Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενημερώσεις Κατάστασης Κοινότητας

Φωτογραφία

ahireasu → Nighteyes

Απο περιεργεια κυριως,γιατί έβλεπα ενα jdorama on the go( ξέρω ασχετο απο anime) αλλά αν και μου άρεσε αρκετά ξενέρωσα με την αναμονή λόγο του subteam.... και επειδή τρώγομαι :P για κάποια anime που παίζουν τώρα αλλά φοβάμαι ότι θα πάθω μια απο τα ίδια είπα να κάνω μια one "man" δημοσκόπηση :P:P
Μάι 14 2009 19:52
Φωτογραφία

Nighteyes → ahireasu

Προτιμάω να δω σειρές που έχουν ήδη τελειώσει. Δεν αντέχω την αναμονή στις ongoing. Βλέπω κάποιες ongoing βέβαια (Αν δεις στο προφίλ μου) γιατί τότε που τις ξεκίνησα δεν ήξερα από άνιμε και νόμιζα ότι τελειώνουν/είχαν τελειώσει, αλλά συνήθως περιμένω να μαζευτούν μερικά επεισόδια και μετά τα βλέπω. Εκτός από το FMA2 που το βλέπω συνειδητά έτσι. Εκτός από αυτό και το Gintama το όποιο έχει και αυτοτελή φύση, οι άλλες δεν με νοιάζουν και τόσο οπότε δεν σκάω ιδιαίτερα. Διαβάζω βέβαια και τα manga τους ενίοτε για να δω τι θα γίνει παρακάτω... Γιατί ρωτάς;:nosey:
Μάι 14 2009 13:02
Φωτογραφία

ahireasu → Nighteyes

Ερώτηση, όταν βλέπεις κάποιο anime περιμένεις να τελιώσει η σειρά και μετά να το δείς ή τα βλέπεις on the go?
Μάι 14 2009 11:25
Φωτογραφία

Nighteyes → ahireasu

Όχι, αν και μάθαμε τον άντρα και την γυναίκα. Και το kanji του άντρα έχει για συνθετικό το χωράφι. Ναι. Η λίστα των hiragana που μας είχε δώσει έγραφε την προφορά σε romaji και ήταν προτιμότερο. Εκτός ότι κάποιοι είχαμε συνηθίσει σε λατινικούς χαρακτήρες λόγω άνιμε. Εδώ που τα λέμε είναι πιο χρήσιμο να ξέρεις ότι πχ το 本 διαβάζεται hon από χον. Στον υπολογιστή σε romaji θα το γράψεις όπως και να χει.
Μάρ 22 2009 15:39
Φωτογραφία

ahireasu → Nighteyes

Να μαντεψω, τα Kanji ειναι ο ανθρωπος το βουνο το ποταμι,χωραφι? κτλ. Ενοεις οτι τις ζητησατε να τα γραφει με αγγλικους χαρακτηρες αντι για ελληνικους?
Μάρ 22 2009 14:48
Φωτογραφία

Nighteyes → ahireasu

Όλα... Ξεκινήσαμε κανονικά με hiragana, katakana και σταδιακά στο κείμενο μπαίνουν και kanji. Για την ώρα έχουμε μάθει γύρω στα 10. Για τα romaji της ζητήσαμε εμείς, την προφορά όταν μας τα γράφει στον πίνακα να τα γράφει έτσι και όχι με ελληνικούς χαρακτήρες. Εννοείται Γιαπωνέζα.
Μάρ 21 2009 00:26
Φωτογραφία

ahireasu → Nighteyes

Χρησιμοποιειτε romaji ή σας εχει ξεκινησει με ιαπωνικους χαρακτηρες κανονικα? Btw εχετε ιαπωνα/εζα δασκάλα?
Μάρ 20 2009 15:36
Φωτογραφία

Nighteyes → ahireasu

Τα hiragana κι εγώ την πρώτη βδομάδα τα έκανα συνεχώς εξάσκηση, αλλά να μη τα μπερδεύω καθόλου το κατάφερα την 2η βδομάδα. Τα katakana δεν τα έμαθα ακόμα επίτηδες. Ήθελα να είμαι σίγουρη ότι δεν θα τα μπερδέψω όλα μαζί. Αυτές τις μέρες όμως θα τα ασχοληθώ γιατί νομίζω ότι δεν υπάρχει πια φόβος. Στο προηγούμενο μάθημα είπαμε πως μετράνε ανθρώπους και μακρόστενα πράγματα. Νομίζω ότι αυτό είναι ότι πιο δύσκολο συνάντησα για την ώρα. Είναι εντελώς ξένη αυτή η "λογική". Τώρα είναι να μπούμε στον ενεστώτα. Εγώ δεν είχα ιδέα από γραφή. Στο πρώτο μάθημα αφού μας διάβασε ένα ένα τα hiragana, μας ξεκίνησε κείμενο και μας έδωσε ένα κάρο λέξεις να γράψουμε από τον πίνακα. Με πονοκέφαλο είχα φύγει. Αλλά είχα ενθουσιαστεί ταυτόχρονα.
Μάρ 20 2009 15:24
Φωτογραφία

ahireasu → Nighteyes

Οχι δεν ειχα σχεση με την γλωσσα, μονο μια αγαπη για την ιαπωνια απο οταν ειμουν μικρο παιδι ειχα. Κοιτα να δεις πλακα και εγω την πρωτη χρονια που πηγαινα ιαπωνικα δεν ειχα δουλεια :P:P, μολις ειχα παρατησει το στρατο και με την αποζημειωση που ειχα παρει ειχα πληρωσει τα διδακτρα. :D "Ανοιχτο" πανεπιστημιο ξενων γλωσσων .. δεν θυμαμαι αν το λενε ετσι,παντως ενας παλιος φιλος παει εκει εδω και 5 χρονια και κανει κινεζικα,ειναι και φτηνο αλλα φυσικα ενα φροντιστηριο ειναι κλασεις ανωτερο. 2 μηνα εισαι σε τι σταδιο βρισκοσαστε?Οταν εκανα ιαπωνικα στην 1 βδομαδα ειχα μαθει ολα τα Hiragana-Katakana και η δασκαλα μου με ρωτησε αν ειχα κανει ιαπωνικα ξανα... αλλά ηταν απλα η διψα να μαθω αυτη την γλωσσα και ειχα πεσει με τα μουτρα :P + πριν ξεκινησουν τα μαθηματα ηδη ειχα αρχισει να μαθαινω τη γραφη .
Μάρ 20 2009 14:08
Φωτογραφία

Nighteyes → ahireasu

Ανοιχτό;:nosey: Εγώ που ψάχνω για δουλειά, τι να πω; :congrats:Τα ξεκίνησα χωρίς ούτε αυτό και τα δίδακτρα ξυρίζουν. :deadga6:Δεν άντεχα να περιμένω ως το Σεπτέμβριο. Ευτυχώς στο φροντιστήριο μου έχει 3 τμήματα (πρωί- απόγευμα-βράδυ) αυτή την στιγμή και ανάλογα με την δουλειά που θα βρω μπορώ να μετακομίσω σε άλλο. Υποθέτω ότι δεν είχες καμία σχέση πριν με την γλώσσα, γιατί εγώ από το πρώτο μάθημα (λόγω anime) την είχα καταβρεί.
Μάρ 20 2009 03:01
Φωτογραφία

ahireasu → Nighteyes

Ειχα ξεκινησει ιαπωνικα και τα παρατησα στο 2 ετος λογο εργασιας,απο εκει και περα δοκιμασα να γραφτω στο ανοιχτο αλλα τότε το ωραριο παλι δεν βολευε με την δουλεια. Τωρα εχω ανοιχτει αρκετα και δεν μπορω να κανω μαθηματα... 2 μηνας ε, καλή φαση.. ακομα θυμαμαι το αγχος που ειχα οτι δεν θα καταλαβαινω χριστό λογο hiragana-katakana,αλλα και την χαρα οταν πλεον τα ηξερα και αρχιζα να κατανοω τη γλωσα. Αλλα πανε 12 χρονια πια απο τοτε....
Μάρ 20 2009 02:24
Φωτογραφία

Nighteyes → ahireasu

Είμαι στον δεύτερο μήνα. Δεν το φανταζόμουν ότι θα μου άρεσαν τόσο πολύ πάντως. Πήγα φοβούμενη ότι δεν θα καταλαβαίνω τίποτα. Τώρα όμως έχω κολλήσει αφάνταστα. Έχουν πολύ ενδιαφέρον. Γιατί δεν ξεκινάς, αφού φαίνεται πως θες;
Μάρ 20 2009 01:52
Φωτογραφία

ahireasu → Nighteyes

ΕΕΕΕΕΕΕΕ Μαθαινεις Ιαπωνικα?Τωρα ζηλεψα........
Μάρ 20 2009 01:44
Φωτογραφία

Nighteyes → ahireasu

Ναι. Ξεχνάνε ότι οι βάσεις του κινηματογράφου, στο animation βρίσκονται. Κινούμενη εικόνα. Οι ηθοποιοί μπορεί να υπάρχουν, αλλά από κει και πέρα δεν υπάρχει διαφορά. Παίζει ρόλο αν είναι καλός όπως παίζει ρόλο και ο seiyu. Αλλά το ταλέντο στην σκηνή φαίνεται. Εκεί πέφτει μοντάζ...Επιπλέον, η σχεδίαση ενός καρέ anime παίρνει πιο πολύ χρόνο από τη λήψη μιας φωτογραφίας. Εγώ πάντως το λέω κι ας νομίζουν ότι θέλουν. Αν και κάποιες φορές (κυρίως στους μεγαλύτερους) λέω απλά ότι βλέπω Ιαπωνικές ταινίες(Γιατί με ρωτάνε πως μου ρθε να ξεκινήσω Ιαπωνικά.) γιατί βαριέμαι να εξηγώ τι είναι τα anime.
Μάρ 19 2009 14:26
Φωτογραφία

ahireasu → Nighteyes

Sorry τωρα καταλαβα τι εννοεις,συμφωνω απολυτως ο κοσμος ειναι πολυ αδαης δυστυχως. ΑΝ τους πεις οτι βλεπεις anime θα σου πουνε οτι ειναι για παιδια και αν πεις οτι ειναι για μεγαλους θα νομιζουν αλλα πραγματα...
Μάρ 19 2009 11:59