Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Comics - Γενική συζήτηση

• Please log in to reply
441 replies to this topic

#151 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Απρίλιος 2010 - 22:34

Ότι απορία έχεις μη διστάσεις να ρωτήσεις. Γι'αυτό είμαστε εδώ εμείς! :)

Θέλεις, π.χ., ένα overview από τα μεγάλα events της Marvel τα τελευταία χρόνια? (& επιμένω ότι 'Heroic Age' είναι καλό σημείο ν'αρχίσει κανείς).

Thanks, το πολυ πολυ ομως να το ψαξω στο Wikipedia :P Τι να σου πω, εχω την εντυπωση οτι θα χαθω εντελως, αφου εχουν αλλαξει σχηματισμοι ομαδων και εχει ερθει καινουριος Captain America. Ασε που θελω να βγαλω μια ακρη με το σοι του Spider Man. Εχω χασει τα αβγα και τα πασχαλια με το ποσοι Spider Man/Woman/girl υπαρχουν. :borednn9:

#152 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Απρίλιος 2010 - 23:11

αφου εχουν αλλαξει σχηματισμοι ομαδων

Καλά, αυτοί αλλάζουν κάθε δεύτερο μήνα. Και δεν είναι καινούργιο αυτό. ;)

Ασε που θελω να βγαλω μια ακρη με το σοι του Spider Man. Εχω χασει τα αβγα και τα πασχαλια με το ποσοι Spider Man/Woman/girl υπαρχουν. :borednn9:

Βασικά:

1 Spider-Man
1 Spider-Woman
1 Spider-Girl (η οποία, σαν τα Ultimates, είναι σε άλλο δικό του continuity, ένα στο μέλλον)

Υπήρξαν (& τεχνικά ακόμη υπάρχουν) περισσότεροι αλλά αυτοί νοιάζουν. Οι άλλοι εμφανίζονται υπερ-σπάνια.

(Και ο Spider-Man & η Spider-Woman έχουν και τους αντίστοιχους εαυτούς τους στους Ultimate τίτλους.)
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#153 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Απρίλιος 2010 - 09:51

Μπορεί νωρίς για το Punisher αλλά προσωπικά δεν έχω διαβάσει τίποτα από το Jason Aaron που να μη μου έχει αρέσει. Και ο τύπος apparently μπορεί να γράψει τα πάντα: από Wolverine & Ghost Rider μέχρι ένα από τα σταθερά καλύτερα comics που βγαίνει τα τελευταία χρόνια, το Scalped.

Κοίτα ο Aaron όντως είναι ταλεντάρα και επίσης κι εγώ ότι έχω διαβάσει από αυτόν μου άρεσε.Αλλά σου λέω ακόμα είναι νωρίς για να δούμε τι θα κάνει στον Punisher.5 τεύχη έγραψε μόνο .Κάτσε να δούμε που θα το πάει.
Καλά το Scalped είναι όντως κομιξάρα.Για μένα αυτό ,το Unwritten και το προσωπικό αγαπημένο μου ,το Unknown soldier είναι τα καλύτερα που εκδίδει η Vertigo αυτή τη στιγμή.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#154 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Απρίλιος 2010 - 10:20

Κοίτα ο Aaron όντως είναι ταλεντάρα και επίσης κι εγώ ότι έχω διαβάσει από αυτόν μου άρεσε.Αλλά σου λέω ακόμα είναι νωρίς για να δούμε τι θα κάνει στον Punisher.5 τεύχη έγραψε μόνο .Κάτσε να δούμε που θα το πάει.
Καλά το Scalped είναι όντως κομιξάρα.Για μένα αυτό ,το Unwritten και το προσωπικό αγαπημένο μου ,το Unknown soldier είναι τα καλύτερα που εκδίδει η Vertigo αυτή τη στιγμή.

Το Unwritten είναι απλά απίστευτο. Το καινούργιο Sandman χαλαρά. Ο Mike Carey, μεταξύ αυτού, Lucifer, & X-Men (Legacy), είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς. Πολύ κρίμα που μπήκε το ηφαίστειο στη μέση & δε μπόρεσε να έρθει στο Comicdom (ξέθαψα & το Lucifer #1 για υπογραφή, :nanteee:).

Από τους πάντες ακούω να εκθειάζουν to high heavens το Unknown Soldier αλλά δεν έχω κάτσει ακόμη να διαβάσω καθόλου. Θα έπρεπε.
----

#155 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2010 - 17:00

Μιας τελείωσα το Civil War και επειδή σκοπεύω να συνεχίσω με το invicible iron man (issue 13) το παλιό και το νέο, θα ήθελα να ρωτήσω πια marvel events σχετίζονται άμεσα με τον iron man και πριν απο ποιο τεύχος περίπου είναι καλύτερο να τα διαβάσω.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να απαντηθεί, οπότε υπάρχει κάποιο ψαχτήρι ή wikipedia is the way?

#156 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2010 - 17:41

Μιας τελείωσα το Civil War και επειδή σκοπεύω να συνεχίσω με το invicible iron man (issue 13) το παλιό και το νέο, θα ήθελα να ρωτήσω πια marvel events σχετίζονται άμεσα με τον iron man και πριν απο ποιο τεύχος περίπου είναι καλύτερο να τα διαβάσω.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να απαντηθεί, οπότε υπάρχει κάποιο ψαχτήρι ή wikipedia is the way?

Μιας και το Tony Stark είναι από τους βασικούς χαρακτήρες του Marvel Universe & από τους υποκινητές πολλών από τα πρόσφατα γεγονότα ακολουθάει τη γενική πορεία της overall ιστορίας & εμφανίζεται σε όλα τους, με μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο.

Το numbering στο δικό του title - είναι κάπως μπερδευτικό - πάει (σε παρένθεση πότε άρχισε να βγαίνει το καθένα title):

• Iron Man (2005): #1 - #16 <- εδώ είναι το #13 που αναφέρεσαι, right?
  • Invincible Iron Man (2007): #17 - #28 => τα #19 - #20 είναι cross-over με το War World Hulk
  • Iron Man: Director of S.H.I.E.L.D. (2008 ): #29 - #32 (τα #33 - #35 πρωταγωνιστούν τον War Machine στη διάρκεια του Secret Invasion, δε συσχετίζονται)
  • Invincible Iron Man (2008 ): #1 - ongoing => το #8 & μετά είναι κατά τη διάρκεια του Dark Reign (δηλαδή αμέσως μετά το Secret Invasion) - το #25 & μετά είναι 'τώρα', κατά τη διάρκεια του Heroic Age (αμέσως μετά το Siege).
Τρία events έλαβαν χώρα σε αυτήν την περίοδο (μετά το Civil War): War World Hulk, Secret Invasion, & Siege (το Dark Reign & το Heroic Age, όπως ανέφερα σε πιο πάνω post, δεν είναι events αλλά το γενικό banner, ο τίτλος, για κάποιες περιόδους).

Βασικά δε πιστεύω πως είναι 100% αναγκαίο να διαβάσεις κάποιο από αυτά. Σε γενικές γραμμές το τι παίζει είναι more or less κατανοητό μέσα από τα ίδια τα comics, ακόμη περισσότερο άμα ξέρεις 2 πράγματα από πριν (ξαναλέω, γι'αυτό είμαστε εμείς εδώ ή το Wikipedia)

π.χ. ότι ο Stark μαζί με κάποιους άλλους (Reed Richards, Black Bolt, κτλ) έστειλαν το Hulk σε έναν άλλο πλανήτη & τώρα γυρνάει τσατισμένος στο War World Hulk, ειδικά γιατί νομίζει πως αυτοί που τον σούταραν ευθύνονται για το ότι ο πλανήτης ανατινάχτηκε αφού ο Hulk είχε καταφέρει να φτιάξει επιτέλους a life for himself there.

Έτσι λοιπόν, έχουμε:

• - τα 2 cross-over τεύχη με το War World Hulk
  • - το τι έγινε με το Secret Invasion & βασικά γιατί πλέον ο Norman Osborn είναι ο chief of everyone & η S.H.I.E.L.D. μας άφησε καιρούς
  • - το τι έγινε στο Siege & γιατί ο Norman Osborn ως chief of everyone μας άφησε καιρούς
Αν θέλεις να διαβάσεις κάτι από αυτά προσωπικά θα πρότεινα το Secret Invasion (αν & το χειρότερο από τα events - συνέχιζε & συνέχιζε ασταμάτητα χωρίς να γίνεται τίποτα). Αν και το Siege είναι όλο & όλο 4 τεύχη (& δυναμικό!), οπότε ξεπετιέται εύκολα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yo! Master: 08 Μάιος 2010 - 18:21

----

#157 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2010 - 18:11

Thank you very much:nod:

#158 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2010 - 18:23

Thank you very much:nod:

No prob. :) Ειδικά για πατριώτες.

Άμα εμφανιστεί κάνα μπέρδεμα στην πορεία, don't be afraid to ask.
----

#159 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάιος 2010 - 21:37

Μιας και το θυμηθηκα κρατησα το πρωτο το τευχος του νεου Avenger δυστυχως ομως μου ειπαν οτι θα κυκλοφορει ταυτοχρονα με αλλες δυο σειρες Avengers οποτε... Πολυ με εκνευριζει αυτο το τραβηγμα της ιστοριας. Και ελεγα να δω τι γινεται με την σειρα των Lanterns -_-

#160 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Μάιος 2010 - 07:26

Μιας και το θυμηθηκα κρατησα το πρωτο το τευχος του νεου Avenger δυστυχως ομως μου ειπαν οτι θα κυκλοφορει ταυτοχρονα με αλλες δυο σειρες Avengers οποτε... Πολυ με εκνευριζει αυτο το τραβηγμα της ιστοριας. Και ελεγα να δω τι γινεται με την σειρα των Lanterns -_-

Βασικά υπό το Heroic Age θα υπάρχουν 4 Avengers τίτλοι (& αυτή τη στιγμή 4 υπάρχουν, by the way) :

- Avengers: η σειρά με τα μεγάλα ονόματα: Thor, Iron Man, Captain America (ο Bucky, όχι ο Steve Rogers), Hawkeye, το πιο global από τα 4 & αντίστοιχα πιο grand-scale ιστορίες.

- New Avengers: συνεχίζει την παράδοση του τίτλου με το ίδιο όνομα & τους πιο καινούργιους χαρακτήρες στην ομάδα: Luke Cage, Spider-Man, Wolverine, Thing, πιο steet-level από το παραπάνω.

- Secret Avengers: το grey-ops strike force του Steve Rogers, με χαρακτήρες όπως: Beast, Moon Knight, War Machine, για πιο 'κρυφές' καταστάσεις.

- Avengers: Academy: καινούργιοι teen χαρακτήρες με αυτούς που θα τους εκπαιδεύσουν: Hank Pym, Marvel Boy, Tigra.

Επίσης μέσα στο καλοκαίρι θα βγει και το καινούργιο mini-series (αν & αρκετά τεύχη), με τους Young Avengers: Children's Crusade, γραμμένο από τον τύπου που τους δημιούργησε (αυτόν που περιμένουν τόσο καιρό για να συνεχίσει την ιστορία τους). Οπότε κάν'το ίσως 5 τίτλους.

Ναι & ένα ωραίο artwork με τους πάντες:

Posted Image

Οι 'στήλες' είναι, με σειρά από τα αριστερά:

Villains
Οι μαθητές & οι 'καθηγητές' από το Avengers Academy
New Avengers
Avengers
Secret Avengers
Young Avengers

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yo! Master: 11 Μάιος 2010 - 00:26

----

#161 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Μάιος 2010 - 22:11

Ο Spidey στους Avengers. Μαλιστα. Random: Ο Καπταιν Αμερικα κραταει πιστολι...? Ακομη δεν καταλαβαινω τι σχεση ο Σταρκ με τους Εκδικητες. Υποτιθεται οτι ηταν στην S.H.I.E.L.D

Ορεξη (και λεφτα) να εχεις να διαβαζεις. Το New Avengers παντως μου κινει το ενδιαφερον. Thanks for the info.

#162 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2010 - 00:22

Ο Spidey στους Avengers. Μαλιστα. Random: Ο Καπταιν Αμερικα κραταει πιστολι...? Ακομη δεν καταλαβαινω τι σχεση ο Σταρκ με τους Εκδικητες. Υποτιθεται οτι ηταν στην S.H.I.E.L.D

Ορεξη (και λεφτα) να εχεις να διαβαζεις. Το New Avengers παντως μου κινει το ενδιαφερον. Thanks for the info.

- O Spider-Man είναι στους Avengers από την αρχή του New Avengers, δηλαδή από το 2005.
(Επίσης είναι αναπληρωματικό μέλος εδώ & πολύυυ καιρό, γιατί ανά περιόδους είχε συνεργαστεί με την ομάδα & του έγινε πρόταση να ενταχθεί κανονικά, αλλά δεν έκατσε)

- Ο Captain America στο παραπάνω artwork είναι ο άλλος Captain America, ο Bucky Barnes (όχι ο Steve Rogers), ο οποίο είναι πιο comfortable με την ιδέα να χρησιμοποιεί όπλα.

- Ο Tony Stark ήταν από τα 6 ιδρυτικά μέλη των Avengers και πάντα ένας από τους βασικούς χαρακτήρες της ομάδας (μαζί με το Steve Rogers & το Thor δεν είναι τυχαίο που αποκαλούνται από τους αναγνώστες ως "The Big 3").
Και ακόμη και σαν Director της S.H.I.E.L.D. ήταν μέλος στους Mighty Avengers (του ομωνύμου τίτλου) - των Avengers, δηλαδή, που μετά το Civil War ήταν pro-registration (σε αντίθεση με τους New Avengers που ήταν οι anti-registration).

Αυτά & διάφορα spoilers που προσπάθησα να αποφύγω, χεχ.

Υ.Γ. Λεφτά? What's that? ;)
----

#163 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2010 - 21:50

Ολα αυτα τα θυμασαι απ'εξω? XDD

Ναι ξερω ο αλλος τα τιναξε τα πεταλα στο Civil War.

Thanks for the info though.

Α, και μιας και το θυμηθηκα αλλα κομικ που θελω να διαβασω: Umbrella Academy, Bone, Sky Doll (ολο λεω να το παρω αυτο και το ξεχναω :sigh2:)

#164 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάιος 2010 - 08:04

Ολα αυτα τα θυμασαι απ'εξω? XDD

Χεχ. Ναι, βασικά - εκτός από πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως απέξω ημερομηνίες & αριθμοί τευχών (γι'αυτά Wikipedia & Comic Book DB). Όταν πρόκειται για useless trivia ότι θέλεις. ;)

Α, και μιας και το θυμηθηκα αλλα κομικ που θελω να διαβασω: Umbrella Academy, Bone, Sky Doll (ολο λεω να το παρω αυτο και το ξεχναω )

Umbrella Academy: ένα από τα καλύτερα comics των τελευταίων ετών (ειδικά γιατί no one saw it coming)

Bone: έχω διαβάσει πολύ λίγο, οπότε όχι σφαιρική άποψη, αλλά θεωρείτε κλασσικό για το είδος του

Skydoll: γνωρίζω την ύπαρξη του αλλά αυτά, no help there
----

#165 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάιος 2010 - 08:24

Umbrella Academy: ένα από τα καλύτερα comics των τελευταίων ετών (ειδικά γιατί no one saw it coming)

Υπερβολές! Ναι μεν το umbrella ήταν απρόσμενα καλογραμμένο και αστείο αλλά ούτε στην 20άδα με τα καλύτερα κόμικ της 10ετίας δεν μπαίνει.

Bone & Skydoll τα σπάνε αν και το 2ο δεν έχει τελειώσει ακόμα και βγαίνει με ρυθμούς χελώνας

Κατά τα άλλα χτες έκανα την 4η αποτυχημένη μου απόπειρα να διαβάσω το Phonogram, παίζει να είναι από τα πιο pretentious comics που (δεν) έχω διαβάσει ποτέ και με τις συνεχείς αναφορές του μπερδεύομαι και δεν έχω καταφέρει so far να ξεπεράσω τη σελίδα 20
Αξίζει να το ξαναπροσπαθήσω; Βλέπω έχει επαίνους από Ellis & Carey αλλά μήπως αυτοί έχουν uber brit-pop γνώσεις και μας δουλεύουν;;;

Δημοσιευμένη  εικόνα