Jump to content

Community Status Updates

Photo

Trivia Spitting Monster

Δεν είναι πως δεν έχω δει καλά δείγματα shounjo: αναφέρω ενδεικτικά το manga (γιατί το OVA είναι μια χλαπάτσα και μισή) Angel Sactuary της Kaori Yuki (σαπούνι, αλλά αν ήταν όλα τα σαπούνια έτσι, τόσο βαριά σε χαρακτήρες και με τέτοιο υπόβαθρο, εγώ όλη μέρα τη Ζωή της Άλλης θα έβλεπα!), το Paradise Kiss της Ai Yazawa (αγάπη σε σημείο λατρείας), και ό,τι λίγο έχω δει από τη Nana της ιδίας. Καταπληκτικές δουλειές. (Μετράει το Escaflawne; Έχει πρωταγωνίστρια και πάει σαν κοριτσίστικο παραμυθάκι κι αυτό, με τους ιππότες του, τα δράματά του...) Και μάλλον παρεξήγησα τα όσα είπες για το Trigun. Συγνώμη! Απλά το θεωρώ πιο σημαντικό απ' ότι φαίνεται να είναι αρχικά, και θέλω, όσο γίνεται, να το hyp-άρω (τακτική που ακολουθώ και με άλλα anime). Α, δεν είμαι η μόνη που έχει θέμα με τους πρωταγωνιστές (και τις πρωταγωνίστριες. ΕΙΔΙΚΆ αυτές). Άμα τον άλλο δεν τον συμπαθήσω, γεια σας, δεν την βλέπω τη σειρά σας, κύριε! (Ε, μη νομίζεις, ούτε οι δικοί μου αγαπημένοι είναι υποδείγματα πολίτη... Ο πιο νομιμόφρων της δικιάς μου πρόχειρης λίστας έστησε το θάνατό του για να... μην τον σκοτώσουν!)
Jan 23 2012 21:03
Photo

KaiKenny

Δεν φταίω εγώ που 19 στα 20 άτομα με τα οποία βλέπω πως μπορώ να κάνω συζήτηση μένουν Αθήνα ή στα περίχωρά της! :hahaha: Έτσι, να μην σε κάνουν παρέα! Να είσαι μόνος κι έρημος και να νοσταλγείς την γενέτειρα. :oo: Θα έπρεπε;
Jan 23 2012 20:55
Photo

Kai → Trivia Spitting Monster

Το κατανοώ απόλυτα, είναι η καλύτερη αμαρτία να είσαι shonetard :if: Παρόλα αυτά ευτυχώς(!) υπάρχουν και αρκετά καλά shoujo να αντιπρσωπεύουν το είδος σε άτομα που δεν μπορούν ν' αντέξουν τα κλασσικά ή έστω τα διαβάζουν αλλά δεν συγκλονίζονται κιόλας. Δεν είναι; Δηλαδή όσο κλισέ και να έχει, δεν είναι ότι δεν διαβάζεται! Απλά έτσι το καταντήσαν στο anime Όχι, μη με παρεξηγείς. Το Trigun σαν σειρά μου άρεσε πάρα πολύ. Αν ήταν να προτείνω shounen σε κάποιον θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές. Ήταν οκ σαν story, χαρακτήρες κλπ. Σχολίασα μόνο τον Vash σαν πρωταγωνιστή και μάλιστα τον παίνεψα κιόλας. Πιστεύω πως αν άλλος mangaka προσπαθούσε να προωθήσει την ίδια φιλοσοφία μέσω του πρωταγωνιστή του θα καταντούσε πρωταγωνιστή και σειρά μια αποτυχία. Στο Trigun δεν έγινε. Το είδα πολύ ευχάριστα και δεν θα είχα πρόβλημα να το ξαναδώ. Να ξεκαθαρίσω μάλιστα πως δεν έχω θέματα "ενστερνισμού" σε μια σειρά. Το θέμα είναι ο mangaka να σε κάνει να νιώσεις τη φιλοσοφία των ηρωών του, να την κατανοήσεις, να συγχυστείς ή μη (να σου προκαλέσει διάφορα συναισθήματα με λίγα λόγια) αλλά να μην νιώσεις πως σε κοροϊδεύει. Κάτι πέφτει πολύ στα μάτια μου μόνο αν νιώσω forced drama/humor. (Why not πάντως, κι από κοντά κι από μακριά animanga συζητήσεις και αναλύσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες.) Γενικότερα δύσκολα πάω υπερβολικά πρωταγωνιστές και όσοι έχουν καταφέρουν να γίνουν οι αγαπημένη μου μέσα στη σειρά που πρωταγωνιστούν δεν είναι και τα καλύτερα δείγματα :hahaha:
Jan 23 2012 20:50
Photo

KennyKai

Επίσης (several days late, αλλά w/e)... Άκου εκεί να μην έχεις δει ΑΚΟΜΑ το Cowboy Bebop! :oo:
Jan 23 2012 20:40
Photo

Trivia Spitting Monster → Kai

Να είμαι ειλικρινής, θα προτιμήσω ένα shounen από ένα shoujo, ακόμα κι αν το πρώτο έχει όλες τις γνωστές εμμονές του είδους. Δεν ξέρω, μάλλον είναι κάτι προσωπικό που πρέπει να κοιτάξω! Βλέπω τόσην ώρα τα scans, και είναι τόσο, μα ΤΌΣΟ ανώτερο που ζαλίστηκα! Είναι ωραιότατο, κι οι παραγωγοί το κάναν να φαίνεται απερίγραπτα πιο παιδικό, πιο ηλίθιο... Και ναι, η αυθεντική σκηνή είναι πολύ όμορφα συμβολική. Χμ, το Trigun το αγαπάω και τα περί υποκρισίας μου φαίνονται λίγο περίεργα. Ίσως αν το δεις με διαφορετικό τρόπο, να το εκτιμήσεις περισσότερο. Δεν πραγματεύεται τόσο το ζήτημα της βίας, όσο της ενοχής, και δη της χριστιανικής (συγχώρεση αμαρτιών κλπ). Και δεν είναι απαραίτητο να ενστερνιστείς το LOVE AND PEACE!! του Vash για να μπεις στη σειρά. Ίσως να τα πούμε κι από κοντά για να σου εξηγήσω...! (Ναι, μένω Τριανδρία, στο πατρικό μου. Άσε...)
Jan 23 2012 20:39
Photo

KennyKai

[QUOTE]Και μιας και το φόρουμ σφύζει από καλούς stalker, είδα πως είσαι πατριωτάκι, ή μένεις κι εσύ Σαλονίκη έστω. :if:[/QUOTE]Έχεις και παράπονο. Από τη δική μου γενέτειρα ζήτημα να έχουν γραφτεί 5 άτομα, κι απ' αυτούς μόνο εγώ μπαίνω πλέον. :hahaha:
Jan 23 2012 20:37
Photo

Kenny → Trivia Spitting Monster

Heh... Για μένα ήταν μόλις το τρίτο anime που είδα, αρχές Γενάρη του 2007 (το είδαμε και την ίδια χρονιά δηλαδή). Πρώτα το Serial Experiments Lain, μετά όλα τα Ghost In The Shell, και στη συνέχεια αυτό. Προσκυνώ τον μέγα Shin'ichirou Watanabe, και τη μεγάλη Youko Kanno γι' αυτό που μας προσφέρανε τότε, και που όμοιό του δεν πρόκειται να ξαναδούμε, διότι —ναι, είναι cliché φράση, αλλά τι να κάνουμε αφού ισχύει εν προκειμένω— δεν τα φτιάχνουν έτσι πλέον.
Jan 23 2012 20:34
Photo

Kai → Trivia Spitting Monster

Καλά αυτό να λέγεται, από shounen με εμμονές άλλο τίποτα. Όσα έχουν λιγότερες εμμονές από άλλα καταλήγουν να είναι διαμαντάκια, παρόλο που είναι κάπως υπερβολικό να τα αποκαλούμε έτσι. Καλύτερα να προτιμήσεις το manga, είναι άλλωστε και πιο μπροστά στην ιστορία :ρ Λογικό είναι. Εδώ κόψανε μια, όμορφη θα έλεγα, συμβολική σκηνή και την αντικαταστήσανε με ένα φθηνό flashback. Ναι, ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω. Σε τι ακριβώς πίστευαν ότι θα εξυπηρετούσε αυτό; Στο να διώξει fans του manga; Ή στο να κάνει το manga να φαίνεται καλύτερο. :hahaha: Ευκαιρία να θάψω και τον Vash μιας και ανέφερες το Trigun! Όχι, εντάξει. Δεν μπορώ να πω ότι δέθηκα με τη φιλοσοφία του χαρακτήρα και ώρες-ώρες που φαινόταν ότι άνετα μπορούσε ν' αγγίξει, να περάσει και να αφήσει χιλιόμετρα πίσω του τα όρια της υποκρισίας αν ανήκε σε άλλον χαρακτήρα αλλά επειδή το απέδιδε έτσι όπως το απέδιδε δεν μπόρεσα να τον αντιπαθήσω. Δεν το θεωρώ άψογο δείγμα πρωταγωνιστή αλλά για shounen είναι πολύ καλός. :hahaha: Και μιας και το φόρουμ σφύζει από καλούς stalker, είδα πως είσαι πατριωτάκι, ή μένεις κι εσύ Σαλονίκη έστω. :if: Έτσι να μαζευόμαστε.
Jan 23 2012 20:29
Photo

Trivia Spitting Monster → Kenny

Με κολακεύετε, αγαπητέ! Είμαι φαν από τα 15! (Κι ας είχα βρει τα μισά επεισόδια βαρετά τότε. Τόσα ήξερα, τόσα έλεγα...) Περίπου πριν 1 χρόνο (3 χρόνια αφότου είδα τη σειρά... Σύμπτωση;), ένας καθηγητής μου απ' την σχολή με ρώτησε για άλλα anime να δει (είχε ήδη δει τον Akira και το Animatrix και τα είχε βρει γαμάτα). Το πρώτο που μου ήρθε ήταν το Bebop. Τότε το ξαναείδα, και το ξαναερωτεύτηκα. Και μετά το έδειξα στην αδερφή μου, τη μητέρα μου, και εσχάτως, στον πατέρα μου...! Ναι, ξέρω, είμαι τρελή!
Jan 23 2012 20:21
Photo

Trivia Spitting Monster → Kamen Tantei Zura

Η αδερφή σου; Γαμάτο. Απλά. (Να δούμε πότε θα πείσω και τη δική μου να μπει...) Όσο για τη λίστα του myanime... Ε, λίγο ντρέπομαι... Δεν είναι πως έχω δει ΤΑ άπειρα anime, κι από πέρυσι τέτοια εποχή περίπου παλεύω να γεμίσω τα κενά ενός hiatus κάτι χρόνων, όπως και να δω τα σημαντικά anime περασμένων χρόνων. Άσε που δεν τα έχω βάλει όλα, ούτε βαθμούς... Αλλά ελπίζω να σου είναι χρήσιμη!
Jan 23 2012 20:17
Photo

Kenny → Trivia Spitting Monster

It's always a pleasure to find more young Bebop fans in this day and age.
Jan 23 2012 20:14
Photo

Trivia Spitting Monster → Kai

*φιου!* Καλά, σε όλα τα shounen (ή έστω, στα περισσότερα) υπάρχουν τέτοιου είδους εμμονές. Μη σε πάω στις ρίζες των shounen, στα έπη, και το κάνω πολύ μακρύ... Και ναι, όσο πιο πολύ το κοιτάω, τόσο πιο άστοχο φαίνεται. Αυτοί θέλουν να κάνουν G ένα PG-13 κόμικ! Τα 'χουν σμπαραλιάσει όλα! Αν είναι να κάνεις μια τέτοια, εξυγιασμένη μεταφορά, ε, μην την κάνεις καθόλου! (Το Trigun είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, δεν θέλω κακίες για τον Vash!) Μου φαίνεται πως θα το ρίξω το anime. Το manga, απ' την άλλη, φαίνεται απείρως καλύτερο! Ευχαριστώ για τα links!
Jan 23 2012 20:12
Photo

Kamen Tantei Zura → Trivia Spitting Monster

Ναι, ξυπνούσα από τις 6 και 30 να το δω η καμμένη ξέρω γω XD Αλλά ναι λογικό να υπάρχει στην μνήμη σου. Είχε χαρακτηριστικό σχέδιο. Βασικά είναι κοπέλα :p Είναι η Kai. Η αδερφή μου. Και το βρίσκω λογικό αυτό, να έχεις φρικάρει. Απλά προσπαθούνε να το κάνουν Μεξικάνικο όπως προείπα. Ναι, δεν δείχνει καν την σκηνή του ατυχήματος. Κόβουν σκηνές και δεν υπάρχει καν κάποια ισορροπία στην εναλλαγή αυτών στο anime. Έκοψαν τα σημαντικά και έβαλαν τη χαζή σκηνή με το πάρκο. Ακριβώς αυτό XD Του άλλαξαν τα φώτα.
Jan 23 2012 20:10
Photo

Trivia Spitting Monster → Kamen Tantei Zura

Α, το "Γκολ"! Ναι! Το θυμάμαι! Βέβαια, τότε ήμουν μικρή (και άμαθη) και δεν το είχα δει, το βάζανε και νωρίς πολλές φορές... Ο Kai μου έδωσε και links του manga, και με τη σύγκριση έχω φρικάρει. Δεν έχει σχεδόν ΚΑΜΊΑ σχέση, ούτε ως τόνος, ούτε ως λογική... Άσε που έχουν κόψει όλα τα αίματα και τις πιο "φρικιαστικές" λεπτομέρειες, για να μην πάθουν τίποτα τα τέσσερα λοβοτομημένα παιδάκια που θα το δούνε... Οι ισορροπίες χάθηκαν, η ροή και ο ρυθμός πάνε περίπατο... Καλά, αυτοί του άλλαξαν τα φώτα!
Jan 23 2012 20:06
Photo

Blacker_than dark → Fallen_Mpougatsa

ολες οι σημειωσεις ειναι ηλεκτρονικες.. i am doomed..
Jan 23 2012 20:04