Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 5 votes

Hiatus (ελληνικό manga fanzine)

hiatusmanga greek fanzine comicdom magic supernatural read online hunterxhunter

  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 15 October 2012 - 13:11

Δημοσιευμένη  εικόνα



Πριν από μερικούς μήνες, στην Comicdom που μας πέρασε, εγώ και ο Gio αποφασίσαμε να ενώσουμε τα ξίφη μας, να διασταυρώσουμε τις πένες μας, να συνεργαστούμε τέλος πάντων :P και να δώσουμε το παρόν στο αιματοβαμμένο τμήμα των fanzine για λόγους εμπειρίας, αυτοβελτίωσης και lulz.

Το αποτέλεσμα ήταν το Hiatus. Πρόκειται για μια ελληνική προσπάθεια δημιουργίας comic σε στυλ manga υπό την μορφή αυτοέκδοσης, το οποίο εξελίσσεται μέσα σε 17 (?) σελίδες.
Καθώς αποτελεί όνειρο και των δυό μας να ασχοληθούμε έστω και αποσπασματικά με τον χώρο των comics, μετά από το αρχικό feedback που λάβαμε, πήραμε απόφαση να συνεχίσουμε το project,
πάνω στο ίδιο format της (σχετικά) αυτοτελούς ιστορίας και όχι μόνο-

Πήρα λοιπόν την πρωτοβουλία να ανοίξω ένα thread εδώ πέρα για να μοιραστούμε αυτό το comic/manga μαζί σας, καθώς πρόσφατα το φορμάραμε (κάπως) για net view και το ανεβάσαμε σε online reader ^^

Μπορείτε να το διαβάσετε online από εδώ:
http://www.manga-access.com/manga/H/Hiatus

Ή να το κατεβάσετε (same quality) από εδώ:
http://www.mediafire.com/?tglewgeh4s2m47f

Σχέδιο: Εμού του ιδίου, lol
Σενάριο: Gio

Note: Ή γλώσσα του συγκεκριμένου version είναι αγγλική, μεταφρασμένη από την original ελληνική στην οποία κυκλοφόρησε

Ξέρω πως το σχέδιο είναι rushed και το pacing δεν πάει καθόλου πίσω.. δυστυχώς όμως τη δεδομένη στιγμή που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το comic, τα χρονικά περιθώρια δεν μας
άφηναν με περισσότερες επιλογές. In any case, ελπίζουμε να σας αρέσει!

Θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε τα σχόλια και την κριτική σας υπό οποιαδήποτε μορφή (τα αρνητικά σχόλια είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα) :nod2:

Edited by Six Winged Angel, 15 October 2012 - 15:15.


#2 RevengerGR

RevengerGR

    Manga Collector

  • Members
  • 379 posts
  • LocationNew World

Posted 15 October 2012 - 13:35

Εχω μηνει αφονος.
Ενταξει το artwork ειναι καλο για αρχη , υπαρχουνε μικρολαθακια ΑΛΛΑ εφοσον δεν ειμαι καλυτερος δεν μπορω παρα να πω ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ.

Επισεις , αυτο που με ξετρελανε ειναι το στορυ και ο Ελιοτ.Πολυ ωραιο design.

KEEP IT UP!
Posted Image
Spoiler: ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜANGA

#3 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 15 October 2012 - 13:45

Αυτά με τα ατυχήματα χρειάζονται πολλή προσοχή, γιατί μπορεί να φανούν φθηνά, ειδικά κάποιο σαν το δικό σας που πάει ένα παιδί να μαζέψει την μπάλα. Όχι μόνο είναι μία εξωτερική δύναμη που δρα, αλλά είναι και μια ιδιαίτερα μεγάλη σύμπτωση. To Margaret χτίζει ολόκληρη την ταινία γύρω από μία τέτοια σκηνή, αλλά δείτε πώς της συμπεριφέρεται η ταινία. Τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίσσεται η σκηνή (αν βαριέστε να τη δείτε ολόκληρη, δείτε μόνο αυτό αν και είναι καλή ταινία και αξίζει μία θέαση). Τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι χαρακτήρες στην υπόλοιπη ταινία. Τον οδηγό που φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του. Την έφηβη που προσπαθεί να γίνει η πρωταγωνίστρια του συμβάντος και να το χωρέσει στη δραματουργία της ζωής της. Τη φίλη που προσπαθεί να σεβαστεί την αποθανούσα. Κτλ κτλ.
Γενικά πρέπει να υπάρχει κάποιος καλός λόγος για κάτι τέτοιο. Υποθέτω ότι ο αδερφός χρησιμοποίησε την τελετή για να σώσει την αδερφή του; Θα μπορούσε απλά να είναι άρρωστη. Ή αν θέλατε να έχει τύψεις, ίσως κάτι διαφορετικό. Κάτι που είχατε δει σε μια ταινία και σας άρεσε, δεν είναι κακό.

Τώρα ότι λυκειόπαιδα βλέπουν Ellen... και μάλιστα εκπομπή αφιερωμένη σε τελετές μαύρης μαγείας (που είναι αληθινές!), τραβηγμένο. Όπως και ο σχολιασμός της πρωταγωνίστριας όταν φεύγει από συμμαθήτριες, λες και τη βλέπουν για πρώτη φόρα.

Η σκηνή του exposition με το γιατρό είναι αρκετά awkward. Φαντάζομαι ότι η αδερφή τη γνωρίζει πολύ καλά την κατάστασή του, δεν χρειάζεται να ενημερωθεί ξανά.

Η ιδέα με τις λέξεις είναι καλή, αλλά μία ιδέα από μόνη της δεν κάνει τίποτα. Πρέπει να στύψετε καλά το μυαλό σας για να την αξιοποιήσετε, και δε μιλώ για PLOT TWISTS, αλλά για ύφανσή της στους χαρακτήρες και στην αφήγηση. Εξαρτάται και τι θέλετε να κάνετε βέβαια.

Τώρα για σχέδιο δεν μπορώ να σου πω κάτι που δεν ξέρεις ήδη.

#4 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 15 October 2012 - 15:12

@RevengerGR: Ευχαριστούμε πάρα πολύ! ^^

@Warchief: Φοβερά σωστές και παραγωγικές οι παρατηρήσεις σου και ευχαριστώ που κάθισες να τις γράψεις! Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ στα πάντα. Γενικά φιλοδοξούμε κάποια στιγμή να βρεθούμε στη θέση να μπορούμε να βγάλουμε κάτι αξιόλογο και προσπαθώ να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μια σωστή πορεία τουλάχιστον τεχνικά. Φυσικά καθώς είμαστε και εγώ και ο Gio εξαιρετικά νέοι στο χώρο ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς :P Σε επόμενες δουλειές θέλω να δώσουμε περισσότερη βάση σε storytelling στοιχεία ζωτικής σημασίας, όπως αυτά που αναφέρεις. Ένα από τα κύρια μου μελήματα είναι το σωστό και υπάρχων character development το οποίο προσωπικά δεν με ικανοποιεί στη συγκεκριμένη δουλειά. Επειδή όμως πιστεύω κι εγώ ότι η ιδέα είναι καλή θα προσπαθήσουμε να την αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε !

Να προσθέσω στο αρχικό ποστ ότι το σχέδιο το έχω αναλάβει εγώ, ενώ ο gio το σενάριο.

p.s

Υποθέτω ότι ο αδερφός χρησιμοποίησε την τελετή για να σώσει την αδερφή του;

This is indeed the case
.

Edited by Six Winged Angel, 15 October 2012 - 15:26.


#5 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 15 October 2012 - 15:53

Το να χρησιμοποιείται plot related stuff για επηρεάσετε άμμεσα την αλλαγή προσωπικότητας ενός χαρακτήρα είναι επικίνδυνα πράγματα.
Παράδειγμα, συνήθως ο χαρακτήρας αλλάζει ως συνέπεια της πλοκής, εδώ του παίρνετε ένα χαρακτήριστικό κατευθείαν. Φαντάζομαι το καταλάβατε και εσείς ότι βουτάτε σε βαθιά νερά.
Λαθός από μόνο του δεν είναι, εντελώς προσωπικά δεν το συμπαθώ σαν μέσω αφήγησης, εκτός μιας-δυο περιπτώσεων που είχε γίνει πολύ καλά. Πχ για τον Hitler και τον Παπανδρέου το κάνατε σαν να στηρίχτηκε ολόκληρη η προσωπικότητα τους στον lectomancer (που άκυρο, αλλά η "πειθό" θα ήταν καλύτερο χαρακτηριστικό από το "leadership" και για τον Παπανδρέου η "ευστροφία" αντί για το "sanity").

Για το rushed το γράψατε και οι ίδιοι. Γενικά το θέμα είναι το ότι δεν μπορείς να νοιαστείς για κάποιον που περνάει δύσκολα, αν σου πετάει το πρόβλημα του κατευθείαν με το που τον γνωρίζεις.

Στο χέρι σας είναι τα πάντα, από εμένα καλή τύχη στη συνέχεια ^^

qzMHWHd.png


#6 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 15 October 2012 - 16:34

Ευχαριστούμε πολύ ρε Zaku! \ο Είναι αρκετά ενδιαφέρον αυτό που λες πέρι του ότι δεν μπορείς να νοιαστείς για κάποιον που περνάει δύσκολα αν σου πετάει το πρόβλημα του από την πρώτη στιγμή και είναι ένα από τα προβλήματα του βεβιασμένου pacing. Σε συνδιασμό με το γεγονός ότι πράγματι βουτήξαμε στα βαθιά χωρίς βατραχοπέδιλα νομίζω πως είναι το καλύτερο η επόμενη δουλειά να περιστρέφετε γύρω από κάτι πιο κοντά στις επί του παρόντος ικανότητές μας- Πάνω στη σχέση πλοκής και χαρακτήρα να προσθέσω ότι ένας χαρακτήρας σαν χαρακτήρας κατά τη γνώμη μου δεν είναι αυτός που επηρεάζεται από την πλοκή, αλλά αυτός που με τις πράξεις του επηρεάζει την πλοκή!

Αυτό για τα ιστορικά πρόσωπα που λες σίγουρα δεν είναι λάθος καθώς θα μπορούσαμε να το στύψουμε λίγο πιο ρεαλιστικά, απλά θέλαμε να τονίσουμε λίγο παραπάνω το concept του πάρε-δώσε με άμεσο και γρήγορο τρόπο.
Οι αλλαγές στις λέξεις που προτείνεις είναι μια πολύ καλή πρόταση και μακάρι να το είχαμε υπόψιν μας πιο νωρίς. Βέβαια επειδή ήδη έχουμε κάνει διάφορα edits και ο gio δαγκώνει ως προς αυτόν τον τομέα για την ώρα θα το αφήσω ως μια απλά μια πιο καλή προσέγγιση :P

#7 Yunancy

Yunancy

    Anime Fan

  • Members
  • 134 posts

Posted 15 October 2012 - 22:27

Πολύ καλή προσπάθεια παιδιά,good work μπράβο σας
Το σχέδιο είναι πάρα πολύ καλό,αν και υπάρχουν κάποια λαθάκια στην προοπτική σε σχέση με τα σώματα,και μερικές φορές λίγο η ανατομία φαίνεται off,αλλά γενικώς το style είναι πολύ ωραίο!Δεν είναι μπουκωμένο ώστε να δυσκολεύει τον αναγνώστη στο να το διαβάσει…
Ενώ η πλοκή είναι πολύ ενδιαφέρουσα και το style ταιριάζει με το theme,Ωραίο το εξώφυλλο και όλη η ιδέα περί λέξεων.
Υπάρχουν κενά γενικώς που δεν πολύ καταλαβαίνει ο αναγνώστης αλλά λογικά αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν στα επόμενα κεφάλαια…
Cant wait for the next chapters^^with more spicy storylines!
Great story and art!
Posted Image

#8 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 16 October 2012 - 12:06

Ευχαριστούμε για τα λόγια σου! Είναι γεγονός ότι έχω κάποια θέματα με τη προοπτική και κυρίως με την ανατομία. Δυστυχώς δεν είναι κάτι που μπορεί να εξαλειφθεί από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά το παλεύουμε :P
Όταν λες όμως πως υπάρχουν "κενά που δεν καταλαβαίνει ο αναγνώστης" θα μπορούσες μήπως να γίνεις πιο κατατοπιστική; Το λέω γιατί δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε τι αναφέρεσαι και δε βοηθάει ιδιαίτερα.

#9 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 16 October 2012 - 15:52

Πολυ καλη προσπαθεια. Συγχαρητηρια. Το θεμα του comic ειναι προτοτυπο για τα ματια μου, το σχεδιο αρκετα καλο (δεν μπορω να εχω αποψη σε αυτο το θεμα) και οι διαλογοι, ωραια δομημενοι.
Να κανω μια ερωτηση ομως? Τo comic θα ειναι με αυτοτελη κεφαλαια? Γτ δεν βλεπω στον οριζοντα, βασικο σεναριο.

Υ.Γ. Συνεχιστε την προσπαθεια! :D


2bbd14fc.jpg


#10 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 16 October 2012 - 18:16

Many thanks! ^^ Όσων αφορά την ερώτηση σου, ναι, το comic θα είναι αρχικά με αυτοτελή κεφάλαια, τα οποία όμως θα έχουν κάποια σεναριακή σύνδεση μεταξύ τους. Ύστερα από ένα ή δύο, και με βάση την πορεία που θα έχουμε, (με το καλό δηλαδή) ίσως περάσουμε στο main storyline το οποίο θα εξελίσσεται κανονικά μέσω chapters-

#11 kabuki

kabuki

    Starting...

  • Members
  • 20 posts

Posted 16 October 2012 - 19:30

Εξαιρετική δουλεια παιδιά. Ωραίο θέμα, ολοκληρωμένη ιστορία, αληθοφανείς διάλογοι και πολύ ζωντανό σκίτσο!
Γράφω σπάνια στο anime.gr, αλλά πόσταρε για το κόμικ σας ο PhantomDuck στο greekcomics και επιβαλόταν να σας συγχαρώ κι από δώ!
Συνεχίστε έτσι! :riiight:

#12 kalliniki

kalliniki

    Anime Newbie

  • Members
  • 181 posts

Posted 16 October 2012 - 20:05

Το διάβασα και μου άρεσε πολύ, κάνατε πολύ καλή δουλειά και σε θέμα μετάφρασης αλλά και σε θέμα σχεδιασμού(ήταν ικανοποιητικός ο σχεδιάσμός).
Και η υπόθεση της ιστορίας ήταν πολύ ωραία.
Μπράβο σας για την προσπάθεια σας!
Posted Image

#13 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 16 October 2012 - 20:17

Σ'ευχαριστούμε πολύ φίλη Kabuki :nod2: Μας τιμάει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήρθες στο thread από αναφορά σε άλλο site! Θα βάλουμε τα δυνατά μας!

edit @Kalliniki: Ευχαριστούμε επίσης πολύ! ^^

p.s. Α ρε phantom θεούλη, μας υποχρέωσες :if:

Edited by Six Winged Angel, 16 October 2012 - 20:18.


#14 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 17 October 2012 - 09:34

Συμφωνώ με τα λεγόμενα των Warchief & Mad Hatter και θα ήθελα να προσθέσω ότι ολοκληρώνοντας το chapter δεν μου έμεινε κάτι που να μου θυμίζει τι ήταν η πρωταγωνήστρια. Ναι, έχει λόγο για να κάνει την ευχή, τον άρρωστο αδελφό της. Αλλά η ίδια από τι αποτελείται; Βλέπω λίγο cool ίσως tomboy στην εμφάνιση, αλλά δεν βλέπω κάτι εσωτερικά. Σε δεκαεφτά σελίδες δεν είναι εύκολο να της αφιερωθεί χρόνος για spotlight, αλλά μέσω όλου αυτού του introduction θα μπορούσε να πεταχτεί κάποιο character trait -που να υποδηλώνει κάτι για εκείνη- στους διαλόγους χωρίς να φύγει τίποτα από την θέση του.

Όπως και να έχει, ένα fanzine θέλει χρόνο και δουλειά απ' ότι μου λέει ο daimonhand οπότε δεν πειράζει, στο επόμενο θα ξέρετε να το κανονίσετε νωρίτερα. Καλή σας συνέχεια ^_^

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#15 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 17 October 2012 - 15:36

Ναι, αυτό το γεγονός για την πρωταγωνίστρια, το οποίο είναι και δικό μου "παράπονο" συμπεριλαμβάνεται στα λεγόμενα μου περί character development πιο πάνω, οπότε και το έχω στα πολύ υπόψιν- Αnyway thanks vagelio ΧΠ

Edited by Six Winged Angel, 17 October 2012 - 15:36.




Also tagged with one or more of these keywords: hiatusmanga, greek, fanzine, comicdom, magic, supernatural, read online, hunterxhunter