Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

.aNiMe//GR Conquers goodreads!

goodreads books yo mama

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 November 2012 - 23:50

aNiMe//GR @ Goodreads


Posted Image



Σας τα έχω κάνει τσουρέκια με το goodreads τόσους μήνες τώρα αλλά το στενό μαρκάρισμα μόλις άρχισε! Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή.


Τι είναι το goodreads?

To goodreads είναι μια τεράστια βάση δεδομένων, που φιλοδοξεί να καταχωρίσει όλες τις εκδόσεις όλων των βιβλίων που εκδόθηκαν. Φυσικά για να μπορέσει να το πετύχει αυτό επιτρέπει στους χρήστες του να καταχωρούν βιβλία ή να αλλάζουν τις λάθος πληροφορίες, κάπως σαν τη wikipedia. Για τους τρελαμένους με τις λίστες είναι άλλη μια ευκαιρία για να επιδοθούμε στο αγαπημένο καταναγκαστικό μας σπορ καθότι το site επιτρέπει τη δημιουργία ραφιών (σαν τα δικά μας tags περίπου) ώστε να μπορεί ο καθένας να κατηγοριοποιήσει όπως θέλει τα βιβλία του.

To μεγάλο ατού όμως του goodreads είναι ότι δεν είναι μόνο βάση δεδομένων αλλά έχει και μια τεράστια κοινωνική πλευρά. Πέρα από τη δυνατότητα βαθμολόγησης κάθε βιβλίου (με σύστημα 5 αστεριών), κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να γράψει reviews (στα οποία οι άλλοι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν), να προσθέσει άτομα στη friend list του, να συμμετάσχει σε groups (που είναι σα mini-forums), να φτιάξει λίστες στις οποίες και άλλοι μπορούν να ψηφίζουν κτλ κτλ.



Ο σκοπός αυτού του thread δεν είναι μόνο να προπαγανδίσει αυτό το site, αλλά και να ενημερώσει τους χρήστες του aNiMe//GR ότι ανοίξαμε group στο goodreads, μόνο για τα μέλη του forum μας.

Ελάτε λοιπόν να εξερευνήσετε τον κόσμο του goodreads. Το group θα λειτουργεί βοηθητικά ως προς το books subforum του .aNiMe//GR και ως εκ τούτου, δεν αποτελεί υποκατάστατο. Αν θέλετε να ανοίξετε ένα thread συζήτησης για βιβλία, παρακαλούμε να το κάνετε εντός .aNiMe//GR.

Το goodreads group προσφέρεται περισσότερο για recommendations, οργανώσεις ομαδικών αναγνώσεων, προσπάθεια δημιουργίας μιας λέσχης βιβλίου και γενικότερης χαλαρής κουβέντας που αφορά είτε το site του goodreads, είτε δεν μπορεί να ενταχθεί στο .aNiMe//GR.


Για να γραφτείτε στο group κάντε αίτηση στο group όπου θα σας ζητηθεί το nick σας στο .aNiMe//GR.

Κλικ στην εικόνα!


Posted Image


Posted Image


#2 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 26 November 2012 - 01:26

Πολύ καλό thread για ένα τρομερά χρήσιμο site. Splendid!

Edited by zennith666, 26 November 2012 - 01:27.

Posted Image


#3 ThePirateHunter

ThePirateHunter

    Anime Fan

  • Members
  • 273 posts

Posted 26 November 2012 - 03:13

Επιτελους και καποιος αλλος που ξερει το Goodreads :drink:

Ειδα τη λιστα σου Anelis και ντρεπομαι να κανω αιτηση :emptyonexg1:

#4 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 26 November 2012 - 03:36

είχα ξεκινήσει να το χρησιμοποιώ κι εγώ πριν μήνες, αλλά το android app δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό με τα barcodes :/

#5 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 November 2012 - 11:41

Εγώ πάντως λίγο που το έχω κοιτάξει μέσω android δεν έχω συναντήσει κάποιο θέμα, αν και truth be told μόνο 3εις φορές προσπάθησα να σκανάρω τα barcodes.

Ελάτε να πληθαίνουμε καλέεε!! :awww:

Posted Image


#6 Vaizard

Vaizard

    Ghost of Perdition

  • Members
  • 298 posts

Posted 26 November 2012 - 12:55

Ελάτε έχει και γλυκάκι!!!

Posted Image


#7 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 26 November 2012 - 13:06

Πέρασα όσα τυπωμένα βιβλία ο αναγνώστης των barcode τα αναγνώρισε σε κάτω από 10 δεύτερα (δεν τα πάει και σπουδαία με μη-αγγλικά βιβλία ε...). Σε άλλη φάση θα περάσω και τα ίμπουκ. Να περάσω κάτι χειροκίνητα δεν παίζει :P

#8 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 26 November 2012 - 13:08

Δεν έχω καταλάβει ακόμα περί τινός πρόκειται ακριβώς αλλά έκανα account και έστειλα membership request :P

#9 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 November 2012 - 13:10

Η χαρά του χειροκίνητου είναι ανυπέρβλητη! xD

Osama (και λοιποί) προστεθήκατε στο group. Ό,τι απορίες έχετε, ρωτήστε.

Posted Image


#10 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 26 November 2012 - 13:20

Δεν υπάρχει περίπτωση. Καταρχάς έχω 1,5 ράφι βιβλία που δεν έχουν καν ISBN (κυπριακές εκδόσεις κυρίως, συν κάτι από το Public που βάζουν την ετικέττα της τιμής πάνω από το barcode ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!)

#11 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 November 2012 - 14:30

Δεν μπορώ να σε καταλάβω, εγώ καταχώρησα ολόκληρη βιβλιοθήκη manually (and would do it again - fun! ), αλλά οκ, το έχω ομολογήσει, είμαι list freak. xD

Posted Image


#12 Umi no Ossan

Umi no Ossan

    The last 20th Century Boy

  • Members
  • 503 posts

Posted 26 November 2012 - 15:00

Δεν έχω καταλάβει ακόμα περί τινός πρόκειται ακριβώς αλλά έκανα account και έστειλα membership request :P


Καλά κ γω μπήκα χωρίς να το πολυψάξω για να δω προτάσεις για όταν ξανακολλήσω το μικρόβιο της ανάγνωσης βιβλίων... ( έχω να το κολλήσω 2 χρόνια)

Επίσης μια ερώτηση : Είναι κανείς από τα μέλη του γκρουπ librarian; (κάτι μου λέει πως η Anelis θα πει ναι) Κ αν ναι επειδή ψιλομπερδεύτηκα λίγο με τους όρους κ τις υποχρεώσεις του librarian, για να προσθέσω βιβλίο στο site πρέπει να το έχω διαβάσει ώστε να γράψω κ μια κριτική ή μπορώ απλά να το προσθέσω για να υπάρχει ώστε να το δουν κ άλλοι;

Edited by Umi no Ossan, 26 November 2012 - 15:00.

Humans are weak... but we want to live... even if we're wounded... or tortured... we feel the pain...

#13 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 November 2012 - 15:07

Εγώ δεν έχω κάνει απλικέισιο για βιβλιοθηκάριος.

Ουσιαστικά για να γίνεις librarian....πρέπει απλά να το θέλεις. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχεις καταχωρημένα 50 βιβλία και πάνω. Δεν χρειάζεται να τα έχεις διαβάσει ή να έχεις γράψει κριτική. Όπως λένε και οι κανονισμοί "In order to become a librarian on Goodreads you must have at least 50 books in your profile, then just apply."

Υποχρεώσεις ουσιαστικά δεν έχεις. Έχεις όμως το προνόμιο να διορθώσεις ό,τι λανθασμένες πληροφορίες βρεις (αυτό μπορείς να το κάνεις και σαν κανονικός χρήστης, απλά έχεις λιγότερα προνόμια).

Γενικά δεν είναι κάτι το τρομερό, οπότε μην αγχώνεσαι.

Posted Image


#14 Umi no Ossan

Umi no Ossan

    The last 20th Century Boy

  • Members
  • 503 posts

Posted 26 November 2012 - 15:13

δεν αγχώνομαι απλά ήταν αργά, βαριόμουν να διαβάσω τόσα κατεβατά στα αγγλικά κλπ κλπ. Απλά θέλω να προσθέσω τα βιβλία ενός φίλου (φανταστικής λογοτεχνίας) για να τα διαφημίσω κ για να υπάρχουν γενικώς (όχι ποσοστά δεν παίρνω) κ είχα απορία αν πρέπει να γράψω κ κριτική για τα βιβλία.
Humans are weak... but we want to live... even if we're wounded... or tortured... we feel the pain...

#15 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 November 2012 - 15:23

Τα βιβλία, αν είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν ήδη, μπορείς να τα προσθέσεις και ως κανονικός χρήστης (στο λέω γιατί κ εγώ έχω προσθέσει 8-9 βιβλία χωρίς να είμαι librarian). Απλά για να γίνεις librarian δεν πρέπει να έχεις καταχωρήσει 50 βιβλία, αλλά να τα έχεις βάλει σε κάποιο "ράφι" σου (read-to read-currently reading -etc-etc).

Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: goodreads, books, yo mama