Jump to content

Community Status Updates

Photo

iristellaVagelio

I just browsed your deviant gallery. Μια εικόνα = χίλιες λέξεις..... [spoiler][IMG]http://i281.photobucket.com/albums/kk206/iristella/MWAHHAHA.jpg[/IMG][/spoiler] Ήταν όλα αξιολάτρευτα. Ειδικά το Chibitalia με έστειλε για αιμοστατικό ορό. Keep it up. Και πάλι μπράβο. *ψιθυρίζει διακριτικά για Okita και Katsura fanart, and maybe some Haru wo αν το διαβάζεις" :33333
Sep 02 2009 01:20
Photo

Gilmaru → iristella

Hello, soz για τα spoiler, θα το θυμαμαι στο εξής. Σχετικά με αυτό που λέγαμε, απλώς ήθελα να πω ότι, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα κίνητρα του Naruto και τον τρόπο που λειτουργεί, υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των δύο, παρότι δεν ταυτίζονται. Και επίσης ότι η ανάπτυξη καθενός από αυτά τα δύο γίνεται παράλληλα σε ένα άτομο. Για παράδειγμα η εκπαίδευση του Sasuke ως shinobi δεν ήταν άσχετη με την εξέλιξή του ως άτομο.
Sep 02 2009 01:18
Photo

8tails → iristella

Καταρχας αυτα τα επεισόδια τα θελω όλα, θελω να ξερω σε ποσο προχωρημενο σταδιο βρισκεται η κατασταση του συνομιλητη μου. Κατα δευτερον....yaoi terms?what?what? Aυτο μόνο αν το ακουσω θα το πιστεψω.ούτε μάρτυρες μου κάνουν XD Και τρίτον.. Ι am not a Senju dog, i am a Yotsuki clan dog (a sweet cute puppy i am, yes i am)
Sep 02 2009 00:54
Photo

iristella → 8tails

Silence you Senju dog. Καταρχάς έχεις χάσει επεισόδια. Έχω αναλύσει ανθρωπιστικό δίκαιο με όρους naruto, έχω αναλύσει διεθνείς σχέσεις, και ευρωπαική ασφάλεια άμυνα και πολιτική ενοποιηση με όρους naruto. Έχω προσαρμόσει τον Hobbes και τον Locke (τον φιλόσοφο) σε όρους naruto, και έχω κάνει διάλεξη πολιτικής οικονομίας σε όρους yaoi. Oπότε η κατάστασή μου είναι αρκετά προχωρημένη. Δεν σώζεται τώρα. xD
Sep 02 2009 00:26
Photo

8tails → iristella

You damm evil uchiha fan you make me run down to the dark side... [COLOR=Red]Κατά δεύτερο λόγο δεν στην είπα πουθενά μεσα στο vm. Σιγά μην μιλήσω άσχημα σε άνθρωπο με αφορμή anime. xD (well actually i could but that s not the case xD).[/COLOR] You could and you did, you heartless uchiha... Αστειευόμενος σχολίασα το lolwut στην ωραία μου επιχειρηματολογια :hahaha: Για το θεμα διδασκαλίας καλου/κακου [B]στη συγκεκριμενη σειρα[/B] το πραγμα παίρνει πιο αντικειμενικες διαστασεις είναι αλήθεια. Αν το καλό είναι ηθικές αξίες ειρήνη αγάπη ισότητα ενότητα τότε δε θα υπηρχαν οι νιντζα εξαρχης. Αλλά γενικότερο το καλό και το κακό είναι τελειως υποκειμενικο για όσους σκεφτονται με τα ανθρωπινα μετρα και μετα για όποιον μπορεσει και το δει και με ..υπερανθρωπινα μετρα καταληγει να είναι αντικειμενικο και τωρα είναι που θα πιασουμε τις θρησκειες και την ιδεα του καλου και του κακου. [COLOR=Red] Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και μια σειρά η οποία απευθύνεται σε εφηβικό κοινό και προσανατολίζεται στον τομέα της δράσης μπορει να αποτελέσει αφορμή για μια σοβαρή συζήτηση.[/COLOR] [COLOR=Black]Φανταζομαι πόσο ευχαριστο θα ναι να αναλυει και καποιος ανθρωπιστικο δίκαιο με ορολογια Ναρούτο. (yes you are very very busted :hahaha: ) [COLOR=Red] Οσο για τον Jiraiya η αλήθεια είναι ότι γενικά τον αντιπαθώ.[/COLOR][/COLOR] no way.. xD [COLOR=Red]Γενικά σε αυτήν την σειρά όλοι έχουν και καλή και κακή πλευρά ([B]εκτός από τον Itachi που είναι τέλειος[/B]) [/COLOR][COLOR=Black]Φυσικά και εκτός απο τον Ιτατσι που είναι τέλειος. [/COLOR][COLOR=Red] Πρέπει να δεις στον Sasuke τι σέρνω όταν έχω κέφια. xD[/COLOR] A κοιταξε.. αυτο πρεπει να το δω!
Sep 01 2009 23:46
Photo

iristella → DoB

Λίγη προσοχή με τα spoilers παρακαλώ. Όταν αποκαλύπτεις την κατάληξη ή σημαντικό μέρος της πλοκής από κάποιο anime χρησιμοποίησε το spoiler tag.
Sep 01 2009 23:19
Photo

iristella → 8tails

Mwahahahah. I ll spread the uchiha worship... *demented laughter*. No seriously απλά έπεσε πολύ posting γιατί βλέπω κάποια πράγματα να αναμασώνται ενώ τουλάχιστον για μένα δεν υπάρχουν βάσεις γι αυτά. Οπότε άρχισα εν μέρη να συζητάω να δω και μια διαφορετική γωνία γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι παρακολουθώ διαφορετική σειρά. Κατά δεύτερο λόγο δεν στην είπα πουθενά μεσα στο vm. Σιγά μην μιλήσω άσχημα σε άνθρωπο με αφορμή anime. xD (well actually i could but that s not the case xD). Για την προδοσία του Sasuke,[spoiler] χμμ ναι όντως τυπικά προδοσία είναι όχι επειδή έφυγε τόσο αλλά επειδή πήγε με εχθρό του Konoha (γιατί πχ και ο Asuma είχε φύγει από το Konoha σε κάποια φάση, ή και η γυναίκα του Minato ήταν από άλλο χωριό). Απλά κατά κάποιον τρόπο την διαχωρίζω από την προδοσία σε στυλ Sasori, γιατί ουσιαστικά δεν ήθελε να πάρει κάποιον άλλο στο λαιμό του,ή να στραφεί ενάντια στο Konoha, δική του υπόθεση πήγαινε να λύσει. Όπως διαχωρίζω πχ την τότε στάση του σε σχέση με την τωρινή στο manga (πχ τώρα άνετα τον λες προδότη). [/spoiler] Για το θέμα της διδασκαλίας και του καλού/κακού μέσα στην συγκεκριμένη σειρά εξακολουθώ να διαφωνώ μεν καταλαβαίνω την θέση σου δε. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και μια σειρά η οποία απευθύνεται σε εφηβικό κοινό και προσανατολίζεται στον τομέα της δράσης μπορει να αποτελέσει αφορμή για μια σοβαρή συζήτηση. Οσο για τον Jiraiya η αλήθεια είναι ότι γενικά τον αντιπαθώ. Αναγνωρίζω κάποια καλά που έχει κάνει αλλά δεν μπορώ να μη μιλήσω και για τα στραβά. Γενικά σε αυτήν την σειρά όλοι έχουν και καλή και κακή πλευρά (εκτός από τον Itachi που είναι τέλειος). Πρέπει να δεις στον Sasuke τι σέρνω όταν έχω κέφια. xD Point is δεν υποστηρίζω ή μισώ all the way έναν χαρακτήρα ανεξάρτητα του τι κάνει. Ανάλογα με τις πράξεις του βγάζω και συμπερασμα.
Sep 01 2009 23:04
Photo

8tails → iristella

Έλα βρε Ιριστελλα απ'ότι βλέπω στο latest episode πρεπει με πολλούς να τα πεις σε pm..! [spoiler]Δεν θα πω πολλά γιατί κατάλαβα τη θεση σου. Όντως ο δασκαλος είναι αυτός διδασκει και καλός δασκαλος είναι αυτός που διδασκει καλά. Ακόμα και αν το παρει κανεις ότι καλός δασκαλος είναι αυτος που διδασκει καλα πραγματα, το καλό είναι πολυ σχετικό και ο καθενας το εκφραζει και το εννοεί συμφωνα με πολλούς παραγοντες που εχουν να κανουν με τον τρόπο που μεγαλωσε με τις εμπειριες που απεκτησε κλπ κλπ. Αρα και ο Οροτσιμαρου καλός δασκαλος νιντζα είναι αν καποιος ψαχνει να βρει καποιον που να του μαθει καλα να σκοτωνει καποιον, τότε ο Οροτσιμαρου είναι ενας απο τους καλύτερους. Για το θεμα που λες ότι και ο εχθρος σου μπορει να είναι δασκαλος σου, συμφωνω εν μερει ότι απο τα παντα μπορουμε να μαθουμε ακόμα και τον πιο αιμοδιψη και σαδιστη δολοφονό που σκοτωσε ό,τι αγαπαμε. Αυτο όμως εχει να κανει με την ιδιοτητα του "διδασκόμενου" και όχι τόσο με την ιδιότητα του δασκάλου. Η ικανότητα του μαθητη να ρουφαει αυτα που του χρειαζονται και να παραμεριζει τα υπολοιπα παει υπερ του καλου μαθητη και όχι υπερ του καλου δασκαλου. Αν σου μαθαινει ενας 1 καλό και 10 κακα, και μπορεις να ξεχωρίζεις το καλό και να παιρνεις μόνο αυτό, κανει εσενα πολυ καλό μαθητη αλλα όχι το δασκαλο. Δε ξερω αν είμαι κατανοητος σε αυτο που θελω ναπω, πιστευω ότι καταλαβαίνεις. Γιαυτό με το Ναρουτο που μου την είπες δικαιολογημενα [COLOR=Red]"Lolwut? Ποίες αξίες ακριβώς? Γιατί εγώ τον βλέπω τον Naruto να μην μπορεί να υπακούσει μια απλή εντολή. Αξία συστήματος Shinobi: "obey your squad leader dont endager the team.", [/COLOR]ηταν μια χαριτωμενη μου προσπαθεια να διαφοροποιησω το στυλ του Ναρουτο με το στυλ του σασουκε. (let's say it was a happy moment in our conversation :)) Για το τελευταίο που λεω ότι είναι προδοσία το να φευγεις απο το χωριό σου, μου λες ότι το βλεπω εγω ετσι και εσυ το βλεπεις αλλιως. Πολύ σωστα το βλέπεις και η αποφαση του Σασουκε μόνο εύκολη δεν ηταν, δε μπορουμε να κρίνουμε καποιον χωρίς να ξερουμε καταρχας τι εχειτραβηξει κατα δευτερον και σημαντικότερο χωρις να ειμαστε σε θεση να το καταλαβουμε. Όμως το χαρακτηρισα προδοσία διότι ετσι σωστά ή λάθος χαρακτηριζεται απο την κοινωνια των νινζα μια τετοια κίνηση. Και επειδη μου εδωσες μια κατασταση στην οποια πρεπει να διαλεξω, και αυτη η κατασταση υποκειται στους κανονες των νιντζα ,χρησιμοποιησα τη λεξη προδωσία για να είμαι πιο πραγματικός, συμφωνα με τα πιστεω των Νιντζα (φευγεις απο το χωριό χωρίς να επιστρεψεις; Προδωσία+τιμωρια θανατος) Αν με ρωτησεις προσωπικα ούτε καν συμφωνω σε αυτο. Αλλα η προηγουμενη ερωτηση αυτοματα με τοποθετουσε μεσα στο μανγκα. Το θεμα περί καλυτερου δασκαλου νιντζα εχει τελικά να κανει με το τι είναι το καλό για ενα συστημα τετοιο και αυτο που θεωρει καλο καθενας αυτο θα κανει. Η ενσταση απο την αρχη εχει να κανει τι είναι το "καλό" το οποιο με τη σειρα του θα οδηγουσε σε μια ίσως ατελειωτη φιλοσοφική κουβεντα που πιθανο να εβρισκε τις απαντησεις στην εννοια του "Αγαθού" που ειχαν οι Αρχαίοι Ελληνες. Το καλό δυσκολα οριζεται, και ενω αν οριστει απο τη μια πλευρα, θα συμφωνησει με ολους τους κανονες των νιντζα και θα βγαλει τον Οροτσιμαρου εναν ιδανικο δασκαλο, αν οριστει απο την αλλη θα αναγκαστει να καταρρευσει όλο το συστημα της κοινωνιας των νιντζα ως κατι βλαβερο που συντηρει "κακες" καταστασεις (και παλι τι πάει να πει κακες; ) και τροφοδοτει την εκδικηση την εξουσια και το βίαιο θανατο (δλδ οποιος θανατος δεν είναι απο γηρατεια) και θα αναδειξει τον Οροτσιμαρου ενα κακόοοοο δασκαλο!! Ο καθε ενας στον κόσμο εχει ίσως τη δική του οπτική γωνιά, ή ας πουμε ότι υπαρχουν κατηγοριες διαφόρων "πιστευω", και ο καθενας θεωρει τη δικη του οπτικη γωνία σωστη διότι κατα τη γνωμη του το εχει ψαξει με όλους τους πιθανούς (για εκείνον) τρόπους και αφου περασε τοσες εμπειριες και εμαθε τοσα πραγματα που το υποδεικνυουν το συγκεκριμενο τρόπο αναλυσης και εκτιμησης των καταστασεων, δε μπορει κανεις να του πει κατι. Τελικά δε μπορούμε να δουμε κατι παραπανω γιατι οι πληροφοριες που εχουν μπει στο κεφάλι μας είναι τοσο καλα τσιμεντωμενες που δεν εχει χωρο άλλο ο εγκεφαλος να μαθει αλλα πραγματα και να δει διαφορετικα καποιες θεσεις. Φυσικα δε το λεω αυτο για σενα, εννοείται πιστευω αυτό, μη παρεξηγηθούν τα λόγια μου, ούτε το λεω για συγκεκριμενα πρόσωπα, νομίζω είναι κατι που αντιπροσωπευει την πλειοψηφία της ανθρωποτητας (δλδ εμενα και δισεκατομύρια αλλους ανθρώπους) (Κοιτα να δεις που τελικά είπα πολλα :D) υ.γ. με αφορμη το Ναρούτο έφτασα να αναλυω φιλοσοφικες πεποιηθησεις..i am so worried right now..!) υ.γ2 [COLOR=Red]Το ότι πέθανε ο Jiraiya και αναπόφευκτα ωρίμασε ο Naruto δεν ήταν μέρος της διδασκαλίας του. Ήταν ίσως το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην σειρά για να μη μου σπάει άλλο τα νέυρα (lol).[/COLOR] and i thought you were prejudiced...my bad my bad.. :hahaha: [/spoiler]
Sep 01 2009 22:23
Photo

Mad_Hatteriristella

O naruto ειναι αυτο που λεμε "ακραιο fanboy". Αυτο ειναι και το βαθυτερο νοημα του manga: Μη μπλεκεις με fanboys/fangirls, it can be very fucking dangerous:hahaha:
Sep 01 2009 19:49
Photo

iristellaMad_Hatter

ΠΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΤΑΑΑΑΑΑΑΑ! Λες και αν κάποιος δεν θέλει να σωθεί θα τον σώσει ο άλλος με το ζόρι. Btw το post σου για το NGE στο What if, έγραψε. Ήταν που ήταν η συζήτηση επική με έκανες να κλαίω από τα γέλια.
Sep 01 2009 19:24
Photo

Mad_Hatteriristella

1 σεπτεμβρη, ιστορικη μερα:hahaha: Ενα απο τα λιγα σωστα πραγματα που εκανε ο σασκε ηταν να αφησει το χωριουδακι του (The 2nd was to beat up naruto).
Sep 01 2009 19:21
Photo

iristellaMad_Hatter

Κράτα ημερομηνία. Παίζει να είναι και η πρωτη φορά που συμφωνούμε σε naruto θέμα ή τουλάχιστον δεν διαφωνούμε καθέτως. Αυτό πρέπει να εορτάζεται ως forumiaki επέτειος.Να το βάλουμε στο ημερολόγιο.
Sep 01 2009 19:04
Photo

digitaltracker → iristella

Σ ευχαριστω παρα πολυ!!! Και συ να σαι παντα καλα και με υγεια!
Aug 31 2009 17:32
Photo

iristella → 8tails

Οκ ξεκινάω με την άσχετη ερώτηση. Δεν σπουδάζω νομική αλλά το αντικείμενο μου είναι αρκετά κοντά. Μπορείς να πεις ότι σπουδάζω δικηγορία για τα κράτη xD γι αυτό και έχω κάπως περίεργη άποψη πάνω σε κάποια θέματα (και ναι μας μαθαίνουν και ethics στην σχολή and I aced that lesson. I was complimented by 3 profs xD) [SPOILER] Στο θέμα τι εστί δάσκαλος. Διαφωνώ. Δάσκαλος θεωρείται αυτός ο οποίος σε διδάσκει πράγματα. Ο κάθε άνθρωπος διδάσκεται πράγματα από πολλούς παράγοντες. Ακόμη και ο αντίπαλός σου σε μια μάχη μπορεί να λειτουργήσει ως δάσκαλος από την στιγμή που θα σου διδάξει πράγματα (στην πράξη) τα οποία μπορούν να σου χρησιμεύσουν στο μέλλον. Eπίσης μην ξεχνάς ότι το theme "η τελευταία δοκιμασία = δάσκαλος VS μαθητή σε μάχη μέχρι θανάτου" είναι κάτι το εξαιρετικά διαδεδομένο (Kenshin/ Star Wars/Until Death Do Us Part κοκ). Μην σου πω ότι μια τέτοια αντιμετώπιση είναι η πιο βέβαιη απόδειξη του μαθητή να ξεπερνά τον δάσκαλο. Ο Οrochimaru δεν έμαθε στον Sasuke "ανθρωπιστικό δίκαιο" να το πω έτσι. Πιθανότατα ουσιαστικά δεν εκπαίδευε τον Sasuke ως Sasuke αλλά ως μελλοντικό σώμα. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι έδωσε ενδεχομένως τον καλύτερό του εαυτό στο να του μεταδώσει γνώσεις (βασικά δεν είχε επιλογή για κάτι λιγότερο από ότι κατάλαβα - Sasuke was pushing him constantly). Και επιπλέον τον βοήθησε να αναπτύξει αυτό το οποίο λέμε "art of deceipt". Οι ninja (και ιστορικά να το πάρεις και στον κόσμο του naruto) είχαν μεν μια ετικέτα με το τι εστί too much σε μια σύγκρουση, αλλά strictly speaking την τέχνη της εξαπάτησης έχουν ως κύριο ατού. Δεν μιλάμε για Samurai, ούτε για saolin. Mιλάμε για shinobi. O Shinobi πολεμάει με πονηριά και με κάθε απαραίτητο και διαθέσιμο μέσο. Οι αξίες που τους δέσμευαν ήταν ελάχιστες. Ή μήπως νομίζεις ότι ο Kakashi (που θεωρητικά είναι από τους καλούς) δεν σκότωνε κόσμο και κοσμάκη με τέτοια μέσα όταν το απαιτούσε η αποστολή του? Οι αντίπαλοί του δεν ήταν τέρατα, άνθρωποι που πολεμούσαν για την πατρίδα τους ήταν. [I][B][COLOR=Red]Από την άλλη ο Τζιραγια μεσα στις βλακειες που εκανε και εκανε αρκετες δε μπορω να πω, ηθελε να βγαλει τουλαχιστον ένα νιντζα, στον οποιο εξασφαλισε ότι θα υπακουει τους κανονες του συστηματος των νιντζα.[/COLOR][/B][/I] Lolwut? Ποίες αξίες ακριβώς? Γιατί εγώ τον βλέπω τον Naruto να μην μπορεί να υπακούσει μια απλή εντολή. Αξία συστήματος Shinobi: "obey your squad leader dont endager the team." Result:Kakashi "Naruto get the fuck back here leave deidara alone, dont make me come after you" "Naruto: Grrrrr. Dont wanna. I ll kill the fucker - *βγάζει ουρά*" "Deidara: here have some bombs" " Kakashi: Oh Shi-" BOOM! Αξία του συστήματος των Shinobi είναι και η υπακοή στον Hokage ανεξάρτητα από το αν τον πας σαν άτομο ή όχι. Νομίζω στα τελευταία chapters φάνηκε που τον έγραψε τον Hokage o Νaruto. Και πέρα από όλα αυτά. Ο ίδιος ο Naruto δεν θέλει να υπακούσει στους κανόνες των Shinobi. Θέλει να αλλάξει ότι δεν τον εκφράζει. Και σε ότι δεν τον εκφράζει δεν υπακούει. Αξιοθαύμαστη προσωπική στάση μεν, όχι στάση Shinobi δε. Αν το κάθε μέλος μιας ομάδας κάνει ότι γουστάρει καήκανε. [I][B][COLOR=Red]Αυτό που κανει για μενα τον Οροτσιμαρου κατωτερο δασκαλο από τον Τζιράιγια είναι ότι ο σκοπός του ηταν σκοτεινός [/COLOR][/B][/I]Εάν προσωπικά ήθελα να μάθω πολεμικές τέχνες για να προστατέψω τον εαυτό μου/ σκοτώσω κάποιον μαμιόλη που είχε πειράξει την οικογενειά μου, θα διάλεγα τον σκοτεινό αποτελεσματικό δάσκαλο any time any day. Αρχές έχω από μόνη μου δεν με επηρεάζει κανείς, να μάθω να σκοτώνω θέλω. ( I am sounding like sasuke a bit, not sure its a good or bad thing). More to the point. Τα στοιχεία ενός μαχητή είναι "κανόνες μάχης" "στρατηγική σκέψη" "melee/jutsus etc". Mε τα πρώτα να καταλαμβάνουν συντριπτικά μερος στην εκπαίδευση των ninja (και λογικά ακόμη μικρότερο σε ninja που υποτίθεται είναι chuunin level και πάνω, οπότε θεωρητικά ξέρουν τα βασικά). Το να πεις έναν δάσκαλο που με βάση τα παραπάνω δεδομένα πέτυχε μόνο στο πρώτο και αγνόησε τα υπόλοιπα καλύτερο από έναν δάσκαλο που ανέπτυξε τα υπόλοιπα (που πιάνουν και περισσότερο χώρο) και αγνόησε το πρώτο (που στην φάση εκείνη ήταν ήσσονος σημασίας) μου φαίνεται απλά μη ορθολογικό. Οk jiraiya was the good guy , καλύτερος πνευματικός δάσκαλος, εγώ δεν θέλω να βγει το παιδί βούδας, shinobi θέλω να το κάνω. [I][B][COLOR=Red]Αυτά τα 3 χρόνια κουβεντας και ταξιδιών εμπειριων διπλα στο Τζιραιγια νομιζω ότι απεκτησε την ωριμότητα (το σύνολο των παραπάνω στοιχείων) που δε θα την αποκτούσε με κανέναν άλλο[/COLOR][/B][/I] ORLY? Γιατί εγώ βλέπω ότι μετά από τρία χρόνια ταξιδιών και θανάτους Asuma/Jiraiya και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο χρειάστηκε ένας Pain να τον πατήσει κάτω και να του διδάξει την ηδονή του βελονισμού για να καταλάβει ότι κόσμος και δίκαιο και σωστό δεν εστί μόνο η Konoha. Η ωριμότητα που απέκτησε ο Naruto από τον Jiraiya και η οποία φάνηκε στην αρχη του Shippuuden δεν ήταν κάτι το αξιοπρόσεκτο. [COLOR=Red][I][B]Aυτό συμβαίνει γιατί υποσυνείδητα ο μαθητης μετα το θανατο του δασκάλου του θελει να βιώνει την παρουσία του μεσα στον ίδιο τον εαυτό του.[/B][/I][/COLOR] Actually no not exactly. Kαταρχάς Asuma =/= Jiraiya. O Asuma μάθαινε και χρήσιμα πράγματα στην ομάδα του. Κατά δεύτερο λόγο ο Asuma είχε θέσει την ιδέα του KIng - future (να μια χρήσιμη ιδέα που ο Naruto θα μπορούσε να είχε μάθει και δεν έμαθε) στον Shikamaru πολύ καιρό πριν τον θανατό του. Ο θάνατος από μόνος του ωριμάζει τον άνθρωπο γιατί τον κάνει αρχικά να καταλαβαίνει το εύθραστο της ζωής και τον βάζει σε μια διαδικασία αντιμετώπισης πόνου και αυτής της συνειδητοποίησης. Αυτό συμβαίνει με τον οποιοδήποτε θάνατο κοντινού προσώπου άσχετα με το αν είναι φίλος ή δάσκαλος. Το ότι πέθανε ο Jiraiya και αναπόφευκτα ωρίμασε ο Naruto δεν ήταν μέρος της διδασκαλίας του. [S]Ήταν ίσως το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην σειρά για να μη μου σπάει άλλο τα νέυρα (lol)[/S]. Αν πέθαινε η Sakura/Iruka/Tsunade/Kakashi ανάλογο πράγμα θα συνέβαινε. Πόσο μάλλον όταν ζεις με κάποιον μαζί επί τρία χρόνια. Αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικό όχι διδακτικό. Ο όρος δάσκαλος είναι μη απαραίτητη μεταβλητή στην συγκεκριμένη περίπτωση. [I][B][COLOR=Red]Είναι θεμα εμπιστοσύνης, ενας νιντζα που εφυγε από το χωριό του (αυτό σημαινει προδοσία ) γυρίζοντας την πλάτη σε όλους εκτός από τον εαυτό του και σκότωσε και το δασκαλο του, δε θα τον εμπιστευόμουνα δίπλα μου ούτε στιγμή. Όπως είπα πριν. [/COLOR][/B][/I] Είναι θέμα προοπτικής. Εσύ το λες προδοσία εγώ το λέω σοφή απόφαση. Καταρχάς αν βάλεις κάτω γεγονότα ο Sasuke oυσιαστικά δεν είπε ποτέ ψέμματα/εξαπάτησε/πρόδωσε κανέναν. Η πρώτη του φράση με την οποία συστήνετε. "I want to kill a certain person". Ήταν απόλυτα ειλικρινής. Το ότι έφυγε όταν θεώρησε ότι το Konoha δεν μπορούσε να του προσφέρει κάτι περισσότερο για τον σκοπό του ήταν λογικό επακόλουθο. Και ουσιαστικά ο Sasuke αν δεν προσπαθούσαν να τον φέρουν πισω με το ζόρι δεν είχε σκοπό να πειράξει κανέναν στην Konoha. To ότι ο Orochimaru ήταν δάσκαλός του δεν μου λέει κάτι. Πιο πολύ θαύμασα τον Sasuke εκείνης της φάσης που είχε μυαλό, κρίση και @@ να μην σεβαστεί ένα κάθαρμα που ήθελε να τον εκμεταλλευτεί. Έκανε την διάκριση ανάμεσα σε θετικά και αρνητικά του Orochimaru, πήρε τα στοιχεία που του ήταν χρήσιμα και στο τέλος βγήκε και από πάνω χωρίς να επηρεαστεί εκεί που δεν ήθελε. Σε εκείνη την φάση του Manga πραγματικά του έβγαλα το καπέλο. Ένα άτομο το οποίο ξέρει τι θέλει και πως να το αποκτήσει διατηρώντας παράλληλα τα πιστεύω του είναι για μένα άξιο επαίνου. Kαι σχετικά με τον θάνατο και το παραπάνω Μετά τον θάνατο του Jiraiya βλέπουμε τον naruto να λέει την φράση " I can now understand what sasuke felt. I thought i could, but i couldnt". Nομίζω αυτό και μόνο δικαιώνει τον Sasuke σαν χαρακτήρα και άνθρωπο από πολλές απόψεις.. Και ΠΑΛΙ στην φάση που είναι πλεόν το Manga ΠΑΛΙ ο Naruto δεν μπορεί καν να διανοηθεί τι περνάει ο Sasuke. Eίναι εύκολο να καταδικάζουμε πράξεις και χαρακτήρες όταν δεν εξετάζουμε τι θα κάναμε εμείς αν ήμαστε στην θέση τους. [/SPOILER]
Aug 31 2009 16:35
Photo

iristella → Gilmaru

Heyz. Νο manga spoilers in anime thread series with their own manga threads (name of arcs and battles included). That counts for the spoiler tags too. Αφαίρεσα τις manga αναφορές από το naruto latest episode thread. Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου. Εάν κάποιος κερδίσει Nobel λογοτεχνίας/βάλε random υπέρτατη διάκριση ειναι απαραίτητο ότι στην προσωπική του ζωή, και σαν σύνολο χαρακτήρα τα πράγματα πηγαίνουν τέλεια? Ένα άτομο μπορεί να είναι πιο επιτυχημένο από κάποιο άλλο σε εναν τομέα αλλά συνολικά να μένει πίσω. Εξού και η διάκριση επιτυχημένος shinobi=/= επιτυχημένος άνθρωπος.
Aug 31 2009 15:01