Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Περί καπνίσματος

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
947 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Καπνίζετε ή οχι (511 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 ψήφοι [25.33%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 ψήφοι [74.67%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 74.67%

Ψήφισε

#766 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Καταχωρήθηκε 23 Ιανουάριος 2011 - 22:31

μαϊντανος is the path to salvation :hahaha:
Spoiler:

#767 rahxephon

rahxephon

"Hokuto stinken my ass!!!

• Members
  • 106 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιανουάριος 2011 - 22:34

Τι να ναι αραγε αυτά τα τσιγάρα με ρίγανη ??? :hmmm:

Απλα αν ξεχασεις να βαλεις ριγανη στο κρεας και το σκεφτεις αφου το εχεις φαει στριβεις ενα τσιγαριλικι με ριγανι ωστε να σου μενει η γευση:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Posted Image

#768 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 23 Ιανουάριος 2011 - 22:40

Gbak ορίστε μερικές συμβουλές:

1)Αφού τελειώσεις με το γράψιμο μιας πρότασης, διάβασέ την για να δεις αν βγαίνει νόημα.

2)Όταν κάνεις ορθογραφικά λάθη του τύπου "ηρωνία", "Η ανησυχίες" και δεν μπορείς να συντάξεις μια απλή πρόταση, λίγο δύσκολο να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά.

3)Όταν κάποιος βλέπει αυτά τα προβλήματα στο κείμενο σου, και ξαφνικά πετάγονται κάτι φράσεις του τύπου "στατιστικά εσφαλμέ στοιχεία", "αν ξεκινησουμε με λάθος προκύμενες"
και "ως προς τι μαθηματική ανάλυση" κτλπ, τότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να μην γελάσει κάποιος μ' αυτά που γράφεις.

4)Μπορεί μερικά από τα πράγματα που γράφεις να είναι σωστά, όμως λέγοντάς τα με αυτόν τον τρόπο χάνεις το δίκιο σου.

Δεν ξέρω γιατί παρεξηγήθηκες τόσο. Το "οπότε μέχρι να μπορέσεις, απλά μην μιλάς..." αναφερόταν μόνο στο κατά πόσο βλαβερό είναι το παθητικό κάπνισμα. Το να είσαι σκεπτικιστής σε τόσο μεγάλος βαθμό είναι δικαίωμά σου.
Δεν μπορείς όμως από την μία να λες ότι "παρασύρεστε από την προπαγάνδα των υποτιθέμενων ερευνών" και από την άλλη, ενώ σου δίνουμε πηγές να κοιτάξεις, εσύ να απαντάς "οκ θα τις κοιτάξω αργότερα αλλά μέχρι τότε θα συνεχίσω τις παπαρολογίες μου".
Not possible mate.

ΥΓ: Πραγματικά πιστεύεις ότι θα στεναχωρηθεί κανείς αν δεν ξαναγράψεις στο topic; Τι μας απειλείς;

Eνταξει παιδια,δεν χρειαζεται να στεινετε τον Gbak στη γωνια και να του τη λετε με αυτον τον τροπο.Εχω περασει κι εγω τα ιδια,εστω και απο την ακριβως αντιθετη πλευρα,και ξερω πως ειναι.

Δεν λεω φυσικα πως διαφωνω με τις ερευνες,αλλα η αμφισβητηση δεν ειναι κακο πραγμα.
Προφανως ειναι αποδεδειγμενο οτι το καπνισμα,και το παθητικο,βλαπτουν σοβαρα την υγεια.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ολοι οι συγγεκριμμενοι θανατοι οφειλονται αποκλειστικα σ'αυτο.

Ασε που υπαρχουν και μεγαλες εξεραισεις,οπως οι ροκαδες των παλλιων εποχων που κανανε ολες τις καταχρισεις,αλλα πολλοι απο αυτους εχουν επιβιωσει ακομα,και μαλιστα βρισκονται σε σχετικα καλη κατασταση.Θα ελεγα πως ανθρωποι σαν και αυτους απλα εχουν τοση ενεργεια που δεν μπορουν να επηρεαστουν τοσο εντονα απο κακες συνηθειες.

Ουτε ομως αυτο σημαινει πως αυτο ησχυει σε αρκετες περιπτωσεις,φυσικα.
Οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι σιγουρα πιο ευαισθητοι,και επιρεαζονται περισσοτερο.

Περα απο αυτο,η γνωμμη μου ειναι πως δεν εχει και πολλη σημασια να σκαλιζουμε ξανα και ξανα την επιστημη.
Οπως εχω πει και προηγουμενως,πιστευω πως το καπνισμα ειναι περισσοτερο κοινονικο προβλημα,παρα θεμα υγειας.Σημασια εχει οτι σε δυσκολους καιρους οπως σημερα ειναι τελειως ανουσιο οι ανθρωποι να ξοδευουν οτι λευτα τους απομενουν σε ανουσιες ουσιες που δεν τους προσφερουν απολυτως τιποτα,παρα μονο κακο,ειτε μεγαλο,ειτε μικρο,δινοντας τους την ψευδαισθηση του "stress relief".

O κοσμος πρεπει απο μονος του να παρει την κατασταση στα χερια του και να βρει κατι αλλο που να τον βοηθαει να ξεχνιεται,κατι ποιωτικο,παρα να περιμενουν τις επιστημονικες ερευνες να τους ενημερωσουν για το ποσοι πεθαναν και γιατι.

Και μια ερωτηση:Απο οτι εχω ακουσει,ο καπνος της πιπας εχει γλυκια και ωραια μυρωδια.
Πως τοτε βλαπτει τοσο σοβαρα την υγεια αυτων γυρω απο τον καπνιζοντα?

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 23 Ιανουάριος 2011 - 23:19

O6rrvsU.jpg

#769 Zem@c

Zem@c

"D Will Bring Another Storm"

• Members
  • 2.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιανουάριος 2011 - 23:24

ειλικρινα αρχιζω να μετανιωνω που αρχισα την συζητηση περι παθητικου καπνισματος. αν ηξερα οτι θα εφερνε τοσες διαμαχες τοτε..... τοτε ....... θα το ειχα βαλει σε σποιλερ ταγκ :mafia:

9fa001e999892a718bc2b94df13f9e49.gif

"True enough, this compass does not point north....It points to the thing you want most in this world."

#770 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1.451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 00:05

ρε putin τι θύμισες τώρα ...πέρσι είχαμε πει σε ένα παιδί ότι έχουμε χασίσι ενώ ήταν θυμάρι ...και του δώσαμε και νόμιζε ότι ένιωθε από το χασίς :hahaha:

#771 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 00:09

Και μια ερωτηση:Απο οτι εχω ακουσει,ο καπνος της πιπας εχει γλυκια και ωραια μυρωδια.
Πως τοτε βλαπτει τοσο σοβαρα την υγεια αυτων γυρω απο τον καπνιζοντα?

Δεν έχει σχέση το πόσο ωραία μυρίζει κάτι με το τι επίδραση έχει επάνω σου. Γιατί και η βενζίνη μυρίζει όμορφα αλλά δεν κάνει καλό να την μυρίζεις. :P

#772 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 00:19

Gbak ορίστε μερικές συμβουλές:

1)Αφού τελειώσεις με το γράψιμο μιας πρότασης, διάβασέ την για να δεις αν βγαίνει νόημα.

2)Όταν κάνεις ορθογραφικά λάθη του τύπου "ηρωνία", "Η ανησυχίες" και δεν μπορείς να συντάξεις μια απλή πρόταση, λίγο δύσκολο να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά.

3)Όταν κάποιος βλέπει αυτά τα προβλήματα στο κείμενο σου, και ξαφνικά πετάγονται κάτι φράσεις του τύπου "στατιστικά εσφαλμέ στοιχεία", "αν ξεκινησουμε με λάθος προκύμενες"
και "ως προς τι μαθηματική ανάλυση" κτλπ, τότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να μην γελάσει κάποιος μ' αυτά που γράφεις.

4)Μπορεί μερικά από τα πράγματα που γράφεις να είναι σωστά, όμως λέγοντάς τα με αυτόν τον τρόπο χάνεις το δίκιο σου.

Δεν ξέρω γιατί παρεξηγήθηκες τόσο. Το "οπότε μέχρι να μπορέσεις, απλά μην μιλάς..." αναφερόταν μόνο στο κατά πόσο βλαβερό είναι το παθητικό κάπνισμα. Το να είσαι σκεπτικιστής σε τόσο μεγάλος βαθμό είναι δικαίωμά σου.
Δεν μπορείς όμως από την μία να λες ότι "παρασύρεστε από την προπαγάνδα των υποτιθέμενων ερευνών" και από την άλλη, ενώ σου δίνουμε πηγές να κοιτάξεις, εσύ να απαντάς "οκ θα τις κοιτάξω αργότερα αλλά μέχρι τότε θα συνεχίσω τις παπαρολογίες μου".
Not possible mate.

ΥΓ: Πραγματικά πιστεύεις ότι θα στεναχωρηθεί κανείς αν δεν ξαναγράψεις στο topic; Τι μας απειλείς;

Αυτό που κάνεις σε αυτό το ποστ είναι τόσο αποκρουστικό που πραγματικά δεν ξέρω πως να σου απαντήσω. Θα προσπαθήσω παρα' αυτά.

Καταρχάς, να αρχίσω λέγοντας ότι δεν είχα καμία πρόθεση να απειλήσω κανέναν λέγοντας ότι δεν θα ξαναγράψω εδώ, απλός το ανέφερα για λεβέντες σαν του λόγου σου που επιμένουν να το παίζουν ξύπνιοι, έχει πολλούς εδώ.

Το να επιτεθείς αρχικά σε εμένα προσωπικά δεν κάνει τα επιχειρηματά μου λιγότερο ή περισσότερο εσφαλμένα/ ορθά αντίστοιχα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να δείξεις πόσο στενόμυαλος είσαι... Όλα τα παραπάνω πρόβληματα είναι τα μόνα που μπορούν πραγματικά να με θίξουν. Mπράβο λοιπόν τα κατάφερες.

Η αλήθεια είναι ότι μεγάλο πλήθος ανθρώπων δεν ξέρουν τι θα πει να είσαι δυσλεκτικός. Όλα όσα ανέφερες παραπάνω είναι αποτελέσματα της χρήσης και των δύο ημισφαίριων απο το μυαλό μου. Πολύ απλά, το κομμάτι του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τον γραπτό λόγω λειτουργεί ένα δευτερολεπτο αργότερα, γι'αυτό το λόγο επειδή στο κεφάλι μου σκέφτομαι πολύ γρήγορα στο γραπτό λόγο υπάρχουν κάποιες παρενέργιες. Τι σημαίνει αυτο; Όταν γράφω ένα κείμενο σε ρυθμούς πληκτρολόγησεις εμφανίζονται όλα τα ελατώμματα μαζί, λόγω της ταχύτητας, κάτι που δεν συμβαίνει στο γραπτό λόγο με χαρτί και μολύβι.

Και το 1) λάθη στην έκφραση 2) τα λάθη στην ορθογραφία 3) κενά στο τέλος της λέξεις είναι αποτελέσματα της δυσλεξίας μου. Δεν ξερεις λοιπόν τι τραβηξε κανείς που είναι στη θέση μου για να φτάσει ακόμα και σε αυτό το επίπεδο γραφης. Τα γλωσσολογικά μου προβλήματα λοιπόν νομιζα ότι δεν θα είχαν κανένα αντικτυπο στο τι λέω.

Εδώ όμως, με ένα κοινό κάτω του μέσου πνευματικού μέσου όρου, έχει. Γιατί; Γιατί είναι μαγκιά να επιτηθεσαι στο ήθος για να καταργησεις κάτι που πολύ απλά δεν θες να σκέφτείς. Το να με μειώνεις εμένα έτσι προσωπικά υποθέτω ότι σου κέρδισε κάποια ευχαρίστηση, αύξηση του ηθικού, όπως σε πολλούς εδώ που προσπίπτουν σε προσωπικές επιθέσεις σε όλο το διάστημα της παρουσίας μου εδώ. Είναι γνωστό επίσης ότι το φορουμ επιτρέπει έμμεσες αλλά όχι άμεσες επιθέσεις όπως μου έγινε αντιληπτό απο μία αλλη διαφωνία.

Το γνωσιολογικό μου υλικό είναι πιθανό να είναι κατα πολύ μεγαλύτερο απο το δικό σου, όπως παρουσιάζεται και απο αυτά που λες. Η κατανόηση και η κριτική ικανότητα επίσης, παρολαυτα κρίνομαι σαν τους μαθητές σε θρησκευτικό σχολείο το '60 για τα γλωσσιολογικά μου προβλήμα.

Ένα θα σου πω. ΕΥΓΕ.

Ευχαριστώ που μου έκανες αντιληπτό το κλίμα εδώ. Ναι κατάφερες να με κάνεις να νοιώσω άσχημα, ίσως είναι το μόνο που μπορεί μιας και σε άλλα είμαι αναίσθητος. Να έχετε μία καληνύχτα και μία καλή υπολοιπη διαμονή στο φόρουμ αυτό, εγώ αποχωρώ.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gbak: 24 Ιανουάριος 2011 - 00:28

#773 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 00:32

Καταρχήν το κάπνισμα πρέπει να μην απαγορευτεί πλήρως καθώς ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα. Και δεύτερον πιστεύω το σωστό είναι να υπάρχουν χώροι για καπνιστές και μη καπνιστές, όπου οι μεν και οι δε θα έχουν την δυνατότητα της επιλογής να διαλέξουν. Το να προωθείται η ολίκη απαγόρευση του καπνίσματος είναι άκρως φασιστικό. Μπορεί κάποιος να γουστάρει να κάνει κακό στον εαυτό του...Thats his fucking problem !!!!!!!!!!!, δεν μπορείς εσύ να του το στερήσεις...
Και σιγά το δύσκολο δηλαδή να συνυπάρξουν καπνιστές και μη καπνιστές. Χώρος σε μαγαζιά μπορεί να υπάρξει παντού. Δεν αξίζει καν τόση κουβέντα περί αυτού.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#774 Zem@c

Zem@c

"D Will Bring Another Storm"

• Members
  • 2.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 00:56

εγω παλι ειμαι της αποψης οτι απο την στιγμη που απαγορευεις τα αναρκωτικα πρεπει να απαγορευσεις και το καπνισμα. τελος. δικη μου γνωμη . βριστε με. δεν με νοιαζει. :stubborn:

9fa001e999892a718bc2b94df13f9e49.gif

"True enough, this compass does not point north....It points to the thing you want most in this world."

#775 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 01:05

Ασε που υπαρχουν και μεγαλες εξεραισεις,οπως οι ροκαδες των παλλιων εποχων που κανανε ολες τις καταχρισεις,αλλα πολλοι απο αυτους εχουν επιβιωσει ακομα,και μαλιστα βρισκονται σε σχετικα καλη κατασταση.Θα ελεγα πως ανθρωποι σαν και αυτους απλα εχουν τοση ενεργεια που δεν μπορουν να επηρεαστουν τοσο εντονα απο κακες συνηθειες.

Like this one

Spoiler:

@Iri ελα πες την αληθεια.Εχεις κρυμενο το μπιτονακι κατω απο το κρεβατι

@Kenobi σαν δεν ντρεπεσε

@D.Dragon +1

@Zemac Να καταργησουν τοτε και το αλκοολ.Χειροτερο ειναι απο το καπνισμα
Δημοσιευμένη  εικόνα

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#776 Leon

Leon

Manga Oldbie

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 03:12

εγω παλι ειμαι της αποψης οτι απο την στιγμη που απαγορευεις τα αναρκωτικα πρεπει να απαγορευσεις και το καπνισμα. τελος. δικη μου γνωμη . βριστε με. δεν με νοιαζει. :stubborn:

Τώρα εσύ δε ξέρω αν είσαι κατά του καπνίσματος ή υπέρ των ναρκωτικών:hahaha:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#777 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 05:28

Ένα θα σου πω. ΕΥΓΕ.

Πειράζει που πέθανα στο γέλιο με αυτό; Μου θύμισε κατασκήνωση.

Εγώ στο δημοτικό είχα καπνίσει ξεραμένα φύλλα μανταρινιού πάντως. Αξέχαστη εμπειρία..

Δημοσιευμένη  εικόνα

#778 kelborn3

kelborn3

Toki

• Members
  • 2.054 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 10:26

Ένα θα σου πω. ΕΥΓΕ.

Ευχαριστώ που μου έκανες αντιληπτό το κλίμα εδώ. Ναι κατάφερες να με κάνεις να νοιώσω άσχημα, ίσως είναι το μόνο που μπορεί μιας και σε άλλα είμαι αναίσθητος. Να έχετε μία καληνύχτα και μία καλή υπολοιπη διαμονή στο φόρουμ αυτό, εγώ αποχωρώ.

Και η κοινωνικη προσφορα του thread του καπνισματος.:riiight:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από kelborn3: 09 Φεβρουάριος 2011 - 21:40

Δημοσιευμένη  εικόνα

#779 thanos1547

thanos1547

Anime Amateur

• Members
  • 94 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 11:14

Εγώ πάντως δεν καπνίζω και ούτε θα ήθελα να τ αρχίσω δεν μ πάει :)

#780 rahxephon

rahxephon

"Hokuto stinken my ass!!!

• Members
  • 106 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 12:20

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι έως το 2025 θα έχουν πεθάνει 100.000.000 άνθρωποι με αιτία το κάπνισμα, και ένα μεγάλο μέρος αυτών, θα είναι νέοι άνθρωποι. Υπολογίζεται ότι οι καπνιστές σε όλο το κόσμο είναι 1.100.000.000. άνθρωποι και από αυτούς πεθαίνουν 3.500.000 το χρόνο (10.000 την ημέρα) εξαιτίας του καπνίσματος. Στην Ελλάδα 3 στα 10 ελληνόπουλα δοκίμασαν το τσιγάρο για πρώτη φορά σε ηλικία 13 ετών.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Το κάπνισμα είναι συχνή αιτία τύφλωσης. Όσο πιο νωρίς αρχίζει κάποιος να καπνίζει και όσο περισσότερα τσιγάρα ή άλλα προϊόντα του καπνού καπνίζει, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος για να καταστρέψει την όρασή του και να τυφλωθεί.
Σε έρευνες που συμπεριέλαβαν 12.468 ασθενείς βρέθηκε ότι περισσότερες από 25% των περιπτώσεων εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας οφείλονται στο κάπνισμα. Σε αυτούς που σταμάτησαν να καπνίζουν ο κίνδυνος τύφλωσης μειώνεται δραστικά.

Το κάπνισμα επηρεάζει την γονιμότητα των ανδρών.
Το κάπνισμα επηρεάζει το γενετικό υλικό, το DNA, των σπερματοζωαρίων.

Σε άνδρες που υποφέρουν από στειρότητα και τυγχάνουν θεραπευτικής αντιμετώπισης, οι πιθανότητες επιτυχίας των μεθόδων αντιμετώπισης της στειρότητας μειώνονται στους άνδρες οι οποίοι καπνίζουν.

Εάν σε ένα ζευγάρι καπνίζουν και ο άνδρας και η γυναίκα τότε οι αρνητικές επιδράσεις για την τεκνοποίηση είναι μεγαλύτερες. Τα προβλήματα εστιάζονται τόσο σε δυσκολίες στη σύλληψη αλλά και για την ανάπτυξη του εμβρύου. Μεγάλος κίνδυνος Τερατογέννησης.

Το κάπνισμα μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης για μια γυναίκα κατά 40%, ενώ οι γυναίκες που συνεχίζουν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της κύησης έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γεννήσουν ελλιποβαρές νεογνό.

Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για συγκεκριμένες εμβρυικές δυσμορφίες, όπως το λαγόχειλο και το λυκόστομα. Τέλος, το παθητικό κάπνισμα σχετίζεται με το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, τον πρόωρο τοκετό, τα αναπνευστικά νοσήματα κατά την παιδική ηλικία και την εκδήλωση παιδικού άσθματος", σημειώνεται στην έκθεση.

Το κάπνισμα είναι η σημαντικότερη αιτία πρόκλησης του καρκίνου. Μπορεί να προληφθεί εάν σταματήσει έγκαιρα η νοσηρή αυτή συνήθεια. Πρόσφατες μελέτες όπως αυτή που παρουσιάζουμε σήμερα δείχνουν ότι οι γυναίκες που καπνίζουν κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο.

Η απώλεια της μνήμης και το κάπνισμα

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το κάπνισμα προκαλεί Σοβαρότατη απώλεια μνήμης. Στις έρευνες αποδείχθηκε πως οι καπνιστές παρουσιάζουν έως και 20% μικρότερη λειτουργία του εγκεφάλου και απώλεια Ευφυΐας κατά το ίδιο ποσοστό!

Μια υποψία είναι ότι η επιτάχυνση της απώλειας της μνήμης που παρατηρείται στους καπνιστές, μπορεί να οφείλεται στην αύξηση της πίεσης που προκαλεί το κάπνισμα. Η αύξηση της πίεσης αλλοιώνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Το γεγονός αυτό μπορεί να συμβάλλει σε μειωμένη προσφορά προς τον εγκέφαλο θρεπτικών ουσιών που με τη σειρά τους να προκαλούν μακροχρόνια προβλήματα στη μνήμη.

Ο εγκέφαλος των καπνιστών παρουσιάζει αλλαγές στο μεταβολισμό του, λόγω της χρόνιας στέρησης οξυγόνου που του επιφέρει το κάπνισμα.

Μία άλλη μελέτη 2.885 νέων ηλικίας 12-13 ετών, ανακάλυψε ότι διάφορες μικροαδιαθεσίες και απουσίες από το σχολείο ήταν μεγαλύτερες στους καπνιστές.

Οι άνθρωποι οι οποίοι καπνίζουν συνηθισμένα ή ελαφριά τσιγάρα στην πραγματικότητα εισπνέουν σημαντικά περισσότερη νικοτίνη και πίσσα από αυτή που αναγράφεται πάνω στα πακέτα τσιγάρων.

Περιληπτικά

( Τονίζω ότι οι επιπτώσεις που αναφέρω.. δεν αποτελούν ούτε καν το 30% των επιπτώσεων που προκαλεί το κάπνισμα )

-ΣΤΕΙΡΩΣΗ

-ΤΥΦΛΩΣΗ

-ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΕΙΣ

-ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΥΦΥΪΑΣ

ΠΡΟΩΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

Τα καλά νέα:

--Η ζημιά που προκαλεί ο καπνός είναι αναστρέψιμη--

Όσο περισσότερο χρόνο καπνίζει ένας άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος μη αναστρέψιμης ζημιάς στους αεραγωγούς και τους πνεύμονες. Ωστόσο, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να μειώσει την πτώση της αναπνευστικής λειτουργίας που προκαλεί το κάπνισμα. Μία αμερικανική μελέτη έδειξε μία βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας εντός πέντε ετών στους πρώην καπνιστές ηλικίας 45-55 ετών, ενώ μία άλλη μελέτη σε περισσότερους από 5.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω βρήκε ότι οι καπνιστές που σταματούν το κάπνισμα, ακόμη και μετά την ηλικία των 60, καταγράφουν καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων και του εγκεφάλου από όσους συνεχίζουν να καπνίζουν.

Πηγές και σελίδες που Πρέπει να διαβάσετε:

http://www.esyn.gr/deltioanalytika.php?id=29

http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=299

http://news.pathfinder.gr/health/25898.html

http://www.incardiology.gr/odigies/kapnisma.htm

http://www.mohaw.gr/GR/healthgr/Agogigr/agogi5/agogi5.html

http://www.medlook.net.cy/category.asp?category=47

http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=1258

http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=443

http://care.flash.gr/mag/topic/?id=2114