αυτό είναι άλλο ένα πράγμα από το οποίο οι φίλοι της Χρυσής Αυγής έχουν υποσχεθεί να μας απαλλάξουν, τρομάρα τους: τους "αλήτες που δεν πληρώνουν". Χωρίς να κοιτάνε κοινωνικό/οικονομικό background, δίχως να τους πτοεί το φιλότιμο άλλων ανθρώπων που προθυμοποιούνται να πληρώσουν γι' αυτούς, χωρίς να σηκώνουν μύγα στο "κάθαρση, πάση θυσία, εδώ και τώρα" σπαθί τους.

 

Όταν έλεγα ότι "πουλάνε κίβδηλο ανθρωπισμό σε πολύ υψηλή τιμή" τότε που δώριζαν τρόφιμα μόνο σε έλληνες, κάποιοι μου λέγανε "Ποιο είναι το πρόβλημά σου; Βοηθάνε έλληνες που πεινάνε.". Ας τους καμαρώσουν τώρα, και το πόσο πολύ βοηθάνε έλληνες που πεινάνε.

 

Εύγε στον δασκαλάκο που ήταν λεβεντιά (με μεταπτυχιακό παρακαλώ!!!), έδωσε μάθημα ζωής στα παιδιά που δεν έκοψαν εισιτήρια για τη ζωή στην Ελλάδα. Ίσως γίνουν ιδιοκτήτες ταβερνών σε νησιά στο μέλλον και σβερκώσουν κανέναν αληταρά ελεγκτή του ΣΔΟΕ αν τολμήσει να κάνει ελέγχο.

 

Ναι, επειδή ελεγκτές του ΣΔΟΕ και ελεγκτές εισητηρίων είναι ένα και το αυτό. Και στοχεύουν τα ίδια άτομα. Και δρουν με τον ίδιο τρόπο. Και κυρίως, κλείνουν εξίσου σημαντικές τρύπες στην ελληνική οικονομία!


2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#37 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 17 August 2013 - 15:02

Ναι, επειδή υπονόησα όλα αυτά που είπες ΠΡΟΦΑΝΩΣ και όχι τη νοοτροπία που τα συνδέει. Για άλλη μια φορά (τέταρτη είναι, τις μετράω), καταλάβες πλήρως όσα έγραψα και δεν έβγαλες επιχειρήματα από το κεφάλι σου (ή από όπου τα βγάζεις, δεν έχω ιδέα πλέον).

 

Επίσης, lol για Χρυσή Αυγή.



#38 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 17 August 2013 - 15:16

Αν δεν τα υπονόησες όλα αυτά που είπα, τότε το σχόλιό σου πάνω στα λεγόμενα του καθηγητή ήταν ατυχέστατο. Για την ακρίβεια, δείχνει ότι εσύ δεν κατάλαβες τι εννοούσε ο καθηγητής, όταν έβγαλες το φαιδρό συμπέρασμα ότι διδάσκει ανυπακοή στο ΣΔΟΕ.

 

Όσο για το link που παρέθεσες, περίμενες κάτι διαφορετικό; Φυσικά και πρέπει να δείξουν αυτό το πρόσωπο τώρα που η οργή του κόσμου βράζει, και να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις. Θα έπεφτες από τα σύννεφα αν μάθαινες ότι είναι διπρόσωποι;


2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#39 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 17 August 2013 - 15:21

Το ζήτημα είναι να μην την πληρώσουν όλοι για κάποιους.

 

Δυστυχώς η κλασσική νοοτροπία του Ελληναρά είναι πως αν κάποιοι φταίνε, όλοι πρέπει να την πληρώσουν.

 

Δύο αλλοδαποί σκότωσαν κάποιον για τη φωτογραφική του μηχανή; ΟΛΟΙ οι αλλοδαποί είναι εγκληματίες!

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ένα παιδί; ΟΛΟΙ οι αστυνομικοί είναι δολοφόνοι!

Κάποιοι ελεγκτές κάνουν κατάχρηση της θεσης τους και στηρίζουν Χρυσή Αυγή; ΟΛΟΙ οι ελεγκτές είναι φασίστες!

 

Και φυσικά τα επακόλουθα της νοοτροπίας αυτής είναι κλειστοί δρόμοι, σπασμένα μαγαζιά (και πλιάτσικο), τραυματισμοί και συλλήψεις.


Edited by Kain, 17 August 2013 - 15:23.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#40 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 17 August 2013 - 15:25

Κάποιοι ελεγκτές κάνουν κατάχρηση της θεσης τους; ΟΛΟΙ οι ελεγκτές είναι φασίστες!

 

Μακριά από μένα τέτοιοι αφορισμοί. Απλά εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει (πιθανόν αύξουσα) απήχηση ανάμεσά τους.

 

Είναι σαν να λέμε "όλοι οι αστυνομικοί είναι φασίστες". Πολλοί απ' αυτούς είναι, αλλά άμα πεις "όλοι" γίνεσαι άδικος (duh).


2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#41 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 17 August 2013 - 15:31

Θα προσπαθήσω να το γράψω όσο πιο απλά μπορώ για να μην μπορέσεις να το παρερμηνεύσεις, αλλά είσαι ελεύθερος να προσπαθήσεις. ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΩ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΠΛΑΝΟΙ ΜΟΥ. Κάτι που συνέβη και στην ιστορία του δασκάλου με μεταπτυχιακό και σε ελεγκτές του ΣΔΟΕ πρόσφατα. Ούτε την οικονομική σημασία των καταστάσεων εξίσωσα, ούτε ότι στοχεύουν στα ίδια άτομα είπα, ούτε ότι δρουν με τον ίδιο τρόπο είπα, ούτε ότι διδάσκει ανυπακοή στο ΣΔΟΕ είπα (εκτός αν πιστεύεις ότι έχω στοιχεία πως τα συγκεκριμένα παιδιά θα γίνουν ιδιοκτήτες ταβέρνας σε νησί στο μέλλον, στην οποία περίπτωση καλά έκανες και το εξέλαβες κυριολεκτικά - λογική).

 

Τι σύννεφα και ουρανοί... Δεν υπάρχει καμία αντίφαση μεταξύ της ανακοίνωσης της Χρυσής Αυγής και τις συνηθισμένης λαϊκίστικης ρητορικής της. Οι κατηγορίες που χωρίζει τους ανθρώπους δεν είναι πληρώνω-δεν πληρώνω αλλά ξένοι και Έλληνες.

 

Δε με ενδιαφέρει για συνεχίσω το θέμα για Χρυσή Αυγή ή το θέμα γενικότερα. Την επόμενη φορά που δεν θα καταλάβεις κάτι να ρωτήσεις πριν απαντήσεις σε αχυράνθρωπους.


Edited by Warchief, 17 August 2013 - 15:35.


#42 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 17 August 2013 - 15:56

Απλά εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει (πιθανόν αύξουσα) απήχηση ανάμεσά τους.

 

Λίγο ανούσιο γεγονός, ωστόσο. Σε ολόκληρη την Ελλάδα η Χρυσή Αυγή έχει, δυστυχώς, αύξουσα απήχηση. Που σημαίνει πως μπορείς να πεις το ίδιο για οποιαδήποτε σχεδόν ομάδα ανθρώπων και την ίδια ακριβώς αξία θα έχει, ελάχιστη δηλαδή αφού δεν λέει τίποτα για τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, καθώς είναι γεγονός που ισχύει για όλες σχεδόν τις ομάδες ανθρώπων στην Ελλάδα.

 

Και τώρα μιλάω σαν Kraang. Τέλεια. :wth2:


Edited by Kain, 17 August 2013 - 15:58.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#43 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 17 August 2013 - 17:04

 Κάτι που συνέβη και στην ιστορία του δασκάλου με μεταπτυχιακό και σε ελεγκτές του ΣΔΟΕ πρόσφατα.

 

 

μονο που εδω ο εκπαιδευτικος δεν πηγε καθολου να παραβει το νομο. απλα εφιστησε την προσοχη στο οτι ο ελεγκτης επραττε παρανομα. Νομιζεις πως οι προισταμενοι λενε στους ελεγκτες "παιδια, εφαρμοστε το νομο κατα γραμμα"; ισα ισα τους λενε "παιδια, κανετε οτι ειναι δυνατον να παρετε χρηματα. παρτε στοιχεια, κινητα, ταυτοτητες, κλειστε τους στο λεωφορειο, φοβεριστε τους, κλπ¨"

 

θα μου πεις, αντιδρουν και οι επιβατες ακραια, ωραια. δουλεια σου ομως δεν ειναι να το παιζεις μαγκας με την εξουσια που αποκτας μεσα στο λεωφορειο.

 

και εδω που μενω προσφατα, ενας σκυλοβριζε και τσαμπουκαλευε ενα νεο παιδι του λιμενικου, επειδη του εκλεισε με το αμαξι το δρομο ψαχνωντας για παρκινγκ.  Ο αλλος απλα τον ακουγε κρατοντας την ταραχη του και του ειπε απλα πως θα του κανει μυνηση. Στο λιμενικο τα παιρνουν σοβαροτερα απο την αστυνομια.

 

γιατι νομιζεις προτιμουν αμορφωτους και βολεμενα κομματοσκυλα.....μην πω πως και οι προισταμενοι εκει αποφοιτοι δημοτικου ειναι....



#44 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 17 August 2013 - 17:19

Θα προσπαθήσω να το γράψω όσο πιο απλά μπορώ για να μην μπορέσεις να το παρερμηνεύσεις, αλλά είσαι ελεύθερος να προσπαθήσεις. ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΩ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΠΛΑΝΟΙ ΜΟΥ. Κάτι που συνέβη και στην ιστορία του δασκάλου με μεταπτυχιακό και σε ελεγκτές του ΣΔΟΕ πρόσφατα. Ούτε την οικονομική σημασία των καταστάσεων εξίσωσα, ούτε ότι στοχεύουν στα ίδια άτομα είπα, ούτε ότι δρουν με τον ίδιο τρόπο είπα, ούτε ότι διδάσκει ανυπακοή στο ΣΔΟΕ είπα (εκτός αν πιστεύεις ότι έχω στοιχεία πως τα συγκεκριμένα παιδιά θα γίνουν ιδιοκτήτες ταβέρνας σε νησί στο μέλλον, στην οποία περίπτωση καλά έκανες και το εξέλαβες κυριολεκτικά - λογική).

 

Τι σύννεφα και ουρανοί... Δεν υπάρχει καμία αντίφαση μεταξύ της ανακοίνωσης της Χρυσής Αυγής και τις συνηθισμένης λαϊκίστικης ρητορικής της. Οι κατηγορίες που χωρίζει τους ανθρώπους δεν είναι πληρώνω-δεν πληρώνω αλλά ξένοι και Έλληνες.

 

Δε με ενδιαφέρει για συνεχίσω το θέμα για Χρυσή Αυγή ή το θέμα γενικότερα. Την επόμενη φορά που δεν θα καταλάβεις κάτι να ρωτήσεις πριν απαντήσεις σε αχυράνθρωπους.

 

Ναι, ρε Warchief, φυσικά κι έκανε κάτι παράνομο. Δεν βλέπω και πολλούς εδώ μέσα που να το αμφισβητούν.

 

Αναγνωρίζεις όμως ή δεν αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν επίπεδα παρανομίας και επικινδυνότητας; Το να μην πληρώσεις ένα εισητήριο ΜΜΜ είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο παρανομίας με το να κλωτσήσεις έναν κάδο ξέρω 'γώ, ή να περάσεις φανάρι πεζών με κόκκινο ενώ δεν έρχεται κανένα όχημα. Αλοίμονο αν πρέπει να σε μπαγλαρώσουν και να σε πάνε σηκωτό στο τμήμα για κάτι τέτοιο. Επίσης, αναγνωρίζεις ή δεν αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν κοινωνικές ομάδες στις οποίες μπορούμε, και οφείλουμε, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και όχι πίθηκοι — λέω εγώ τώρα, να δείξουμε μια κάποια ανοχή, τουλάχιστον σε τέτοιες πράξεις χαμηλής παρανομίας;

 

Πριν μερικές μέρες (πριν το περιστατικό με το παιδί που σκοτώθηκε) ήμουν σ' ένα λεωφορείο, και μπήκε μέσα ένας τύπος με παραμόρφωση άνω και κάτω άκρων (συγγνώμη που δεν θυμάμαι τον δόκιμο ιατρικό όρο, πάντως είναι αυτή η πάθηση όπου όλες σου οι αρθρώσεις είναι στραβές ή/και κυρτωμένες, και δεν μπορείς να περπατήσεις ίσια ούτε να κρατήσεις αντικείμενα με ευκολία). Κατέβηκε πριν από μένα, οπότε μπόρεσα να τον παρακολουθήσω καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής του. Δεν έκοψε ποτέ εισητήριο, και πολύ αμφιβάλλω ότι είχε κάρτα απεριόριστων διαδρομών. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής λοιπόν σκεφτόμουν πόσο εύκολη λεία θα μπορούσε να γίνει αυτός ο άνθρωπος για έναν ελεγκτή, αν ήθελε να εξαντλήσει όλη του την αυστηρότητα (διότι "Δεν έχει σημασία που η ζωή του έχει τα προβλήματα που έχει! Πάνω απ' όλα έχει σημασία ότι δεν έκοψε εισητήριο, άρα παρανόμησε!! ~άσε που θα πάρω και μερίδιο από το πρόστιμο, χα"). Και τι φριχτή ειρωνία, μόλις μερικές μέρες αργότερα... this.

 

Ομολογουμένως, το παιδί που σκοτώθηκε μπορεί να μην ζούσε μια εξίσου δύσκολη ζωή, αλλά και πάλι δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι ο εν λόγω ελεγκτής τον είδε σαν εύκολη λεία για να κόψει πρόστιμο (και να πάρει και το μερίδιό του, βεβαίως-βεβαίως). Θες, φίλε ελεγκτή, να βγάλεις παραδάκι; Τσάκωσε τον παπάρα που μπαίνει στο λεωφορείο με 3 σακούλες ψώνια από τα Public κι επίσης δεν χτύπησε εισητήριο (καθόλου τυχαίο παράδειγμα, συνέβη στην ίδια διαδρομή που περιέγραψα παραπάνω), όχι κάποιον που πεινάει. Κι αν δεν σου αρέσει να κάνεις τα στραβά μάτια, τουλάχιστον όταν οι μισοί επιβάτες προθυμοποιούνται να του πληρώσουν το εισητήριο γιατί δείχνουν κατανόηση στο τι τραβάει αυτός ο άνθρωπος, νιώσε λίγο την πέτσα σου, δείξε κι εσύ κατανόηση, και δέξου το εισητήριο που του πληρώνει κάποιος άλλος.

 

Όσο για το προηγούμενο post σου και τους αχυρανθρώπους... αν σε ενοχλεί ή δεν σε εκφράζει (ή και τα δύο) η μοναδική λογική ερμηνεία ενός post που έγραψες, ίσως έπρεπε να σκεφτείς δύο φορές τι γράφεις (κι αν όντως σε εκφράζει) πριν πατήσεις Post, παρά να τα βάζεις με τους ανθρώπους που τολμούν(!) να βγάζουν το μοναδικό λογικό συμπέρασμα που βγαίνει από τα λόγια σου, χωρίς να μυρίζονται τα νύχια τους ότι μπορείς να εννοούσες κάτι τελείως διαφορετικό. Όταν μιλάς για δασκάλους που δίνουν "μαθήματα ζωής" σε παιδιά που αργότερα θα δέρνουν ελεγκτές του ΣΔΟΕ, τί θέλεις ο άλλος να σκεφτεί πέραν του ότι τα εξισώνεις και τα ισοπεδώνεις όλα;


2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#45 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 17 August 2013 - 17:45

Ξέχασα να απαντήσω σ' αυτό:

 

Οι κατηγορίες που χωρίζει τους ανθρώπους δεν είναι πληρώνω-δεν πληρώνω αλλά ξένοι και Έλληνες.

 

Sorry, but that's short-sighted. Στους ξένους μπορεί να έχουν εστιάσει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους — για την ώρα, τώρα που είναι φλέγον ζήτημα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν κάνουν κι άλλα stunts "παλικαριάς" για να δείξουν στη μερίδα ανθρώπων που τους συμπαθεί ότι "Δείτε, παιδιά, ξεβρωμίζουμε τον τόπο κι απ' όλους όσους αποτελούν οικονομική πληγή για την Ελλάδα, θα μας ψηφίσετε, ε; Ε; Ε; (:". Να θυμίσω για παράδειγμα τα "ανδραγαθήματά" τους κατά όσων δεν είχαν ταμειακή μηχανή στις λαϊκές αγορές πριν κανά χρόνο. Και plz, μη βγάλεις το συμπέρασμα ότι δεν με πειράζει που κάποιοι πωλητές δεν έχουν ταμειακή μηχανή. Το αναφέρω απλά για να σου υπενθυμίσω και μια άλλη πτυχή της δράσης τους.


2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||