Community Status Updates
Trivia Spitting Monster → Kai
Ναι, το έψαξα κι εγώ. Το έχω στην πελώρια "Anime 2 Watch" λίστα μου για κάποιο λόγο. Η σύνοψη βρωμάει σαπούνι, πάντως. Ακριβώς τι σκεφτόμουν όταν την έβαζα δίπλα στο Kino's Journey, άραγε;
Mar 04 2012 18:00
Kai → Trivia Spitting Monster
:hahaha: [url=http://myanimelist.net/anime/147/Kimi_ga_Nozomu_Eien]Αυτό[/url] σου έλεγα σήμερα btw. Τελικά είχα μπερδέψει την αφίσα με άλλη.
Mar 04 2012 17:50
Δεν αμφιβάλλω πως πολλά προέρχονται από άρθρα και άλλες παρόμοιες πηγές που φιλοσοφούν το θέμα της φιλίας και έρχονται και παίρνουν μορφή σε κακογραμμένα posts στο Ίντερνετ. Θα κατανοήσω posts που φαίνεται ότι προέρχονται από εμπειρίες, θα μου φανεί λογικό να εμμένουν στη γνώμη τους, δεν σημαίνει πως δεν θα διαφωνήσω με αυτά που διαβάζω.
Τα υπόλοιπα είναι θέμα νοοτροπίας. Οι απόψεις διαμορφώνονται από τον χαρακτήρα σου, ακόμα κι αν αυτός έχει μάθει να παπαγαλίζει απόψεις άλλων. Δεκτό κι αυτό. Απεχθάνομαι όμως προσποιητά posts. Θα μπορούσα να αναλύσω γιατί τα μισά από αυτά με κάνανε να θέλω να ξεράσω (ναι, στα μελιστάλαχτα, ποιητικά και τα μάγκικα αναφέρομαι) αλλά θα μας έπαιρνε πολλή ώρα.
Mar 04 2012 17:45
Συμφωνώ και επαυξάνω. Μα να τα σκέφτηκαν οι ίδιοι; Μπα, δεν είναι καν τόσο πρωτότυπα όσο φαντάζεσαι. Τι πάμε στοίχημα πως τα μισά τα κλέψανε από τα αποφθέγματα που είναι γραμμένα στα περιτυλίγματα από σοκολατάκια;
Δεν θέλω να κάνω rage για να μην έρθω στα χέρια με τον κύριο "Φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα δεν υπάρχει, μόνο ανάμεσα σε άντρες και αυτή θέλει γερές δώσεις βαζελίνης". Έτσι και αρχίσω να πληκτρολογώ, δεν θα με μαζεύουν οι moderators. Απεχθάνομαι κάτι τέτοιες αντιλήψεις. Εδώ και κάτι δεκαετίες οι άντρες και οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά προφανώς κάτι χαριτωμένοι φαλλοκράτες ακόμα να το πάρουν πρέφα. Για να μην αρχίσω για το άλλο με τις κοινωνικές συμβάσεις. Αν θες τόσο πολύ να ζήσεις μακριά απ' τις συμβάσεις, ρε φίλε, πάρε των οματιών σου και πάνε και ζήσε στο ύπαιθρο, μακριά απ' τον μολυσμένο απ' τον πολιτισμό αέρα της πόλης!
Mar 04 2012 17:28
Ω, thanks που νιώθω πως δεν είμαι forver alone. Μπορείς άνετα να κάνεις το προσωπικό σου rage στο συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα είναι ότι μελιστάλαχτα λόγια, φιλοσοφικές βλακείες και αποφθέγματα πληγωμένων μου προκαλούν αποστροφή. Όλοι μας τα έχουμε περάσει. Αν τα ντύσουμε με όμορφα λόγια δεν γίνονται φιλία, αν το φιλοσοφήσουμε δεν γινόμαστε ψαγμένα άτομα που ψάχνουμε την πραγματική αλήθεια γύρω από την φιλία και αν δεν αναρωτηθούμε ποτέ πού φταίγαμε κι εμείς δεν πρόκειται να το καταλάβουμε ούτε την επόμενη φορά που θα μας συμβεί.
Mar 04 2012 17:19
Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ που τα έχωσες στο νήμα για την αξία της φιλίας. Ήμουν τόσην ώρα στο παρά τσακ να το κάνω η ίδια. Ευχαριστώ που με κάλυψες.
Mar 04 2012 16:47
Trivia Spitting Monster → Kalamaris
Thanks! Αλλά συγνώμη, όταν έχουμε φτάσει στο 8ο από τα 13 ή 12 (λυπάμαι, αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι πόσα είναι) και ακόμα αναφερόμαστε στους χαρακτήρες σαν Κύριος Ναυτία, Κοκκινομάλλα και Δεσποινίς Τσιμπιδάκι, ε, κάτι πάει στραβά!
Mar 03 2012 23:16
Kalamaris → Trivia Spitting Monster
[QUOTE]Αν θέλετε, μπορείτε να το δέσετε με τη γενική αποτυχία του anime. [/QUOTE]Το τι γελιο εριξα ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ.Θεα:kakaka:
Mar 03 2012 23:00
Trivia Spitting Monster → iristella
Ώστε έτσι είναι το Princess Tutu; Ωραία! Όσο για την Utena, θέλω να την δω καιρό. Αυτό το μήνα θα προσπαθήσω να γεμίσω τα κενά της προηγούμενης χρονιάς (αυτά να πάθεις, εαυτέ, που fangirl-ιζες ασυστόλως με το Tiger and Bunny και παράτησες το Steins;Gate γιατί σου φάνηκε απαιτητικό! Όχι πως πέρασες άσχημα, πονηρούλα...[SIZE="1"]:kawaii: Ax, Barnaby, μια μέρα θα γίνεις δικός μου...[/SIZE])
Ίσως είναι λίγο χούι μου, αλλά δεν θεωρώ όσους δεν προσπαθούν καν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους πραγματικούς fans. Είναι σαν να λέει κανείς πως είναι σινεφίλ αλλά δεν θέλει να δει ούτε Μπέργκμαν ούτε Φελίνι, παρά μόνο χολιγουντιανά blockbusters! Δεν δουλεύει έτσι! Αν θες να λέγεσαι πραγματικός fan, θα αδράξεις οτιδήποτε μπορεί να σου προσφέρει μια τέχνη, κι όχι μόνο στα πολύ επιφανειακά! Ανυπομονώ, πάντως, να ανταλλάξουμε quotes από πρωτάρηδες! (Δεν έχεις ιδέα τι ανοησίες έχω ακούσει για το NGE...!)
[SPOILER]Σίγουρα, και γι' αυτό την εκτιμώ τη σειρά, κι ας μην είμαι η μεγαλύτερή της fan. Τολμάει να κάνει πράγματα που κανείς δεν θα σκεφτόταν πως θα σχετίζονταν με μια ιστορία για κοριτσάκια με χαριτωμένες στολές. Αν είναι δυνατόν, μέχρι και η μητέρα της Madoka έχει ρόλο στην ιστορία! Η μητέρα, που σε αντίστοιχες περιπτώσεις, στην καλύτερη μαγιρεύει μαζί με την κορούλα ή της δίνει συμβουλές για αγόρια!
Απ' την άλλη, είχα προβλέψει απ' την αρχή πως στο τελευταίο επεισόδιο η Madoka θα έκανε το συμβόλαιο με τον Ξέρεις-Ποιον Αν Ήταν Αλεπουδάκι και η Mami θα γύριζε απ' τους νεκρούς. Αυτό με την Akemi, πάντως, ήταν εντυπωσιακό. Τόσο το σχέδιο του ταξιδιού στο χρόνο, όσο και η μετατροπή της κλασσικής Άτσαλης Φίλης με Μεγάλη Καρδιά στην Παγωμένη Τελειομανή. Και τα δύο είναι γνωστά στερεότυπα των ομαδών κοριτσιών με μαγικές δυνάμεις. Αν παρατηρήσεις, τα κορίτσια είναι συνολικά πέντε, όσα για να γίνει ωραιότατη ομάδα magical girls στο στυλ της Sailor Moon ή του Tokyo Mew Mew (παλιά εμμονή, μην τα ρωτάς). Και παρότι σε περιπτώσεις το πράγμα δουλεύει καλά -η Akemi, η Mami- σε άλλες είναι σαφώς χειρότερο -η Sakura και οι dog eat dog διαθέσεις της (το 'πιασες;! Γιατί τρώει συνέχεια!!), η Sayaka και η emo φάση της που μέχρι και σε feminist outrage καταλήγει...[/SPOILER]
Ο QB είναι σαφέστατα πετυχημένος στον ρόλο του. Άσε με όμως να βγάλω και λίγη χολή για το παλιόζωο! Άσχετο αυτό, αλλά η ατάκα [SPOILER]"Αν θελήσεις ποτέ να πεθάνεις για το καλό του σύμπαντος, φώναξέ με!" δεν δείχνει, για νιοστή φορά, την εμμονή των Ιαπώνων με το χρέος προς την "πατρίδα" (ακόμα κι αν αυτή είναι ολόκληρο το σύμπαν); Πόσο περίεργο! Ακόμα και σε ένα fantasy σέτινγκ, οι ήρωες δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα καθήκοντά τους...[/SPOILER]
Στην τελική, η Madoka, τουλάχιστον στα δικά μου χαρτιά, πέφτει στην κατηγορία "Death Note": έργο με λάθη, αλλά συναρπαστικό και σίγουρα άξιο προσοχής. (Οι διαφορές των δύο είναι τεράστιες, αλλά πιάνεις τι θέλω να πω, νομίζω).
Feb 29 2012 23:55
iristella → Trivia Spitting Monster
Xαχ με όλα όσα λες για το Madoka επιμένω ότι πρέπει να αρχίσεις το Utena. Πιστεύω ότι αργότερα στην σύγκριση θα έχεις κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις να κάνεις. Όσο για το μέγεθος μην σε τρομάζει. Από την μία στο Princess Tutu από το δεκατρία και μετά τα επεισόδια είναι μισά οπότε ουσιαστικά είναι μια κανονική 26 άρα σειρά και από την άλλη στο Utena δεν θα καταλάβεις πότε θα περάσεις τα επεισόδια. Το λέει αυτό άτομο στα όρια του ADD που δεν μπορεί να ολοκληρώσει σειρά to save her life. Ούτε που το κατάλαβα για πότε τις τελείωσα και τις δύο.
Όσο για αυτό το οποίο λες για τα demographics νομίζω ο οποιοσδήποτε καινούριος σε ένα είδος ή αυτός που δεν ενδιαφέρεται να εμβαθύνει λογικό είναι και να έχει μια άγνοια (και δύο και τρείς μη σου πω). Δεν θεωρώ όμως ότι μόνο αυτοί κρίνουν θετικά το Madoka. (Tώρα το τι έχω διαβάσει και εγώ για το Cowboy Bebop είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία ΧP. Κόντεψα να μείνω χωρίς μαλλιά.)
Αυτό που λες για τους προβληματισμούς. Θα σε ρωτήσω και εγώ γιατι να μην τα περνάνε; Β[SPOILER]λέπουμε αρκετά συχνά σε ιστορίες το avantage να είναι μονόπλευρο και να μην έχει κάποιο ουσιαστικό αντίβαρο. Εδώ προχωράει λίγο πιο πέρα. In a sense απογυμνώνει τα mahou shoujos από οποιαδήποτε θετική χροιά. Ακόμη και με το θετικό του ότι πραγματοποιείται μία ευχή, δεν νομίζω ότι κανείς θα ήθελε να είναι στην θέση τους.[/SPOILER]
Τον QB τον θεωρώ εξαιρετικά επιτυχημένο στο μέτρο που αν και ένα άσπρο χνουδωτό πλάσμα προξενεί μίσος και ανατριχίλα. Aπό τα πρωτα επεισόδια που τον έβλεπα σκεφτόμουν "H φύση πρέπει να το είδε και να έκλαψε αυτό το πλάσμα γιατί αν και δεν μπορώ να το προσδιορίσω κάτι πάει εξαιρετικά στραβά με την πάρτη του".
Συμφωνώ στο ότι οι διάλογοι ήθελαν πολύ δουλειά παντως.
PS: Νομίζω οι ταινίες δεν θα έχουν την Madoka μέσα.
Feb 29 2012 23:27
Trivia Spitting Monster → iristella
Έλα βρε, stalker! Σιγά! Όλοι μια παρέα είμαστε!:)
Πριν δεν ξέρω κι εγώ πόσο καιροί μια Ρουμάνα φίλη από forum μου έλεγε να δω το Princess Tutu. Μόνο επειδή είναι μεγάλο δεν το άρχισα. Όσο για την Utena, κάποια στιγμή θα φτάσω και σ' αυτήν (εδώ έκανα την καλή αρχή με τα Πιγκουινάκια!) Μάλλον περισσότερο μιλούσα για ποιο εμπορικά πράγματα, τα οποία να τα βλέπουν και πολύ πιο νέοι fans. Είμαι σίγουρη πως ελάχιστοι fans που τσακώνονται για το εάν το Death Note ή το Code Geass είναι το "BEST anime EVAH!!11!" έχουν καν ακουστά έναν απ' τους δύο τίτλους! (Διάολε, έχω δει μέχρι και κόσμο να αρνείται συστηματικά να δει το Cowboy Bebop επειδή είναι, λέει, overrated και μόνο filler!) Το ίδιο demographic, ωστόσο, θα έκοβε το χέρι με το οποίο γράφει για να σε πείσει πως η Madoka είναι το καλύτερο κοριτσίστικο anime EVAH!!11!
Χμ... [SPOILER]Who Watches the Watchmen, eh? Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, αλλά ναι, ισχύει! Εγώ πάλι περισσότερο καταλήγω στο Madoka=Jesus πρώτα (παίρνει όλη τη δυστυχία όλων των Μαγικών Κοριτσιών πάνω της και θυσιάζεται για πάρτι τους) κι έπειτα Madoka=God (ον που έχει τη δύναμη να γεννήσει νέα σύμπαντα, είναι πανταχού παρόν και τα πάντα πληρόν, έξω από τον αντιλυπτό κόσμο αλλά μέσα στις καρδιές αυτών που τον κατοικούν, αλλάζει τους άδικους[;] κανόνες ενός πλάσματος ανώτερου σε ευφυΐα απ' τους ανθρώπους που τους εκμεταλλεύεται -ναι, Κουκλάκι του Σατανά Kyuubei, για σένα μιλάω! Δε θα σε πετύχω σε καμιά γωνία, ρε; Θα την φας τη φόλα σου, βρομόζωο! Θα αφανίσω κάθε αντίγραφό σου και ούτε που θα τολμήσεις να ξανασκεφτείς να επισκεφτείς τον πλανήτη! Που θα μας πεις και μοσχάρια!). Αυτή η τριλογία ταινιών που σκοπεύουν να κάνουν, μ' αυτή τη λογική, θα πρέπει να είναι ό,τι πιο θρησκευτικό θα έχει δει ο κόσμος στο σινεμά από τα "Πάθη του Χριστού" του Μελ Γκίμπσον! Επίσης, αφού το όνομα του Θεού είναι πια Madoka, είμαστε ελεύθεροι να ουρλιάζουμε "Ιεχωβά" στους δρόμους χωρίς να μας βρίζουν οι Εβραίοι; (Μπορώ να συνεχίσω με θρησκευτικού τύπου ανέκδοτα όλη μέρα!)[/SPOILER]
Αλλά απ' την άλλη, οι προβληματισμοί βγαίνουν κάπως... κακιασμένοι, λες και σώνει και καλά πρέπει τα μαγικά κοριτσάκια να περάσουν του λιναριού τα πάθη [SPOILER](και στο τέλος κερδίζουν κι ένα γλυκόπικρο happy end, για να μην έχουν κανένα πρόβλημα τα δεκατριάχρονα που γεμάτα χαρά θα παρακαλάνε τους γονείς τους να τους αγοράσουν το κουκλάκι Kyuubei. Η Madoka κανόνισε για όλα, κορίτσια, fear not, my children! Μια κι έρχεται Πάσχα, δώρο λαμπάδα!)[/SPOILER] Επιπλέον, ο συγγραφέας (ο ίδιος που έγραψε και το Fate/Zero, σ' ευχαριστώ ANN) δεν ξέρει να γράφει διαλόγους που να μην ακούγονται μελοδραματικοί (κι εγώ που νόμιζα πως οι στιχομυθίες του Gilgamesh και του Kirei ήταν βαρετές στο Zero). Η υποπλοκή με τον μπαμπά της Sakura τον κήρυκα; Χριστέ μου...
Feb 29 2012 22:45
iristella → Trivia Spitting Monster
Mε κίνδυνο να φανώ ως stalker ( I swear i am not απλά πιάνετε ωραιες συζητήσεις :D) θα πω ότι μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία είχαμε ένα Princess Tutu και ένα Revolutionary Girl Utena τα οποία κάθε άλλο παρά στάσιμο άφησαν το Mahou Shoujo genre. :3
To Madoka επίσης θέτει το εξής ερώτημα [spoiler] Τα mahou shoujos σώζουν τον κόσμο αλλά ποιός θα σώσει τα mahou shoujos?[/spoiler] το οποίο διαφοροποιείται από την συνηθισμένη προσέγγιση του genre. Όχι ότι το θεωρώ εφάμιλλο με τα δύο προαναφερθέντα βέβαια...
Feb 29 2012 21:49
Trivia Spitting Monster → Kenny
Δεν είναι ότι δεν μ' αρέσει. Σίγουρα δεν είμαι η μεγαλύτερη φαν στον κόσμο, το εκτιμώ για την προσπάθειά του να αλλάξει ένα είδος που έχει μείνει στάσιμο εδώ και καμιά δεκαπενταετία (αν πάμε με CCS, παραπάνω αν πάμε με SL), αλλά αυτές οι βλέψεις και τα οράματα της ανθρωπότητας ως κρεατομηχανής του Kyuubei και των ομοίων του με εκμηδένιση του ρόλου της ανθρώπινης κοινωνίας... ΟΚ, fantasy είναι, αλλά μην πάμε στο άλλο άκρο: να καταργούμε την κοινωνιολογία και την ανθρώπινη ευφυΐα!
Βέβαια, καταλαβαίνω που το πάει η σειρά: η πραγματική ανθρώπινη δύναμη είναι η συναισθηματική, το πόσο νοιαζόμαστε για τους άλλους, οι μικροί, σχεδόν τιποτένιοι μπροστά στο σύμπαν δεσμοί που αναπτύσσουμε μεταξύ μας, που όμως μπορούν να κάνουν τα πάντα, yada yada. Στην ουσία, η καρδιά του magical girl μένει η ίδια. Μόνο με πολύ περισσότερη ψυχεδέλεια κι ένα σενάριο που το έχει βάλει στόχο να σου χαλάσει τη μέρα! (Δεν το ήξερα τον κύριο. Συγχαρητήρια, αγαπητέ, μόλις κάνατε το εσωτερικό μου δεκατριάχρονο να κλάψει! Τώρα πάει να σκουπίσει τις μύξες της και μετά θα πάρει μερικές βαθιές, Precure-ικές ανάσες, if you'll excuse her!:))
Feb 29 2012 16:44
Kenny → Trivia Spitting Monster
Δεν θα διαφωνήσω με το ρεζουμέ (άλλωστε οποιαδήποτε απλοποίηση οποιουδήποτε σεναρίου είναι μοιραίο να ακουστεί γελοία), με τη μόνη διαφορά ότι εμένα το Madoka μου άρεσε. :hihi2:
Επίσης, το σενάριο το έγραψε ο Urobuchi, όχι η SHAFT.
Feb 29 2012 16:34
Trivia Spitting Monster → Kenny
Τι μου δίδαξαν τα anime, επεισόδιο υπ' αριθμόν 23,682:
Η Κλεοπάτρα και η Ζαν Ντ' Αρκ (μεταξύ άλλων) ήταν Μαγικά Κορίτσια που έκαναν συμβόλαιο με ένα απροσδιόριστο, τηλεπαθητικό, ανώτερης ευφυίας λευκό ων που μοιάζει με χνουδωτό ζωάκι για αντάλλαγμα να αλλάξουν την κοινωνία. Ολόκληρη η ανθρώπινη πρόοδος οφείλεται σ' ένα σκιαχτικό πλάσμα που δεν ανοίγει το στόμα του, όταν σκοτώνεται μετατρέπεται ή σε ζάχαρη ή σε κοκαΐνη και σε κοιτάει με ύφος "μπορείς να με ευχαριστήσεις αργότερα για τους εφιάλτες σου". Και βασικά θέλει [URL="http://www.youtube.com/watch?v=tiS7sCcSLUQ"]αυτό[/URL].
Αυτό είναι το ρεζουμέ της Madoka. Νιώθω λίγο σοκαρισμένη.
Άσε μας ρε SHAFT!
Feb 29 2012 16:24

This status update has reached the maximum number of replies allowed