Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Attempting to Draw Manga :P


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 Hana Suzuki

Hana Suzuki

    Bookworm Chick

  • Members
  • 66 posts

Posted 01 November 2012 - 00:08

So... :P Όντας φαν των άνιμε και των μάνγκα, έχω κάνει κάποιες προσπάθειες να φτιάξω χαρακτήρες από αυτά - είτε για προσωπική ευχαρίστηση είτε για δώρα. So, here we go :P Θα τα πάω χρονολογικά :ureshii:



Ayanami από το 07-Ghost
Spoiler:



Fruits Basket. 17 χαρακτήρες και πώς τους χώρεσα στο Α4 ακόμα το ψάχνω :Ρ
Spoiler:


Κάτι σα σελίδα από ένα manga που είχα διαβάσει, το Rockin' Heaven

Spoiler:


Αυτοί είναι 2 άσχετοι characters μιας που κανε ένα διαγωνισμό and I gave it a shot :P Το background είναι digital με photoshop cs5
Spoiler:



Misa Amane από το Death Note
Spoiler:



O Kamina από το Tengen Toppa Gurren Lagann, που το φτιαξα για τα γενεθλια ενος φίλου χωρις να χω καν δει το άνιμε (Υ) :Ρ

Spoiler:




O Ichigo Kurosaki από το Bleach


Spoiler:


Kaname Kuran από Vampire Knight με ολίγον τι ψηλότερο λαιμουδάκι από ότι έπρεπε. :Ρ

Spoiler:




Halloween Witch

Spoiler:




L ( :nbleed: :kawaii: :nbleed: ) απο το Death Note


Spoiler:




Ash και Pikachu από τα Pokemon
Spoiler:



Euphemia li Britannia από το Code Geass :x3:

Spoiler:



Αυτά για την ώρα, η Euphie είναι ό,τι πιο πρόσφατο αν και σχεδιάζω έναν Rin Okumura :P Ελπίζω να μη σας έσπασα τα νεύρα με τόσα που ανέβασα. :hot:

33djz2f.jpg


#2 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 01 November 2012 - 00:29

Αρκετά καλές προσπάθειες, φάση είχανε και περιμένουμε κιάλα. Αν και είχες αυτο το κλασικό wtf stylάκι αρχικά (που έχω βαρεθει αν βλέπω τελευταία) μεγαλο προβλημα στις αναλογίες δηλαδή και στις μετρίσεις/αποστάσεις, προς το τέλος το ξεπέρασες αρκετά. Βελτιώνεσαι, αυτό έχει σημασία, συνέχισε έτσι! :)
フカフカ

#3 Hana Suzuki

Hana Suzuki

    Bookworm Chick

  • Members
  • 66 posts

Posted 01 November 2012 - 01:10

Λογικά θα ζωγραφίσω κι άλλα ειδικά τώρα που άρχισα να βλέπω και πιο πολλά άνιμε και θα χω και πιο ελεύθερο χρόνο συγκριτικά με παλιά. :Ρ
Ναι ξέρω, στην αρχή είχα πολύ shaggy technique, που να έβλεπες και κάτι άλλα που έχω κάνει (αυτά ντρέπομαι να τα βγάλω στο φως του ήλιου :bahhh: ) αλλα το προσπαθώ...ελπίζω στο μέλλον κιόλας να γίνω καλύτερη, αλλά βλέπω και η ίδια πως όσο πάει καλυτερεύω. =P Ας όψονται τα site που δίνουν συμβουλές και tip για να ζωγραφίσεις σωστά manga :blingeye2:

33djz2f.jpg


#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 01 November 2012 - 11:12

Εγώ θα σου πρότεινα να μην ψάχνεις μόνο σε site με συμβουλές για manga, αλλά να κοιτάξεις και σε αυτά που μιλάνε γενικότερα για το σκίτσο και το χρώμα.

Νομίζω ότι πρέπει να δώσεις μεγάλη βάση στα κεφάλια. Τα περισσότερα είναι λίγο κουτσουρεμένα. Πχ ο L και η μαγισσούλα σου δεν έχουν χώρο για να χωρέσει ο εγκέφαλός τους μέσα στο κρανίο τους. Πέρα από την ανατομία που ανέφερε και ο απο-πάνω θα σου συνιστούσα να αρχίσεις να δουλεύεις και το φόντο. Έχει συμβεί σε πολλούς φίλους μου να προσπαθούν να βελτιώσουν μόνο τις ανθρώπινες φιγούρες που ζωγραφίζουν και όταν κάποια στιγμή τις βάλουν σε φόντο να είναι σα να το ζωγράφισε άλλος άνθρωπος από την έλλειψη εξάσκησης.
Εύκολη και βασική ανατομία εδώ και εδώ. Βάσεις για manga κεφάλια, για να τσεκάρεις την ανατομία τους ανάλογα τη στάση εδώ και εδώ. Πολύτιμος οδηγός αυτός, που αν δεις έχει links και για άλλα tutorials από κάτω. Γενικά, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ψάξε στο deviantart. Είναι γεμάτο με tutorials.

Βλέπω ότι περνάς σταδιακά από το μολύβι στο στυλό/μαρκαδοράκι. Να φροντίζεις να έχεις όσο πιο καθαρές και σίγουρες γραμμές μολυβιού πριν περάσεις μελάνι από πάνω. Όταν χρησιμοποιείς μελάνι, επειδή γράφει έντονα, πρέπει να προσέχεις οι γραμμές σου να είναι σταθερές και σίγουρες και να μην τρεμοπαίζουν. Να έχεις κατά νου ότι και να σου ξεφύγει, το αλλάζεις στο photoshop. Έτσι θα "ελευθερώσεις" τις γραμμές σου και θα τους δώσεις χώρο να αναπνέουν για να φαίνεται το σχέδιο.

Σε μερικά από τα σχέδια έχεις βάλει σκιές, αλλά είναι πολύ αχνές και σχεδόν τυχαία τοποθετημένες. Φρόντισε όταν ξεκινάς ένα σχέδιο να αποφασίζεις από πριν ποιά και πού θα είναι η πηγή φωτός σου και βάσει αυτής να καθορίζεις όλες τις σκιές που θα βάλεις. Αυτό θα δώσει όγκο στις φιγούρες σου και εσύ χειριζόμενη τον όγκο θα μπορέσεις ίσως να καταλάβεις και καλύτερα τα ανατομικά σου λάθη (και να τα αποφύγεις) αλλά και το πώς λειτουργούν οι σκιές, πράγμα που είναι από τα πιο βασικά στο σχέδιο.
Δες εδώ και εδώ για τα πολύ-πολύ-πολύ βασικά. Το 2ο link είναι από το conceptart, την καλύτερη κοινότητα με επαγγελματίες σχεδιαστές/ζωγράφους και ο καλύτερος τρόπος να μάθεις να σχεδιάζεις είναι να lurkaρεις στα threads τους. Έχουν εξαιρετικούς καλλιτέχνες και ενδελεχή tutorials. Ίσως σου πέσει λίγο βαρύ, γι αυτό και έβαλα όλα τα άλλα links από το deviantart που είναι πιο light και beginner-friendly.

Τέλος, είδα ότι έχεις αρχίσει να πειράζεις το photoshop. Εξαιρετικά. Έχεις ψάξει να βρεις τρόπο να μεταφέρεις μόνο τις γραμμές του μολυβιού σου σε ξεχωριστό layer ώστε να μπορείς να το πειράξεις και να το χρωματίσεις χωρίς να χαλάσεις το μολύβι; Αν όχι, όπως υποθέτω από τα σχέδιά σου, τότε κοίταξε εδώ ή εδώ (είναι δύο διαφορετικοί τρόποι για να κάνεις το ίδιο πράγμα). Είναι πολύτιμη διαδικασία καθώς σε αφήνει να εξοικειωθείς όχι μόνο με το πρόγραμμα, αλλά σου δίνει την επιπλέον δυνατότητα να χρωματίσεις/σχεδιάσεις ένα έργο σου ξανά και ξανά και καταλήγεις και να έχεις εξασκηθεί και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.
Εάν ενδιαφερθείς και για digital inking ένας πολύ καλός οδηγός για αρχάριους -που βολεύει και με το mouse αν δεν έχεις pen- βρίσκεται εδώ.


PS. Ο αγελάδος στην FB εικόνα είναι απίστευτα γλυκός! Θέλω να τον τσιμπήσω!!!

Posted Image


#5 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 01 November 2012 - 14:09

Wow Anelis, τόσες καλές συμβουλές μαζεμένες είναι πολύ εντυπωσιακό θέαμα.
Πώς και δεν έρχεσαι στα Art Meetings; Πιστεύω θα είχες να μας προσφέρεις πάρα πολλά.

Χαίρομαι πάρα πολύ που πρότεινες μεταξύ άλλων τα tutorials της bittersweetdisease (νυν =FOERVRAENGD), καθώς τα θεωρώ κορυφαία. Θα πρότεινα, ωστόσο, ως συμπλήρωμα να επενδυθούν λίγα χρήματα στη σειρά Leonardo Collection που προσωπικά θεωρώ πολύτιμο βοήθημα.

Επίσης, Hana, ρίξε μια ματιά ΕΔΩ. Αυτός ο εξαιρετικά ψαγμένος τύπος ασχολείται κυρίως με τα κόμικς, αλλά κάποια από όσα λέει μπορεί να σε βοηθήσουν στο σχέδιο γενικότερα, όπως οι αναλύσεις του για τις σιλουέττες, τις πόζες, τα περιβάλλοντα και πολλά άλλα.

Edited by Kain, 01 November 2012 - 14:11.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#6 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 01 November 2012 - 14:26

Εμένα πάντως η σειρά Leonardo Collection ποτέ δε μου φάνηκε χρήσιμη κ ας έχω αγοράσει 5-6 από τα "βιβλία" τους. Πιστεύω ότι είναι κάπως φλύαρη και αυτοερωτική με ελάχιστες πραγματικά χρήσιμες συμβουλές.

Posted Image


#7 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 01 November 2012 - 15:05

Ναι, καταλαβαίνω τι εννοείς. Κάποιες πληροφορίες στα Fundamentals of drawing και στο Anatomy for artists εμένα μου φάνηκαν αρκετά χρήσιμες, αλλά πολλά από τα άλμπουμ της σειράς όντως δεν έχουν και πολλά να προσφέρουν. Γενικά η σειρά μπορεί να σταθεί μόνο ως συμπλήρωμα, αλλά δεν ξέρω, εγώ τουλάχιστον που προσπαθώ να ξεζουμίσω κάθε ψήγμα πληροφορίας που μπορώ να βρω, ακόμη κι αυτό το βρήκα χρήσιμο.

Οπότε όποιος θέλει μπορεί να τα ξεφυλίσσει σε κάποιο βιβλιοπωλείο ή κατάστημα ειδών σχεδίου, και αν δει πως μπορούν να του φανούν χρήσιμα, μπορεί να τα δοκιμάσει.

Μάλλον αυτό έπρεπε να γράψω από την αρχή.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#8 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 01 November 2012 - 21:06

Και αφού τα παιδιά έκαναν ήδη δυο πολύ χρήσιμα ποστ για ανατομίες και φώτοσοπ (Foervraengd got some really good stuff there <3), επέτρεψε μου να προτείνω κι εγώ ένα λατρεμένο οδηγό για κάποια πραγματάκια περί σύνθεσης και προοπτικής, που ίσως σε βοηθήσει άμα έχεις "κολλήσει" και δεν ξέρεις πως να αρχίσεις ένα σχέδιο.
http://fox-orian.deviantart.com/art/Perspective-Composition-Pt-1-118068853
http://browse.deviantart.com/?qh=&section=&global=1&q=perspective+and+composition#/d22g3hc
Πιθανόν να σου φανούν λίγο ακαταλαβίστικα ορισμένα κομμάτια, αλλά ρίξε μια ματιά και άρπαξε ότι μπορείς.

Also, οι διχρωματικές αναλογίες που φαίνονται στην εικόνα είναι πιθανόν να σε οδηγήσουν να επιλέξεις τι χρώματα θα συνδυάσεις και σε τι ποσότητα. http://www.artlessons.gr/sites/default/files/stella_alatza_1203845593_0.jpg

Θα ήθελα να προτείνω και καμιά χρυσή τομή για συνθέσεις ή χρωματικούς καταμερισμούς, αλλά φοβάμαι μην σου κάψω τα εγκεφαλικά κύτταρα, όπως έκανα με τον Kain όταν του την ανέφερα. So μετά την ανατομία και το φώτοσοπ, άρχισε να αγγίζεις λίγο και την σύνθεση, μπορεί να μην της φαίνεται, αλλά άμα την μάθεις αλλάζει τελείως το αποτέλεσμα (προς το καλύτερο).
Καλή συνέχεια :)

Edited by Vagelio, 01 November 2012 - 21:14.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#9 Hana Suzuki

Hana Suzuki

    Bookworm Chick

  • Members
  • 66 posts

Posted 06 December 2012 - 18:39

@Αnelis, ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές. Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ όταν το λέω αυτό, καθότι ξέρω ότι η ζωγραφική μου δεν είναι και η καλύτερη ή η αρτιότερη, αλλά το scanner πάντα χαλάει σκιάσεις, χρώματα και λοιπά και αδικεί απίστευτα όλα μου τα σχέδια, είτε manga/anime είτε κάτι άλλο. Τα περισσότερα tutorial που μου έδωσες τα έχω ήδη τσεκάρει, πλην των συσχετιζόμενων με το photoshop γιατί δε με νοιάζει και τόσο το digital painting για την ώρα. Ίσως αυτό να φταίει που θα ξαναπιάσω στα χέρια μου το cs5 μου όταν πάω διακοπές για Χριστούγεννα :P Ωστόσο μέσα στα χριστούγεννα λογικά θα τσεκάρω το corel, που μου είπαν θα με βοηθήσει πολύ σε αυτό που κάνω. Χαίρομαι που σου αρέσει ο Hatsuharu Shoma :)

@Kain ευχαριστώ και εσένα για τα link που μου προώθησες, φαίνονται αρκετά χρήσιμα και θεωρώ αλήθεια θα βοηθήσουν ^_^

@Vagelio, ευχαριστώ πολύ για τα perspective tutorial, και αυτός είναι ένας τομέας που με δυσκολεύει αρκετά, όμως έχω αρχίσει να το δουλεύω. Θα με βοηθήσει πολύ πιστεύω ^_^


Ο Rin Okumura :P Το κρίμα είναι πως το scanner κάνει ναζάκια και δεν βγήκε ίσια και με τα χρώματα που αλήθεια έχει, αλλά τι να κάνεις...

Spoiler:

33djz2f.jpg


#10 DoB

DoB

    Gintamaniac

  • Members
  • 875 posts

Posted 06 December 2012 - 18:45

Mπράβο Hana, κάνεις πολύ καλές προσπάθειες, συνέχισε έτσι. Φαίνεται ότι έχεις δουλέψει πάρα πολύ για τα σκίτσα σου. Αν ακολουθήσεις και τις συμβουλές που σου έδωσαν τα παιδιά, πιστεύω θα έχεις βελτιωθεί πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ganbatte~!

Εμένα πάντως μου αρέσουν η Misa και η Euphie, νομίζω είναι τα πιο πετυχημένα σου. Τις έχεις κάνει κουκλάρες, και οι αναλογίες είναι σαφώς καλύτερες απο τ' άλλα. You go girl!

#11 Hana Suzuki

Hana Suzuki

    Bookworm Chick

  • Members
  • 66 posts

Posted 06 December 2012 - 18:52

@DoB, ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια :awww:
Χαίρομαι που σου άρεσαν η Misa και η Euphie, και εμένα ανήκουν στα personal favorites μου :blingeye2:

33djz2f.jpg


#12 Hana Suzuki

Hana Suzuki

    Bookworm Chick

  • Members
  • 66 posts

Posted 09 March 2013 - 00:24

Maria is back :hehehe:

H OC μου, Arlene, ελαφρώς γυμνή αλλά με το κατάλληλο cencoring. Την έκανα με πενάκι :Ρ

Spoiler:



Lelouch vi Britannia. Ναι το μάτι του φαίνεται στραβό, θέμα scanner που τρώει το 30% των σκιάσεων. Πάντα. :sleepy:
Spoiler:



Η Saber και ο Lancer από το Fate/Zero

Spoiler:



Πάλι OC, συνδυασμός ξυλομπογιάς και ακουαρέλας


Spoiler:



Ένα commission που έκανα στο deviantART, yaoi/bromance φάση :gotit:


Spoiler:



Και last but not least μία από τις καλύτερες δουλειές μου ως τώρα. Sora από Kingdom Hearts. Αang από Avatar: The Last Airbender. Ash και Pikachu

Και πάλι έχει χαθεί ποιότητα, ο Αsh δεν είναι έτσιιιιιιιιιιι :cry5:


Spoiler:

33djz2f.jpg


#13 Hana Suzuki

Hana Suzuki

    Bookworm Chick

  • Members
  • 66 posts

Posted 24 March 2013 - 11:47

Ελπίζω να μη θεωρείται διπλό ποστ...

Girl in japanese summer festival

Spoiler:

33djz2f.jpg


#14 Leon

Leon

    Manga Oldbie

  • Members
  • 303 posts

Posted 24 March 2013 - 13:29

Τρομερή η Arlene στο προηγούμενο ποστ
Posted Image

#15 Hana Suzuki

Hana Suzuki

    Bookworm Chick

  • Members
  • 66 posts

Posted 28 March 2013 - 01:51

Ευχαριστώ πολύ Leon! :awww:

Death Note Fanart. Τους ζωγράφισα στο χέρι, τους έκοψα και τους κόλλησα σε μαύρο χαρτόνι μεγέθους Α4. Το Death Note στη μέση, το K και το L προστέθηκαν με το Photoshop.

Spoiler:

33djz2f.jpg