Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Heroine Shikkaku | No Longer Heroine

Comedy Drama School Life Shoujo Koda Momoko

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 12 September 2012 - 20:32

Heroine Shikkaku

ヒロイン失格


Posted Image

Author & Artist: Koda Momoko
Genres: Comedy, Drama, Romance, School Life, Shoujo
Year: 2010
Status: Ongoing

Βαρεθήκατε τις too good to be true πρωταγωνίστριες που ως εκ θαύματος τα φτιάχνουν με τον κούκλο του σχολείου, είναι πάντα αγνές ευγενικές και αν και δεν είναι οι πιο κούκλες, "έχουν πλούσιο εσωτερικό κόσμο"? Κάθε φορά που βλέπετε το pattern ταπεινό χαμομηλάκι σας γυρνάνε τα άντερα; Ή εν ολίγοις πάντα συμπονάγατε την rival και το δράμα που πέρναγε βλεποντας αφενός τα σχέδιά της να καταποντίζονται και το αγόρι των ονείρων της αγκαλιά με κάποια άλλη;



Posted Image


Για όσες προτιμούσαμε πάντα την Kurumi του KnT από την Sawako, και πιστεύαμε ότι κανένα story δεν εστιάζει στις second best, η Koda Momoko ήρθε να δώσει την λύση. Και εγένετο το Heroine Shikkaku ένα ongoing manga των 3ων volume μέχρι στιγμής το οποίο εκδίδεται στο Betsuma της Shueisha. H εναλλακτικά ένα χιουμοριστικό αφιέρωμα στην χυλόπιτα και στις αξιολάτρευτες σκύλες των shoujo που πολλοί έχουμε αγαπήσει.

Αλλά ας τα πάρουμε όλα με την σειρά.


Posted Image

Έχουμε την Ηatori μια νέα μαθήτρια λυκειου η οποία θεωρητικά τα έχει όλα. Είναι όμορφη δημοφιλής και μοιράζεται μία βαθιά φιλία με τον συνομήλικο της Rita. Έχοντας επίγνωση του πόσο "hot stuff" και σημαντική για τον Rita είναι, η Hatori έχει πλάσει στο κεφάλι της το ιδανικό ρομαντικό σενάριο με τους δυό τους πρωταγωνιστές και απλά περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να το εφαρμόσει. Μόνο που περίμενε πάρα πολύ και τελικά αυτή η στιγμή φαίνεται ότι δεν θα έρθει ποτέ. Γιατί ο Rita βρήκε την εκλεκτή της καρδιάς του και από πρωταγωνίστρια η Hatori βρίσκεται ξαφνικά κομπάρσος β' διαλογής στο παραμύθι που πιστεύει ότι δικαιωματικά της ανήκει. Αλλά "hell hath no wrath like a woman scorned" και " στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται" οπότε η hatori γρήγορα περνά στην αντεπίθεση με κάθε μέσο που μπορεί να σκεφτεί προκειμένου να διαλύσει το νέο ζευγάρι.


Posted Image

*Friendzoned*


Θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο " and then hilarity ensues" αλλά δεν μου βγαίνει. Οχι επειδή δεν είναι διασκεδαστικό manga, ίσα ίσα το αντίθετο. Μόνο και μόνο οι εκφράσεις τις οποίες παίρνει η Hatori και οι γκάφες που κάνει η μία πίσω από την άλλη είναι ξεκαρδιστικές. Από την άλλη όμως θα μπορούσε η οποιαδήποτε να είναι στην θέση της (τηρουμένων των υπερβολών και αναλογιών με ένα not too deep not too smart shoujo manga). Δεν μπορεί να μην την αγαπήσεις ακόμη και όταν παίρνει τις πιο λάθος αποφάσεις ακόμη και όταν καταντάει πιο creepy και από τον Norman του Ψυχώ με την εμμονή της. Γιατί λίγο πολύ μπορεί ο καθένας μας να την συμπονέσει έστω και υποθετικά..

Διασκεδαστικό είναι και το υπόλοιπο cast της σειράς. Η αλήθεια είναι ότι σε κάποια σημεία είχα εκνευριστεί με το ζευγάρι μές τα μέλια μέχρι που εμφανίστηκε ένας χαρακτήρας ο οποίος άρχισε να λέει ακριβώς ότι σκεφτόμουν επί της πλοκής και κατάλαβα ότι ήταν ηθελημένη η παρουσίαση του Rita και της Adachi σε κάποια σημεία. Οκ ίσως να μην είναι το πιο πρωτότυπο μέσο exposition αλλά ο Hiromitsu είναι αξιολάτρευτο womanizing troll bishonen και του συγχωρώ τα πάντα.


Posted Image
*preach it reverend*



Πού ήμουν; Α ναι.To σχέδιο ίσως να μην ξεφεύγει από τα patterns των shoujo manga γενικότερα αλλά προσεγμένο είναι όμορφο είναι και κάνει πολύ ωραίες αναφορές σε άλλα στυλ και παλαιότερες σειρές του είδους. Η mangaka δεν φοβάται να τσαλακώσει το προφιλ της πρωταγωνίστριάς της και να την παρωδήσει και δεν περιορίζεται στις κλασσικές chibi φατσούλες που έχουμε συνηθίσει.


Η σειρά έχει δεκατρία chapterakia μέχρι στιγμής και είναι ένας πολύ ευχάριστος τρόπος για να περάσει κανείς την ώρα του. Γελιο λίγο από συγκίνηση, τσαντίλα είναι όλα τα απαραίτητα συστατικά για ένα chick flick από μια όχι και τόσο συνηθισμένη οπτική γωνία.


Posted Image





#2 P.Z.W.Y.S

P.Z.W.Y.S

    Οne Hell of an Otaku!

  • Members
  • 208 posts

Posted 12 September 2012 - 20:44

Mε έψησες...Έψαχνα ένα shoujo manga καθώς τελίωσα το Love so life
Here is my anime list so far..

And .... here is my manga list so far

Also i'm proud to say that i'm the founder and editor of this blog!


And yes i stole this style from you mirana_neko! I have no regrets....

#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 18 September 2012 - 10:43

*Bump*

Bγήκε και το 12.

Spoiler: 12


#4 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 18 September 2012 - 12:37

Έχοντας διαβάσει μέχρι το κεφάλαιο 5, έχω να πω ότι δε με νοιάζει τί θα πάθουν ο Rita και η Adachi, αρκεί ο Hiromitsu και η Hatori να πλακωθούν στο τέλος. Μου θυμίζουν τον Shizune και την Kaoru από τον Kabamaru: ο bastard και η bitch. Να καταλήξουν μαζί, με τις ευχές μου.

Τη Hatori μου αρέσει να τη βλέπω να τη παθαίνει ξανά και ξανά. Είναι αξιολύπητη και μου αρέσει να την βλέπω καθώς ευχαριστιέμαι τη πτώση της στο βούρκο. Όλο και πιο βαθειά, a joyride of burning and humiliation. Είναι πραγματικά να τη δείχνεις και να γελάς. Από την άλλη, πρέπει να είναι και ο πιο ρεαλιστικός χαρακτήρας εκεί μέσα, με όλα τα κακά και τις μικρότητες ενός καθημερινού ανθρώπου που πρωτίστως νοιάζεται για τη πάρτη του. Α, και ο Rita. Γιατί η μη-θελημένη διπροσωπία του είναι κι αυτή πολύ ρεαλιστική, και ένα καλό character flaw. Αν έχουμε character arc, θα έχουμε με αυτούς τους δύο, γιατί μόνο εκεί χωράει.

Νομίζω ότι ο Hiromitsu είναι απόλαυση, αλλά χαρακτήρας δεν είναι: είναι plot device. Μέχρι βέβαια να κάνει κι αυτός καμιά χοντρή και να γίνει κι αυτός προσωπικότητα, πράγμα που αν θα γίνει, ποιός ξέρει τί θα δούμε...

Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: Comedy, Drama, School Life, Shoujo, Koda Momoko