Jump to content

Community Status Updates

Photo

Labrokratis → nancy_neko

Αχ, εσύ την έχεις πατήσει όπως συμβαίνει με τους εξειδικευμένους μουσικόφιλους. Έχεις δίκιο αλλά δεν πρόκειται ποτέ να το βρεις, εκτός από τους ομοίους σου. Πληροφοριακά, αυτό που αντιμετωπίζεται εσείς οι "πραγματικοί" της Visual Kei σήμερα εδώ στην Ελλάδα, είναι ότι αντιμετωπίσαμε εμείς οι Ravers πριν 16 χρόνια (και βάλε...) χρόνια, που μπήκαν στην μουσική σκηνή όλα τα πρεζάκια γιατί - τότε - είχε εξαφανιστεί το punk, το metal και το reggae (άσχετα μουσικά είδη μεταξύ τους βέβαια) και βρήκαν εκεί κάτι "σκληρό" ή "ψυχεδελικό" να χωθούν. Και από τότε αυτοί είναι που μας χαρακτηρίζουν και όχι εμείς οι πραγματικοί Ravers / Clubbers... Και αν θέλεις να κάνω μία πρόβλεψη, όπως εμείς οι Ravers ποτέ δεν διώξαμε τις ρετσινιές από επάνω μας, ούτε τον "επιπρόσθετο" κόσμο, έτσι και εσείς που ακούτε Visual Kei το ίδιο θα έχετε στο εξής να αντιμετωπίσετε στον αιώνα του άπαντα. Κρίμα για εσάς, όπως κρίμα - τότε και για εμάς. Αυτό όμως δεν αλλάζει τα δεδομένα, ούτε την πραγματικότητα. Καταρχάς να σου πω ότι τα κομμάτια που μου παρέθεσες τα γνωρίζω και ναι όντως είναι αξιόλογα (για αυτό που είναι), ωστόσο τα συγκεκριμένα παραδείγματα δε με αναιρούν σε ότι λέω: Οι X-Japan ήταν Visual Kei και ανήκουν στην πρώτη γενιά, ο ήχος τους όμως απέχει πάρα πολύ από τον ήχο που σήμερα επικρατεί στην σκηνή του Visual Kei. Το συγκεκριμένο τραγούδι των Nightmare, είναι μπαλάντα / hard rock. Ναι όντως θεωρούνται και είναι καλοί, έχω μεταφράσει και ο ίδιος τραγούδια τους, αλλά αποτελούν μια φωτεινή εξαίρεση σε όλο αυτό το τσουβάλιασμα. Για να κάνω την αναγωγή, είναι ότι ήταν κάποτε ο Moby στην εποχή της Breakbeat (1991-1994). Μετά το γύρισε αυτός στα άλλα, που καμία σχέση έχουν με τα πρώτα του. Ένα συγκρότημα δε σώζει την κατάσταση. Οι Phantasmagoria είναι ουσιαστικά ο Kisaki, που για να μπορέσει να στηρίξει το μουσικό του όραμα και να αποδεσμευτεί από την "σκηνή" και το έλεγχό της από τις δισκογραφικές εταιρίες, έφτιαξε την δική του εταιρία και έγινε παραγωγός σε αναρίθμητες μπάντες που μετείχε ή ήταν περαστικός. Ένα άτομο μόνο του δεν κάνει σκηνή! Ξέρεις τι έκανε; Για να φτιάξει "αγορά" και να μην φαίνεται ότι δεν είναι μόνος του, άνοιξε 5 - 6 μαγαζιά στον ίδιο δρόμο. Όπως πχ κάνουν τα σουπερμάρκετ: Ένας είναι από πίσω, 10 επωνυμίες έχει! Ε, συγνώμη φίλη μου, αλλά προτιμώ να μου πεις "ακούω Kisaki και πέντε ακόμα μπάντες" παρά να μου λες ότι είμαι στην Visual Kei. Για να κάνω την αναγωγή, εγώ ακούω Trance. Όχι όμως Psy/Goa Trance (αυτή που ξέρουν όλοι εδώ στην Ελλάδα), ούτε "Progressive" δηλαδή αυτήν την βαρετή αρλούμπα που κατέληξε να αποτελεί την Βρετανική σχολή. Ακούω πραγματική Progressive Trance (όπως έχει οριστεί από Βέλγους / Ολλανδούς / Γερμανούς), Vocal Trance, Euphoric, Uplifting Trance (όχι Uplifting Psy Trance, άλλο αυτό), beaularic, Γερμανική Hardtrance, κλπ. Εδώ στην Ελλάδα όμως όλοι ξέρουν την Trance ως Goa / Psy, μαζί με χαπάκια, χασίσι και κόκα. Θα αρχίσω εγώ σταυροφορία; Όχι. Λέω ότι ακούω ηλεκτρονική μουσική και είμαι Clubber. Διότι αν τους πω ότι είμαι Raver και ακούω Trance θα μου πουν "και δε σου φαίνεται...". Έτσι και εσύ τώρα. Και φυσικά δεν είσαι μόνο εσύ έτσι, είναι και αυτός ο πυρήνας των 20 - 30 ατόμων στην Αθήνα που ξέρουν όντως από Visual Kei (στο βαθμό που ξέρουν). Ε, είσαστε ελάχιστοι! Άλλο "Visual Kei" ξέρουν πλέον οι πολλοί εδώ, και αυτό το "άλλο" Visual Kei κράζω. Από την άλλη, εγώ δεσποινίς μου ζω στην Ευρώπη και φυσικά θα κρίνω βάση του εδώ. Όπως άλλωστε οι Ιάπωνες κρίνουν τα δικά μας βάση του εκεί. Λογικό δεν είναι; Επίσης, τυχαίνει και ζω σε μία χώρα που το Θεαθήναι αποτελεί τον κανόνα και όχι η ουσία. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, εγώ βλέπω το εξής (και για αυτό αντιδρώ). Στην Ελλάδα κινούνται τρεις "J' ομάδες και κάποιοι ανεξάρτητοι (στους οποίους μάλιστα υπάρχει και ένα ζευγάρι respect ατόμων που ξέρουν πολύ συνειδητοποιημένα αυτά τα πράγματα). Οι τρεις ομάδες που κάνουν τα πάρτι, έχουν αποκτήσει σταδιακά συγκεκριμένο χαρακτήρα: Cosplay - κυρίως - η μία, Visual Kei και J-Rock oι άλλες δύο. Το Anime, που είναι υποτίθεται αυτό για το οποίο ο πολύς ο κόσμος πάει σε αυτά τα πάρτι, μουσικά έχει περιοριστεί πάρα πολύ (για την μία ομάδα, ίσως και να μην υπήρχε καν μέσα στα πλάνα της, απλά το κότσαρε για να τραβήξει κόσμο...). Ο κύριος λόγος είναι ότι μετά το νέο anime music boom, τα anime ξεκόλλησαν από το Visual Kei (με λίγες εξαιρέσεις) και το j-rock γενικότερα, και τώρα βρίσκονται στο J-Pop, J-Dance και σε μια αναβίωση της ιδιαίτερης μουσικής που πάντα πλαισίωνε τα anime. Κάνε ένα overview στα OP/ED της τελευταίας εξαετίας και παρατήρησε την μουσική τους: ελάχιστα από αυτά πλέον είναι j-rock. Τα περισσότερα είναι ηλεκτρονική μουσική ή j-pop και υπάρχουν αρκετά που θυμίζουν απλό pop-rock (όπως αυτό: [URL]http://www.facebook.com/v/437934113517[/URL]). Και επίσης παρατηρώ επιστροφή στο Heavy Metal, αλλά με πολύ χιουμοριστική διάθεση. Επομένως, εφόσον τα anime δεν παράγουν τέτοια μουσική πλέον, έχει περιοριστεί η μουσική παρουσία τους στα event ή έχει μείνει στάσιμη (τα ίδια τραγούδια ξανά και ξανά). Παράλληλα όμως, σε αυτά τα event πηγαίνει κόσμος. Και ο κόσμος που πηγαίνει, αποδεδειγμένα και διασταυρωμένα από τα δικά μου τα ματάκια, είναι όλοι αυτοί οι πρώην emo. Τώρα το παίζουν Industrial και Visual Kei, ανάλογα την εβδομάδα. Η μουσική τους άποψη ως προς το Visual Kei, είναι "Καφρίλες, εκκεντρικότητες, τσιρίλες και οι bisexualιές", που στην γενιά σου είναι μόδα (ναι ή όχι; ). Ε, μαζί με αυτό το τελευταίο, έρχεται και η πουστροαισθητική που κράζω. Και πρόσεξε τι λέω συνεχώς: Από τους περαστικούς! O κόσμος του anime δεν είναι περαστικός! Αλλά με εξαίρεση εσάς τους 10 - 15 της Visual Kei που ξέρουμε (τους άλλους που είναι πραγματικά Visual Kei μόνο στα πάρτυ τους βλέπουμε και έχουν διαχωρίσει την θέση τους, "εμείς δεν είμαστε anime" λένε...), που πλειοψηφικά τυχαίνει να είσαστε γυναίκες και οι περισσότερες μάλιστα Gothic Lolita, ποιοι άλλοι είναι; Εν ολίγοις, εσείς, μια χαρά την βγάζετε, εμείς οι άλλοι τι κάνουμε; Περιμένουμε να πάει 3 το πρωί, να ακούσουμε "Yata" ή να θυμηθεί να βάλει ο Dj κανένα OP/ED από τα χιλιοπαιγμένα; Πάμε και παρακάτω τώρα: Επειδή πριν κάνα χρόνο (και βάλε) ακούστηκαν "παράπονα" περί μουσικής και επανάληψης, κλπ, οι ομάδες άρχισαν με διάφορους τρόπους να "ζητάνε" από το "κοινό" τους γνώμες, για τα κομμάτια που θα παίξουν στα πάρτι, ώστε να ξεφύγουν από το αδιέξοδο. Παραγγελιές με άλλα λόγια. Αυτό οδήγησε στους περαστικούς (τους δήθεν της Visual Kei) να σκάνε με τις παρέες τους (άσχετες από τα anime, έρχονται για το χαβαλέ) στα Πάρτι και να πάνε να ζητάνε τα δικά τους πράγματα, τα πολύ συγκεκριμένα, που θεωρώ ότι και εσύ ακόμα αντιπαθείς αλλά μπορείς και ανέχεσαι, όπως πχ εγώ μπορώ πχ να ανεχτώ και εγώ - έως ένα σημείο - την Goa / Psy Trance. Αυτό, σε συνδυασμό με την γυναικοδουλίαση κάποιων (διότι όπως και να το κάνουμε, οι gothic lolitas έχουν τις κατακτήσεις τους) και μία νοοτροπία τύπου "Τους anime τους έχω ούτως ή άλλως", οδήγησε σε μία κατάσταση που μας έκανε εμάς, τους anime fans, τον πυρήνα - υποτίθεται - όλων αυτών, να είμαστε μειοψηφία στα event που υποτίθεται ότι απευθύνονται σε εμάς. Επειδή όμως ο κόσμος αυτός του anime είναι χαμηλών τόνων, διακριτικός και μικρότερης - σχετικά - ηλικίας, έχει βγάλει το σκασμό για όλα αυτά και τα υπομένει. Μέχρι κάποια στιγμή να τα απαξιώσει. Ε, εγώ ούτε χαμηλών τόνων είμαι, ούτε μικρής ηλικίας, ούτε καν την ίδια γενιάς. Και το αίμα που έχω φτύσει εγώ για να βοηθήσω τον χώρο του anime σε αυτήν την χώρα, και χωρίς να έχω πει σε κανέναν τίποτα, λίγοι πιστεύω ότι το έχουν κάνει. Πράττω και περιμένω αντιδράσεις. Και έως τώρα, δεν μου έχουν πει κατ' ιδία ότι έχω άδικο σε όλα αυτά. Απλά ότι ο τρόπος μου είναι "κακός". Συγνώμη, αλλά με τους καλούς τρόπους φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Ας δοκιμάσουμε και κάτι άλλο, μπας και ξεκολλήσουμε τώρα. Αυτά και ελπίζω να γνωριστούμε και από κοντά αν βρεθούμε σε κάποιο από τα event της Αθήνας.
Sep 21 2010 13:25
Photo

RevanKenny

mods be deletin' mah posts [IMG]http://images.memegenerator.net/Leonardo-Dicaprio-whateven/ImageMacro/2192388/haters-gonna-hate.jpg[/IMG]
Sep 21 2010 13:21
Photo

AnelisRevan

Ξέχασες ένα "L" καρδούλα μου :)
Sep 21 2010 13:16
Photo

RevanAnelis

LOLOLOLOLO
Sep 21 2010 13:11
Photo

Kakashinote → Ryuji

kala kai pio epeisodio den einai epiko??? respect south park!!
Sep 21 2010 13:00
Photo

Ryuji → Kakashinote

Ty :respect:. Μου το χε δείξει ένας φίλος και το ψάχνω πολύ καιρό. Επικ!
Sep 21 2010 12:59
Photo

AnelisRevan

oh honeybunny thanx 4 teh tr0lling XD LOL, ZOMG !!!!11111111111ONE11111 <3
Sep 21 2010 12:47
Photo

KennyRevan

[QUOTE=Revan]>4chan >xD :smokingg: them newfaggots man[/QUOTE]>nagging about "xD" >using ":smokingg:" [IMG]http://i180.photobucket.com/albums/x291/Kenny_AF/ohyou.jpg[/IMG]
Sep 21 2010 12:35
Photo

Libertad → Nicktheartist

Πέρασα Ιστορικό-Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης! Εσύ που θες να περάσεις? Ιαπωνία??? Ζηλεύω...
Sep 21 2010 12:29
Photo

Tenshi → Anelis

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NzS9Pm4HpEI&feature=related[/youtube] FUCKKK YEAHHHHHHHHHHH!!!! Thank you darling....and also.... TIMMYYYYYYYYYYYY...tim.tim...TIMMYYYYY!!! xD
Sep 21 2010 11:46
Photo

Anelis → Tenshi

:wooi2::wooi2::wooi2: Southpark Thread!!! You rule!!
Sep 21 2010 11:43
Photo

acid black cherry → Boby-chan

καλημερα! μπορεις να πας και πιο νωρις αλλα δεν ειναι αναγκη να πας πιο νωρις απο 12 παρα 10 ας πουμε, γιατι οι αιθουσες θα ανοιξουν στις 12 και οπως εγραψα αναγκαστικα θα περιμενεις 1,5ωρα που θα τη βγαλεις με κουβεντουλα με τους τριγυρο! απο την αλλη μονο χρονο εχεις να χασεις και τιποτα αλλο, αν πας με καποιο φιλαρακι παρτε και ενα καφεδακι και αραξτε οσο θελετε. καλη αρχη, καλωσηλθες στην Ιαπωνικη γλωσσα και στο φορουμ!
Sep 21 2010 10:09
Photo

elfi-chan → Boby-chan

ela boby-chan!mhn agxwnesai gia tis eggrafes..de nomizw oti xreiazetai na pas apo toso nwris pantws..egw den exw apofasisei akoma an tha graftw sto didaskaleio,alla sigoura den tha mporw na parw adeia 2 wres apo thn douleia gia na paw na stithw sthn oura..xaxaxa!tha paw smr t'apogevma pali mallon apo to didaskaleio na rwtisw kapoia pragmata(mias k eimai dipla)opote an exeis kamia aporia pes m gia na rwtisw..
Sep 21 2010 09:47
Photo

Six Winged Angel → MogDevil

Aloha! Έχεις δει GaoGaiGar ρε παλικάρι? Σε πάω ;p
Sep 21 2010 09:02
Photo

Anelismono

ωωωω!!!! σ΄αγαπάω καλή μου κοντή gossipogirlπροσφέρουσα!
Sep 21 2010 09:00