Community Status Updates

Kamui
Είναι κανείς ευτυχισμένος επειδή είναι θρήσκος ή είναι θρήσκος επειδή είναι ευτυχισμένος;

-
Kamui
Γιατί ο κυριότερος (ο μοναδικός θα έλεγα) σκοπός μια αληθινής θρησκείας είναι να κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο.
Βέβαια όταν η θρησκεία συνδεόταν με πολιτικά καθεστώτα, το φόβο και τη δεισιδαιμονία κάτι τέτοιο ήταν πολύ μακριά απο την πραγματικότητα, οι θρησκείες/φιλοσοφίες που επικράτησαν όμως μέχρι την εποχή μας έχουν τη βάση της στο να ανταποκρηθούν στις πνευματικές ανάγκες των ανθρώπων, και να τους οδηγήσουν σε μια αληθινή ευτυχία.
Αυτό εξακολουθεί να παρερμηνεύεται και να ξεχνιέται λόγω της απαράδεκτης στάσης που κρατούν συχνά πιστοί και μέλη/στελέχη της εκκλησίας απέναντι σε διάφορα κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα, καθώς και επειδή η ανθρώπινη φύση συχνά έρχεται σε κόντρα με τη θρησκεία, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να χάνουν εύκολα την πνευματικότητά τους και να ζουν δυστυχισμένοι.
Dec 19 2012 21:04 -
1451
Ο σκοπός της θρησκείας είναι να βρίσκει βολικά ψέμματα.
Dec 19 2012 21:11 -
Kamui
Tα ψέμματα μπορούν και είναι βολικά επειδή οι άνθρωποι που έχουν κατακτήσει την ευδαιμονία (ή δεν έχουν αφήσει τη ζωή να τους διαφθείρει αρκετά) βρίσκονται σε θέση να δεχθούν τα διδάγματα που ανταποκρίνονται στην πίστη τους στο Θεό, η οποία αποδεικνύεται σ' αυτούς μέσα απο την αλληλοεξάρτηση της πίστης και της ευδαιμονίας τους.
Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν πρότυπο για τους ανθρώπους που έχουν μεν το στοιχείο του Θεού, και επομένως και της ευδαιμονίας, μέσα τους, αλλά δεν έχουν τη λογική κρίση και το ψυχικό σθένος να πιστέψουν κάτι με μια απόλυτα δική τους βούληση, αλλά κρατιούνται απο τα λόγια της θρησκείας ψάχνοντας ένα καταφύγιο για τη δυστυχία που τους έχει επιβάλλει η ανθρώπινη φυση τους και οι επιλογές τους. Αρκετοί τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν και μέσα στις ίδιες τις θρησκείες, όπως και υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει απλώς να διαχειρίζονται τις μάζες λέγοντας διάφορες ανακρίβιες που βασίζουν σε μια θρησκεία που έχουν παραποιήσει κατά τη βούλησή τους.
Έτσι έχουμε ως αποτέλεσμα τις θρησκείες να βρίσκονται σε μια απόλυτη σύγχιση και να δυσκολεύονται να μείνουν σταθερές ενώ τα κοινωνικά δεδομένα μεταβάλλονται ραγδαίως, και να βολεύονται με διάφορες αισιόδοξες ανακρίβιες που ανταποκρίνονται σε αδύναμους ανθρώπους που αρκούνται να πιστεύουν στη θρησκεία τους με "μέτρο", να χρησιμοποιούν δηλαδή τα υπολείμματα τις χριστιανικής ηθικής όπου τους βολεύει για να καλύψουν την αδυναμία τους απέναντι στους προβληματισμούς τους.
Ναι, μια τέτοια θρησκεία είναι θρησκεία απο ψεύτες και υποκριτές.
Dec 19 2012 22:23