Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 1 votes

Kishimoto's "Mario"


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Mr. Brightside

Mr. Brightside

    Le secret du Roi

  • Members
  • 425 posts

Posted 07 May 2013 - 23:19

So yea basically who read it? I'm reading it now :P

P.26 panel 3, 'Naruto"-"Kakashi" (ramen) restaurant looooooooooooooooooooooool

Και σε αυτη τη σελίδα ο Μάριο σα χαρακτήρας είναι ιδιος ο Ναρούτο...

Περισσοτερα μόλις τελειωσω...

Edited by Mr. Brightside, 07 May 2013 - 23:19.


#2 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 08 May 2013 - 09:33

Ήταν απλά κακό με μπόλικα κλισέ που απορώ πώς κατάφερε και τα χώρεσε σε ένα μόνο κεφάλαιο. Αδιάφοροι χαρακτήρες, με έναν πρωταγωνιστή που ξεστόμιζε πράγματα που υποτίθεται ότι τον έκαναν κουλ αλλά ήταν απλά γελοία, η κοπέλα πιο υποφερτή αλλά χωρίς να είναι κι αυτή κάτι το ιδιαίτερο. Ασχολίαστο ότι δέθηκε μαζί του χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ο ρυθμός του ήταν κουραστικός και από ατμόσφαιρα δεν έλεγε και πολλά, ανάμεικτα συναισθήματα για το σχέδιο που από τη μία δεν ξέρω αν ταίριαζε και πολύ στο θέμα, από την άλλη δεν με πείραξε. Υποτίθεται όμως ότι είναι μανγκακα με πείρα και δεν περίμενα να δω κάτι τέτοιο, υπάρχουν και πρωτοεμφανιζόμενοι που το κατείχαν καλύτερα. Διάβασα ότι ήταν παλιά του δουλειά. Απλά το ξαναζωγράφισε; Δεν μπήκε στον κόπο να δει τα λάθη του και να τα διορθώσει; Κρίμα που το εκθειάζουν μόνο και μόνο επειδή είναι από τον μανγκακα του Ναρούτο.

@Mr. Brightside βάλε και μια εικόνα και έστω την αγγλική περιγραφή στο πρώτο ποστ.

ySss0UF.jpg


#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 May 2013 - 11:50

Εγω παλι ειμαι θυμωμενη για τελείως αλλους λογους. Δηλαδη οk δεν περιμενα και καποιο σεναριακο αριστουργημα απο την πένα του Kishimoto και ξερω οτι η σχεση του με τους γυναικειους χαρακτηρες ειναι στην καλυτερη των περιπτωσεων κακη αλλα αυτο που ειδα με θυμωσε παρα πολυ

O βιασμος σαν μεθοδος αποδοσης backstory ειναι ενα trope χιλιοειπωμενο, τετριμμενο και πραγματικα εξαιρετικα σιχαμενο most of the times γιατι εξυπηρετει ως προωθηση φαντασιωσεων αλλα εδω γινεται διπλα σιχαμενο για τον σοβαροφανη τροπο με τον οποιο χρησιμοποιειται. Τι εννοω. Η Saori θα μπορουσε να ειχε χιλια και δυο τραγικα παρελθοντα τα οποια θα μπορουσαν να εχουν συμβαλλει όχι μονο στην διαμορφωση του χαρακτηρα της και της ελλειψης εμπιστοσυνης της , τις διαταραχες προσωπικοτητας αλλα και της σχεσης της με τον υποκοσμο. ΟΧΙ ομως βιάζεται γιατι ειναι γυναικα και γυναικα και τραυματικό παρελθόν = βιασμος. Επισης το να πεσεις θυμα βιασμου = μισανδρια και αυτισμος και 1337 skillz στα οπλα δεν το μάθατε? Δεν μαθαινουμε τιποτα αλλο για τον χαρακτηρα της συμπρωταγωνιστριας δεν της δινεται κανενα αλλο χαρακτηριστικο περα απο την ταμπελα του θυματος βιασμόυ. Ναι οκ αυτο ειναι σιχαμενο. Εχω δει περιπτωσεις που εξεταζεται το θεμα του βιασμου ως κοινωνικο φαινομενο (πχ σε εμπόλεμες ζωνες/comfort women by force) περιπτωσεις που υπηρχε τραυματικο παρελθόν τετοιου ειδους αλλα μαζι με χιλιες και δυο πτυχες ενος χαρακτηρα και μια ωριμοτητα που προφανώς λειπει από εδώ. Δεν ειχε χρειαστει καν να φτασουμε στο exposition για να καταλαβω που το πηγαινει και ποιο ηταν το (μοναδικο) κινητρο της Saori.

Και ο μονος τροπος τον οποιο θεωρει δυνατό ο mangaka να κανει empower ενα θυμα βιασμου ειναι να του δωσει ενα οπλο το οποιο το ανεμιζει σε καθε ευκαιρια (οι περαστικοι προφανως δεν προσεχουν τετοιες λεπτομερειες) ενω την ιδια στιγμη ειναι τελειως παθητικη και paperthin μαριονεττα. Αλλα οκ παιδες κουβαλαει οπλο, κανει κωλοδαχτυλο και μισει τους αντρες ειναι δυναμική γυναικα χαρακτηρας. Παρολαυτά σε επαγγελματικη αποστολη ο αρχιμαφιοζος σκεφτεται πρώτα με το κατω κεφαλι γιατι ειναι αντρας αυτη ειναι ωραια γυναικα και τι πιο λογικο (δεν) απο το να την εξαναγκασεις (με την βοηθεια πεντε φουσκτωτων) ουσιαστικα να σου κατσει (και εμμεσο victim blamin yay). H empowered λοιπον pro assasin στην ολη κατασταση ειναι τελειως παθητικη, περιμενει τις αποφασεις των αλλων για το σωμα της ουσιαστικα και δεν κανει τιποτα αλλο απο το να κοιταζει τον knight in the shiny armor περιμενωντας καποιου ειδους σωτηρια και ο πρωταγωνιστης τη γειωνει πανηγυρικα. Τονιζεται αλλωστε και μεσα απο τα ματια του πρωταγωνιστη το ποσο ομορφη ειναι και το ποσο του θυμιζει τη μανα του γι αυτο και την εκπορνευει oυσιαστικα με μεγαλη ευκολια οταν του προσφερουν λεφτα για να κανει τα στραβα ματια. Αλλά παρολαυτα η σχεση εμπιστοσυνης μεταξυ τους η οποια εμφανιστηκε από το πουθενα (επειδή του θυμιζει τη μανα του και μιλανε και οι δυο για ζωδια) παραμενει ακομη και οταν της στηνουν παγιδα στην οποια πεφτει σαν ηλιθια μεσα αν και ειναι στο επαγγελμα κατι χρονια και distrustful as fuck γιατι της εδωσε σκουλαρικια. Και μετα self sacrifice ουσιαστικα απο το πουθενα.

Θα σεβομουν περισσοτερο αν απο εδω και στο εξης ο mangaka υποκριθεί οτι το 51% του πληθυσμου δεν υπαρχει και σταματησει να βαζει γυναικειους χαρακτηρες στα manga του. Το ιδανικο θα ηταν να μαθει να τους γραφει σωστα αλλα δεν το βλεπω να γινεται so I ll settle. Λυπαμαι πραγματικα τα δεντρα που θυσιαστηκαν γι αυτο το εκτρωμα.

#4 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 08 May 2013 - 11:56

Εγώ πάλι το διάβασα άνετα αν και, ναι, πολλά τα προβλήματα όπως αναφέρθηκαν. Συμπάθησα μάλλον περισσότερο το καθίκι που πήγε να τους κάνει ό,τι έκανε στο τέλος παρά τον Μάριο. Αυτή η ατάκα του για τις γυναίκες (και πως προτιμάει το χρήμα) ενώ αμέσως μετά τον βλέπουμε να χάνει τον ύπνο του για την κοπέλα και να του θυμίζει τη μάνα του και ξαφνικά να κάνει στροφή 180 μοιρών με πείραξε. Εκεί που στην αρχή ήλπιζα να δω κάτι πο ενήλικο πραγματικά από τον Kishi, μας δείχνει μια χαζή ιστορία αγάπης που θα μπορούσε να είχε τελειώσει διαφοορετικά.

Wow, όσο έγραφα εγώ έγραψε και η Iri. OK...θα συμφωνήσω για την τεράστια αδυναμία του να γράφει γυναίκες, αλλά νομίζω σε πείραξε περισσότερο απ'όσο θα περίμενε κανείς...!

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 08 May 2013 - 12:13

Εγω παλι πιστευω οτι δεν πειραξε οσο θα επρεπε. Ακριβως γιατι μεταμφιεζεται ως χαζη ιστορια "αγαπης" (ξερασα λιγο μεσα στο στομα μου) ενω ουσιαστικα προωθει ενα ευρυτερο προβλημα.

#6 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 08 May 2013 - 12:27

Χμ...ναι, είναι ένα ευρύτερο πρόβλημα. Αν και θα ήθελα να πω πως είναι μόνο στην Ιαπωνία σε τόσο μεγάλο βαθμό στην pop culture δεν ισχύει...βέβαια τώρα που το σκέφτομαι, και με τη λογική πως ο Κishi απευθύνεται σε νεαρούς και νεαρές, είναι ακόμα πιο επικύνδυνο. Δυστυχώς όταν βλέπω τέτοια πράγματα πλέον δε σχολιάζω γιατί μου φαίνεται "νορμα" και γι αυτό καταλήγω να σχολιάζω μόνο στο αντίθετο...

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#7 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 08 May 2013 - 12:35

Δε μου άρεσε ιδιαίτερα και σίγουρα δε θα το διάβαζα serialised.

Πέρα από τα πολύ σωστά προαναφερθέντα, θέμα υπήρχε ακόμα και στην σκηνοθεσία (από τα αρκετά δυνατά στοιχεία του kishimoto κανονικά) την οποία την βρήκα αρκετά δήθεν. Γενικά δεν με έπεισε τίποτα, ιδιαίτερα το "romance" της υπόθεσης (υπήρχε? Γιατί και να την πυροβολούσε ο mc στο τέλος δεν θα μου φαίνονταν off *story wise*.)

Δικαιολογημένα μεν τα προβλήματα, για μια ιστορία την οποία ο mangaka έγραψε πριν από 15 χρόνια, αδικαιολόγητο όμως το να εκδοθεί σήμερα ως έχειν απλά επειδή είναι του κισιμότου. Επίσης η πρώτη και η τελευταία σκηνή ένιωσα πως μπήκαν απλά έτσι "για να μπουν".

#8 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 08 May 2013 - 12:35

Well, ήταν ένα one shot 50 σελίδων όπου μέσα από αυτές έπρεπε να δείξει μια κουλ ιστορία με κουλ χαρακτήρες. What did you expect? :P
phmava.php

#9 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 08 May 2013 - 12:54

Well, ήταν ένα one shot 50 σελίδων όπου μέσα από αυτές έπρεπε να δείξει μια κουλ ιστορία με κουλ χαρακτήρες. What did you expect? :P

Δεν το εχω διαβασει ακομη οπότε δεν θα σχολιασω το μανγκα, αλλα σε καμια περιπτωση το οτι ειναι μικρο δεν το αθωωνει.
Πολλα ουαν σοτ, και με λιγοτερες σελιδες εχουν βγει πολυ ωραια και μη εκνευριστικα. Αν μια ιστορια ειναι κακη, ειτε 500 σελιδεσ εχει ειτε 50, κακη θα ναι. Το ιδιο ισχυει και με το αν ειναι καλη.

Οσον αφορα το 'κουλ' στοιχειο:κουλ χαρακτηρας/πλοκη δεν σημαινει απαρετητα κακος ή ρηχός χαρακηρας/πλοκη.

#10 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 08 May 2013 - 13:06

Ενταξει το διαβσα λιγο...για αυτο ο Kishi δεν εβγαλε Naruto για μια βδομαδα? :P :lol:

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#11 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 08 May 2013 - 13:24

Δεν το εχω διαβασει ακομη οπότε δεν θα σχολιασω το μανγκα, αλλα σε καμια περιπτωση το οτι ειναι μικρο δεν το αθωωνει.
Πολλα ουαν σοτ, και με λιγοτερες σελιδες εχουν βγει πολυ ωραια και μη εκνευριστικα. Αν μια ιστορια ειναι κακη, ειτε 500 σελιδεσ εχει ειτε 50, κακη θα ναι. Το ιδιο ισχυει και με το αν ειναι καλη.

Οσον αφορα το 'κουλ' στοιχειο:κουλ χαρακτηρας/πλοκη δεν σημαινει απαρετητα κακος ή ρηχός χαρακηρας/πλοκη.


Αν και δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει άλλα one shot, φαντάζομαι πως μπορεί να κάνεις μια αξιοπρεπή ιστορία, αλλά μάλλον είναι δύσκολο.

Και συμφωνώ ότι σαφώς cool χαρακτήρες δεν σημαίνει και κακοί χαρακτήρες, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση εννοώ πως ο σκοπός ήταν να ήταν cool, οπότε το αν ήταν πιστευτοί ήρθε σε δεύτερη μοίρα.

Προσωπικά πιστεύω πως θα πήγαινε σε μια τέτοια σειρά να είναι animated και επίσης παίζει μεγάλο ρόλο η σκηνοθεσία, που κακά τα ψέματα δεν ήταν και ότι καλύτερο.

Τέλος πάντων όπως ειπώθηκε και παραπάνω ο λόγος που καθόμαστε και ασχολούμαστε είναι γιατί είναι του Kishimoto αλλιώς πραγματικά ούτε που θα ξέραμε ότι υπάρχει :P
phmava.php

#12 DoB

DoB

    Gintamaniac

  • Members
  • 875 posts

Posted 08 May 2013 - 15:26

Θα σεβομουν περισσοτερο αν απο εδω και στο εξης ο mangaka υποκριθεί οτι το 51% του πληθυσμου δεν υπαρχει και σταματησει να βαζει γυναικειους χαρακτηρες στα manga του.


Nαι, πραγματικά θα ήταν το ιδανικό. Κι έχω και την εντύπωση ότι θα έβγαζε και καταπληκτικά yaoi. Να πάρει, νόμιζα ότι μετά την Kushina είχε αποφασίσει να προσέξει λίγο περισσότερο τους γυναικείους χαρακτήρες, αλλά πού. Είναι βέβαια ιστορία παλιά, αλλά όποιες μικροδιορθώσεις και να έκανε, δεν αρκούσαν. Θα έπρεπε να το αλλάξει όλο τελείως απ' τη ρίζα προκειμένου να βγει κάτι καλό.

Δίδαγμα: Ο Kishimoto δεν κάνει για να γράφει oneshots. Και η Saori να μην υπήρχε, η ιστορία ήταν λες και δεν ανέπνεε. Stick to Naruto buddy. Δεν είμαι σίγουρη αν σου ταιριάζει καν το seinen στυλάκι.

#13 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 08 May 2013 - 15:33

Nαι, πραγματικά θα ήταν το ιδανικό. Κι έχω και την εντύπωση ότι θα έβγαζε και καταπληκτικά yaoi. Να πάρει, νόμιζα ότι μετά την Kushina είχε αποφασίσει να προσέξει λίγο περισσότερο τους γυναικείους χαρακτήρες, αλλά πού. Είναι βέβαια ιστορία παλιά, αλλά όποιες μικροδιορθώσεις και να έκανε, δεν αρκούσαν. Θα έπρεπε να το αλλάξει όλο τελείως απ' τη ρίζα προκειμένου να βγει κάτι καλό.

Δίδαγμα: Ο Kishimoto δεν κάνει για να γράφει oneshots. Και η Saori να μην υπήρχε, η ιστορία ήταν λες και δεν ανέπνεε. Stick to Naruto buddy. Δεν είμαι σίγουρη αν σου ταιριάζει καν το seinen στυλάκι.

Θα σου απαντησω εγω ευθεις αμεσως...ΟΧΙ δεν του ταιριαζει το seinen στυλακι, γιατι πρεπει να συνοδευεται και απο seinen drawing...Και στα seinen το σχεδιο ειναι σχεδον παντα καλυτερο απο αυτο που εβγαλε ο Kishi!Φτιαξε κανα καλο Νaruto και ασε τωρα τα One Shot...

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#14 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 08 May 2013 - 15:45

Beyond all the problems mention above, με μία λέξη το βρήκα από την αρχή ίσαμε το τέλος, με μια λέξη... κουλό.

Έχω δει One-shot με αρχή, μέση και τέλος που σε άφηναν να χάσκεις. One-shots 10 σελίδων! ΟΚ, δεν έχει ο Kishimoto τέτοιου επιπέδου ταλέντο, αλλά και έτσι, βρέθηκα να προσπερνώ τις σελίδες χωρίς καν να διαβάζω τί έλεγαν και μετά να επιστρέφω λέγοντας "άντε, ας κάνουμε κουράγιο". Πόσο τετριμμένη ήταν αυτή η ιστορία. Και ΟΚ, τα κλισέ υπάρχουν, δεν είναι απαραιτήτων κακό, αλλά ΠΟΣΟ μονοδιάστατοι και uncool χαρακτήρες ήταν αυτοί... Δε φτάνει μόνο το character design για να φτιάξεις "κουλ" (Whatever the hell this means) χαρακτήρες, πρέπει να υπάρχει το στήσιμο και το γράψιμο να το υποστηρίξει. Επίπεδο δάπεδο όλοι τους. Και η κουλαμάρα ήταν το στόρι. Είχε κανένα νόημα; Έβγαλε κανένα συναίσθημα; Στο τελευταίο καρέ μόνο είπε τί απέγιναν, αλλά το πώς και γιατί, μπαααα... :yawn2:

Kishimoto, τελείωνε με το Naruto και μη ξαναγράψεις ποτέ και για τίποτα. Δε το έχεις.

Posted Image


#15 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 08 May 2013 - 15:54

Η δύναμη του Naruto για μένα είχε για βάση το storyline "underdog εναντίον όλων". Εδώ που απλά άρχισε ποζεριές χωρίς ουσία βγήκε απαράδεκτο. Καλύτερα να ξανασκεφτεί τι θέλει από την νέα του ιστορία ο Κίσι όταν θα θέλει να κάνει καινούριο manga... γιατί ψευτοbadassίες δεν αρκούν.
Posted Image