Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Totally Captivated

Action Yaoi Comedy Drama Mature Slice of Life Romance manhwa

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 July 2012 - 03:17

Totally Captivated

完全吸引


Posted Image


"I'm pretty sure that the downfall of humans can be completely attributed to their curiosity" - Ewon Jung



Τα περισσότερα yaoi είναι σαν τα σπίρτα. Δηλαδή το διαβάζεις, φωτίζει την διάθεσή σου, χαίρεσαι με το love story για πέντε λεπτά και μετά το ξεχνάς. Που και πού όμως θα βρεθεί εκείνο το manga το οποίο θα το διαβάζεις ξανά και ξανά, μόνη σου με παρέα,κρεμασμένη από το φωτιστικό σαν νυχτερίδα etc. και θα είναι σαν να το διαβάζεις για πρώτη φορά. Mια τέτοια περίπτωση είναι και το Totally captivated.


Posted Image

Πόνημα της ζωηρής φαντασίας και πένας της Yoo Ha Jin το Totally Captivated περιλαμβάνει μια σειρά των 6 τόμων που δημιουργήθηκε το 2005 ένα side story με τίτλο "Totally Spying on them" που δημιουργήθηκε το 2009, ένα sequel με τίτλο "How to live with a beast" το 2009 και αυτό και το τελικό "Last episode" που βγήκε το 2010. H κυρίως σειρά είναι +16 ενώ τα υπόλοιπα επειδή είναι djs απευθύνονται σε ενήλικο κοινό.Το scanlating σε όλα έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να τα χαρείτε άφοβα.


Posted Image Posted Image


H σειρά έχει ως πρωταγωνιστή των νεαρό Ewon Jung έναν σύγχρονο άντρα με κάποια θεματάκια δέσμευσης. Ακολουθώντας το ρητό "το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο στην άλλη μεριά του φράχτη" θα πιαστεί στα πράσα και θα εγκαταλειφθεί από τον σύντροφό του Jiho. Σαν να μην έφτανε αυτό το σκληρό χτύπημα της μοίρας ο Jiho βρίσκει νέα αγάπη στο πρόσωπο του μεγαλομαφιόζου Mookyul και οι δύο μαζί εξαναγκάζουν τον Εwon να δουλεύει αμισθή στην οργάνωση του τελευταίου. Πέρα όμως από τον πρώην σύντροφό του ο οποίος πνέει τα μένεα εναντίον του, και πέρα από την εμπλοκή του με τον υπόκοσμο, o Ewon αρχίζει και κινεί το ενδιαφέρον του Mookyul. And then hilarity ensues...


Posted Image Posted Image

Πρόκειται για μια σειρά όπου η κωμωδία υπερισχύει του fanservice πράγμα σπάνιο για το είδος. Σε αυτό βοηθά ότι στο μεγαλύτερο μέρος της η σειρά δεν παίρνει τον εαυτό της σοβαρά αποφεύγοντας την σοβαροφάνεια και το μελόδραμα.Έτσι όταν τα πράγματα όντως σοβαρεύουν έχει και την ανάλογη επίδραση στον αναγνώστη. Με όλες της, τις υπερβολές και τις τραβηγμένες από τα μαλλιά όμως καταστάσεις η σειρά πατάει σε αρκετά καλές βάσεις. Σου παρουσιάζει εξαρχής δύο προσωπικότητες με χοντρά issues η καθε μία. Δεν προσπαθεί να σου πει ότι θα χτίσουν την ιδανική σχέση ή ότι αυτό που θα δεις είναι το τέλειο - σφαλμα το οποίο κάνουν πάρα πολλές romance σειρές. Τουναντίον ποντάρει στο πώς δύο εντελώς αντίθετες και διεστραμμένες προσωπικότητες θα φτάσουν να συμπληρώνουν η μία την άλλη μέσα από όχι πάντα ρόδινες και αστείες καταστάσεις. Και οκ δεν υπάρχει το τρελό character development αλλά οι πρωταγωνιστές αναπτύσσουν μια ισότιμη δυναμική μεταξύ τους. No damsels in distress here.Αντίθετα το trolling πάει σύννεφο και από τις δύο πλευρές. Και οι δύο αξίζουν ο ένας τον άλλο με όλη την σημασία της φράσης.


To σχέδιο είναι από τα αγαπημένα μου στον χώρο. Και όχι μόνο για τα ονειρεμένα bishonen των οποίων έχω κατεβάσει άπειρες εικόνες και δεν ξέρω ποια να πρωτοβάλω. Tα chibi's είναι αυτά που με κέρδισαν. Eίναι τόσο χαριτωμένα που θες να τα κάνεις αγκαλίτσες. Oι κωμικές σκηνές είναι το ίδιο απολαυστικές οπτικά με τις σοβαρές.


Posted Image


Δεν είναι από τους τίτλους τους οποίους θα πρότεινα σε άτομα που δεν είναι fan του genre. Δεν είναι oύτε Complex, ούτε Boys Next Door, ούτε The Cornered Mouse Dreams of cheese ή Shamon τα οποία τα θεωρώ ότι ουσιαστικά απευθύνονται στους πάντες. Αλλά αν έχω μία πρόταση η οποία φεύγει κατευθείαν σε κάθε fan του είδους που θέλει να διαβάσει έναν καλό τίτλο ε αυτό είναι το Totally Captivated.

Posted Image


ΥΓ: Mετά τις φιλότιμες προσπάθειες της Keito να διαδώσει τα yaoi στο anime.gr δεν άντεξα συγκινήθηκα και είπα να κάνω και εγώ ένα yaoi manga thread. XD



#2 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 July 2012 - 10:00

Πόσο μα πόσο μα πόσο αγαπάω αυτό το manga!

Καταρχάς ξεφεύγουμε τελείως από τα γνωστά δίδυμα seme - uke. Και οι δύο έχουν αρκετά ισχυρές προσωπικότητες οπότε απολαμβάνεις να τους βλέπεις να αλληλεπιδρούν χωρίς να θες να χτυπήσεις έναν από τους δύο. Το πρόβλημα μου με τα περισσότερα yaoi είναι ότι συνήθως ο ένας από τους δύο φέρεται σαν καθυστερημένο κλισέ και με χαλάει απίστευτα. Εδώ, ευτυχώς, και οι δύο πρωταγωνιστές όχι μόνο έχουν τον χαρακτήρα τους αλλά η σχέση τους δεν προέρχεται από το δίπτυχο υποταγή - κυριαρχία αλλά μέσα από μία ισοτιμία που σε κάνει στο τέλος να εκτιμάς πολύ περισσότερο την σχέση που αναπτύσσουν.

Οι κωμικές πινελιές είναι το κύριο συστατικό αυτού του manga για αυτό και το κάνει τόσο ιδιαίτερο. Στην αρχή, ίσως ξενίσει λίγο τους λάτρεις του δράματος αλλά γρήγορα σε συνεπαίρνει το χιούμορ του. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι όταν θέλει να είναι σοβαρό δεν είναι. Απλά όταν το κάνει και μάλιστα χωρίς μελοδραματισμούς εκεί είναι που έχει σημασία και σου λιώνει την καρδιά. Πραγματικά οι ρομαντικές ψυχές θα βαρεθούν να αναστενάζουν ειδικά προς το τέλος.

Πραγματικά προτείνεται σε όλους τους yaoi fans και διαβάζεται ξανά και ξανά με μπισκότα και σοκολατούχο γαλατάκι από δίπλα :3

xbJ3b2w.jpeg


#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 July 2012 - 23:33

Εδώ, ευτυχώς, και οι δύο πρωταγωνιστές όχι μόνο έχουν τον χαρακτήρα τους αλλά η σχέση τους δεν προέρχεται από το δίπτυχο υποταγή - κυριαρχία αλλά μέσα από μία ισοτιμία που σε κάνει στο τέλος να εκτιμάς πολύ περισσότερο την σχέση που αναπτύσσουν.


"You stupid obnoxious gangster fuck! I can't stand assholes like you! What did you expect? Every guy in the world to flock to your side blindly just by calling out to them? I wouldn;t have had anything to do with you if it weren't for Jiho." Για να ακολουθήσει λίγο αργότερα και ένα " Got it? you ugly motherfucker"

Λόγια πραγματικής αγάπης. :hihi2: Σοβαρά τώρα είναι ισως αυτό που περίμενα επί δεν ξέρω και εγώ πόσα romance (yaoi και μη) manga-σπαταλημένη μελάνη- να πει κάποιος στον καβαλημένο knight in the shiny armor που νομίζει ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Ο Εwon πρέπει να μαθήτευσε κοντά στον master Pua. Δεν εξηγείται αλλιώς το επιδέξιο negging που κάνει στο chiki-Mookyuul για να το κατεβάσει από το πεντέστραλ.

Όταν λέω εγώ ότι τα yaoi είναι βγαλμένα από τη ζωή με λέτε τρελή... :hahaha:

ΥΓ: To ξαναδιαβάζω για πέμπτη φορά και έχω λιώσει στο γέλιο.

#4 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 27 July 2012 - 11:48

Ας σχολιάσω και 'γω αυτό στο θρεντ για το υπέροχο αυτό manhwa. Κατ'αρχάς έχω να πω πως είναι από τα πιο ολοκληρωμένα που έχω διαβάσει. Αν και χωρίς πάρα πολύ φανσέρβις, δεν σε αφήνει ανικανοποίητο, ούτε σου πετάει πέντε σκηνές σεξ με ένα άθλιο story.
Επίσης το κωμικό του στοιχείο το λάτρεψα, καθώς και τους χαρακτήρες που ήταν όλοι πολύ προσεγμένοι.

Από τις λίγες σειρές που και αν και σου ψήνει το ψάρι στα χείλη, το διασκεδάζεις και περνάς καλά.

#5 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 07 August 2012 - 18:52

το διάβασα όταν ακόμη δεν διάβαζα manga πολύ καλό απο τα αγαπημένα μου.
σπάνια βρίσκεις τέτοια διαμάντια.



Also tagged with one or more of these keywords: Action, Yaoi, Comedy, Drama, Mature, Slice of Life, Romance, manhwa