Community Status Updates

Anelis → BrainDeadAlive
Yo-yo-yo!
Ε, τώρα που έγινα καλά δεν λιώνω ολημερίς στο pc XD
Δε σε βλέπω κ εσένα μουσουνού όταν μπαίνω, άντε να μπεις να πούμε για καμιά ζομποταινία βρε!

Anelis → Yo! Master
Είχα πάει μια φορά πέρσι στον παλιό έσπαιρο αλλά δεν μου είχαν μείνει και οι καλύτερες εντυπώσεις :P
Με έχει σφυρηλατήσει ο φίλος μου στον κόσμο των boardgames τα τελευταία 3 και κάτι χρόνια και πρέπει να έχω παίξει γύρω στα 100. Τελευταία γουστάρω eurogames, ενώ παλιά ήμασταν hardcore με ameritrash XD
Στο guild μια φορά είχα ποστάρει σε ένα φλέιμοθρεντ γιατί γενικά δεν μου πολυαρέσει η κοινότητα εκεί, αν και έχει τύχει να γνωρίσω αρκετά μέλη της που συμπάθησα.
Πόσο καιρό ασχολείσαι εσύ;
Ψήσου να κανονίσουμε κανά game αν είσαι Αθήνα.

Yo! Master → Anelis
Wait, what? Έχεις εμφανιστεί στα BGG meetings στον ΕΣΠΑΙΡΟ!? Huh. Οπότε παίζει να έχουμε ιδωθεί τίποτα & να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι. Έχεις έρθει σε κάποιο από τα πρόσφατα, του '11, ή μιλάς για παλαιά πότε?
Στο BGG 'YoMaster' είμαι και εκεί - όπως και παντού online ("Yo! Master" άμα το επιτρέπει το λογισμικό του site, "YoMaster" αλλιώς). Αλλά αμφιβάλω αν έχω κάνει έστω & ένα post στο Greek Guild - τα παιδιά τα ξέρω φατσικά απλώς από τη 1 φορά το μήνα.
Και των boardgames πάντως. :)

mono → Anelis
[URL=http://img40.imageshack.us/i/454503.jpg/][IMG]http://img40.imageshack.us/img40/8487/454503.jpg[/IMG][/URL]

Anelis → Nighteyes
Κοίταξε, από τη στιγμή που από το '70-'80 και μετά χρησιμοποιείται και σε Ιαπωνία, και περισσότερο στον Δυτικό κόσμο, δεν μπορείς να λες ότι δεν υφίσταται σαν όρος.
Εγώ σου το είπα από την αρχή, ότι σε πολλά shounen ai υπονοείται το bl στοιχείο, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν υπάρχει. Το αν είναι το main focus της σειράς ή όχι δεν νομίζω να το ανέφερα ποτέ. Από τη στιγμή όμως που αφορά τους πρωταγωνιστές και εμφανίζεται συνεχόμενα δεν μπορείς να το βγάλεις από τα genres του έργου.
Τώρα για τα χαρακτηριστικά των shounen ai στο Yami no matsuei ελπίζω να μου κάνεις πλάκα στο ότι θέλεις να σου τα πω αναλυτικά έτσι; Πάνω-κάτω είναι τα ίδια με τα αντίστοιχα των shoujo.
Τώρα αν αλλάζαμε την σκηνοθεσία θα άλλαζε όλο το μάνγκα/άνιμε. Και ναι μεγάλο μέρος των innuendos εξαρτάται από τη σκηνοθεσία γιατί φυσικά δεν είναι τυχαία. Υπάρχει σκηνοθέτης και συγγραφέας που συνεργάζονται για να αποφασίσουν την καλύτερη οπτικοποίηση αυτών που θέλουν να περάσουν. Αν πχ αντί να "αγκαλιαζόντουσαν σκεπτόμενοι πόσο νοιάζονται ο ένας για τον άλλο κοκκινίζοντας" ήταν σε μία άλφα απόσταση και δίνανε τα χέρια σε φάση good job τότε ναι αφαιρείται το bl μέρος από τη συγκεκριμένη στιγμή. Λογικό και επόμενο δεν ήτανε;
Είναι σα να με ρωτάς αν αλλάξουμε το σενάριο αν το έργο θα γίνει διαφορετικό.
Φυσικά και ναι.
Τα thrust συνήθως είναι λογοκριμένα χωρίς λεπτομέρειες, εκτός αν διαφέρει το συγκεκριμένο το οποίο δεν το έχω διαβάσει, αλλά νομίζω αυτά είναι έτσι κ αλλιώς τα όρια του smut.
Εγώ που δεν έχω διαβάσει λοιπόν εκατοντάδες, αλλά γύρω στα εκατό έχω δει ότι τα μισά τουλάχιστον έχουν explicit σκηνές. Αλλά και μειοψηφία να είναι, δεν νομίζω να αλλάζει αυτό που σου είπα πριν. Είναι παρεξηγημένα. Γι αυτό και αγαπάω τον όρο shounen ai, γιατί σου ξεχωρίζει ουσιαστικά τα 2 αυτά είδη και βοηθάει να μην είναι όλα μαζί στο "τσουβάλι" των hentai.
Τέλος, στο 1ο που λες συμφωνώ, στο είπα άλλωστε και πριν. Για το δεύτερο δεν είμαι σίγουρη εφόσον λες ότι οι εκδοτικές δεν έχουν την κατηγορία shounen ai. Έχω δει πάμπολα bl με υπονοούμενα που φτιάχτηκαν επίτηδες έτσι να μην είναι κατηγοριοποιημένα ως bl. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι....

Nighteyes → Anelis
Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε. Δεν το λέω μόνο [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Shounen_ai#Sh.C5.8Dnen-ai"]εγώ[/URL]. Ο όρος δεν υπάρχει στην ουσία καν στην Ιαπωνία. Όλα τα λένε yaoi εκεί. Ο λόγος ότι το yami no matsuei δεν το θεωρώ στην κατηγορία αυτή είναι ότι εκτός του ότι οι ανθρωποι που το πουλάνε στην Ιαπωνία δεν το έχουν σ' αυτη την κατηγορία είναι αυτό[QUOTE][I]shōnen-ai[/I] is used to describe titles that focus more on romance and do not include explicit sexual content, although they may include implicit sexual content.[/QUOTE]Ακόμα και να αφήσω το implicit content απ' έξω χρειαζεται το romance. Romance όχι απλά innuendo.[QUOTE]Ουσιαστικά η σχέση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών έχει τα shounen ai χαρακτηριστικά, και γι αυτό η σειρά μπορεί "νόμιμα" να χαρακτηριστεί ως shounen ai.[/QUOTE]Tα οποία είναι; Δεν είδα τίποτα τέτοιο εκεί. Μη μου αρχίσεις το ότι εγώ δεν είδα εσύ είδες γιατί κύκλους κάνουμε.:P Αστο, να ρωτήσω τότε το άλλο. Αν παίρναμε την ίδια υπόθεση και αλλάζαμε λίγο την σκηνοθεσία και το σχέδιο θα έλεγες ότι υπονοείται κάτι;
Μα έχω διαβάσει κάτι εκατοντάδες completed yaoi και στα 10 τα 2 αντε 3 να ξεφεύγουν από το smut. Τα περισσότερα μόνο φιλιά δείχνουν και καθόλου τι γίνεται στο "κάτω" μερος. Στο private prince που είναι josei και από βυζιά χορτάσαμε και το κάνανε (χωρίς να δείχνει φυσικά λεπτομερειες) αλλα κάτι thrust είχε τριγύρω.:P
Για να συνοψίσω. Κανονικά shounen ai δεν υπάρχουν υπάρχουν bl=yaoi. Τα ελαφριά όπως τα περιγράφει το quote στη Δυση τα λένε shounen ai. Aλλά όταν βγαίνουν στους εκδοτικούς οίκους από Ιαπωνία δεν τα διαχωρίζουν τα λένε όλα yaoi. Πάει λοιπόν το mangatraders και τα ρέστα και από την στιγμή που βλέπει yaoi τα γράφει έτσι. Και καταντήσαμε 1ον να θεωρούνται hentai όλα ακόμα και τα αθώα και 2ον τα αλλα, αυτά που λες που υπονοούν κάτι, αλλά είχαν εκδοθεί ως κανονικά manga στην πατρίδα τους και είναι απλά shoujo/josei, να τα κατηγοριοποιούν ως shounen ai. Aυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει. Ψάξτο κι εσύ αν θες και πες μου αν κάνω λάθος.

iristella → Anelis
[URL=http://img28.imageshack.us/i/bcb9f6aa9699d631603851b.jpg/][IMG]http://img28.imageshack.us/img28/1447/bcb9f6aa9699d631603851b.jpg[/IMG][/URL]

Anelis → Nighteyes
Μα έτσι το είδα, απλά δεν μπορώ να γράφω σεντόνια με πολλά θέματα που αν και έχουν σχέση ξεφεύγουν και μπερδεύονται με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο το τι εννοώ για το καθένα.
Το ότι εσύ αμφισβητείς τον όρο είναι άλλο θέμα. Και ναι, η πρόθεση το κάνει boys love. Το ωραίο με τα "αμφιλεγόμενα" bl είναι το ότι μπορούν να τα διαβάσουν και άτομα που δεν γουστάρουν shonen ai, αλλά αυτό δεν κάνει παράλογους αυτούς που βλέπουν και αναγνωρίζουν το bl στοιχείο. Και αυτό σου εξηγώ, και αυτό εννοούσα και πριν και στο θρεντ. Και το Pet Shop of Horrors είναι ανάλογη περίπτωση. Ουσιαστικά δεν έχει σχέση με Bl αλλά η δημιουργός το έφτιαξε έχοντας αυτό κατά νου, οπότε όσα fangirls και μη βλέπουν αυτό το στοιχείο δεν έχουν παραισθήσεις, και ούτε και κάνουν λάθος. Το ότι εσύ επιλέγεις να το προσπεράσεις είναι καθαρά δικό σου θέμα και επιλογή.
Στο Yami no matsuei δεν υπάρχει μόνο ο κακός που εκπροσωπεί το bl στοιχείο. Ουσιαστικά η σχέση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών έχει τα shounen ai χαρακτηριστικά, και γι αυτό η σειρά μπορεί "νόμιμα" να χαρακτηριστεί ως shounen ai. Όχι λόγο του ενός ανώμαλου κακού.
Κοίτα τώρα, τα yaoi πολλές φορές είναι hentai. Τα smut από την άλλη δείχνουν μόνο βυζάκια και "υπονοούν" την, αχεμ, διείσδυση χωρίς όμως να την δείχνουν ξεκάθαρα, και το ίδιο πάει και για τα γεννητικά όργανα. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, και από τα λίγα (άντε καμιά 25αριά) smut που έχω διαβάσει, αυτό και ισχύει. Το ότι τα yaoi είναι γενικά στο σύνολό τους παρεξηγημένα επειδή αρκετά από αυτά έχουν hardcore σκηνές είναι γεγονός. Παρόλα αυτά τα smut δεν έχουν καθόλου hardcore stuff (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος), οπότε καταλαβαίνω γιατί δεν αντιμετωπίζονται ως hentai.
Αυτό με το χαρακτηρισμό shounen ai/yaoi οποιασδήποτε σειράς έχει bishounen δεν το έχω παρατηρήσει, αλλά πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που το παρεξηγούν. Έχω ακούσει και εγώ από λίγους να νομίζουν ότι τα smut είναι hentai. Ε, όταν συμβαίνει αυτό εξηγείς και διαλύεις όποια παρερμήνευση υπάρχει. Αλλά ούτε να γενικεύσω μπορώ και να πω ότι αυτό συμβαίνει συχνά, ούτε να πω ότι το Yami No δεν είναι shounen ai. :P

Nighteyes → Anelis
Ναι, σ' αυτά που έγραψα δεν είπα μόνο για σένα. Κάποια πράγματα τα έγραψα για σένα και κάποια πράγματα δεν ήταν για σένα και γενίκευσα απλά για να δείξω τι με ενοχλεί. Δες το σαν 1 vm με πολλά θέματα.
Από αυτό που είδα στο anime αυτή την εντύπωση έχω. Αλλά σου εξήγησα ότι αμφισβητώ τον ίδιο τον όρο όπως χρησιμοποιείται στην δύση. Σου εδωσα επίσης παραδείγματα απο site που πουλάει το manga ως απλά ένα manga. Μπορώ να ψάξω και να βρω κι άλλα. Μου λες όμως ότι αυτό δεν πιάνεται και ότι η δημιουργός ήθελε να υπάρχουν υπονοούμενα. Και; Αυτό το κάνει bl; Το ότι υπάρχει ένας "ανώμαλος" που αντιμετωπίζεται και ως ανώμαλος κι όχι θετικά, κάνει μια ταινία gay; Γι αυτό ανέφερα το pulp fiction. Δυστυχώς δεν έχω και πολλά τετοια παραδείγματα από δύση. Ο όρος bl από μόνος του θα πει ότι γουστάρουν και οι δυο. Ακόμα και βιασμός να πέσει, αυτοί έτσι το παρουσιάζουν. Γίνεται κάτι τέτοιο εδώ; Τουλάχιστον στο anime δεν εδειχνε τέτοια διάθεση από την αλλη πλευρά.
--Τώρα μου βαλες την ιδέα να πάω να ψάξω μήπως βρω seinen με υπονοούμενα ανάμεσα σε άντρες.:hihi2:--
Με shoujo ai δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Το λούσιμο δεν πήγαινε σε σένα αλλά στην αγανάκτηση μου για την αντιμετώπιση όλων των yaoi ως hentai ενώ στην ουσία η πλειοψηφία τους δείχνει ότι δείχνει ένα josei και δείχνουν λιγότερα και από ένα ecchi, ενώ ότι κυκλοφορεί με bishounen αυτόματα χαρακτηρίζεται shounen ai από κάποιους.

Anelis → Nighteyes
Κοίτα, δεν το κοίταξα πουθενά γιατί απλά δεν χρειάζεται, το έχω δει, το έχω διαβάσει, και είναι από αυτά που είναι προφανέστατα shounen ai. Υπάρχουν και shoujo όπου ποτέ δεν γίνεται τίποτα και φυσικό είναι να υπάρχουν και shounen ai, και shoujo ai, που γίνεται το ίδιο.
Τώρα τα κοριτσάκια που βλέπουν παντού yaoi δεν νομίζω να με αφορούν. Ξέρεις ότι εγώ δεν είμαι έτσι, και εφόσον αναφέρθηκα στο yami no matsuei μόνο δεν καταλαβαίνω γιατί να συνεχιστεί η συζήτηση για τα γενικότερα fangirls...
Τη σύγκριση με το pulp fiction τη θεωρώ λιγάκι ατυχή. Άλλη συμπεριφορά είχε ο βιαστής στο ένα κ άλλη στο άλλο, άλλους λόγους, άλλη μετέπειτα συμπεριφορά...
Απλά το Yami no matsuei παίρνει το παράδειγμα των Clamp. Και το Legal drug το φτιάξανε για shounen ai και το περιγράφουν έτσι οι ίδιες, αλλά σε πολύ λίγα μέρη καταχωρείται ως τέτοιο και έχει μέσα και πολύ λιγότερα υπονοούμενα από το yami no matsuei.
Όχι επειδή υπάρχουν fangirls να αλλάζουμε τις προθέσεις του δημιουργού όταν απλώς θέλει να κάνει ένα boys love με υπονοούμενα μόνο.
Προσωπικά δεν με έλουσε κανείς ότι το yami no matsuei είναι shounen ai. Φαίνεται πεντακάθαρα. Πραγματικά όταν το είχα πρωτοδιαβάσει, πριν από 6 χρόνια που δεν διάβαζα ΚΑΝ yaoi μου είχε φανεί πολύ έντονο το boys love στοιχείο. Ακόμα και τώρα μου φαίνεται εμφανέστατο, και στο μάνγκα, και στο άνιμε.
Και οκ εσύ μπορεί να θεωρείς ότι όταν δεν υπάρχει ούτε ένα φιλάκι τότε δεν μπορεί να θεωρηθεί shounen ai, τότε με την ίδια λογική τα περισσότερα περιεχόμενα του Yuri Shimai, Yuri Tenkoku etc θα έπρεπε να μην θεωρούνται shoujo ai επειδή έχουν μόνο υπονοούμενα...κ όμως βρίσκονται σε yuri περιοδικό, και είναι φτιαγμένα για αυτό το λόγο.
Καλώς ήρθες στον μαγευτικό κόσμο των smut btw, απλά τα σπάνε....

Nighteyes → Anelis
Το έσβησα από το thread γιατί εκεί δεν μπορώ να σου απαντήσω χωρίς να συνεχίσουμε εντελώς off topic. Μπορώ αν θες να πάρουν κι αλλοι μέρος να τα μεταφέρω στο yaoi thread. [QUOTE]Sorry Nighteyes dear αλλά το Yami no Matsuei ως shounen ai περιγράφεται, και με αυτά που έχει μέσα μάνγκα και άνιμε δεν μπορείς με τίποτα να πεις πως δεν έχει κερδίσει επάξια αυτόν το χαρακτηρισμό...
Ακούς εκεί!!
XD
[/QUOTE]Πολλά περιγράφονται έτσι, δεν σημαίνει ότι είναι όμως. Κι αν μιλάς για anidb αστα: Όπου βλέπουν bishounen αυτοί shounen ai τα λένε. [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Yami_no_Matsuei"]Εδώ [/URL]κι [URL="http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/manga.php?id=2331"]εδώ [/URL]για παραδειγμα δεν το έχει έτσι. Στο συγκεκριμένο δεν ξέρω τι γίνεται στο manga αλλά από αυτό που είδα στο anime δεν μου δόθηκε τέτοια εντύπωση. Ναι, υπάρχει ένας μεγας παρανοικός που κάνει διάφορα αλλά δεν σημαίνει ότι είναι shounen ai και βασικά αμφιβάλλω αν αυτά που κάνει τα κάνει για ερωτικούς λόγους. Κάποια στιγμή θέλω να το διαβασω για να δω τι ήθελε τελικα.
Και στο pulp fiction είχε μια σκηνή βιασμού: Αν γινόταν anime θα το λέγαμε shounen ai ή yaoi; Βασικά ο όρος shounen ai δεν υπάρχει επίσημα απ' όσο καταλαβα, αλλα [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Shounen_ai"]boy's love[/URL]. Kαι βασικά το μπέρδεμα το έχουμε στη δύση, αυτοί εκεί όλα μαζί ένα πράγμα τα έχουν μάλλον και δεν τα διαχωρίζουν βαρια/ελαφρυά. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να [B]ασχολείται [/B]ένα manga με αγαπες και λουλουδια ή σεξ αναμεσα σε αντρες για να θεωρηθεί [URL="http://www.hmv.co.jp/en/5_950_878/"]bl[/URL]. Στο ίδιο site έκανα και [URL="http://www.hmv.co.jp/en/search/list/?adv=1&category=5&genre=950&target=DETAIL_BOOK&artist=&title=%88%C5%82%CC%96%96%E5%E1&catnum=&label=&theme%5B%5D=878&x=54&y=15"]αναζήτηση [/URL]με το yami no matsuei αν υπάρχει στα bl και δεν έβγαλε τίποτα.
Bασικά είναι άδικο να μας λούζουν τον εγκέφαλο ότι το yami no matsuei είναι shounen ai και τα ecchi να κυκλοφορούν "ελευθερα" ενώ το μεγαλύτερο μέρος των yaoi είναι στην ουσία αντίστοιχα (με τα ecchi) σε βαρύτητα. Ρε συ πρόσφατα ανακάλυψα ότι υπάρχουν josei με sex scenes (τα οποια περιγράφονται αλλού ως ecchi κι αλλού ως smut. Καμία σχέση όμως με το ecchi των shounen που το μόνο που κάνουν είναι να γελοιοποιούν τις γυναίκες και να δείχνουν ότι για να είσαι αντρας πρέπει να είσαι ανώμαλος.) που δείχνουν όσα δείχνει το μέσο yaoi. Κι όμως το ένα είναι ελευθερο, το άλλο όχι. Αυτά τα yaoi που είναι ελαφρυα να τα πω shounen ai. Αυτά τα manga/anime που δεν δείχνει ούτε ένα φιλί ούτε ρομαντζο, πως να τα πω; Shounen ai πάντως δεν τα λεω.
Φτάσαμε στο σημείο τα κοριτσάκια να βλέπουν κοκκίνισμα (που μπορεί να είναι από ντροπή ή θυμό) και να την καταβρίσκουν λες και είδαν καμιά τσόντα. Και νομίζουν ότι έκαναν και κάτι σπουδαίο κρυφά από την μαμά. Μην δουν και κανα αγγιγμα, χτυπημα στη πλατη, να βοηθήσεις τον άλλο να σηκωθεί που σκόνταψε να πάρει, shounen ai. Ε ενταξει, έλεος.