Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Σκάκι


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Chasapos

Chasapos

    Ninja in training

  • Members
  • 379 posts

Posted 02 June 2012 - 09:41

Υπάρχει άλλο thread για σκάκι; Δε βρήκα κάτι αν υπάρχει παρακαλώ να μεταφερθεί εκεί... Anyway χθες κέρδισα τον πρώτο μου Ινδό στο Chesscube! Οι Ινδοί ήταν η μάστιγά μου δεν μπορούσα να τους κερδίσω με τίποτα. Είναι μάστορες στο είδος τι να κάνουμε! Να και η παρτίδα:


Spoiler:


Πέρσι είχαμε διοργανώσει και ένα τουρνουά εδώ στο anime.gr αλλά είχε μείνει στη μέση...

Edited by mchasap, 02 June 2012 - 09:53.

The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#2 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 02 June 2012 - 10:44

Aμέτρητες ώρες στο chesscube απο τότε που το γνώρισα μέσω του διαγωνισμού.
Δεν είμαι αρκετά καλός (κάπου στο 1350 έχω rating) αλλά τελευταία πήρα την ανηφόρα.
Εγώ πάντως θα πρότεινα σ' αυτό το site να βάλουν και κανένα maitreya buddha chess pieces set, μετά το hindu takeover δε μπορεί να ακολουθούν ακόμα τέτοιου είδους γελοία δυτικά πρότυπα.

O6rrvsU.jpg


#3 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 03 June 2012 - 00:35

Υπάρχουν άλλα 2 threads για το σκάκι, αλλά όχι γενικής θεματολογίας, οπότε αυτό θα παραμείνει ως έχει.

Να πω κ εγώ τον καημό μου.
Μισώ θανάσιμα το σκάκι.
Δηλαδή οκ ίσως να μην το μισώ γιατί είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, αλλά η σχέση μας είναι περίεργη.

Όταν ήμουν μικρή έπαιζα με πιόνια αντί για κούκλες και έπαιξα στον πρώτο μου επίσημο αγώνα όταν ήμουν 10. Ήμουν μικρή, δεν καταλάβαινα τι έκανα. (Και οκ είχα πορωθεί με το "άνοιγμα του δράκου" και άλλα χαριτωμένα ανοίγματα που διάβαζα στα σκακιστικά βιβλία του μπαμπά μου.)
Μετά από όλο το "bullying" που είχα φάει ως παιδούλα για να ασχοληθώ με το σκάκι, έχω καταλήξει πλέον να βρίζω όποιον μου προτείνει να παίξουμε (κ ας χρησιμοποιώ που και που το chessbase) Κάθε φορά που βλέπω πιόνια και σκακιέρες όμως κάθομαι και χαίρομαι σα χαζό.
Αλλά όχι, επιμένω ότι το μισώ.

Posted Image


#4 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 04 June 2012 - 12:09

Είχα καιρό να ασχοληθώ με σκάκι (από το τουρνουά που αφήσαμε στη μέση...) αλλά το ξανάπιασα λόγω του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Ήταν η πρώτη φορά που ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή κρίθηκε σε ανάμεσα σε δύο Ασιάτες! (Ανάντ: Ινδός , Γκέλφαντ: Ισραηλινός, ρωσικής σχολής βέβαια)
(Να υπενθυμίσω ότι και στη γυναίκες, παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι Ασιάτισσα, μια νεαρή Κινέζα.)
Περίμενα άνετη επικράτηση του Ανάντ, που είχε και μεγαλύτερο Έλο, αλλά ο Γκέλφαντ αποδείχθηκε πραγματικά σκληρό καρύδι.
Σε κάποια στιγμή πίστεψα ότι θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη, όταν έκανε την πρώτη νίκη και δείχνοντας σε μεγάλη φόρμα, αλλά τελικά ο Ανάντ ισορρόπησε και καθάρισε την υπόθεση τίτλος στην .. παράταση των ράπιντ παρτίδων, όπου ήταν και το ατού του.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.