Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Διαδικασία έγκρισης των reviews

review problem forum feedback

  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 05 September 2012 - 19:21

Μιας και θεωρώ λανθασμένη και αποθαρρυντική την διαδικασία έγκρισης ενός πρόσφατου review που πόσταρα, το επισημαίνω. Δεν το κάνω στο αντίστοιχο thread παραπόνων, προτιμώ μία ξεχωριστή και συγκεκριμένη συζήτηση. Ακολουθεί quote με παραλλαγές από συνομιλία μου με μέλος της review team.

Να ξεκαθαρίσω ότι το πρόβλημα δεν το έχω με την ομάδα αλλά με όλη αυτήν την χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία που δεν με βρίσκει σύμφωνο σε όλα όσα θα αναφέρω. Εννοείται πως δεν μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά που είναι και συνεργάσιμα και εθελοντικά βοηθούν ώστε να επιτευχθεί ένα εξαιρετικό review section στο anime//gr.

Λοιπόν ας πάρουμε το θέμα από την αρχή. Για να πω την αλήθεια με βρίσκει εντελώς αντίθετο η διαδικασία έγκρισης της review και ένα κομμάτι των τροποποιήσεων που ζητήθηκαν και ζητούνται.
Έχω διάθεση και να συνεχίσω να γράφω reviews και να συνεργαστώ αλλά όχι με την παρούσα διαδικασία που είναι σίγουρο για εμένα ότι όποιο άλλο μέλος προθυμοποιηθεί να ασχοληθεί θα αποθαρρυνθεί. Είναι κατανοητό να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για την έγκριση αλλά οι απαιτήσεις λες και πρόκειται για έκθεση του πρωθυπουργού δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Όχι διότι αφιερώνω χρόνο, δεν με ενδιαφέρει αυτό μιας και κάνω κάτι που γουστάρω, αλλά διότι οι τροποποιήσεις αφορούν κομμάτια της review που με την αλλαγή τους χάνεται ολοκληρωτικά το προσωπικό μου στίγμα σε αυτήν. Δηλαδή το review εξελίσσεται και στην μορφή και στην παρουσίαση σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που φανταζόμουν, πράγμα που στερεί και την χαρά της ελευθερίας στην δημιουργία αλλά και μεταλλάσσεται σε κάτι αντίθετο με τον δικό μου χαρακτήρα. Με απλούστερα λόγια έχω ήδη αφιερώσει κοντά στις 10 ώρες και έχουν περάσει 7 ημέρες από όταν πρώτο ασχολήθηκα και ξεκίνησε αυτή η διαδικασία έγκρισης. Και αφιερώνοντας ακόμη περισσότερο χρόνο(πιθανό να φτάσουμε τις δύο εβδομάδες+ ως σύνολο), το αποτέλεσμα θα είναι ένα review το οποίο στο 50% δεν θα είναι δικό μου αλλά όπως το φαντάζεται η ομάδα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κάθε reviewer είναι ξεχωριστός και η κάθε review πρέπει να εκφράζει αυτόν που την αναλαμβάνει από την αρχή έως το τέλος και στην μορφή και στον τρόπο γραφής. Η λογική της τυποποίησης σε συγκεκριμένα στάνταρ που το αλλοιώνουν αυτό ακόμη και αν γίνονται για να υπάρχουν στο φόρουμ όσο το δυνατόν πιο αξιόλογα review, δηλαδή με πολύ καλές προθέσεις, όχι μόνο είναι αποθαρρυντική για όποιον θελήσει να ασχοληθεί αλλά θυμίζει και την ελληνική γραφειοκρατία. Οι συμβουλές, οι παρατηρήσεις, οι διορθώσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες και απαραίτητες ώστε να υπάρχουν ποιοτικά reviews αλλά με προϋποθέσεις. Και το φόρουμ δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο σε review της ομάδας αλλά και των μελών οπότε πρέπει αυτά να ενθαρρύνονται και να είναι πιο απλούστερα τα πράγματα όπως στο παρελθόν.(όταν πόσταρα το πρώτο μου review ήταν διαφορετικά τα πράγματα).
Με βάση όλα τα παραπάνω δεν ξέρω αν θα συνεχίσω την διαδικασία, το πιο πιθανό είναι ότι θα το κάνω διότι σέβομαι τον κόπο της ομάδας και του ατόμου που ανέλαβε να με βοηθήσει και το ευχαριστώ γι αυτό. Θέτω όμως το θέμα στο αντίστοιχο thread feedback του φόρουμ γιατί θεωρώ λανθασμένη την συγκεκριμένη ''πολιτική'' και όπως και εσείς(απευθύνεται στην ομάδα) ενδιαφέρομαι για ένα ακόμη καλύτερο anime//gr. Το πρόβλημα δεν το έχω με την ομάδα αλλά με όλη αυτήν την χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία που δεν με βρίσκει σύμφωνο σε όλα όσα ανέφερα.

Edited by specialistas4, 05 September 2012 - 19:26.

Posted Image

#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 September 2012 - 19:39

So let me get this straight. Φτιάχνεις κάτι το οποίο θα εκπροσωπεί ένα ολόκληρο site και τα βάζεις με τους υπεύθυνους του site που δεν δίνουν λευκή κάρτα σε κάτι το οποίο υποτίθεται αντιπροσωπεύει και αυτούς; Kάτι δεν μου πάει καλά σε αυτό.

Καλώς ή κακώς δεν είμαστε MAL atm το οποίο έχει την δυνατότητα για multiple reviews από πολλούς χρήστες ( μπορεί στο μέλλον να αποκτήσουμε δυνατότητα γι αυτό αλλά προς το παρόν δεν ισχύει). Οπότε το ένα review το οποίο θα γίνεται για κάθε anime θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεγμένο και κατατοπιστικό.

Η ατομικότητα του κάθε χρήστη φαίνεται από τα post τα οποία κάνει και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και θα μου επιτρέψεις να πω ότι φαίνεται και από τα review που πληρούν κάποιες βασικές προυποθέσεις. Το ότι σου ζητάνε να διασαφηνίσεις κάποια πράγματα δεν σημαίνει ότι ούτε αλλάζουν την άποψη σου ούτε επεμβαίνουν στην προσωπική σου έκφραση.

Όσο για το χρονικό περιθώριο νομίζω είναι αυτονόητο ότι τα μέλη της Review Team έχουν και προσωπική ζωή η οποία μπορεί να μην τους επιτρέπει να ασχολούνται 24/7. Κατά δεύτερο λόγο μπορεί να προκύψουν θέματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω συζήτησης ώστε να ληφθεί μία απόφαση με consensus. Θα μου επιτρέψεις να πω ότι όσο και να λες ότι εκτιμάς τον κόπο τους η στάση σου δεν δείχνει αυτό. Εκτιμούν την προσπάθειά σου αρκετά ώστε να της αφιερώσουν χρόνο και φαιά ουσία προκειμένου να την αναδείξουν όσο πιο πολύ γίνεται. Καλό είναι να τους ανταποδώσεις την ευγένεια.

YΓ: Eπίσης φίλε specialista καλό είναι να χρησιμοποιείς την γόμα στο text σου γιατί όταν βάζεις χρώμα πραγματικά είναι eye cancer σε ορισμένα skins. >.<

#3 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 05 September 2012 - 20:12

Καταλαβαίνω τη σύγχυσή σου και ως ένας εκ των μελών της ομάδας σου θα απαντήσω. Η αλήθεια είναι πως αυτό το πρόβλημα έχει απασχολήσει την ομάδα αρκετές φορές. Αυτό που προσπαθούμε εμείς να κάνουμε είναι να έχουμε έναν κοινό άξονα για όλα ανεξαιρέτως τα review, τα οποία πρέπει να τηρούν κάποια πρότυπα, αν θέλεις.

Στις συζητήσεις μας πολλές φορές αναφέρουμε πως δεν επιθυμούμε να επέμβουμε στο κείμενο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χαλάσει το στίγμα του καθενός. Αν δόθηκε αυτή η εντύπωση, σου ζητάμε συγγνώμη. Εσκεμμένο δεν ήταν.

Γενικότερα, ο ρόλος μας είναι για παράδειγμα: διόρθωση ορθογραφικών, συντακτικών λαθών, τυχόν αλλαγές εικόνων που δεν έχουν καλή ανάλυση... και κυρίως να υποδεικνύουμε στους χρήστες να κρατάνε μια ενιαία φόρμα. Επιπλέον, κάποια κομμάτια από το review μπορεί να θέλουν περισσότερο τεκμηρίωση. Δεν ζητήσαμε ποτέ να κάνει κάποιος μια διατριβή, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε κομμάτια που α) δεν αναδεικνύουν το ίδιο το review και τη χρησιμότητά του και β) δεν προσφέρουν στον αναγνώστη τα απαιτούμενα στοιχεία, άρα ο ρόλος του review ακυρώνεται.

Είναι σαν να σου δίνουμε ένα πλαίσιο με κάποιες διαστάσεις και να σε αφήνουμε να το χρωματίσεις από μόνος σου.

Μια επιπλέον τροχοπέδη στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε αναρτήσει έναν νέο οδηγό με τα απαιτούμενα στοιχεία. Υπάρχει ένας οδηγός στο Review Section του Dante, ο οποίος δεν είναι up-to-date με τα νέα κριτήρια.

Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω, μπορεί να φαινόμαστε λίγο προστακτικοί με τις αλλαγές που ζητούνται. Είναι λογικό κάποια πράγματα να διαφεύγουν την προσοχή του γράφοντος.

Και πάλι συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά θέλω να καταλάβεις πως δεν είναι το πιο εύκολο κομμάτι και για εμάς να προσέχουμε με μεγεθυντικό φακό το πόνημά σου, ώστε να το δώσουμε όσο το δυνατόν πιο διορθωμένο και παράλληλα να κρατάμε το στίγμα του γράφοντος, χωρίς να το αλλοιώσουμε, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι στις επιθυμίες μας, το τονίζω.

Δεν είναι διαφορετικό και για τα δικά μας τα review. Ακόμα και τα δικά μας περνούν από το κόσκινο, όχι όμως γιατί γουστάρουμε ή έχουμε βίτσιο, αλλά για να δώσουμε κάτι όμορφα δομημένο στην κοινότητα και να ωθήσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με το θέμα των έργων μας. Το ίδιο κάνουμε με τα έργα όλων.

Και αν σου ζητήσαμε να το γράψεις ξανά είναι γιατί θέλουμε η δουλειά σου να είναι κάτι δικό σου αποκλειστικά και όχι κάτι δικό μας, με όλες τις παρεμβάσεις μας.

Σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου και ελπίζουμε σε κατανόηση.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#4 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 05 September 2012 - 20:13

Η Ειρήνη και ο Πολύδωρος σου απάντησαν επί της ουσίας (τους λατρεύω και τους 2). Εγώ απλά θα προσθέσω το εξής:

Not classy, man. Έχεις ένα παράπονο που αφορά εσένα, την ομάδα, και κανέναν άλλον, κι αντί να στείλεις PM σε κάποιον mod/admin με τις σκέψεις σου, ανοίγεις thread στο Forum Feedback. Ο σκοπός ποιος είναι; Να μας καταγγείλεις δημοσίως; Μπορεί να τονίζεις ότι δεν είναι αυτή η πρόθεσή σου, αλλά πρακτικά μόνο έτσι μεταφράζεται αυτό το thread.

Οι πολιτικές έγκρισης reviews είναι (until further notice) αυτές που είναι, και δεν δέχονται διαπραγματεύσεων. Το ξέρουμε ότι είναι αυστηρές, το ξέρουμε ότι μπορεί να πικράνουν ορισμένα μέλη (και να αποθαρρύνουν πολλά περισσότερα από το να γράψουν review), αλλά είναι μια θυσία που αποφασίσαμε εδώ και καιρό να κάνουμε για χάρη της ποιότητας.

Άλλα μέλη γράφουν reviews που περνάνε εύκολα τα standards που έχουμε ορίσει, άλλα μέλη όχι το ίδιο. Το δικό σου είναι κάπου στη μέση. Απλά χρειάζεται δουλειά.

Το θέμα κλειδώνεται μιας και δεν υπάρχει τίποτα προς διαπραγμάτευση.

Edit: Addendum, περί προσωπικού στίγματος. Μιας και παρακολουθώ τη διαδικασία βελτίωσης του review, θέλω να τονίσω (για τους υπόλοιπους αναγνώστες περισσότερο, μιας και θέλησες να κάνεις το θέμα δημόσιο) ότι δεν επεμβαίνουμε ούτε στη γνώμη σου για το anime, ούτε στο προσωπικό σου ύφος γραφής. Επεμβαίνουμε σε ελλείψεις που έχει το review, και άλλα δομικά λάθη.

Αυτά, για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||




Also tagged with one or more of these keywords: review, problem, forum feedback