Brera Sterne
*βγάζει και καθαρίζει το tablet του, ρίχνοντας ανήσυχες ματιές προς τον ουρανό*
Πόσο απροστάτευτοι και αδύναμοι είναι οι άνθρωποι. Δύο χάθηκαν τόσο γρήγορα που κανείς δεν το έχει συνειδητοποιήσει πλήρως. Αβάσιμες κατηγορίες παντού, κανένα στοιχείο για κανένα άτομο.
Ίσως... ο άνθρωπος που έφυγε τελευταίος να είχε όντως εντοπίσει κάτι, βάσει των ικανοτήτων του; Ή μήπως έδωσε την ψήφο του βεβιασμένα και χωρίς ιδιαίτερο λόγο; Να εμπιστευτώ έναν άνθρωπο που δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον εαυτό του;
*κάνει ένα ακόμη scan με το ΟΡΑΚΛ 22*
Κανένα άτομο δεν εμφανίζεται μπλε, όλα παίζουν μεταξύ του πορτοκαλί και του κόκκινου, με ορισμένους πιο έντονα χρωματισμένους. Δεν μπορούν ΟΛΟΙ αυτοί να είναι ένοχοι, συνεπώς το πρόγραμμά μου είναι χαλασμένο· αναξιόπιστοι επιστήμονες. Χωρίς αυτό, είμαι τόσο απληροφόρητος όσο και οι υπόλοιποι. Δεν προσφέρω τίποτε έτσι. Όχι ότι πρέπει να προσφέρω, δεν με συγκλονίζει κανένας θάνατος, έχω δει πολλούς μέχρι τώρα. Μπορώ κάλλιστα να φύγω, αλλά δεν παύω να νιώθω περίεργα για τον θάνατο του παχουλού ανθρώπου που γνώρισα πριν χρόνια στον πλανήτη μου, όπου είχε έρθει για διακοπές. Θα... θα επιθυμ-...
*ξαφνικά, ένα μαστίγιο τινάσσεται προς το μέρος του· στρέφεται προς την γυναίκα στον τοίχο απέναντί του και ομιλεί παγερά*
Franziska von Karma, λέγεστε. Η χρήση μαστίγιου δημοσίως είναι κατακριτέα και απαγορεύεται, δεν το γνωρίζετε;
*πιάνει το χέρι της που κρατάει μαστίγιο και το σφίγγει*
Πέρασε ξυστά από το πρόσωπό μου· την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό, θα το θεωρήσω επίθεση προς το άτομό μου, και εσάς εχθρό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να φύγετε από εδώ γρηγορότερα από όσο περιμένετε, αν και δεν θα είναι για την ζεστασιά του σπιτιού σας. Δώσατε την ψήφο σας στον αδύναμο άνθρωπο που πέθανε, αν τυχαίο, δεν το γνωρίζω. Βλέπετε, είναι στην φύση μας, μηχανές ή όχι, να υποπτευόμαστε άτομα που έχουν πράξει έτσι. Καλή σας τύχη.
Χωρίς κανένα στοιχείο ο ίδιος και δεδομένου ότι το ζώο αυτό είχε κλειδωθεί από το πρόγραμμά μου, έστω ελλατωματικό, θα έπρεπε να μείνω στην θέση μου και να κατηγορήσω το πουλερικό Fabian ως, ίσως, τον μόνο ένοχο, αλλά είναι υπερβολικά διακριτικός· θα περίμενε κανείς λίγο πιο επικίνδυνες κινήσεις από έναν δολοφόνο.
Ας είναι.
*δείχνει με το δάχτυλο του την δεσποινίδα που έχει στριμωχτεί σε μια γωνία από ανθρώπους και κατηγορίες*
Δεν πιστεύω πως είστε ένοχη Sonozaki Shion, αλλά ήσασταν το άτομο που ψήφισε ο άνθρωπος Kogan, λίγο πριν χαθεί για πάντα. Έχω πιο πολλούς λόγους να σας ψηφίσω, από ότι να μην σας ψηφίσω. Έτσι κι αλλιώς, ελάχιστα υπολογίζετε την ζωή σας, άνθρωποι, δεν θα έχει διαφορά. Ωστόσο, αποφασίζω να μην τον εμπιστευτώ. Δεν πιστεύω ότι θα μείνετε για πολύ ακόμη, όμως, οπότε απλώς θα απέχω από το να ευθύνομαι εγώ για τον θάνατό σας, έμμεσα έστω.