Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Αγγλόφωνες σειρές

• Please log in to reply
2788 replies to this topic

#2281 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 10 September 2013 - 14:13

I did. Μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι αρκετά τολμηρή σειρά με την έννοια ότι ασχολείται με θέματα σεξουαλικότητας και ταξικών/φυλετικών διαφορών, δύσκολα θέματα που συνήθως δεν τα πιάνουν εύκολα άλλες σειρές. Επίσης εγώ την βρήκα εθιστική και την τελείωσα σχεδόν μέσα σε μια μέρα. Αυτό που μου άρεσε κυρίως είναι ότι παρουσιάζει τα προβλήματα όλου του συστήματος από την "απονομή" δικαιοσύνης μέχρι το σωφρονισμό χωρίς να κάνει κύρηγμα.

Μπήκα που μπήκα στο thread να πω ότι μέσα στο καλοκαίρι είδα και τις 3 σαιζόν του falling skies. Χμμμ mixed feelings on this one. Από τη μια έχουν δημιουργήσει έναν πολύ ενδιαφέρον post apocalyptic κόσμο με πραγματικά τρομακτικούς εξωγήινους ~έχει κάτι σκηνές εντελώς και παντελώς creepy~ από την άλλη οι γήινοι είναι κάπως meh. Για κάποιο λόγο, όλοι οι διάλογοι μεταξύ τους είναι γενικολογίες, οπότε όταν σταματάει η δράση και αρχίζουν και μιλάνε σε πιάνει υπνηλία...

Επίσης είδα πρώτη σαιζόν elementary και το λάτρεψα. Άκρως εθιστικό και αυτό. Τα μυστήρια δεν ήταν το δυνατό του σημείο. Το δυνατό του σημείο ήταν ότι είχε φανταστικούς χαρακτήρες ~δεν το περίμενα από τη Lucy Iiu και εξεπλάγην ευχάριστα~ και φοβερές σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες.

Τέλος είδα το scandal, το οποίο πήρε αρκετά τα πάνω του στη δεύτερη σαιζόν. Εθιστικό και αυτό αλλά για τελείως άλλους λόγους, πιο πολύ σε guilty pleasure έφερνε. Στα θετικά του η απόλυτη φυσικότητα με την οποία παρουσίαζε θέματα φύλου, σεξουαλικότητας και φυλής. Στα αρνητικά βάζω το σιχαμένο over the top romance, το οποίο για μένα χαλούσε τη σειρά, την ώρες ώρες επιληπτική σκηνοθεσία και το ότι οι σχέσεις των χαρακτήρων παραήταν άρρωστες. Βέβαια αυτό το τελευταίο θα μπορούσε να είναι και στα θετικά... Καλύτερος χαρακτήρας μακράν ο Cyrus, λάτρεψα το σαρκασμό του... Αν μου άφησε κάτι η σειρά είναι την επιθυμία να έχω και εγώ έναν πληρωμένο δολοφόνο/βασανιστή/πρώην black ops στο speed dial έτσι βρε αδερφέ για την αντιμετώπιση των καθημερινών μου δυσκολιών ~βλέπε τελείωσε το τυροκούλουρο στο Γρηγόρη~.

xbJ3b2w.jpeg

#2282 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 11 September 2013 - 07:05

:nod2: thank you for your answer!! Είδα χτες τα δύο πρώτα, μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα. 

#2283 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 11 September 2013 - 17:08

έχει δει κανείς το "Orange is the new black"; Βλέπω 8,6 στο imdb (με την συντριπτική πλειοψηφία να έχει δώσει 8-9-10) και αναρωτιέμαι...

Καλό είναι εάν δεν περιμένεις να σταματήσει να κάνει focus στην ενοχλητική privileged "naive" white female lead lady και δε σε ενοχλεί το rape trivialization (το λέω γενικά για να μη κάνω σπόιλερ). Τουλάχιστον είναι καλογραμμένη, έχει ωραίους χαρακτήρες, diversity και φεύγει γρήγορα. Νομίζω ότι θα σου αρέσει πολύ.

Posted Image

#2284 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 17 September 2013 - 14:29

Τελείωσα με το Under the Dome, κάκιστο τέλος( ; ).

Παρακολούθησα και το πιλοτικό επεισόδιο του Sleepy Hollow. Πατριωτισμός αναμειγμένος με εναλλακτική ιστορία αλά assassin's creed, ψιλο ό,τι νά 'ναι χαρακτήρες αλλά γενικά καλογυρισμένο. Αν δεν πάει να γίνει υπερβολικά τραβηγμένο θα το δω. Με ενόχλησε που είναι διανθισμένο με

Spoiler:

#2285 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 posts

Posted 24 September 2013 - 14:20

Παρακολούθησα και το πιλοτικό επεισόδιο του Sleepy Hollow. Πατριωτισμός αναμειγμένος με εναλλακτική ιστορία αλά assassin's creed, ψιλο ό,τι νά 'ναι χαρακτήρες αλλά γενικά καλογυρισμένο. Αν δεν πάει να γίνει υπερβολικά τραβηγμένο θα το δω. Με ενόχλησε που είναι διανθισμένο με
Spoiler:

Στο 2ο επεισόδιο μας έκαναν και δαίμονες.

#2286 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 24 September 2013 - 17:36

Spoiler: sleepy hollow ep2

Edited by 1451, 24 September 2013 - 17:36.

#2287 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 posts

Posted 24 September 2013 - 18:14

Από το γεια σου καλημέρα, γεια σου καληνύχτα είναι μια πρόοδος. Και τουλάχιστον φτιάχνουν μια πρόταση.

Spoiler:

#2288 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 24 September 2013 - 18:52

H αδερφή είναι η Sarah Connor, μιας και έχουμε και time travel... Η ψυκή σο είναι ντικό μοοοοοο!

xbJ3b2w.jpeg

#2289 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 24 September 2013 - 22:50

+1 που ενδιαφέρεται για Orange Is The New Black.

Αυτό που μου έπιασε την προσοχή πριν λίγες μέρες και δεν είχα ιδέα για την ύπαρξή του είναι το Web Theraby. Lisa Kudrow με τόσους γκεστ με έχει πείσει απίστευτα. Must watch for me.

#2290 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 24 September 2013 - 23:24

zomg πόσο φόλα ήταν το finale του Dexter...  :madtodeath:

Posted Image
Posted Image

#2291 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 25 September 2013 - 05:18

αν μη τι αλλο το Sleepy Hollow μου εχει χαρισει στιγμες απειρου γελιου

#2292 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2,137 posts

Posted 25 September 2013 - 12:03

Spoiler:

LfNX0dh.png

#2293 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 233 posts

Posted 25 September 2013 - 12:37

Μόλις είδα με την παρέα ό,τι έχει βγει από Game of Thrones (και πριν από αυτό ό,τι έχει βγει από Walking Dead) και τώρα ψάχνουμε την επόμενη σειρά.

Ακούω καλά λόγια για Breaking Bad, ενώ με τρώει και η περιέργεια για Twin Peaks.

Ο λαός τι έχει να προτείνει;

Edited by Kain, 25 September 2013 - 12:38.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#2294 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 25 September 2013 - 14:01

Φολα η 8η σεζον σιγουρα,βασικα παραπανω απο φολα ηταν τραγικη.Το φιναλε ομως κατα την αποψη μου ηταν εξαιρετικο,το καλυτερο που μπορουσε να δοθει στο σημειο που ειχαν φτασει και ανταξιο της σειρας.

Μόλις είδα με την παρέα ό,τι έχει βγει από Game of Thrones (και πριν από αυτό ό,τι έχει βγει από Walking Dead) και τώρα ψάχνουμε την επόμενη σειρά.

Ακούω καλά λόγια για Breaking Bad, ενώ με τρώει και η περιέργεια για Twin Peaks.

Ο λαός τι έχει να προτείνει;

Homeland :P

#2295 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 25 September 2013 - 14:37

so, είδα το Orange is the new Black  (13 επεισόδια, ~60λεπτών, νέα σεζόν κάποια στιγμή το 2014)

interesting fact: βασίζεται σε βιβλίο που έγραψε η Piper Kerman (portrayed as Piper Chapman) για τις εμπειρίες της στην ομοσπονδιακή φυλακή όπου κατέληξε για έγκλημα που είχε διαπράξει 10χρόνια πριν.

Γενικά, η σειρά είναι πολύ καλή (υποκριτική, σκηνοθεσία, ποικιλία χαρακτήρων). Για τα σκηνικά τι να πω, μια φυλακή δείχνει, αρχιτεκτονικά μιλώντας, λογικά μου φαίνονται αυτά που βλέπω λολ! Παρακολουθούμε και τις ιστορίες μερικών κυριών από τη ζωή τους πριν μπουν στη φυλακή και το έγκλημα που διέπραξαν. Κρατάει μια αρκετά ουδέτερη στάση ως προς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έκανε η καθεμιά από τις κρατούμενες το έγκλημά της. Δηλαδή δεν δίνει δίκιο ή άδικο στην πράξη, απλά ότι αυτή ήταν η αιτία που τις έφερε στο εν λόγω σωφρονιστικό ίδρυμα. Η καθεμιά είναι ξεχωριστή και, παρόλη την πληθώρα, σου "αποτυπώνεται" σαν χαρακτήρας μετά από 2 επεισόδια (και δεν αναρωτιέσαι μετά "μα ποια είναι αυτή είπαμε;;").

Η λοιπή στελέχωση της φυλακής (φύλακες, σύμβουλος, τοπικός διευθυντής και επιτηρήτρια-διευθύντρια-κάτι υψηλόβαθμο τελοσπάντων) είναι εξίσου ενδιαφέρουσα.

Ουσιαστικά είναι μια αυτόνομη κοινωνία μέσα στο σωφρονιστικό σύστημα, που λειτουργεί με δικούς της όρους/κανόνες και προβλήματα σε συνδυασμό με το Σύστημα..

Όπως ανέφερε και η Anelis πιο πάνω, η κεντρική πρωταγωνίστρια είναι αρκετά εκνευριστική, ειδικά με μια "αφέλεια" που παρουσιάζει στα πρώτα επεισόδια στις συναναστροφές της με άλλες συγκρατούμενες. Νταξ κοπελιά, είσαι μια borderline ignorant λευκή αστή και δεν έχεις ξαναβρεθεί στο ίδιο χώρο με underprivileged people, αλλά το σόρι-αν-σε-προσβάλω-δεν-το-ήθελα δεν δικαιολογείται. Δεν ξέρεις πότε να το βουλώνεις;;;; μάλλον όχι. Εξίσου εκνευριστικά και μερικά ψυχολογικά ανεβοκατεβάσματά της, με αποκορύφωμα το τελευταίο επεισόδιο (no, not talking about the final scene).

Συμπέρασμα: η σειρά προτείνεται για παρακολούθηση. Και για rewatch.