Makai Ouji: Devils and Realist
(魔界王子 devils and realist)
Type: TV series
Episodes: 12
Aired: Jul 8, 2013
Producers: Dogakobo
Director: Chiaki Kon (Higurashi No Naku Koro Ni, Junjou Romantica)
Έτοιμοι για ένα anime μίξη των Pandora Hearts/Kuroshitsuji/Karneval(maybe)? Eγώ πάντως είμαι.

Υπόθεση: Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τον William, γόνο αριστοκρατικής οικογενείας με σπάνια ευφυία. Μια μέρα, ο θείος του όμως χρεοκοπεί, χάνοντας όλα του τα υπάρχοντα. Ο William, φοβούμενος πως η φήμη της οικογένειάς του θα αμαυρωθεί, επιστρέφει κακήν κακώς σπίτι απ' το σχολείο που φοιτεί, και μαζί με τον πιστό του μπάτλερ Kevin ψάχνει μανιωδώς για οτιδήποτε μπορεί να τους φέρει χρήματα. Η έρευνα τους οδηγεί σ' ένα παλιό δωμάτιο στο υπόγειο του σπιτιού μέσα στο οποίο υπάρχει μια μαγική σφραγίδα, μέσω της οποίας ο William κατά λάθος καλεί ένα δαίμονα. Ο δαίμονας αυτός συστήνεται ως Dantalion και ισχυρίζεται πως ο William είναι ο μόνος κριτής που μπορεί να επιλέξει τον Κυρίαρχο του κόσμου των δαιμόνων. Έλα όμως που ο William είναι ένας σκληροπυρηνικός ρεαλιστής: Αρνείται πεισματικά την ύπαρξη οποιουδήποτε πράγματος δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη, επομένως και την ύπαρξη των δαιμόνων.
Χωρίς να έχω διαβάσει το manga, το πρώτο επεισόδιο είχε κάτι που με τράβηξε απ' την πρώτη στιγμή. Θες το setting για το οποίο είμαι τελείως sucker (demons and butlers and European aristocracy), θες τα shounen ai innuendos (δε θα πω ψέμματα, υπήρχαν) θες τα comedy hints που με έκαναν και γέλασα αβίαστα, έχω ελπίδες γι' αυτό το anime. Βέβαια ο μικρός αριθμός επεισοδίων με τρομάζει, γιατί δείχνει πως μπορεί να έχει αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή, αλλά αμφιβάλλω αν θα μπορέσει να ολοκληρώσει κάτι σημαντικό σε τόσα λίγα επεισόδια. Όπως και να έχει πάντως, πιστεύω πως αξίζει μια ευκαιρία.

Cast:
Dantalion: Terashima Takuma (Ittoki Otoya from UtaPri)
William Twining: Eguchi Takuya (Hokaze Kon from Ixion Saga DT)
Kevin Cecil: Fukuyama Jun (Lelouch from Code Geass)
Sitori: Matsuoka Yoshitsugu (Kirigaya Kazuto from Sword Art Online)
Camio: Kakihara Tetsuya (Natsu from Fairy Tail)