Community Status Updates
meidei → Night Wizard Seal
Περίεργο πάντως, δεν το βρήκα στο βιβλίο. Αλλά ξεκαθάρισε τουλάχιστον η παρερμηνεία. Αλλά γιατί να μην μπει καμιά Γιούκι-όννα ή λίγη κινέζικη μυθολογία στα σχολικά βιβλία; :D
Η διαπίστωση αφορά τον γραφικό μου χαρακτήρα. Υπήρχε μια περίεργη καμπύλη βελτίωσης σε μια φάση: στο δημοτικό ήταν άσχημα αλλά διαβάζονταν, στο γυμνάσιο ήταν τυπικά και πολύ ευκολοδιάβαστα, τώρα στο λύκειο είναι σαν αραβικά γραμμένα αντίστροφα...
Jan 23 2011 14:25
Night Wizard Seal → meidei
Τι διαπίστωση έκανες;
Αμ πες το έτσι. Κατάλαβα ποιo λές. Είναι όντως οι εντυπώσεις ενός συγγραφέα από το Τόκιο. Στην δευτέρας το βιβλίο ήταν. Τόκυο νομίζω ήταν ο τίτλος. Δεν ήταν του Χέρν. Έλεγα να το πω μπας και λέει αυτό, αλλά λέω άσε καλύτερα μην πετάξω καμία βλακεία. :P
Και θυμάμαι που ξεκινούσε αρνητικά, λέγοντας, αυτοί είναι oi άνθρωποι της χώρας μπλα μπλα μπλα... :P
Jan 23 2011 13:53
Πρέπει να έχω πράγματι πιο παλιά εγώ. Βρήκα μόνο αυτό της Β' και δεν πρέπει να είναι μέσ' αυτό.
Θυμήθηκα κάτι που μας επιτρέπει να αποκλείσουμε τον Χερν πάντως. Ήταν διήγηση του συγγραφέα για τους γιαπωνέζους τουρίστες στην Αθήνα, και πώς φαίνεται να λατρεύουν τα χρυσάνθεμα. Είναι δηλαδή πολύ πιο σύγχρονος του Χερν και έγραψε στα ελληνικά.
ΥΓ. Πάντως από την ανασκαφή για τα βιβλία ανακάλυψα τα τετράδια μου του δημοτικού και του γυμνασίου και έκανα μια τραγική διαπίστωση.
Jan 23 2011 13:07
Μάλλον. Γιατί τα βιβλία που είχα εγώ, [URL="http://www.greekbooks.gr/books/ekpedeftika-ellinika-and-xenoglossa/sholika-vivlia-ke-voithimata/gimnasio/kimena-neoellinikis-logotehnias-a-gimnasiu-5.product"]εδώ [/URL]το ένα και [URL="http://www.greekbooks.gr/books/ekpedeftika-ellinika-and-xenoglossa/kimena-neoellinikis-logotehnias-v-gimnasiu-7.product"]εδώ[/URL] το άλλο, είναι αυτά. Της Τρίτης δεν το βρήκα, αλλά το απόσπασμα που λες δεν ήταν σίγουρα σε αυτό το βιλίο. Μπορεί να μετρήσει η οπτική επαφή :P
Jan 23 2011 12:08
Δεν νομίζω, στα Νέα έχουμε τα βιβλία του ΟΕΔΒ. Αλλά σίγουρα έχουν αλλάξει τα βιβλία, θα είναι σε κάποιο πιο παλιό από τα τωρινά.
Jan 23 2011 10:06
Μήπως είχαμε άλλα βιβλία;
Αυτό με τα χρυσάνθεμα μπορεί να ισχύει, γιατί υπάρχει ένα βιβλίο του Χερν που ονομάζεται Η χώρα των χρυσάνθεμων(το οποίο έχει σταματήσει να εκδίδεται :().
Πιστεύω πως θα το είχε πάρει το μάτι μου και θα το θυμόμουν.
Jan 23 2011 00:36
Μάλλον με απατά όντως η μνήμη μου. Σίγουρα όμως υπήρχε ένα κείμενο για ιάπωνες και χρυσάνθεμα. χμ... λογικά τα έχω τα βιβλία ακόμα. επιφυλάσσομαι να τα βρω και να δω με τα μάτια μου.
Jan 22 2011 17:26
Glad you asked. Τώρα δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά στα βιβλία των κειμένων της Δευτέρας και της Τρίτης Γυμνασίου δεν έχει σίγουρα. Τώρα λές να είναι στης Πρώτης; Αν και το περιεχόμενο των κειμένων του δεν είναι για παιδιά Γυμνασίου, ειδικά της πρώτης. Τώρα αν υπήρχε σε βιβλίο παλίοτερης χρονιάς, δεν μπορώ να το γνωρίζω.
Αν και θα το θυμόμουν. Τέλος πάντων, κατά 90% μάλλον όχι :P
Jan 22 2011 17:12
よ~ Θυμήθηκα κάτι και νομίζω ότι είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το επιβεβαιώσει: στα παλιά βιβλία των κειμένων, πιθανότατα του γυμνασίου υπήρχε και απόσπασμα από Λευκάδιο Χερν, ή με απατά η μνήμη μου; Το θυμήθηκα όταν χάζευα στο σάιτ του Ιανού ότι έχουν για Ιαπωνία.
Jan 22 2011 16:39
eyl → meidei
οκ, θα το αναλάβω! (αν δεν το κάνει κανείς μέχρι να το κάνω εγω μιας κ θέλω να ξανακοιτάξω μια φορά το manga )
Jan 20 2011 20:59
meidei → eyl
Ας αξιοποιήσω το VM για να διευκρινίσω τι εννοώ. Δεν είπα ότι προστίθενται υπερβολικά πολλοί χαρακτήρες, τουλάχιστον όχι ακόμα. Αλλά συγκεκριμένα στο τρίτο, από την πρώτη σελίδα κιόλας βρίσκομαι απέναντι σε 2 χαρακτήρες που αλληλεπιδρούν με τους πρωταγωνιστές σαν να τους ήξεραν καιρό, ενώ ο ένας είναι πρωτοεμφανιζόμενος και ο άλλος μέχρι τον προηγούμενο τόμο ήταν κομπάρσος. Αλλά ίσως και να φταίει και το πώς το διαβάζω, δεν υπάρχει ακριβώς το κατάλληλο κλίμα :)
Συνήθως τα νήματα περιέχουν μια περίληψη -εισαγωγή, γιαυτό είναι καλό να το γράψει κάποιος που ξέρει αρκετά καλά την υπόθεση. Αν το κάνεις, θα είναι πράγματι ευτύχημα :)
Jan 20 2011 20:43
eyl → meidei
έλα, συγγνώμη, η αλήθεια κ εγώ επιφυλάσσομαι να ξεκινήσω thread για το manga.
Jan 20 2011 20:09
meidei → iristella
Οκέ :)
Διάβασα την περίληψη του Tokyo Babylon και είδα λίγο το σχέδιο. Ωραίο δείχνει. Μου θύμισε λίγο Monochrome Factor (που θεωρώ ότι είχε προοπτικές σαν ιστορία, αλλά στην μεταφορά τα χάλασαν).
Jan 19 2011 23:49
iristella → meidei
Δεν είναι ongoing αυτά που σου λέω οπότε αφού τα διαβάσεις τελείωσες. Βάλε και το Clover των CLAMP (παλι) μέσα στα υπόλοιπα.
Αnw I hope you ll like them. ^^
Jan 19 2011 23:42
meidei → iristella
Τα σημειώνω -οι προτάσεις σου, εμπειρικά, βγαίνουν σε καλό- αυτά και θα σε κρατήσω ενήμερη :) Τώρα δυο μάνγκα παρακολουθώ, και πάλι μια στενότητα χρόνου υπάρχει :/
Jan 19 2011 23:41

This status update has reached the maximum number of replies allowed